Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Εθνική με... ενέργεια!


Ο Κώστας Κουφός σε προσπάθειά του στο φιλικό με την Λετονία Η Εθνική Ελλάδας νίκησε την Λετονία με 80-52 σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας αυτή τη φορά είχαν έναν πολύ δυσκολότερο αντίπαλο από τη Ρουμανία, αλλά η εμφάνισή τους ήταν άκρως ικανοποιητική και πολύ ελπιδοφόρα.

Η επίσημη αγαπημένη για ακόμη ένα παιχνίδι έβγαλε τρομερή ενέργεια στο παρκέ και άπαντες έτρεχαν... αφηνιασμένοι για 40 λεπτά. Βέβαια ήταν γρήγοροι κι όχι απλά βιαστικοί κι έτσι νίκησαν πολύ εύκολα μία πάρα πολύ καλή αντίπαλο. Η Λετονία έχει παρουσιάσει εξαιρετικό πρόσωπο στα προηγούμενα φιλικά κι αυτό λέει πολλά για την εικόνα της Εθνικής. Η Ελλάδα, λοιπόν, έτρεχε με κάθε ευκαιρία και επιβεβαίωσε πλήρως το πλάνο της στο γήπεδο που είχε δείξει και στο παιχνίδι με τη Ρουμανία. Στην επίθεση υπάρχει συνεχής κίνηση από όλους και καλή ισορροπία, καθώς οι ψηλοί παίρνουν πολλές προσπάθειες και είναι αποτελεσματικοί. Το... νέο αίμα και ο Γιόνας Καζλάουσκας έχουν δώσει νέο αέρα στην Εθνική ομάδα που πλέον παίζει πολύ όμορφο μπάσκετ. Το δυνατότερο σημείο, όμως, είναι η άμυνα, καθώς άπαντες πιέζουν, ενώ οι περιφερειακοί παίζουν 4/4.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Στράτος Περπέρογλου δήλωσε: "Ήμασταν προετοιμασμένοι να δώσουμε ένα σκληρό παιχνίδι. Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια. Η σειρά των φιλικών είναι πιο δυνατή από τα προηγούμενα κι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Σήμερα μας πήραν πολλά επιθετικά ριμπάουντ κι είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε. Αν συνεχισουμε την προσπάθεια που κάνουμε στις προπονήσεις όλα θα πάνε καλά".

Ο Γιάννης Καλαμπόκης από την πλευρά του σχολίασε: "Είναι περίοδος προετοιμασίας και τώρα δίνουμε τα πρώτα φιλικά. Στόχος είναι να βάλουμε καινούργια πράγματα, όπως να γίνουμε πιο γρήγοροι στην επίθεση και να βάλουμε εύκολα καλάθια, κάτι που κάναμε σήμερα. Θέλουμε να κρατήσουμε δυνατή άμυνα. Κι εδώ νομίζω ότι τα καταφέραμε, κρατώντας τον αντίπαλο στους 50 πόντους. Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι σε αυτά τα ματς. Είμαστε μια καινούργια ομάδα και μπορεί να χάσαμε κάτι από τη χημεία, αλλά έχει φρεσκάδα και μπορεί να καταφέρει πολλά. Παίζουμε με τη Σερβία και κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Θέλουμε να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι και να συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε".

Διαιτητές: Αναστόπουλος-Κορομηλάς-Καλδίρης
Δεκάλεπτα: 26-12, 45-27, 68-40, 80-52

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 1, Μπουρούσης 5, Ζήσης 10, Σπανούλης 10, Τσαλδάρης 2, Φώτσης 4, Πρίντεζης 4, Καλάθης 16, Καϊμακόγλου 2, Κουφός 9, Περπέρογλου 8, Σχορτσανίτης 9
Λετονία (Κεμζούρα): Χελμάνις, Βίτολς 3, Σκέλε 4, Μπλουμς 5, Μπέρζινς 5, Βάλτερς 8, Κάλβε, Φρεϊμάνις 2, Στάλμπεργκς 2, Καμπάλα 9, Γιανιτσένοκς 2, Μπιέντρινς 12

  • Εκτός δωδεκάδας ήταν οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης και Κώστας Παπανικολάου. Τον αγώνα παρακολούθησε η Εθνική Παγκορασίδων.
  • Την Παρασκευή η Ελλάδα, στο πλαίσιο της τρίτης μέρας του Διεθνούς Τουρνουά αντιμετωπίζει τη Σερβία στις 21.45.

  • Δεν υπάρχουν σχόλια: