Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Εκτός πινάκων ο διαιτητής Κωνσταντίνου


H μπάλα στα χέρια της διαιτησίας Αμεση ήταν η αντίδραση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον διαιτητή Κωνσταντίνου από την Αιτωλοακαρνανία. Η επιτροπή αποφάσισε να τον θέσει εκτός πινάκων, μετά την διαπίστωση ότι υπάρχουν έγγραφα που διαφέρουν στην ημερομηνία γέννησής του.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι αν και η αξιολόγηση του διαιτητή Γεώργιου Κωνσταντίνου έγινε με βάση κατατεθέντα δημόσια έγγραφα (ταυτότητα, πιστοποιητικό γέννησης), αλλά και τα υπάρχοντα στην ΚΕΔ/ΕΠΟ από την περίοδο 2008-2009 έγγραφα, εν τούτοις λόγω των παρουσιασθέντων αντίθετων αποδεικτικών εγγράφων, η Επιτροπή θέτει εκτός πινάκων αξιολόγησης Σούπερ Λιγκ τον διαιτητή Γεώργιο Κωνσταντίνου".

Σύμφωνα με τον κανονισμό, για να μπορέσει κάποιος να γίνει διαιτητής της μεγάλης κατηγορίας, δεν πρέπει να έχει κλείσει το 38ο έτος της ηλικίας του. Ο Κωνσταντίνου κατέθεσε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο έχει γεννηθεί στις 20 Νοεμβρίου 1971. Βρέθηκαν όμως δύο παλιές του ταυτότητες στις οποίες ως ημερομηνία γέννησης αναγράφεται η 20η Μαΐου 1971 κάτι που σημαίνει ότι έχει υπερβεί το όριο.

Πλέον τίθονται και νομικά ζητήματα, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου, ψευδή βεβαίωση και παράβαση του νόμου περί υπεύθυνης δήλωσης.

Ο Κωνσταντίνου είχε οριστεί ως 4ος στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα και φυσικά αντικαταστάθηκε από τον Τριτσώνη (Αθήνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: