Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

«Πέταξε» στον τελικό ο Λούης!

tsatoumasnea.jpgΣτον τελικό του μήκους που θα γίνει το Σάββατο το βράδυ προκρίθηκε ο Λούης Τσάτουμας με καλύτερο άλμα στα 8.01 μ.. Ήταν μια πρόκριση θρίλερ για τον Έλληνα πρωταθλητή, που δεν κατάφερε να πιάσει το όριο στα 8.15 μ. και ευρισκόμενος στη 12η θέση με αρκετούς αθλητές πίσω του έπρεπε να περιμένει την ολοκλήρωση των προσπαθειών όλων των υπολοίπων. Τέλος καλό όλα καλά για τον Μεσσήνιο άλτη που πλέον βλέπει με άλλο μάτι τον τελικό.


«Είμαι ευχαριστημένος που πέρασα, έστω και με αυτό το δύσκολο τρόπο. Περίμενα να κάνω ένα καλύτερο άλμα. Μετά τα Τσικλητήρια που τραυματίστηκα στη φτέρνα, δεν έκανα καθόλου αγώνες και ήταν δύσκολα για μένα. Τώρα στον τελικό θα προσπαθήσω για το καλύτερο, Πιστεύω ότι με ένα άλμα στα 8.20μ μπαίνω οκτάδα και μετά βλέπουμε», δήλωσε ο Λούης Τσάτουμας.

Μαζί του στον τελικό θα μετάσχουν μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός Ντουάιτ Φίλιπς που με 8.44 μ. πέρασε με την κορυφαία επίδοση, ο Βρετανός Γκρεγκ Ράδερφορντ με 8.30 μ., ο Νοτιοαφρικανός Γκόντφρεϊ Κότσο Μοκοένα με 8.29 μ. και ο Παναμέζος Ιρβάιν Σαλαντίνο με 8.16 μ., ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Πκείνου και παγκόσμιος πρωταθλητής της Οζάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: