Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Μάρας, Τσιάβου και Παναθηναϊκός στην κορυφή


O Διαμαντίδης σηκώνει μαζί με τον Αλβέρτη τον 5ο ευρωπαϊκό τίτλο του Παναθηναϊκού Σε εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, κορυφαίος αθλητής για το 2009 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Βλάσσης Μάρας, αφού συγκέντρωσε 729 ψήφους.

Οι τρεις πρώτοι στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ:
1. Βλάσσης Μάρας (ενόργανη: 729)
2. Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση: 671)
3. Βασίλης Σπανούλης (μπάσκετ: 495)

«Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε σήμερα. Βρίσκομαι εδώ μόνο για χάρη του παππού μου και σε αυτόν αφιερώνω αυτή τη διάκριση που μου κάνει ο ΠΣΑΤ. Καλά να είμαστε, θέληση να υπάρχει, στήριξη από την Πολιτεία και την ομοσπονδία μας και το Ολυμπιακό μετάλλιο που μου λείπει μπορεί να έρθει στο Λονδίνο το 2012», ήταν τα λόγια του Βλάσση Μάρα, αμέσως μετά τη βράβευσή του.


Κορυφαία αθλήτρια η Αλεξάνδρα Τσιάβου
Kορυφαία αθλήτρια για το 2009 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ, η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Αλεξάνδρα Τσιάβου, αφού συγκέντρωσε 1.027 ψήφους.

Οι τρεις πρώτες της ψηφοφορίας:
1. Αλεξάνδρα Τσιάβου (κωπηλασία: 1027)
2. Βούλα Παπαχρήστου (στίβος: 620)
3. Εβίνα Μάλτση (μπάσκετ: 517)

«Ακολουθούμε τον δρόμο που χάραξαν ο Πολύμερος με τους Σκιαθίτη και Μούγιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου. Ο στόχος μου είναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο το 2012», ήταν τα λόγια της Αλεξάνδρας Τσιάβου, αμέσως μετά τη βράβευσή της.



Κορυφαία ομάδα ο Παναθηναϊκός
Kορυφαία ομάδα για το 2009 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού που κατέκτησε το triple crown. Οι τρεις πρώτες ομάδες της ψηφοφορίας:

1. Παναθηναϊκός Ανδρών Μπάσκετ: 1291
2. Εθνική Ανδρών Ποδόσφαιρο: 1096
3. Εθνική Ανδρών Μπάσκετ: 629

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παύλος Γιαννακόπουλος:
«Τον μεγάλο Παναθηναϊκό τον έκαναν οι παίκτες. Χίλια ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή που μας κάνατε».

Αντώνης Φώτσης: «Ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένειά μου. Είμαι πολύ τυχερός που επέστρεψα πέρυσι και πέτυχα με την ομάδα αυτά που πετύχαμε μέσα στη χρονιά. Θέλω να υπάρχει και συνέχεια».

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και μπορώ να πανηγυρίζω τρόπαια».


Κορυφαίος όλων ο Ομπράντοβιτς
Kορυφαίος προπονητής για το 2009 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο «Ζοτς», που οδήγησε την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο triple crown, συγκέντρωσε 1.399 ψήφους.

Οι τρεις πρώτοι προποπητές της ψηφοφορίας:
1. Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (μπάσκετ: 1399)
2. Κώστας Μίσσας (μπάσκετ: 690)
3. Ότο Ρεχάγκελ (ποδόσφαιρο: 678)

"Η ετήσια τελετή απονομής των αθλητικών βραβείων, που γεννήθηκε πριν από 56 χρόνια από μία ολιγομελή παρέα ρομαντικών συναδέλφων μας, αποτελεί πλέον θεσμό, καταξιωμένο στη συνείδηση του αθλητικού και δημοσιογραφικού κόσμου. Έχει εξελιχθεί σε ετήσια γιορτή του αθλητισμού και διαχρονικής συνάντησης των ανθρώπων που υπηρετούν με αφοσίωση και αγάπη τον πολυσήμαντο αυτό χώρο του πολιτισμού. Ο ΠΣΑΤ, σε πείσμα των δίσεκτων καιρών που διανύουμε, επιμένει στη μεγάλη διοργάνωση της απονομής βραβείων, γιατί αποτελεί μοναδικό σημείο αναφοράς και αναγνώρισης του ετήσιου αθλητικού απολογισμού, της ανάδειξης των στόχων και της προοπτικής αυτού του μαζικού κοινωνικού κινήματος και βέβαια της αποστολής πολλαπλών μηνυμάτων για τα τεκταινόμενα στον ελληνικό αθλητισμό", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), Παύλος Γερακάρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Στην εφετινή ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ΠΣΑΤ, έλαβαν μέρος 443 δημοσιογράφοι.


ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
1. Σεμιχά Ριζάογλου (κολύμβηση: 1418)
2. Μαρία Καλπακίδου (κολύμβηση: 919)
3. Εθνική Ομάδα Γκόλμπολ: 613
4. Ομάδα Κολύμβησης Γυναικών Σκυταλοδρομίας 4Χ50 Ελεύθερο: 304, 5. Ανθή Καραγιάννη (κολύμβηση: 10), 6. Αδαμαντία Διαμαντοπούλου (κολύμβηση: 9), 7. Αλεξάνδρα Δημόγλου (στίβος: 4).


ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Επίσης, κατά τη διάρκεια της γιορτής των κορυφαίων, απονεμήθηκαν και οι ακόλουθες ειδικές βραβεύσεις:

  • Το έπαθλο "Αθλητικής προσφοράς και ήθους" δόθηκε στους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Φραγκίσκο Αλβέρτη που εγκατέλειψαν εφέτος την ενεργό δράση, έχοντας προσφέρει πάρα πολλά στα αθλήματα τα οποία υπηρέτησαν.

  • Το έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι), που απονέμεται από την Coca Cola Τρία Έψιλον, δόθηκε στον διεθνή τερματοφύλακα του Αρη, Μιχάλη Σηφάκη, για τη στάση που κράτησε στην επίθεση που δέχθηκε από οπαδό που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου Σταδίου, στον αγώνα Ηρακλής-’ρης.

  • Τα έπαθλα "ανερχόμενου ταλέντου" δόθηκαν στον πρωταθλητή του ακοντισμού Σπύρο Λεμπέση, στην τενίστρια Ελένη Κωνσταντινίδου, στην αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη, στις πρωταθλήτριες της ιστιοπλοΐας Μαρία Βουλγαράκη και Δανάη Πάσχου και στον ποδηλάτη, Κωνσταντίνο Καραγεώργο.

  • Το έπαθλο "Κοινωνικής Προσφοράς" δόθηκε στην οικογένεια Αιμίλιου Μαρτίνη, οι τέσσερις κόρες της οποίας ασχολούνται με το άθλημα της Ιππασίας.

    Τιμητικές διακρίσεις εδόθησαν στον Ότο Ρεχάγκελ "Έπαθλο ΟΠΑΠ Α.Ε.", για την οχτάχρονη και απολύτως επιτυχημένη παρουσία του (100 αγώνες) στον πάγκο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία θα είναι παρούσα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, στην εθνική ομάδα μπάσκετ Νέων Ανδρών "Έπαθλο WIND", για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρόδου, στον σύνδεσμο φιλάθλων εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου "Φάρος" και στον Κύπριο πρωταθλητή του ύψους (ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) Κυριάκο Ιωάννου, που διατηρείται σταθερά στην ελίτ του αθλήματος. Ακόμη τιμητική διάκριση εδόθη στο Κοινωφελές Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" που δραστηριοποιείται και στον αθλητισμό. Ένα σημαντικό πρόγραμμα προώθησης του ποδοσφαίρου που υλοποιείται με επικεφαλής τον Μίμη Παπαϊωάννου.
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: