Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Έγκλημα και τιμωρία

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/579fe42713869e4621d97854b9887ede_L.jpg?1260814522?1260814522?1260814522

Η αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλαμαριάς , στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής με τον Πολύγυρο, έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον ιστορικό σύλλογο.

Ο Παναγιώτης Συναίδης χρησιμοποιήθηκε στο συγκεκριμένο αγώνα και ενώ είχε συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες, κάτι που ουδείς δεν γνώριζε στους Πόντιους , με αποτέλεσμα πλέον η ομάδα να χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά και να έχει αφαίρεση ενός βαθμού, κάτι που προβλέπεται στον ΚΑΠ. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πλέον σίγουρη, αφού η Νίκη Πολύγυρου κατέθεσε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή.

Λάθη που σαφώς δεν επιτρέπονται σε μία ομάδα όπως ο Απόλλων Καλαμαριάς, που πέρα από την ιστορία της, έχει εμπειρία στις επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι γεγονός πως ο σύλλογος δεν είναι και στα καλύτερά του , παρά την προσπάθεια που καταβάλει να ξεφύγει από τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται.
Ίσως η Καλαμαριά χρειάζεται περισσότερη προσοχή από τους ανθρώπους που την αγαπάνε πραγματικά και θέλουν το καλό της ώστε να βρει σύντομα τον... δρόμο που της αξίζει πραγματικά.

Ο Κούπερ κάνει εκκαθάριση...


Ο Χαβίτο σε προσπάθειά του απέναντι στην Καβάλα Η σταγόνα που ξεχείλισε ήταν η ήττα από τον Αστέρα. Ο Κούπερ πήρε εντολή για εκκαθάριση και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει δυναμικά. Μέχρι το καλοκαίρι, δηλαδή μέσα στις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους, θα έχει διαμορφώσει ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό.

Σε συνεργασία με τη διοίκηση, λοιπόν και σε πρώτη φάση θα προχωρήσει σε μια σειρά από αλλαγές. Δεν αποκλείεται, μετά τον Αμπρέου να αποχωρήσουν ένας ή ακόμη και δύο ποδοσφαιριστές που δεν εμπιστεύεται ο Κούπερ.

Ήδη άρχισαν να λένε πολλά για τον Χαβίτο και το ενδεχόμενο να δοθεί δανεικός στον Λεβαδειακό. Και δεν θα είναι ο μόνος...

Από τις αναμετρήσεις με τον Ηρακλή και τον ΠΑΣ Γιάννενα θα λείψει ο Κριστιάν Νασούτι. Ο Αργεντίνος αμυντικός έχει συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες και ο Κούπερ αποφάσισε για τους δύο αγώνες στους οποίους θα εκτίσει την ποινή του.

"Βόμβα" Σμόλαρεκ στην Καβάλα


Ο Σμολάρεκ πανηγυρίζει Ο Εμπι Σμόλαρεκ θα αγωνιστεί τελικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η έκπληξη έγινε από την Καβάλα, η οποία την Δευτέρα ήρθε σε πλήρη συμφωνία μαζί του και πλέον ο διεθνής Πολωνός επιθετικός θα φορέσει την φανέλα της, από την 1η Ιανουαρίου 2010 και για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Ο Εουσέμπιους Σμολάρεκ, ξεκίνησε την καριέρα του από την Ολλανδία και την Φέγενορντ. Στην συνέχεια πήρε μεταγγραφή για την Ντόρτμουντ και την Γερμανία και ακολούθησε η μεταγγραφή του στην Σανταντέρ έναντι περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην Ισπανία πάντως δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα και μετακόμισε στην Αγγλία και την Μπόλτον, ως δανεικός. Ομως και εκεί τελικά δεν κατάφερε να "στεριώσει", με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ομάδα από τον Ιούνιο.

Εχει γεννηθεί στις 9 Ιανουαρίου του 1981 και είναι διεθνής με την Πολωνία, για την οποία έχει παίξει 42 φορές και έχει σημειώσει 19 γκολ. Μάλιστα έχει αγωνιστεί τόσο στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, όσο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας και της Ελβετίας το 2008.

Με Ντιέ-Ντίκα η προπόνηση του Ηρακλή

Με Ντιέ-Ντίκα η προπόνηση του Ηρακλή

Με τους Σερζ Ντιέ και Νικουλάι Ντίκα να λαμβάνουν μέρος κανονικά στην προπόνηση ξεκίνησε η προετοιμασία του Ηρακλή για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη. Ο προπονητής του «Γηραιού», Σάββας Κωφίδης, δέχτηκε τους δύο ποδοσφαιριστές, μετά το παράπτωμα στο οποίο είχαν υποπέσει την προηγούμενη εβδομάδα και υπολογίζονται πια στα πλάνα του για την κυριακάτικη «μάχη» των Πηγαδίων.

Γκολάρα...

Γκολάρα...στα επίσημα
Κακά τα ψέμματα. Καλό το γκολ του Ταχτσίδη με τον Λεβαδειακό, αλλά αν δεν ήταν και η Σάσα στα επίσημα κανείς δεν θα ασχολούνταν μαζί του.

Ο Χένρικ Λάρσον ανέλαβε τη Λαντσκρόνα


Ο Λάρσον σε προπόνηση Εχουν περάσει 40 ημέρες από τότε που ο Χένρικ Λάρσον αποχαιρέτησε την ενεργό δράση. Ομως, δεν θα μείνει μακριά από τα γήπεδα (είχε πει άλλωστε ότι θα παραμείνει στο χώρο), αφού αποκάλυψε πως από τη νέα σεζόν του σουηδικού πρωταθλήματος, θα είναι ο προπονητής της Λαντσκρόνα!

Η είδηση δημοσιοποιήθηκε από τον τοπικό Τύπο και επιβεβαιώθηκε από τον 38χρονο Σουηδό. «Ηθελα να γίνω προπονητής και απάντησα θετικά, αμέσως μόλις δέχθηκα την πρόταση» είπε αναφερόμενος στη συνεργασία με τη Λαντσκρόνα.

Ετσι, όπως συνέβη και στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ξεκινά από "χαμηλά", καθώς η πρώτη του ομάδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας (superettan). Κάπως έτσι, το 1992, ο Χένρικ Λάρσον κέντρισε το ενδιαφέρον της Χέλσινγκμποργκ, ενώ αγωνιζόταν στη Χέγκαμποργκ, για να ακολουθήσει η σπουδαία διαδρομή του στη Φέγενορντ, τη Σέλτικ, την Μπαρτσελόνα, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ασφαλώς την εθνική Σουηδίας, με την οποία είχε 106 συμμετοχές και 37 γκολ.

Τόνι: "Πιο εύκολο να κερδίσω το λόττο"


Απογοήτευση στην Μπάγερν Αν ο Λούκα Τόνι δεν ήταν 100% σίγουρος ότι θα φύγει από την Μπάγερν, θα πρέπει να βεβαιώθηκε πρόσφατα, όταν ο προπονητής Λουίς Φαν Χαλ του διεμήνυσε μέσω του Τύπου ότι δεν υπάρχει περίπτωση παραμονής του στο Μόναχο. Ετσι, ο Ιταλός επιθετικός φαίνεται να το έχει πάρει απόφαση.

«Οπωσδήποτε θα φύγω από την Μπάγερν», επιβεβαίωσε σε φίλους της ομάδας κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε σύνδεσμο οπαδών στο νότιο Τιρόλο. «Επίσημα θα αποφασιστεί σε 10 ημέρες, αλλά δεν έχω καθόλου πιθανότητες. Είναι πιο πιθανό να κερδίσει κανείς το λόττο, παρά εγώ να μείνω στην Μπάγερν. Σίγουρα θα πάρω μαζί μου καλές αναμνήσεις, ειδικά από την πρώτη χρονιά στην ομάδα, με 39 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Τα πράγματα έγιναν δύσκολα με προπονητή τον Κλίνσμαν, αλλά τώρα πάει, τέλειωσε», κατέληξε ο Τόνι.

Χειρότερος όλων ο Φελίπε Μέλο


Ο Φελίπε Μέλο με τη φανέλα της Γιουβέντους O Φελίπε Μέλο αναδείχθηκε (κάθε άλλο παρά... πανηγυρικά) χειρότερος παίκτης της χρονιάς στην Ιταλία! Ο τίτλος "Bidone d'oro", κάτι αντίστοιχο με το "χρυσό βατόμουρο" δηλαδή, απονεμήθηκε στον Βραζιλιάνο μέσο της Γιουβέντους από τους ακροατές ραδιοφωνικής εκπομπής της RAI.

Ελαβαν μέρος περισσότεροι από 18.000 ακροατές και ο 26χρονος άσος επικράτησε για περίπου 400 ψήφους του Ρικάρντο Κουαρέσμα, που λίγο έλειψε να επαναλάβει το... περσινό του κατόρθωμα, αφού είχε αναδειχθεί χειρότερος του 2008!

Οι προτιμήσεις του κοινού έχουν κυρίως να κάνουν με σχέση τιμής-απόδοσης και το γεγονός ότι η Γιουβέντους δαπάνησε 20,5 εκ. ευρώ για να αποκτήσει το καλοκαίρι από την Φιορεντίνα τον Φελίπε Μέλο, σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Σε συνδυασμό, πάντα, με το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα.

Η δεκάδα των "βατόμουρων" με τα ποσοστά που έλαβαν:

1. Φελίπε Μέλο (Γιουβέντους) 22,87 %

2. Ρικάρντο Κουαρέσμα (Ιντερ) 20,63 %

3. Τιάγκο Μότα (Ιντερ) 9,99 %

4. Ντίντα (Μίλαν) 9,56 %

5. Μαντσίνι (Ιντερ) 9,39 %

6. Κλαας Γιαν Χούντελααρ (Μίλαν) 6,84 %

7. Ροναλντίνιο (Μίλαν) 6,07 %

8. Κρίστιαν Πόουλσεν (Γιουβέντους) 6,06 %

9. Χουάν Πάμπλο Καρίσο (Λάτσιο) 4,37 %

10. Ζούλιο Μπαπτίστα (Ρόμα) 4,22 %

Παρουσιάστηκε το σήμα του Euro 2012


Το σήμα του Euro 2012 Το λογότυπο και το σλόγκαν του Euro 2012, παρουσιάστηκε επίσημα στο Κίεβο από τις συνδιοργανώτριες χώρες Ουκρανία και Πολωνία, σε μια ειδική τελετή όπου παραβρέθηκε ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί και πλήθος κορυφαίων πολιτικών προσώπων.

Την παρουσίαση έκαναν ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουκρανίας, Γκριγκόρι Σούρκις και ο ομόλογός του της Πολωνίας Γκρέγκορζ Λάτο, ενώ παραβρέθηκε επίσης η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας, με τον πρόεδρο, Βίκτορ Γιουστσένκο και την πρωθυπουργό, Γιούλια Τιμοσένκο

Το λογότυπο για την διοργάνωση του 2012 είναι εμπνευσμένο από την «wycinanka» την παραδοσιακή τέχνη της χαρτοκοπτικής που ασκείται σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας και της Πολωνίας και ένα λουλούδι, το οποίο εκπροσωπεί την κάθε μία από τις δύο διοργανώτριες χώρες με μία μπάλα στο κέντρο που συμβολίζει το συναίσθημα και το πάθος της διοργάνωσης. Όσο για το σλόγκαν, αυτό κάνει αναφορά στην κοινή προσπάθεια για τη διοργάνωση που είναι «creating history together» («Δημιουργώντας μαζί ιστορία»).

Τρία χρόνια φυλακή στον πρώην διευθυντή της Γιούβε


Το σήμα της Γιουβέντους Ο παλιός διευθυντής της Γιουβέντους, Αντόνιο Τζιράουντο βρέθηκε ένοχος για αρκετές κατηγορίες και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών χρόνων από δικαστήριο της Νάπολι για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου που συγκλόνισε την Ιταλία το 2006.

Ο Ιταλός παράγοντας, που έχει ήδη τιμωρηθεί με αποκλεισμό από το χώρο του ποδοσφαίρου με απόφαση της CONI, βρέθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της απάτης και της σύστασης συμμορίας, από το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεσή του..

Για το ίδιο σκάνδαλο η Γιουβέντους υποβιβάστηκε το 2006 στη Β΄ κατηγορία, αλλά επανήλθε στα μεγάλα σαλόνια του καμπιονάτο και βέβαια πρωταγωνιστεί και πάλι. Ο Τζιράουντο, θεωρείται απίθανο από την πλευρά του να εκτίσει την ποινή των 3 χρόνων φυλάκισης, εξαιτίας της διαδικασίας των εφέσεων που προβλέπει ο ιταλικός ποινικός κώδικας, ενώ κάποια από τα αδικήματα σύντομα θα έχουν παραγραφεί.

Μάρας, Τσιάβου και Παναθηναϊκός στην κορυφή


O Διαμαντίδης σηκώνει μαζί με τον Αλβέρτη τον 5ο ευρωπαϊκό τίτλο του Παναθηναϊκού Σε εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, κορυφαίος αθλητής για το 2009 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Βλάσσης Μάρας, αφού συγκέντρωσε 729 ψήφους.

Οι τρεις πρώτοι στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ:
1. Βλάσσης Μάρας (ενόργανη: 729)
2. Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση: 671)
3. Βασίλης Σπανούλης (μπάσκετ: 495)

«Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε σήμερα. Βρίσκομαι εδώ μόνο για χάρη του παππού μου και σε αυτόν αφιερώνω αυτή τη διάκριση που μου κάνει ο ΠΣΑΤ. Καλά να είμαστε, θέληση να υπάρχει, στήριξη από την Πολιτεία και την ομοσπονδία μας και το Ολυμπιακό μετάλλιο που μου λείπει μπορεί να έρθει στο Λονδίνο το 2012», ήταν τα λόγια του Βλάσση Μάρα, αμέσως μετά τη βράβευσή του.


Κορυφαία αθλήτρια η Αλεξάνδρα Τσιάβου
Kορυφαία αθλήτρια για το 2009 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ, η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Αλεξάνδρα Τσιάβου, αφού συγκέντρωσε 1.027 ψήφους.

Οι τρεις πρώτες της ψηφοφορίας:
1. Αλεξάνδρα Τσιάβου (κωπηλασία: 1027)
2. Βούλα Παπαχρήστου (στίβος: 620)
3. Εβίνα Μάλτση (μπάσκετ: 517)

«Ακολουθούμε τον δρόμο που χάραξαν ο Πολύμερος με τους Σκιαθίτη και Μούγιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου. Ο στόχος μου είναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο το 2012», ήταν τα λόγια της Αλεξάνδρας Τσιάβου, αμέσως μετά τη βράβευσή της.



Κορυφαία ομάδα ο Παναθηναϊκός
Kορυφαία ομάδα για το 2009 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού που κατέκτησε το triple crown. Οι τρεις πρώτες ομάδες της ψηφοφορίας:

1. Παναθηναϊκός Ανδρών Μπάσκετ: 1291
2. Εθνική Ανδρών Ποδόσφαιρο: 1096
3. Εθνική Ανδρών Μπάσκετ: 629

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παύλος Γιαννακόπουλος:
«Τον μεγάλο Παναθηναϊκό τον έκαναν οι παίκτες. Χίλια ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή που μας κάνατε».

Αντώνης Φώτσης: «Ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένειά μου. Είμαι πολύ τυχερός που επέστρεψα πέρυσι και πέτυχα με την ομάδα αυτά που πετύχαμε μέσα στη χρονιά. Θέλω να υπάρχει και συνέχεια».

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και μπορώ να πανηγυρίζω τρόπαια».


Κορυφαίος όλων ο Ομπράντοβιτς
Kορυφαίος προπονητής για το 2009 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο «Ζοτς», που οδήγησε την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο triple crown, συγκέντρωσε 1.399 ψήφους.

Οι τρεις πρώτοι προποπητές της ψηφοφορίας:
1. Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (μπάσκετ: 1399)
2. Κώστας Μίσσας (μπάσκετ: 690)
3. Ότο Ρεχάγκελ (ποδόσφαιρο: 678)

"Η ετήσια τελετή απονομής των αθλητικών βραβείων, που γεννήθηκε πριν από 56 χρόνια από μία ολιγομελή παρέα ρομαντικών συναδέλφων μας, αποτελεί πλέον θεσμό, καταξιωμένο στη συνείδηση του αθλητικού και δημοσιογραφικού κόσμου. Έχει εξελιχθεί σε ετήσια γιορτή του αθλητισμού και διαχρονικής συνάντησης των ανθρώπων που υπηρετούν με αφοσίωση και αγάπη τον πολυσήμαντο αυτό χώρο του πολιτισμού. Ο ΠΣΑΤ, σε πείσμα των δίσεκτων καιρών που διανύουμε, επιμένει στη μεγάλη διοργάνωση της απονομής βραβείων, γιατί αποτελεί μοναδικό σημείο αναφοράς και αναγνώρισης του ετήσιου αθλητικού απολογισμού, της ανάδειξης των στόχων και της προοπτικής αυτού του μαζικού κοινωνικού κινήματος και βέβαια της αποστολής πολλαπλών μηνυμάτων για τα τεκταινόμενα στον ελληνικό αθλητισμό", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), Παύλος Γερακάρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Στην εφετινή ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ΠΣΑΤ, έλαβαν μέρος 443 δημοσιογράφοι.


ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
1. Σεμιχά Ριζάογλου (κολύμβηση: 1418)
2. Μαρία Καλπακίδου (κολύμβηση: 919)
3. Εθνική Ομάδα Γκόλμπολ: 613
4. Ομάδα Κολύμβησης Γυναικών Σκυταλοδρομίας 4Χ50 Ελεύθερο: 304, 5. Ανθή Καραγιάννη (κολύμβηση: 10), 6. Αδαμαντία Διαμαντοπούλου (κολύμβηση: 9), 7. Αλεξάνδρα Δημόγλου (στίβος: 4).


ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Επίσης, κατά τη διάρκεια της γιορτής των κορυφαίων, απονεμήθηκαν και οι ακόλουθες ειδικές βραβεύσεις:

  • Το έπαθλο "Αθλητικής προσφοράς και ήθους" δόθηκε στους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Φραγκίσκο Αλβέρτη που εγκατέλειψαν εφέτος την ενεργό δράση, έχοντας προσφέρει πάρα πολλά στα αθλήματα τα οποία υπηρέτησαν.

  • Το έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι), που απονέμεται από την Coca Cola Τρία Έψιλον, δόθηκε στον διεθνή τερματοφύλακα του Αρη, Μιχάλη Σηφάκη, για τη στάση που κράτησε στην επίθεση που δέχθηκε από οπαδό που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου Σταδίου, στον αγώνα Ηρακλής-’ρης.

  • Τα έπαθλα "ανερχόμενου ταλέντου" δόθηκαν στον πρωταθλητή του ακοντισμού Σπύρο Λεμπέση, στην τενίστρια Ελένη Κωνσταντινίδου, στην αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη, στις πρωταθλήτριες της ιστιοπλοΐας Μαρία Βουλγαράκη και Δανάη Πάσχου και στον ποδηλάτη, Κωνσταντίνο Καραγεώργο.

  • Το έπαθλο "Κοινωνικής Προσφοράς" δόθηκε στην οικογένεια Αιμίλιου Μαρτίνη, οι τέσσερις κόρες της οποίας ασχολούνται με το άθλημα της Ιππασίας.

    Τιμητικές διακρίσεις εδόθησαν στον Ότο Ρεχάγκελ "Έπαθλο ΟΠΑΠ Α.Ε.", για την οχτάχρονη και απολύτως επιτυχημένη παρουσία του (100 αγώνες) στον πάγκο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία θα είναι παρούσα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, στην εθνική ομάδα μπάσκετ Νέων Ανδρών "Έπαθλο WIND", για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρόδου, στον σύνδεσμο φιλάθλων εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου "Φάρος" και στον Κύπριο πρωταθλητή του ύψους (ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) Κυριάκο Ιωάννου, που διατηρείται σταθερά στην ελίτ του αθλήματος. Ακόμη τιμητική διάκριση εδόθη στο Κοινωφελές Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" που δραστηριοποιείται και στον αθλητισμό. Ένα σημαντικό πρόγραμμα προώθησης του ποδοσφαίρου που υλοποιείται με επικεφαλής τον Μίμη Παπαϊωάννου.
  • ΒΟΛΕΪ: Ο Ηρακλής 3-1 τον ΠΑΟΚ

    Καλύτερος ο Ηρακλής νίκησε με 3-1 σετ τον ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι», στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας βόλεϊ ανδρών. Ο «Γηραιός» πήρε τα δύο πρώτα σετ με 16-25 και 22-25, ενώ ο Δικέφαλος μείωσε κατακτώντας το τρίτο με 25-17. Στο τέταρτο, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και πήραν εν τέλει και το ματς επικρατώντας με 18-25. Με το «τρίποντο» αυτό, οι «κυανόλευκοι» έπιασαν ξανά την ΕΑ Πατρών στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, παραμένοντας σε απόσταση «βολής» από την κορυφή.

    Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

    Απόλλων Καλ.-Άρης 3-2 (33-31, 25-21, 18-25, 23-25, 15-13)

    Ολυμπιακός-Πανελλήνιος 3-0 (25-21, 25-20, 25-19)

    Λαμία-Παναθηναϊκός 0-3 (21-25, 18-25, 16-25)

    ΑΕΚ-Φοίνικας Σύρου 3-0 (25-15, 25-13, 30-28)

    ΕΑ Πατρών-ΑΟ Κηφισιάς 3-0 (25-17, 25-21, 25-23)

    ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-3 (16-25, 22-25, 25-17, 18-25)

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)

    ΟΜΑΔΑ ΣΕΤ ΒΑΘ.

    1. Παναθηναϊκός 28-8 25

    2. Ολυμπιακός 26-10 24

    3. Ε.Α. Πατρών 26-13 23

    -. Ηρακλής 24-11 23

    5. ΑΕΚ 19-20 15

    6. Πανελλήνιος 18-20 14

    7. Απόλλων Καλαμαριάς 17-24 12

    8. ΠΑΟΚ 19-22 11

    -. Λαμία 15-22 11

    10. Αρης 15-24 10

    11. Α.Ο. Κηφισιάς 12-27 7

    12. Φοίνικας Σύρου 9-27 5

    Ανατροπή και νίκη για τον ΟΦΗ!


    Ο Νατσούρας με τη φανέλα του ΟΦΗ Ο ΟΦΗ αν και βρέθηκε να χάνει από τον Θρασύβουλο, επικράτησε του αντιπάλου του με 2-1 πετυχαίνοντας τα γκολ της νίκης σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. O Kαραμαλίκης άνοιξε το σκορ για τους Αθηναίους, όμως οι Ζορμπάς και Νατσούρας χάρισαν τους βαθμούς στους γηπεδούχους.

    O OΦΗ διατήρησε την καθολική υπεροχή στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο δεν κατάφερε να προκαλέσει ρήγματα στην πολύ καλά στημένη αμυντική γραμμή του Θρασύβουλου.

    Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, ωστόσο στο 61' οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ όταν σε αντεπίθεση, ο Χατζηπαντελίδης έδωσε την πάσα στον Καραμαλίκη και εκείνος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίδη.

    Οι γηπεχούχοι βγήκαν μπροστά και έφεραν τα πάνω - κάτω σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 75' ο Κωνσταντινίδης επιχείρησε σέντρα και ο Ζορμπάς με δύσκολο πλασέ ισοφάρισε, ενώ στο 78' και μετά από σέντρα του τελευταίου, ο Νατσούρας με δυνατό σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΟΦΗ.

    Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα, όμως, σημειώθηκε στο 84'. Ο Βεζυρίδης είχε την μπάλα στην κατοχή του και την έσκασε στο έδαφος, καθώς ετοιμάζοταν να εκτελέσει βολέ. Ο Καραμαλίκης, που ήταν δίπλα του, την έκλεψε και σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του επιθετικού του Θρασύβουλου. Η απόφαση του διαιτητή είναι σωστή μιας και ο κανονισμός αναφέρει ότι όταν ο τερματοφύλακας χτυπάει την μπάλα κατακόρυφα στο έδαφος, αυτή θεωρείται ότι βρίσκεται στην κατοχή του, άρα δεν είναι διεκδικίσιμη. Αντίθετα, μόνο αν την αφήσει στο έδαφος, μπορεί ο επιθετικός να την κλέψει.

    b>OΦΗ (Νίκος Γκουλής): Βεζυρίδης, Πετράς (68' Ζορμπάς), Πίτσος, Νατσούρας, Μπερτίν, Καρακατσάνης (39' Πέσιτς), Κιάσσος, Κοκκινάκης (81' Σταυρακάκης), Αγρίτης, Κωνσταντινίδης, Βλόνταρτσικ.
    Θρασύβουλος (Γιάννης Σερέπας): Μπαρτζώκας, Μίχος Σπ., Μαυροματίδης, Τσότσουρας (80' Γκλούσενερ), Ζώνας, Βασιλείου, Μίχος Χ., Χατζηπαντελίδης, Αλεξάντροβιτς (52' Καραμαλίκης), Παληγέωργος (62' Κοτσαδούρος), Ντελγκάδο.

    Τον έβρισε και τον... πλάκωσε!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/504b799903b2898d84476eaa97951a1e_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Η ήττα από τη Γουλβς έφερε γκρίνια και αναστάτωση στην Τότεναμ, με τον Εκότο όμως να το παίρνει πιο... βαριά και να αντιδρά άσχημα σε ύβρεις οπαδού. Η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνα, ο Καμερουνέζος αμυντικός κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο. Το βίντεο της επίθεσης!


    Τα... μπινελίκια των οπαδών μετά την ήττα από τη Γουλβς δεν απασχόλησαν τους «πετεινούς», εκτός από έναν. Ο Μπεονόιτ Ασού- Εκότο προσβλήθηκε από τις ύβρεις ενός οπαδού «Είστε σκ...» και γύρισε για απαντήσεις. Ο Καμερουνέζος έσπρωξε τον οπαδό και αν δεν ήταν οι υπεύθυνοι της Τότεναμ το επεισόδιο θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις. «Ο οπαδός έσκυψε και φώναξε είστε σκ... Ο Εκότο πήγε προς το μέρος. Ήταν εκτός ελέγχου και είναι τυχερός που το θέμα δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο Εκότο πρέπει να πληρώσει ένα βαρύ πρόστιμο και αν δεν αλλάξει συμπεριφορά, τότε δεν θα πρέπει να παίξει ξανά για την εμάς» τόνισε αυτόπτης μάρτυρας. Πλέον, η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνα και ο παίκτης είναι πιθανόν να πληρώσει πρόστιμο που θα φτάνει τις 60.000 λίρες, αλλά και αποκλεισμό δυο εβδομάδων.Το βίντεο της επίθεσης:
    http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/football/2770364/Kott-you-Benoit-caught-in-bust-up.html

    Δηλώσεις Βιεΐρίνια


    Χαρούμενος… ΠΑΟΚτσης δηλώνει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό sport103 σχολιάζοντας την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Δικέφαλο του Βορρά, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο της συμφωνίας αλλά και το προσωπικό ποδοσφαιρικό στοίχημα που βάζει στην Τούμπα.
    «Στο κινητό μου έχω τον ήχο που έχει όλος ο κόσμος το ''...ωωω ΠΑΟΚάρα''. Είμαι χαρούμενος. Οι άνθρωποι της ομάδας πίστεψαν σε εμένα και θα τα δώσω όλα για αυτούς. Πλέον θέλω να συνεχίσω αρκετά χρόνια, κερδίζοντας τίτλους με τον ΠΑΟΚ. Είμαι ευχαριστημένος από την απόφαση μου να πιέσω την Πόρτο ώστε να παραμείνω στον ΠΑΟΚ. Γνώριζα ότι στην Πόρτο δεν θα έχω τις ευκαιρίες να παίξω, αλλά ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ θα μου έδινε αυτή την ευκαιρία», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος, για να ξετυλίξει στη συνέχεια το χρονικό των συζητήσεων για το νέο του συμβόλαιο.
    «Όταν με ενημέρωσαν ότι θέλουν να επεκτείνω το συμβόλαιο μου ένιωσα χαρούμενος, γιατί αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν σε έμενα και την ποιότητα μου. Αυτό είναι καλό καθώς το περασμένο καλοκαίρι έκαναν αγώνα για να μείνω στην ομάδα. Για αυτά τα πρόσωπα δουλεύω κάθε μέρα για να βοηθήσω την ομάδα, αυτά τα πρόσωπα που έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσω να δουλεύω.
    Γνωρίζω τις δυνατότητες μου και την ποιότητά μου και δουλεύω κάθε μέρα ώστε να βοηθάω την ομάδα. Μέχρι τώρα βοήθησα την ομάδα μου, πέτυχα κάποια γκολ αλλά το ότι υπέγραψα νέο συμβόλαιο δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω την προσπάθεια ώστε να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μου βοηθώντας την ομάδα μου».
    Ο νεαρός μέσος μίλησε τέλος για τους στόχους και το στοίχημα του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα, που ελπίζει να κερδίσει με τη δική του ενεργή συνδρομή στο σκοράρισμα: «Όταν αρχίσαμε είχαμε ως στόχο να είμαστε στην τριάδα. Έχουμε την ποιότητα και δουλεύουμε κάθε εβδομάδα ώστε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να φτάσουμε στη δεύτερη θέση. Αυτό είναι δύσκολο καθώς οι δύο πρωτοπόροι έχουν καλές ομάδες και εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, ωστόσο εμείς έχουμε την ποιότητα και ελπίζω να πετύχουμε αυτό που κάναμε και στην περσινή σεζόν τερματίζοντας στη δεύτερη θέση.
    Κάθε φορά μπαίνω στο παιχνίδι για να βοηθήσω την ομάδα. Δεν μπαίνω στο παιχνίδι με το μυαλό στα γκολ. Έχω πετύχει τέσσερα γκολ και ελπίζω να βάλω και κάποια ακόμη, αλλά η δουλειά μου είναι να δίνω την μπάλα σε ένα σέντερ φορ ώστε να πετύχει αυτός το γκολ. Ωστόσο αν μέχρι το τέλος της σεζόν πετύχω δέκα γκολ, θα είμαι χαρούμενος».

    Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

    Λύνει τη... σιωπή του στο Νovasports


    Ξέσπασε ο Ντέμης Νικολαΐδης Σε μία από τις πλέον κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της ΑΕΚ, ο Ντέμης Νικολαΐδης μιλάει για όλους και για όλα την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στο novasports 1 στις 22.00. Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης και ο Γιάννης Καραλής συντονίζουν την συζήτηση με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ.

    Στο στούντιο της nova και τρεις διευθυντές αθλητικών εφημερίδων: Ο Μιχάλης Τσόχος, ο Ανδρέας Δημάτος και ο Βασίλης Σαμπράκος.

    Στην ώρα... μηδέν για τον «δικέφαλο» ο Ντέμης Νικολαΐδης λύνει την σιωπή του και απαντάει για όλα.

    Μπαλλής: «Εμπιστοσύνη στον Κούπερ»

    Μπαλλής: «Εμπιστοσύνη στον Κούπερ»
    Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Ντίνος Μπαλλής μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης λέγοντας: «Περίμενα ότι η ομάδα θα έκανε… κοιλιά. Είναι λογικό γιατί η ομάδα έχει πρόβλημα στην φυσική κατάσταση. Ο κ. Κούπερ θα προσπαθήσει μέσω του πρωταθλήματος να κάνει και μία μίνι προετοιμασία, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Θα θέλει και το περιμένω, την κατάλληλη στιγμή η ομάδα να φορτσάρει. Ο Αμπρέου έλειπε περισσότερο απ’ όλους στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν ξέρω γιατί δεν έπαιξε, άλλος είναι ο αρμόδιος να απαντήσει, άλλοι ξέρουν τι γίνεται. Αλλά έλειπε γιατί η ομάδα έπαιξε με σέντρες και ήθελε τον Αμπρέου» και συμπλήρωσε: «Με πονάει αυτή η τάση… φυγής ορισμένων παικτών που βλέπω. Έδωσα συγχαρητήρια στην διοίκηση για την συμφωνία με τον κ. Κούπερ, αλλά πρέπει κάτι να γίνει με το θέμα Αμπρέου και την τάση φυγής που υπάρχει» ενώ συμπλήρωσε: «Σίγουρα πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αλλά θέλω να πω ότι έχω εμπιστοσύνη στον κ. Κούπερ, πρέπει να του δώσουμε πίστωση χρόνου για να μπορέσει να κάνει έργο και να βάλει την ομάδα στον δρόμου που θέλει. Είναι μεγάλη επιτυχία και μπράβο στην διοίκηση, αν μπορέσει να κρατήσει τον κ. Κούπερ για τα επόμενα τρία χρόνια

    Χαραλαμπίδης: «Θα δίναμε 6.1 εκ. ευρώ αλλά ο κ. Ρέμος αποχώρησε από τις συζητήσεις»

    Χαραλαμπίδης: «Θα δίναμε 6.1 εκ. ευρώ αλλά ο κ. Ρέμος αποχώρησε από τις συζητήσεις»

    Ο επιχειρηματίας Κώστας Χαραλαμπίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τις συζητήσεις που είχε με τον Αντώνη Ρέμο για την αγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής και υπογράμμισε ότι: «Μιλούσαμε 75 ημέρες για την ΠΑΕ Ηρακλής. Ο κ. Ρέμος ήταν λίγο επιφυλακτικός, αλλά είχαμε συμφωνήσει στο οικονομικό. Μετά ίσως με την πρόταση που του έκανα να πίστευε ότι δεν θα μπορούσε να διασφαλίσει το μέλλον της ομάδας, και έτσι αποχώρησε από τις συζητήσεις. Η πρόταση μου ήταν συγκεκριμένη και διασφαλίζονταν νομικά. Ίσως να έχει κάποια πρόταση, δεν μου είπε κάτι εμένα. Διαπίστωσα ότι θέλει να μείνει στην ομάδα. Όποιος θέλει να φύγει, φεύγει. Όποιος θέλει να μείνει, μένει. Εγώ και οι επενδυτές που είχα μαζί μου είχαμε ένα πλάνο, ότι η ομάδα ήθελε μεταγραφική ενίσχυση αλλά τώρα βγήκαμε εκτός» και συνέχισε: «Η ανάληψη των χρεών από την Εφορία, άλλων οφειλών προς τρίτους, η αγορά των μετοχών από τον κ. Ρέμο έφτανε τα 6.1 εκ. ευρώ ενώ υπάρχει από φέτος ένα άνοιγμα κοντά στο 1.6 εκ. ευρώ. Τα χρέη προς την Εφορεία αγγίζουν τα 4 εκ. ευρώ».
    Ο κ. Χαραλαμπίδης είπε: «Αποχωρώ από την συζήτηση, αποσύρω το ενδιαφέρον μου για τον Ηρακλή. Η εταιρεία του πατέρα μου έχει κύκλο εργασιών 2 εκ. ευρώ τον χρόνο. Το τιμ που ήταν μαζί μου θα ήταν παλιοί ποδοσφαιριστές και παράγοντες» ενώ για πιθανή εμπλοκή του σε άλλη ομάδα είπε: «Προσωπικά από μένα υπάρχει ενδιαφέρον και για άλλη ομάδα» με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτή η ομάδα είναι η Δόξα Δράμας.

    Λινο -Θα βοηθήσει ο Κριστιάνο

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e64f57fc0620f3784c9bf6710893e62a_L.jpg?1260790618?1260790618?1260790618

    Για το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ, τον Κριστιάνο Μοράες, αλλά και για την ισοπαλία στο παιχνίδι με την Καβάλα μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Πορτογάλος Λινο

    Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ δήλωσε στον «extrasport».: "Τον έχω αντιμετωπίσει ως αντίπαλο όταν αγωνιζόμασταν και οι δύο στην Πορτογαλία όταν ήμουνα στην Πόρτο και εκείνος στην Πάκος Φερέιρα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ ποιότητα και ταχύτατος με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, ευέλικτος και μπορεί να κάνει πολλά στον αγωνιστικό χώρο αφού μπορεί να αγωνίζεται και ως αριστερό και ως δεξί εξτρέμ. Ότι του ζητάει ο προπονητής και είμαι σίγουρος αφού βρίσκεται και σε αγωνιστικό ρυθμό ότι θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και ήταν μια πολύ καλή κίνηση».

    Για την χθεσινή ισοπαλία με την Καβάλα είπε: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ωστόσο κάναμε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ξέραμε τι θέλαμε τόσο στο πρώτο ημίχρονο αλλά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όπου είχαμε πολλές ευκαιρίες να βάλουμε πολλά γκολ όπως και τα τρία δοκάρια. Είχαμε όμως και ατυχία και ίσως ακόμα να έλειπε το καθαρό μυαλό και η ηρεμία σε κάποιες προσπάθειες όπως στην δικιά μου".

    Για το αν θεωρεί πως ήταν το καλύτερο φετινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ ανέφερε: "Όταν δεν νικάς τότε σίγουρα δεν μπορείς να πεις ότι έχεις κάνει το καλύτερο σου παιχνίδι. Παρόλα αυτά κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση και θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει τουλάχιστον ένα ή και περισσότερα γκολ απέναντι σε μια δυνατή ομάδα η Καβάλα. Σίγουρα όμως δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα που είναι καλύτερο από την ήττα αλλά πολύ χειρότερο από την απώλεια της νίκης. Απαιτείται πάντως υπομονή και πλέον αφήνουμε πίσω μας το ματς αυτό και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Εργοτέλη θέλοντας όμως την φορά αυτή και την νίκη".

    Για τη συμπαράσταση του κόσμου του ΠΑΟΚ τόνισε: "Είναι ένα πανέμορφο συναίσθημα όταν παίζεις με τέτοιον κόσμο. Έχουμε γφθάσει στο σημείο όπου και να πάμε να μας κάνουν και νιώθουμε τέλεια. Δεν ξεχνάμε τις εκστρατείες που κάνανε στην Ολλανδία ή στην Νορβηγία που είχανε βρεθεί μαζί μας για να μας υποστηρίξουνε. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας για την αγάπη και στην στήριξη που εισπράττουμε και το πόσο όμορφα νιώθουμε. Εμείς κοιτάμε να ανταποκρινόμαστε στις φιλοδοξίες τους και για αυτό και χθες ήταν ένας παραπάνω λόγος να νικήσουμε γι’ αυτό και μας στεναχώρησε πολύ που δεν κερδίσαμε".

    Χάνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/bf9d696edcd3906d296f1ab15e9d8d5d_L.jpg?1260789690?1260789690?1260789690

    Δύο εβδομάδες εκτός αγώνων θα μείνει ο Ντάριο Φερνάντες καθώς ο τραυματισμός του στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν θλάση στον τετρακέφαλο και χάνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

    Στην μαγνητική που υποβλήθηκε το πρωί ο Νταρίο Φερνάντες επιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση περί θλάσης στον τετρακέφαλο με αποτέλεσμα να απουσιάσει από το ντέρμπι της Κυριακής για τον Άρη με τον Ολυμπιακό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (20/12, 19:00).


    Ο Αργεντινός μέσος είχε τραυματιστεί στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου του παιχνιδιού με τον Αστέρα Τρίπολης με αυτό που απομένει να φανεί πλέον είναι το διάστημα της απουσίας του έχοντας ωστόσο ως σύμμαχό του την διακοπή που θα ακολουθήσει. Ο τραυματισμός του πάντως θα του επιτρέψει να εκτίσει την μία αγωνιστική της τιμωρίας του από τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

    Πλέον ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναμένει να δει αν θα μπορεί να υπολογίζει στον Νάτσο Γκαρσία ως παρτενέρ του Μεντί Ναφτί. Σε περίπτωση που ο διεθνής Βολιβιανός μέσος δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και πάλι τότε θέση θα διεκδικήσουν οι Σάκης Πρίττας και Βασίλης Ρόβας.

    Αγωνία στον Ηρακλή

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d347e588185cb489d86c5c9813ccbd07_L.jpg?1260795315?1260795315?1260795315

    Πλησιάζει η ώρα της αποχώρησης του Αντώνη Ρέμου από τον Ηρακλή. Δεν το λέμε εμείς, αλλά συνεργάτες του στην ΠΑΕ. Οι συζητήσεις με γνωστό επιχειρηματία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και από ώρα σε ώρα ανακοινώνονται τα μαντάτα.

    Ο Αντώνης Ρέμος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις προσωπικές του φιλίες που έχει με γνωστούς επιχειρηματίες είτε από την Αθήνα είτε ακόμα και από το εξωτερικό. Οι συζητήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν και πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν νέα είτε θετικά είτε αρνητικά. Ο Ρέμος αυτό που θέλει είναι να φύγει από πάνω του το βαρύ φορτίο που λέγεται Ηρακλής. Να απεμπλακεί για να βρει και την ηρεμία του.

    Κρίνεται το μέλλον των βραζιλιάνων στον Ηρακλή. Στην Μίκρα δοκιμάζονται εδώ και δύο εβδομάδες οι Έβερτον και Τούτσε οι οποίοι προέρχονται από την ομάδα του Ρονάλντο. Ο Σάββας Κωφίδης θα αποφασίσει για το μέλλον του στους «κυανόλευκους» αμέσως μετά το τέλος της αυριανής (15/12) φιλικής αναμέτρησης με τον Απόλλωνα στο γήπεδο της Καλαμαριάς.

    Η σημερινή προπόνηση (14/12) έγινε το πρωί, στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα, για την αναμέτρηση με την Ξάνθη, με τον Σάββα Κωφίδη να δέχεται στις ομαδικές προπονήσεις τον Σερζ Ντιέ και να εναπόκειται - πλέον - στην διοίκηση η τιμωρία του Ιβοριανού, καθώς και του Ντίκα, μετά από την αναμενόμενη κλήση τους σε απολογία.

    Σημαντικά προβλήματα από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό δεν προέκυψαν. Προφυλάχθηκαν και ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας οι Ηλιάδης και Tούμα, λόγω μυικών επιβαρύνσεων και ο Παπαστεριανός, λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς. Θεωρείται βέβαιο ότι εντός της εβδομάδας θα επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς, αν και για τον Παπαστεριανό δεν τίθεται θέμα βίας, μιας και θα εκτίσει ποινή στον κυριακάτικο αγώνα.

    Ο Λέκι συνέχισε το ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο, ενώ ο Πιλότο συνεχίζει με γυμναστήριο και τρέξιμο.

    Γκέκας: "Δεν εχω συμφωνήσει ακόμα"


    Ο Φάνης Γκέκας βρήκε και πάλι δίχτυα Ο Φάνης Γκέκας με δηλώσεις του στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ" αποκάλυψε ότι δεν έχει συμφωνήσει ακόμα με καμία ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. ωστόσο όπως τόνισε η Χέρτα είναι το φαβορί, αφού τα έχει βρει σε όλα με τον τον τωρινό του σύλλογο, την Λεβερκούζεν.

    «Δεν εχω συμφωνήσει ακόμα με καμία ομάδα. Βρίσκομαι σε συζητήσεις με την Χερτα αλλά δεν έχουμε κατάληξη σε συμφωνία. Μιλάω και με άλλες ομάδες, αλλά δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Πιο κοντά βρίσκομαι στην Χερτα, η Λεβερκούζεν έχει συμφωνήσει, αλλά πρέπει να συμφωνήσω και εγώ».

    Αντώνης Σαπουτζής:» Δεν με αρεσε αυτο που ειδα»

    Ο Αντώνης Σαπουντζής μιλώντας στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ METROPOLIS για το παιχνίδι Αρης- Αστέρας Τρίπολης, είπε: «Δεν με άρεσε αυτό που είδα. Πολλά προβλήματα, αγωνιστικά. Είδα κάτι που πειράζει τον κάθε οπαδό του Αρη. Δεν με άρεσε που δεν πίεσαν τον εαυτό τους για το κάτι παραπάνω, ακόμη και με την συμπαράσταση του κόσμου. Αγωνιστικά δεν υπήρχε τίποτε. Όταν βλέπεις τον αντίπαλο να παίζει για 30 λεπτά με παίκτη λιγότερο, και δεν κάνεις φάση τι να πω. Δεν ξέρω εγώ αν αγωνιζόταν ο Αμπρέου, αν θα κέρδιζε η ομάδα. Τον έχω δει τον Αμπρέου, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά είναι από αυτούς που έχουν δείξει απάθεια. Τον είδα στο ματς με τον Πανιώνιο, αλλά ήταν απαθής δεν πίεσε τον εαυτό του. Είναι έναν εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από όλα τα προηγούμενα. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και θα έρθει να παίξει. Αυτό μπορεί να είναι καλύτερο για τον Άρη, μια που ο αντίπαλος θα παίξει ποδόσφαιρο και δεν θα κλειστεί. Δεν υπάρχει λόγος να φοβηθεί ο Άρης αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει έρθει η καταστροφή, είμαστε στα μέσα του πρωταθλήματος, και τίποτε δεν τέλειωσε. Η ομάδα δεν πρέπει να έχει άγχος. Θέλει ψυχή για να αντιμετωπίσει αυτά τα παιχνίδια, και πρέπει να πιέσει τον εαυτό της η ομάδα.»

    Βιτόλο: «Είμαι φανατικός οπαδός του κόσμου του ΠΑΟΚ»

    Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Βίκτορ Βιτόλο μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/vitpablo-200x210.jpg&w=200&h=210&zc=1ισοπαλία στην Καβάλα υπογραμμίζοντας αρχικά ότι: «Κάναμε ότι έπρεπε για την νίκη, ήμασταν ανώτεροι, κάναμε πολλές ευκαιρίες αλλά η έλλειψη τύχης μας στέρησε το γκολ που θα μας έδινε τους τρεις βαθμούς στην Καβάλα. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος από την Καβάλα, είχαμε καλές και καθαρές ευκαιρίες, κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά είχαμε δοκάρια, σουτ που απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, οπότε μιλάμε περισσότερο για έλλειψη τύχης».
    Για την ανοδική πορεία της ομάδας του είπε: «Έχουμε θετικό απολογισμό, γιατί σε κάθε αγώνα παίρνουμε βαθμούς. Θέλουμε να κερδίζουμε και παράλληλα να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Κοιτάμε τον επόμενο αγώνα με τον Εργοτέλη. Εφόσον μπορούμε να έχουμε την ίδια απόδοση και να κάνουμε τόσες ευκαιρίες, το γκολ θα έρθει, είμαι σίγουρος».
    Όσον αφορά την παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ τόνισε: «Είμαι ένας φανατικός οπαδός των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, είμαι υπερήφανος για τον κόσμο μας που μας ακολουθεί σε κάθε αγώνα. Ήταν απίστευτο αυτό που ζήσαμε, οι φίλαθλοι μας έκαναν σε έναν εκτός έδρας αγώνα να νιώθουμε σαν να παίζουμε στο γήπεδο μας».
    Μιλώντας για τους στόχους της ομάδας του ΠΑΟΚ είπε: «Στο Κύπελλο ο ΠΑΟΚ είναι πολύ… ζεστός για τον συγκεκριμένο θεσμό. Σίγουρα θέλουνε να παίξουμε του χρόνου στην Ευρώπη. Αλλά κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι και πραγματικά έχουμε τις δυνατότητες να πάμε ακόμα ψηλότερα, ακόμα καλύτερα» ενώ συμπλήρωσε για την δική του απόδοση: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την δουλειά που κάνω και την απόδοση μου. Νιώθω ότι είμαι στο 100%, είχα μία δύσκολη περίοδο λόγω του τραυματισμού μου. Αλλά μπορώ να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα, δεν κοιτάω όμως την προσωπική μου απόδοση αλλά να κερδίζει ο ΠΑΟΚ» ενώ για το φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργανώνει κάθε χρόνο, φέτος θα γίνει στις 26 Δεκεμβρίου είπε: «Διοργανώνω για τρίτη χρονιά αυτό το φιλανθρωπικό παιχνίδι, στόχος φέτος είναι να βοηθήσουμε τις πολύτεκνες οικογένειες».

    Στοίχημα - Goal και χρήμα


    http://www.rethymnosportfm.gr/picture/goal1.jpg
    Καλησπέρα στους φίλους των αθλητικών ψιθύρων.Δευτέρα σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με κανέναν αγώνα στοιχηματικά.Ας κάνουμε μια ανασκόπηση του στοιχηματικού Σ/Κ.Ξεκινάμε απο το δύσκολο Σάββατο που είχαμε αρκετά σπασίματα σε φαβορί.Η ΤΣΕΛΣΙ,η ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ αλλά και η ΒΕΡΝΤΕΡ δεν κέρδισαν και έστειλαν πολύ κόσμο στον κουβά.Είχαμε το μεγάλο διπλό της ΡΕΑΛ μέσα στο ΜΕΣΤΑΓΙΑ παρά τις σημαντικές απουσίες της.Η ΜΠΑΓΕΡΝ πήρε ένα άνετο διπλό όπως το περιμέναμε και μας δικαίωσε που την εμπιστευτήκαμε όπως και η ΣΟΣΙΕΔΑΔ.Πάμε στην Κυριακή οπού τα πράγματα πήγαν καλύτερα.Δώσαμε τον ΠΑΟΚ 0 έως 1 γκολ με απόδοση 2,40 στον ΟΠΑΠ και under.Συνεχίσαμε με τα over ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ το οποίο μάλιστα βγήκε απο το ημίχρονο εύκολα.Στο ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ είχαμε το μεγάλο διπλο με 1-3.Μάλιστα η ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ προηγήθηκε με 0-3 και οι πρωταθλητές Γερμανίας το μόνο που κατάφεραν είναι να μειώσουν το σκορ.Συνεχίζουμε με το μεγάλο αγώνα στην Αγγλία ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΑΡΣΕΝΑΛ.Οι κόκκινοι προηγήθηκαν στο τελος του πρώτου ημιχρόνου αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν την νίκη και ηττήθηκαν με 1-2.Αυτά για σήμερα περιμένουμε το αυριανό κουπόνι με παιχνίδια απο το EUROPA LEAGUE και μέχρι τότε καλά να περνάτε.
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Δανεικός στον Λεβαδειακό ο Νάτσο Γκονζάλες!

    http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_kW0VpOBmq7.jpg

    Σε συμφωνία με τη Βαλένθια για δανεισμό του Ιγκάνσιο Μαρία Νάτσο Γκονζάλες ήρθε ο Λεβαδειακός!

    Ο 27χρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός, ο οποίος είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου, θα αγωνίζεται στην ομάδα της Λειβαδιάς μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2010, ενώ θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Κίκε Ερνάντεθ!

    Ο Νάτσο Γκονζάλεζ έχει αγωνισθεί στο παρελθόν στις Ντανούμπιο, Μονακό και Νιουκάστλ, έχει πέντε συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ φέτος δεν είχε καμία συμμετοχή με τις «νυχτερίδες», καθώς δεν βρισκόταν στα πλάνα του προπονητή του.

    Παρελθόν ο Αμπρέου για τον Αρη


    Ο Αμπρέου σε προσπάθεια του κόντρα στον Ατρόμητο Οριστικά παρελθόν αποτελεί ο Σεμπαστιαν Αμπρέου από τον Αρη, καθώς οι δύο πλευρές βρήκαν τη χρυσή τομή για τη λύση της συνεργασίας τους. Ο Ουρουγουανός έχει ετοιμάσει ήδη τις βαλίτσες του για την πατρίδα του, έχοντας βρει μάλιστα και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

    Η Νασιονάλ της Ουρουγουάης τα έχει βρει με τον Αμπρέου, ο οποίος θα έχει για συμπαίκτη τον Αλεχάντρο Λέμπο. Ο πρώην παίκτης του Αρη ήθελε να βρει ομάδα στην οποία θα αγωνιζόταν συνεχώς, έτσι ώστε να βρίσκεται στις επιλογές του προπονητή της εθνικής ομάδας.

    Ο Αμπρέου θα πάρει 350.000 ευρώ για να λύσει το συμβόλαιο του, 250.000 ευρώ λιγότερα από αυτά που θα λάμβανε αν παρέμενε στους "κίτρινους" μέχρι το τέλος της σεζόν

    Ηρακλής Στο προσκήνιο ο Ρέστης

    Το όνομα του Βίκτορα Ρέστη επανήλθε στο προσκήνιο ώστε είναι αυτός στον οποίο ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Αντώνης Ρέμος, συζητάει τις τελευταίες μέρες για να μεταβιβάσει το πακέτο των μετοχών και να αποτελέσει τον ισχυρό άνδρα αυτής.

    Πού ΄ναι η μπάλα, οέο...

    http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_reEGR25rVb.jpgΠού ΄ναι η μπάλα, οέο;", πρέπει να αναρωτήθηκε ο πορτιέρο για κάποια δευτερόλεπτα, πριν τελικά τη βρει στο βάθος της εστίας του.

    Ακόμα πιο δυσάρεστο για τον ίδιο, είναι πως κατάληξε εκεί από τα πόδια του!

    Βενγκέρ: "Ο Αρσάβιν σκόραρε τραυματίας"


    Αρσέν Βενγκέρ Μπορεί ο Αντρέι Αρσάβιν να έδωσε τη νίκη στην Αρσεναλ στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ (2-1), αλλά φαίνεται ότι πέτυχε το νικητήριο γκολ στο "Ανφιλντ" με τραυματισμένο πόδι. Όπως αποκάλυψε ο προπονητής των Λονδρέζων Αρσέν Βενγκέρ, ο Ρώσος επιθετικός δεν προπονήθηκε όλη την εβδομάδα.

    "Ο Αρσάβιν έχει τη ικανότητα να εκπλήσσει συνεχώς τερματοφύλακες και αμυντικούς", σχολίασε ο Γάλλος τεχνικός σε δηλώσεις του στην εφημερίδα
    "Sun". "Στην πραγματικότητα, ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο δεξί του πόδι και όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε δεν κατάφερε να ακουμπήσει καν την μπάλα. Δεν ξέρω βέβαια τι θα γινόταν αν είχε σουτάρει πιο δυνατά! Ωστόσο, όταν πετυχαίνεις γκολ, ο πόνος ξεχνιέται", συμπλήρωσε ο Βενγκέρ.

    Πρωταθλήτρια Παραγουάης η Νασιονάλ


    Το σήμα της Νασιονάλ Η Νασιονάλ κατέκτησε τον τίτλο της κλαουσούρα στην Παραγουάη, καθώς στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Ολύμπια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτός είναι ο πρώτος τίτλος που κατακτά η Νασιονάλ μετά το 1946.

    Ετσι, η «Ακαδημία», όπως ονομάζεται, θα εκπροσωπήσει την χώρα στο Κόπα Λιμπερταδόρες, μαζί με την Λιμπερτάδ που κατάκτησε την δεύτερη θέση στην βαθμολογία.

    Πρωταθλήτρια στο Μεξικό η Μοντερέι


    Ο Αλντο ντε Νίγκρις πανηγυρίζει το γκολ της Μοντερέι Η Μοντερέι κατέκτησε, για τρίτη φορά στην ιστορία της, το πρωτάθλημα απερτούρα στο Μεξικό, καθώς στο δεύτερο τελικό της διοργάνωσης νίκησε με 2-1, όπως είχε επικρατήσει και στο πρώτο τελικό με 4-3. Τα γκολ της πρωταθλήτριας πέτυχαν οι Αλντο ντε Νέγκρις (54') και Ουμπέρτο Σουάζο (90'), ενώ το τέρμα της Κρουζ Αζούλ σημείωσε ο Αλεχάντρο Κάστρο (77').

    Η Ρεάλ θέλει Καρβάλιο


    Καρβάλιο Η Ρεάλ Μαδρίτης προσέγγισε την Τσέλσι και εξεδήλωσε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Πορτογάλου αμυντικού, Ρικάρντο Καρβάλιο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, η ομάδα της Μαδρίτης προσφέρει 18 εκατομμύρια ευρώ για τον παίκτη

    Κι αυτό φυσικά, επειδή θέλει να καλύψει το κενό που άφησε το κέντρο της άμυνας ο συμπατριώτης του Καρβάλιο, Πέπε, ο οποίος τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός δράσης έως το τέλος της σεζόν.

    Στην εθνική με οποιοδήποτε κόστος


    Ρούνι και Μπέκαμ πανηγυρίζουν Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ επιμένει ότι είναι έτοιμος να αποδεχτεί ρόλο αναπληρωματικού στην ομάδα του Φάμπιο Καπέλο, αρκεί να είναι μέλος της εθνικής Αγγλίας που θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ του 2010. Ο 34χρονος άσος ετοιμάζεται για τη νέα εμπειρία του στην Ιταλία με τη φανέλα της Μίλαν.

    «Είμαι πάντα έτοιμος για την εθνική ομάδα», δήλωσε ο Μπέκαμ στην εφημερίδα «Sun». «Με το ταλέντο που υπάρχει εκεί, ξέρω ότι δε θα παίζω συνέχεια. Με τον Καπέλο όμως, πρέπει να είσαι συνεχώς σε ετοιμότητα. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, καθώς εκτός από τους παίκτες που ήδη αγωνίζονται στην εθνική, αρκετοί ακόμα διεκδικούν θέση.

    Ξέρουμε όλοι πώς λειτουργεί ο Καπέλο. Όταν παίζεις καλά, έχεις πιθανότητες, όταν δεν παίζεις δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Γι' αυτό είναι σημαντικό για μένα να επιστρέψω στη Μίλαν και να πάω καλά, συμπλήρωσε ο Αγγλος μεσοεπιθετικός

    Αντσελότι: "Φανταστική χρονιά"


    Ο Φρανκ Λάμπαρντ πανηγυρίζει, αφού έκανε το 2-0 επί της Μπλάκμπερν Την ευκαιρία να ζήσουν "μία καταπληκτική σεζόν" θα έχουν φέτος οι παίκτες της Τσέλσι, σύμφωνα με τον προπονητή τους Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός υπερασπίστηκε την ομάδα του, παρά τις πρόσφατες μη πειστικές εμφανίσεις της, τόσο στην Πρέμιερ Λιγκ, όσο και στα ευρωπαϊκά ματς.

    "Δουλεύω με φανταστικούς παίκτες και έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μία καταπληκτική χρονιά", δήλωσε ο Αντσελότι, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Πρέμιερ Λιγκ. Στη συνέχεια πάντως, παραδέχτηκε ότι η Τσέλσι πρέπει να βελτιωθεί στις στημένες φάσεις, προκειμένου να δέχεται λιγότερα γκολ.

    "Στο ματς με την Αστον Βίλα μας συνέβη ό,τι και σε εκείνα με τον ΑΠΟΕΛ και την Εβερτον, δηλαδή χάσαμε από τα στημένα. Στη συνέχεια όμως δουλέψαμε πολύ και έχουμε βελτιωθεί. Για τέτοιες καταστάσεις πρέπει να βρούμε καλύτερες θέσεις μέσα από τη γραμμή του πέναλτι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Πέρασαν 10 ματς χωρίς να παραχωρήσουμε ούτε ένα γκολ και μετά δεχτήκαμε τρία μαζεμένα. Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να συνεχίσουμε την προσπάθεια", συμπλήρωσε ο Αντσελότι.

    Λαζαρίδης: "Έχουμε αλλάξει πολύ..."


    Ο Λαζαρίδης με αντίπαλο τον Μαντούκα Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε την έκπληξη το Σάββατο και πανηγύρισε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" τη νίκη που τον διατηρεί κοντά στις θέσεις των πλέι οφ. Ο αρχηγός της ομάδας της Αρκαδίας, Νίκος Λαζαρίδης, μίλησε στο Sentra 103.3 για τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο Βαγγέλης Βλάχος.

    Για τη νίκη επί του Αρη:
    "Η ομάδα πέτυχε μία μεγάλη νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Είναι η μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας μας σε εκτός έδρας παιχνίδια. Χάσαμε δύο αδικαιολόγητους βαθμούς με τον Πανθρακικό, το καταλάβαμε όλοι οι παίκτες και τα δώσαμε όλα με τον Αρη για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα.
    Η ατμόσφαιρα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" είναι φανταστική, ο κόσμος βοηθάει πολύ την ομάδα του, τέτοια ατμόσφαιρα θέλει κάθε ποδοσφαιριστής να την ζήσει".

    Για τον νέο προπονητή της ομάδας:
    "Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ μετά την έλευση του κ. Βλάχου. Κάνουμε διαφορετική προπόνηση, έχουμε διαφορετική ψυχολογία. Έχουμε αλλάξει πολύ και στο παιχνίδι μας και στην τακτική μας. Παίζουμε πιο επιθετικά γιατί αυτό το παιχνίδι αρέσει στον προπονητή μας.
    Είμαστε όλοι μια ομάδα, αγαπημένοι. Το ποιος παίζει είναι θέμα προπονητή. Αρκεί αυτός που παίζει να είναι καλύτερος από κάποιον άλλον".

    ΜΠΑΓΕΡΝ: Προς Αμβούργο ο Κλόζε

    Ο Μίροσλαβ Κλόζε ταλαιπωρήθηκε στην αρχή της περιόδου από τραυματισμούς και κατά συνέπεια, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στην βασική ενδεκάδα της Μπάγερν Μονάχου. Ο έμπειρος επιθετικός βρίσκεται σε αναζήτηση νέας «ποδοσφαιρικής στέγης» και σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, από τον Ιανουάριο, θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Αμβούργου.
    Ο Κλόζε θέλει να βρεθεί με την εθνική Γερμανίας στα τελικά του Μουντιάλ που θα γίνει το καλοκαίρι στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής και για να τα καταφέρει, πρέπει να έχει αγώνες στα πόδια του, κάτι που αναμένεται να συμβεί με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στο Αμβούργο.

    Φεράρα μένει, Σέκο φεύγει

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d3d8c51cdb3482604607f1734cf39855_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Μπορεί προς το παρόν η θέση του Τσίρο Φεράρα στη Γιουβέντους να είναι ασφαλής, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Αλέσιο Σέκο.

    Οι "μπιανκονέρι" ξόδεψαν πάνω από 50 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι για την απόκτηση σημαντικών παικτών όπως οι Ντιέγκο, Φελίπε Μέλο, και Γκρόσο, χωρίς κανένας από του τρεις να έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη γκρίνια.

    Όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport ο Αλέσιο Σέκο ήταν αυτός που επέμενε σαν τρελός για την απόκτηση των δύο Βραζιλιάνων, οι οποίοι όμως έχουν απογοητεύσει μέχρι στιγμής, όπως και γενικά όλη η ομάδα. Έτσι, μετά τον αποκλεισμό από την Μπάγερν Μονάχου για το Τσάμπιονς Λιγκ με βαριά εντός έδρας ήττα και την διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος, οι διοικούντες ψάχνουν ευθύνες με τον Σέκο να είναι ο πρώτος υποψήφιος να περάσει από το ταμείο ανεργείας.

    Επίσης, στον Σέκο χρεώνεται το ότι δεν μπόρεσε να πουλήσει κανέναν από τους παίκτες που ήταν υπό παραχώρηση, όπως οι Πόουλσεν και Τιάγκο, ενώ δεν είναι και καθόλου αρεστός στους οπαδούς. Έτσι, όλα δείχνουν ότι στη Γιουβέντους θα ψάχνουν για νέο αθλητικό διευθυντή, με τον Μαρότα της Σαμπντόρια να ακούγεται έντονα.

    Αναλαμβάνει την Σαραγόσα ο Μουνιόθ

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/18de5a383b7230668b7539cacf1052a0_L.jpg?1260778103?1260778103?1260778103

    Ο άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού, Βίκτορ Μουνιόθ, είναι το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Σαραγόσα. Η ισπανική ομάδα ψάχνει για τον αντικαταστάτη του Μαρσελίνιο ο οποίος απολύθηκε το Σάββατο μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπιλμπάο με 2-1.

    Εκτός του Μουνιόθ, στη λίστα των ανθρώπων της ισπανικής ομάδας είναι και ο Μπερντ Σούστερ, με τον 52χρονο άλλοτε τεχνικό του «τριφυλλιού» να είναι το μεγάλο φαβορί. Ο Μουνιόθ ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα της Σαραγόσα, αν αναλάβει την ομάδα θα είναι για δεύτερη φορά στην καριέρα του, αφού την διετία 2004-2006 είχε βρεθεί ξανά στον πάγκο του συλλόγου.

    "Καθάρισε" ο Μίλος Μάριτς για τη Γάνδη


    Ο Μάριτς ήταν ο ήρωας της Γάνδης στη νίκη επί της Γκενκ Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Μίλος Μάριτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ντέρμπι της Φλάνδρας ανάμεσα στη Γάνδη και την Γκενκ (είχε νέο τεχνικό στον πάγκο της). Σημείωσε και τα δυο γκολ της ομάδας του στη νίκη της με 2-1. Τρεις κόκκινες στο Βάρεγκεμ...

    Η Γάνδη βρέθηκε πίσω στο σκορ λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κέρδισε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε Μάριτς. Ο πρώην «ερυθρόλευκος» πέτυχε και το τελικό 2-1 που έφερε την ομάδα του Πρεντ�ομ στο -4 από τη δεύτερη Κλαμπ Μπριζ.

    Η Ζούλτε Βάρεγκεμ (είναι στο -3 από τη Γάνδη) νίκησε 1-0 τη Σερκλ Μπριζ με γκολ του Σεβαγέ στο 41ο σε ένα ματς που είχε τρεις κόκκινες. Στο 28ο ο Σερεμπρένικοφ πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες, ενώ έξι λεπτά αργότερα το ίδιο έκανε για τους γηπεδούχους ο Ντ� Ανέ. Ο Μπεριέ άφησε τη Ζούλτε Βάρεγκεμ με εννέα στο 82ο.

    Τα αποτελέσματα
    Ζούλτε Βάρεγκεμ - Σερκλ Μπριζ 1-0
    1-0 (41) Σεβαγιέ

    Γάνδη - Γκενκ 2-1
    0-1 Γιόνελεϊτ (29)
    1-1 (45) πέναλτι Μάριτς

    Στην Ελλάδα ο Σμολάρεκ

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6e904328020c839446a96c23816b298d_L.jpg?1260777698?1260777698?1260777698

    Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Έμπι Σμολάρεκ ώστε να ολοκληρώσει την μεταγραφή του. Οπως αναφέρει ο πολωνικός Τύπος ο πρώην άσος της Σανταντέρ συζητάει με ελληνικό σύλλογο της Σούπερ Λίγκας.

    Το όνομα του Σμολάρεκ έχει ακουστεί για τις Καβάλα και Λάρισα το τελευταίο διάστημα, ενώ στο παρελθόν ο ποδοσφαιριστής είχε προταθεί σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκo Αρη και ΠΑΟΚ. Ο Σμολάρεκ βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας από το καλοκαίρι όταν και αποχώρησε από την Σανταντέρ.

    Σάντος: «Μας έλειψε το ένστικτο του σκόρερ»

    Σάντος: «Μας έλειψε το ένστικτο του σκόρερ»

    Με την ατυχία των παικτών που κατά τον ίδιο κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο τα «έβαλε» ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Καβάλα, αλλά όταν ρωτήθηκε για τα μεταγραφικά δεν θέλησε να σχολιάσει το οτιδήποτε.
    «Ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Ήρθαμε εδώ για να κυνηγήσουμε τη νίκη όπως και σε κάθε παιχνίδι. Θεωρώ ότι η ομάδα έλεγξε το ρυθμό του αγώνα σε όλη την διάρκεια του. Κυριάρχησε και ήταν καλά οργανωμένη, δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δυστυχώς μας έλειψε το ένστικτο του σκόρερ», είπε αρχικά ο Σάντος και συνέχισε: «Απέναντι σε έναν αντίπαλο που ξέραμε ότι είναι δυνατός κυρίως στις αντεπιθέσεις έχοντας τέτοιους ποδοσφαιριστές. Αλλά εμείς έχοντας δει αυτό το δυνατό της σημείο δεν της επιτρέψαμε να το εκμεταλλευτούμε. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είχαμε και ατυχία που η μπάλα πήγε στο δοκάρι αλλά χάσαμε και ευκαιρίες που είναι σίγουρα γκολ. Λέγοντας ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα και μας μένει ότι δεν κερδίσαμε». Έκανε μόλις μία αλλαγή στο παιχνίδι βάζοντας τον Κουτσιανικούλη: «Τις αλλαγές τις κάνουμε για να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας και όχι για να πεις ότι κάνεις αλλαγές. Η ομάδα δεν κέρδισε γιατί δεν μπήκανε τα σίγουρα γκολ που χάσαμε».

    «Οι οπαδοί αξίζουν νίκες και επιτυχίες»

    Για τις μεταγραφές: «Ήδη το έχουμε πει αυτό πολλές φορές και έγινε ακόμα πιο εμφανές στον σημερινό αγώνα. Η ομάδα έκανε ότι ήταν δυνατόν να κάνει και της έλειψε μόνο το γκολ. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση αλλά προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν».
    Δεν θέλησε να σχολιάσει αν θα αποκτηθεί επιθετικός περιοχής: «Ας συγκεντρωθούμε μόνο στο παιχνίδι με την Καβάλα». Για την Καβάλα: «Ξέραμε ότι είναι μια δυνατή ομάδα και ειδικότερα όταν αγωνίζεται στην έδρα της όπως φάνηκε στα παιχνίδια της με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Ξέραμε πολύ καλά τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν επιτρέψαμε στην Καβάλα να παίξει τόσο καλά όσο σε άλλα παιχνίδια. Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και δεν επιτρέψαμε στην Καβάλα να εκμεταλλευτεί τα θετικά της στοιχεία. Όπως στην πίεση που ασκήσαμε. Εντούτοις θεωρώ ότι έκανε ότι μπορούσε γιατί παίξαμε πολύ καλά». Για την απουσία του Ορούμα: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής σημαντικός για την Καβάλα αλλά με υποθέσεις δεν μπορούμε να μιλάμε. Σε κάθε περίπτωση η Καβάλα έχει δυσκολία όταν ο αντίπαλος κρατάει πολύ την μπάλα στα πόδια του και σε λίγες φορές που βγήκε μπροστά έγινε επικίνδυνη».
    Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Αυτοί οι οπαδοί δείχνουνε την δυναμική και το μεγαλείο του συλλόγου και δεν μπορέσαμε μη κερδίζοντας να τους δώσουμε χαρά. Σε αυτούς τους οπαδούς αξίζει να δώσουμε τα πάντα. Αξίζουν αυτοί οι οπαδοί παραπάνω. Αξίζουν νίκες και τιτλο.