Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Υπάρχει και κάτι καλύτερο από Εσκριμπά!

Στην Ισπανία μιλούν για συμφωνία Ολυμπιακού - Εσκριμπά, όμως οι διοικούντες δεν είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν το deal μαζί του, καθώς έχουν και άλλους τεχνικούς στο μυαλό τους.

Υπάρχει και κάτι καλύτερο από Εσκριμπά

Φυσικά, και οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Ισπανού τεχνικού αλλά -σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν στο μυαλό τους και άλλες περιπτώσεις τεχνικών, των οποίων τα ονόματα έχουν γραφει, δηλαδή, όπως αυτό του Μάρτιν Γιολ, ή άλλων, των οποίων το όνομα παραμένει μυστικό. Περιπτώσεις, οι οποίες κρίνονται ότι είναι πιο "καλές" από εκείνη του Εσκριμπά.

Για παράδειγμα, υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο Ολυμπιακός ανάμεσα στις περιπτώσεις που τσεκάρει είναι και μια ενός Γάλλου προπονητή, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστο το όνομά του.

Στον Πειραιά, αυτό που θέλουν είναι να κλείσει το θέμα του προπονητή όσο το δυνατό το συντομότερο. Συγκεκριμένα οι άνθρωποι της ομάδας είχαν επισημάνει ότι στόχος είναι να κλείσει σήμερα ο προπονητής, κάτι που ακόμη δεν έχει γινει.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η περίπτωση να προχωρήσει -τελικά- του Εσκριμπά δεν είναι απίθανη. Ωστόσο, βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν ο Ολυμπιακός μπορεί να το κάνει με ευκολία. Για να μην το έχει κάνει ακόμη, κατι σημαίνει... Και αυτό είναι ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι στον Πειραιά έχουν και κάτι άλλο στο μυαλό τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νιόπλιας τέλος από Ατρόμητο!!

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται ο Ατρόμητος καθώς μετά από συζητήσεις με τον Νίκο Νιόπλια αποφασίστηκε να μην ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Νιόπλιας τέλος από Ατρόμητο!
Βραχύβια αποδείχθηκε η κοινή πορεία Ατρόμητου και Νίκου Νιόπλια καθώς οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη συνεργασία τους. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει τις τελευταίες ώρες από το Περιστέρι, η συγκεκριμένη εξέλιξη φάνταζε ως η πλέον πιθανή μετά από τις πρώτες συζητήσεις που είχαν γίνει σε ανύποπτο χρόνο και στις οποίες διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων.

Στον Ατρόμητο βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση νέου τεχνικού και υπάρχουν στη λίστα δυο-τρεις περιπτώσεις που εξετάζονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει ότι δεν ανανεώνεται το συμβόλαιο του Νίκου Νιόπλια για την αγωνιστική περίοδο 2015-16.

Ο πρόεδρος της ομάδας μας κ. Γιώργος Σπανός συναντήθηκε σήμερα με τον 50χρονο προπονητή, παρουσία του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου, και συζήτησε μαζί του σε άριστο κλίμα τόσο για τον απολογισμό στο διάστημα της θητείας του όσο και για τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν αλλά διαπιστώθηκε διαφορά απόψεων.

Ο Νίκος Νιόπλιας επέδειξε ήθος, συνέπεια, επαγγελματισμό και ανταποκρίθηκε στην αποστολή που του ανατέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα.

Σε δηλώσεις του στο atromitosfc.gr o Νίκος Νιόπλιας τόνισε τα εξής: "Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, είχαμε μια άψογη συνεργασία και η ομάδα πέτυχε τους στόχους της. Ευχαριστώ επίσης όλους όσους συνεργάστηκα και βέβαια τους παίκτες γιατί χωρίς τη δική τους βοήθεια δεν θα είχαμε πετύχει τον στόχο μας.

Αυτή η ομάδα αξίζει τον σεβασμό μου"».

Στον Αστέρα ο Φούντας!!


Ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης είναι από σήμερα ο Ταξιάρχης Φούντας, καθώς οι Αρκάδες ανακοίνωσαν την απόκτηση του νεαρού χαφ μέχρι το 2017.

Στον Αστέρα ο Φούντας
Τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης για τα επόμενα δύο χρόνια θα φοράει ο Ταξιάρχης Φούντας, αφού οι Αρκάδες ανακοίνωσαν την απόκτηση του νεαρού μέσου.

Ο 20χρονος χαφ προέρχεται από μία γεμάτη σεζόν στον Πανιώνιο, στον οποίο έπαιξε σε 33 αγώνες (με 4 γκολ και 5 ασίστ).

Η ανακοίνωση της μεταγραφής

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Ταξιάρχη Φούντα. Ο Έλληνας μέσος, γεννημένος στις 4 Σεπτεμβρίου 1995, υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μας μέχρι τον Ιούνιο του 2017, ως δανεικός από την FC RED BULL Salzburg.

Οι πρώτες δηλώσεις του ποδοσφαιριστή

«Ο ΑΣΤΕΡΑΣ εδώ και δέκα χρόνια έχει φτιάξει ένα πολύ μεγάλο, σοβαρό club και έχει μια πολύ καλή ομάδα που θέτει διαρκώς μεγάλους στόχους. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα αυτή η νέα σελίδα στην καριέρα μου και απαιτεί σοβαρότητα, σκληρή δουλειά και πίστη.

Η ομάδα έχει καλούς παίκτες, παίζει σταθερά εδώ και τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη και διακρίνεται σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό είναι πολύ μεγάλο κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή. Προσωπικά μου ταιριάζει και μου αρέσει πολύ η φιλοσοφία της ομάδας και γι' αυτό επέλεξα τον ΑΣΤΕΡΑ.

Το αγωνιστικό στιλ που έχει η ομάδα ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ήθελα να αγωνιστώ στον ΑΣΤΕΡΑ, καθώς μου αρέσουν πολύ η οργανωμένη επίθεση και άμυνα, η ταχύτητα μπροστά, οι αντεπιθέσεις της ομάδας και ο τρόπος που κυκλοφορεί την μπάλα.

Θέλω μέσα από τον ΑΣΤΕΡΑ να μπορέσω να πετύχω σημαντικά πράγματα και να είμαι σταθερά στην Εθνική ομάδα, κάτι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή.

Θέλω να πω σε όλους τους φίλους του ΑΣΤΕΡΑ ότι θα δίνω το 1000% για την ομάδα, ώστε να τη βοηθήσω να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη!
». *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα δείχνουν Τούντορ!!

Την ώρα που στην Κροατία που θεωρούν δεδομένη την πρόσληψη του Ιγκόρ Τούντορ στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ τηρεί σιγή ισχύος. Δημοσιεύματα για Κοχ-Καβασίμα, διάψευση για Μπέντνερ.

Όλα δείχνουν Τούντορ
O Ιγκόρ Τούντορ φαίνεται τουλάχιστον αυτή τη στιγμή πως είναι ο «εκλεκτός» να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, καθώς προκύπτουν συνεχώς δημοσιεύματα στην πατρίδα του.

Ο Κροάτης προπονητής, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, φέρεται να έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη συμπρωτεύουσα μαζί με τον Φρανκ Άρνεσεν, ύστερα από τη συνάντηση που είχαν στη Δανία και όλα δείχνουν πως εκείνος θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας.

Ο 37χρονος κόουτς αναχώρησε σήμερα το πρωί από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την πατρίδα του (στο Σπλιτ), έχοντας γνωρίσει κάποια από τα στελέχη της ΠΑΕ. Ωστόσο, οι ιθύνοντες του συλλόγου τηρούν σιγή ιχθύος για την υπόθεση του πρωήν τεχνικού της Χάιντουκ Σπλιτ και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Δημοσιεύματα για Κοχ και Καβασίμα

Εκτός από την Κροατία που υπάρχουν αναφορές για τον Τούντορ και σε άλλες χώρες υπάρχουν δημοσιεύματα που αφορούν αυτή τη φορά την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «fussballtransfers» υποστηρίζει πως οι Θεσσαλονικείς (μαζί με την Άουγκσμπουργκ και το Αμβούργο) εξετάζουν την περίπτωση του Σουλειμάν Κοχ της Πάντεμπορν. Πρόκειται για τον 26χρονο μέσο της γερμανικής ομάδας, στην οποία φέτος έπαιξε σε 29 ματς και κατάφερε να πετύχει και ένα γκολ.

Από την πλευρά του, το σάιτ «walfoot.be» αναφέρει πως ο ΠΑΟΚ εξετάζει τον Ειτζι Καβασίμα ως διάδοχο του Σαρλ Ιτάνζ στον «άσο». Ο Ιάπωνας τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από τη Σταντάρ Λιέγης, ενώ ενδιαφέρον για εκείνο φέρεται να έχει εκδηλώσει και η Σιντ Τρούιντεν.

Διάψευση για Μπέντνερ

Τέλος στο σενάριο της Bild που ήθελε τον ΠΑΟΚ να εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί για την απόκτηση του Νίκλας Μπέντνερ έβαλε ο Φρανκ Άρνεσεν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της πατρίδας του «ekstrabladet.dk».

«Ο Άρνεσεν, που υπηρετεί τον ΠΑΟΚ ως ο αθλητικός διευθυντής του, είπε πως ο Μπέντνερ δεν απασχολεί τον ΠΑΟΚ», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Δεν είναι βέβαιο πως ο Νίκλας Μπέντνερ είναι έτοιμος να επιστρέψει στο κλαμπ που αγωνίστηκε ως τζούνιορ, έχοντας συμβόλαιο με την Βόλφσμπουργκ έως το καλοκαίρι του 2017». *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι εξηγήσεις του Τσάβι για το σπρώξιμο στον Νεϊμάρ!

Αντικείμενο σχολιασμών παραμένει το σπρώξιμο του Τσάβι στον Νεϊμάρ κατά τη διάρκεια της φιέστας για την κατάκτηση του Champions League και ο πρώην άσος της «Μπάρτσα» έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Οι εξηγήσεις του Τσάβι για το σπρώξιμο στον Νεϊμάρ

«Προσπαθούσαν να μου βγάλουν τα παπούτσια και με έσπρωχναν όταν κάθισα στην άκρη του λεωφορείου. Τους είπα να σταματήσουν να… παίζουν και να συγκεντρωθούν στους οπαδούς, από τη στιγμή που η παρέλαση ήταν για εκείνους.

Δεν υπάρχει πρόβλημα να πιεις 2-3 μπύρες, αλλά η παρέλαση είναι για τους οπαδούς, για να τους ευχαριστήσουν και δεν μπορείς να είσαι στον κόσμο σου».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Μπογκντάν η Λίβερπουλ!

Την τρίτη της μεταγραφή για το φετινό καλοκαίρι ανακοίνωσε η Λίβερπουλ, καθώς συμφώνησε με τον Άνταμ Μπογκντάν από την Μπόλτον.

Ανακοίνωσε Μπογκντάν η Λίβερπουλ

Ο Ούγγρος γκολκίπερ είχε προστεθεί στη λίστα της Λίβερπουλ όταν μετά από ένα ματς της Μπόλτον μέσα στο «Άνφιλντ» για το FA CUP και το οποίο είχε λήξει 0-0, είχε αναδειχθεί καλύτερος παίκτης της ομάδας.

Αυτή είναι η τρίτη μεταγραφή για τους «reds» μετά την απόκτηση των Τζέιμς Μίλνερ και Ντάνι Ινγκς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κερ: «Σας ζητώ συγγνώμη»

Δημόσια, αλλά και σε κάθε δημοσιογράφο ξεχωριστά , απολογήθηκε ο Στιβ Κερ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη μεγάλη νίκη των Γουόριορς επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Κερ: «Σας ζητώ συγγνώμη»
Ο λόγος για τον οποίο προχώρησε σε αυτή την κίνηση ο προπονητής του Γκόλντεν Στέιτ, αποτέλεσε η ψευδής δήλωσή του ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή στην πεντάδα ενώ τελικά επέλεξε τον Αντρέ Ιγκουοντάλα αντί του Άντριου Μπόγκουτ.

«Πήραμε την απόφαση σήμερα το πρωί, οπότε όταν ρωτήθηκα σήμερα το πρωί είπα ψέματα. Σκέφτηκα ότι θα μου κάνουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα πλάνα μου για το παιχνίδι.

Οι επιλογές μου ήταν ή να πω την αλήθεια και να πω στον Ντέιβιντ Μπλατ τι θα κάνουμε ή να αποφύγω να απαντήσω στην ερώτηση και να γίνει πανικός στο twitter ή να πω ψέματα. Οπότε είπα ψέματα. Συγνώμη. Δε νομίζω όμως ότι σου δίνουν το τρόπαιο αν είσαι ηθικός, αλλά αν νικήσεις. Οπότε συγνώμη για αυτό», απολογήθηκε ο Στιβ Κερ που όμως μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας, μάλλον δεν θα έχει και ιδιαίτερες τύψεις για την επιλογή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κι αν δεν υπήρχε Άρνεσεν, τι θα γινόταν;


Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.grγια τον αερόσακο Άρνεσεν και την καθυστέρηση σε επιλογές προπονητή και ποδοσφαιριστών.

Κι αν δεν υπήρχε Άρνεσεν, τι θα γινόταν;
Να έχεις ξοδέψει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για να συμφωνήσεις με έναν κανονικό τεχνικός διευθυντή που υποτίθεται ότι θα στήσει μια κανονική ποδοσφαιρική ομάδα και να περιμένεις να λειτουργήσει ως παράγοντας του ΑΟ Κάτω Πατήσια.

Αν δεν είμαστε πιο γραφικοί από τη Σαντορίνη, που περιμένουμε τον Άρνεσεν στο αεροδρόμιο να έχει πάρει από το χεράκι τον επόμενο προπονητή του ΠΑΟΚ για να τον πάει στα γραφεία να υπογράψει, λες και είναι μεταγραφή στις ακαδημίες του Πουρλιοτόπουλου, τότε τι είμαστε.

Αυτό περίμεναν να συμβεί: Αναρωτήθηκαν ποιος είναι αυτός που ταξίδεψε με τον Άρνεσεν, προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Πέμπτης κι αν τελικά είναι ο εκλεκτός.

Θα μου πείτε, αφού κάπως έτσι έμαθαν να λειτουργούν. Χύμα, που λένε οι ειδικοί. Γιατί να μην συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό;

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του προπονητή στον ΠΑΟΚ, ναι μεν μπορεί να έχει καθυστερήσει, αλλά, τι είναι αυτό που δεν έχει καθυστερήσει και έχει ολοκληρωθεί στην ώρα του και με επιτυχία; Ελάχιστα πράγματα, σε ότι αφορά τουλάχιστο τη χρονιά που μόλις πέρασε.

Είναι λογικό λοιπόν, αφού ο Άρνεσεν με καθυστέρηση εβδομάδων στον ΠΑΟΚ, να υπάρχει αντίκτυπος και στον σχεδιασμό της ομάδας. Συν το γεγονός ότι ο Δανός, στην πρώτη του επιλογή θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός από κάθε άλλη, διότι θα κρίνει –σε μεγάλο βαθμό- και τη δική του συμμετοχή στο νέο εγχείρημα.

Δεν αποκλείεται, πάντα λόγο πίεσης χρόνου, να μην γίνουν οι επιλογές ποδοσφαιριστών που θα ήθελε ο Άρνεσεν και αυτό θα είναι έτσι κι αλλιώς, τουλάχιστο για αυτό το πρώτο στάδιο της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, μια καλή δικαιολογία.

Το θέμα είναι μέχρι πότε θα την εξαργυρώνει διότι αν δεν καταλάβει σύντομα ότι δεν υπάρχουν αποθέματα υπομονής τότε θα είναι δύσκολες οι μέρες που ακολουθούν.

Εκείνο που βλέπω πάντως να μοιάζει με εφιάλτη, είναι οι… μεταγραφές των αντιπάλων. Τα ονόματα που παίζουν για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ είναι αρκετά «βαριά» κι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μακριά από όλα αυτά.

Αν μάλιστα δεν είχε προκύψει ο Άρνεσεν που είναι ένα σπουδαίο όνομα, δεν μπορώ να προβλέψω πόσο δυσάρεστες μπορεί να ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου. Αντιλαμβάνεστε ότι λειτούργησε ως αερόσακος, έστω και προσωρινά. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Την επόμενη εβδομάδα οι υπογραφές»

Για τη πολύ μεγάλης σημασίας εμπορική συμφωνία του Ηρακλή με την Turkish Airlines μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o Θόδωρος Παπαδόπουλος,

«Την επόμενη εβδομάδα οι υπογραφές»

Ο εμπορικός διευθυντής της «κυανόλευκης» ΠΑΕ τόνισε πως αυτή η εξέλιξη σημειώθηκε μετά την άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκας, ενώ είχαν προηγηθεί πολύμηνες επαφές του μεγαλομετόχου του συλλόγου, κ. Παπαθανασάκη.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος προανήγγειλε και άλλου τέτοιου είδους «εκπλήξεις» από τους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για τη συμφωνία με την Turkish Airlines:

«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της συμφωνίας. Την επόμενη εβδομάδα θα πέσουν οι υπογραφές, αφού μένουν κάποιες λεπτομέρειες για τη συμφωνία. Έχουμε συμφωνήσει προφορικά από χθες το πρωί».

Για το πώς προέκυψε η συγκεκριμένη χορηγία:

«Θα ήθελα να κρατήσω μέχρι ένα σημείο κάποια πράγματα που θα γίνουν γνωστά μετά την υπογραφή των συμβολαίων με την εταιρεία. Είναι μία κίνηση που είχε γίνει μία προεργασία και με κινήσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ. Η ομάδα μάς βοήθησε, αφού το αγωνιστικό πήγε καλά και έγινε αυτό που ονειρευόμασταν όλοι».

Για το τι θα προβλέπει η συμφωνία:

«Για αυτό θα πρέπει να περιμένετε τις ανακοινώσεις. Δεν μπορούμε να μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες. Μπορείτε να κάνετε μία εβδομάδα υπομονή».

Για το φετινό μπάτζετ του Ηρακλή:

«Έχουν πολλές αναγνώσεις τέτοιου είδους στοιχεία. Το θέμα είναι τι εννοούμε μπάτζετ. Η λειτουργία του Ηρακλή φέτος, γιατί ο Ηρακλής έχει μία συνέχεια, για να φτάσει στη Σούπερ Λίγκα κόστισε περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ. Είναι γνωστό ότι τα έσοδα της Football League είναι ψίχουλα για μία ομάδα που θέλει να έχει υψηλό επίπεδο στο αγωνιστικό της. Δεν υπάρχει ομάδα στη Football League, που να μην ματώσει ο ιδιοκτήτης της, να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου μετά την παραπάνω συμφωνία με την Turkish Airlines, μία τουρκική εταιρεία:

«Ο κόσμος είναι πολύ χαρούμενος, αφού επιστρέφει εκεί που ανήκει. Με τα σύμβολά της, τη φανέλα της και όλα αυτά που την εκπροσωπούν και αυτή η συμφωνία δείχνει – και στο πρόσωπο του κ. Παπαθανασάκη μία εμπιστοσύνη – την πρόθεση του Ηρακλή να κοιτάξει και εκτός των ελληνικών συνόρων. Ο Ηρακλής έχει καταβολές που έρχονται από την εποχή προτού απελευθερωθεί η Θεσσαλονίκη και μάλιστα άνθρωποί του έδωσαν τη ζωή τους για αυτό. Ωστόσο, δεν μιλάμε για τέτοια γεγονότα, όταν μιλάμε για χορηγική συμφωνία. Με μία τέτοια λογική θα έπρεπε να αποκλείσουμε και γερμανικές εταιρείες ή ιταλικές… Δεν μπορούμε να βαδίζουμε σε μία τέτοια λογική. Είναι διαφορετικό το κομμάτι της ιστορίας και αυτό που αφορά εμπορικά θέματα».

Για το αν ετοιμάζει και άλλου τέτοιου είδους εκπλήξεις ο κ. Παπαθανασάκης:

«Θα υπάρξουν αι άλλες ενέργειες. Ο Ηρακλής θα προσανατολιστεί στο εξωτερικό. Βέβαια αυτό θα συμβεί βήμα-βήμα, με στόχο τη βιωσιμότητα και την διεκδίκηση των αγωνιστικών του στόχων»

«Πρόταση ΠΑΟΚ σε Κριστοβάο»

Η σεναριολογία για τον επόμενο προπονητή του ΠΑΟΚ καλά κρατεί και το νέο όνομα που προστίθεται στη λίστα του «Δικεφάλου» είναι αυτό του Έλντερ Κριστοβάο.

«Πρόταση ΠΑΟΚ σε Κριστοβάο»
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «A BOLA», ο ΠΑΟΚ εξετάζει την περίπτωση του Πορτογάλου τεχνικού ο οποίος αυτή την περίοδο είναι προπονητής στη β’ ομάδα της Μπενφίκα. Μάλιστα, το ρεπορτάζ κάνει λόγο και για ενδιαφέρον από την πλευρά των Ρέιντζερς για τον 44χρονο.

«ΠΑΟΚ και Ρέιντζερς ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Έλντερ Κριστοβάο και ήδη έχουν καταθέσει προτάσεις για την πρόσληψη του προπονητής της β’ ομάδας της Μπενφίκα.

Ο 44χρονος εξετάζει τις προσφορές από την Ελλάδα και τη Σκωτία, ελπίζοντας ότι σύντομα θα δοθεί λύση και μέσω του προέδρου, Φελίπε Βιέιρα, που στο τέλος θα αποφασίσει το μέλλον του», αναφέρει συγκεκριμένα η «Α BOLA».

Ο Πορτογάλος τεχνικός αγωνίστηκε στην Μπενφίκα από το 1992 έως το 1996 ενώ είχε θητεία και σε Λα Κορούνια, Νιούκαστλ, Παρί και ΑΕΛ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Να γίνει ο Δέλλας νέος Μπάγεβιτς»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και χαρακτήρισε μια απόφαση επένδυσης την παραμονή του Δέλλα παραδεχόμενος ότι στο πρόσωπό του βλέπουν έναν νέο Μπάγεβιτς.

«Να γίνει ο Δέλλας νέος Μπάγεβιτς»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ παραδέχθηκε ότι η ηγεσία της ΑΕΚ, βλέπει στο πρόσωπο του Τραϊανού Δέλλα, μια επένδυση στο πρόσωπο του προπονητή, έναν νέο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

"Ναι η ηγεσία της ΑΕΚ και προσδοκά να κερδίσει μια σημαντική επένδυση στο πρόσωπο του προπονητή. Το μεγάλο κέρδος θα είναι ένα μοντέλο ποδοσφαιρικό και φυσικά το πρόσωπο του Τραϊανού Δέλλα. Δεδομένα αυτό που θα πω δεν είναι απόφαση ανάκγης, αλλά απόφαση επένδυσης", πρόσθεσε.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ένωσης αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά. Επεσήμανε ότι για την απόκτηση του Βάργκας απομένουν οι τυπικές λεπτομέρειες και δεν διέψευσε το ενδιαφέρον για τους Τζεμπούρ και Σκόκο. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η περίπτωση του αργεντινού άσου είναι σαφώς δυσκολότερη καθώς ο παίκτης έχει συμβόλαιο και ομάδα.



Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Ανδρέα Δημάτου στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο:

-για την παραμονή του Δέλλα:

"Το σίγουρο είναι ότι η απόφαση της παραμονής του Δέλλα είναι μια υπεράσπιση ενός ποδοσφαιρικού μοντέλου και μια συνέχεια του ποδοσφαιρικού πλάνου που είχε εξαγγείλει η ομάδα πριν από δύο χρόνια. Περισσότερα από ηθική, η απόφαση αυτή έχει ποδοσφαιρική συνέπεια".

-εάν στο πρόσωπο του Δέλλα η ηγεσία της ΑΕΚ βλέπει τον νέο Μπάγεβιτς.

"Ναι. Η ηγεσία της ΑΕΚ και το ποδοσφαιρικό μοντέλο που υπάρχει προσδοκά να έχει κερδίσει μια σημαντική επένδυση στο πρόσωπο του προπονητή. Και θα το έχει μετά από δύο χρόνια όχι ταλαιπωρίας, αλλά δύο χρόνια που αποτελούν και θα αποτελούν κηλίδα στην ιστορία της ομάδας. Το μεγάλο κέρδος θα είναι ένα ποδοσφαιρικό μοντέλο και το πρόσωπο του Δέλλα. Δεδομένα θα πω ότι δεν είναι μια απόφαση ανάγκης αλλά μια απόφαση επένδυσης".

-για το συμβόλαιο που θα υπογράψει...

"Δεν είναι γνωστό το συμβόλαιο που θα υπογράψει. Αυτά δεν μετράνε... Είναι θέμα χημείας και σας διαβεβαιώ ότι ποδοσφαιρική χημεία υπάρχει στην ΑΕΚ. Είναι ξεκάθαρο ότι για όποιον έρχεται σε πρώτη επαφή με την ΑΕΚ βλέπει ότι υπάρχει μια λειτουργία κανονικής ομάδας".

-για τους στόχους της ΑΕΚ

"Είναι ξεκάθαροι οι στόχοι της ΑΕΚ... Όταν ανεβαίνει και με τις προσδοκίες αυτές. Το ζητούμενο είναι να κάνει τον προγραμματισμό και να πετύχει τους στόχους αυτούς. Το θέμα είναι το πως θα λειτουργήσεις από το ξεκίνημα μέχρι και το τέλος για να φτάσεις στον στόχο.

- εάν υπήρξε θέμα Δέλλα;

"Είναι δεδομένο... όταν ένα θέμα σε μια μεγάλη ομάδα δεν κλείνει! Θα πω ότι σε σχέση με την περσινή σεζόν η απόφαση παραμονής ήταν πολύ πιο γρήγορη. Πέρσι δεν ήμουν στην ΑΕΚ αλλά έμαθα και δεν διαψεύστηκαν ότι υπήρξαν επαφές του Μελισσανίδη με άλλους προπονητές. Τουλάχιστον αυτό είχα μάθει και εγώ ως δημοσιογράφος. Τώρα γνωρίζουμε ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο. Η περσινή κουβέντα για το μέλλον του Δέλλα δεν υπήρξε φέτος. Μην ξεχνάμε ότι η παραμονή του Δέλλα ανακοινώθηκε μια ημέρα μετά το τέλος των υποχρεώσεων''.

-για την εκδήλωση που θα γίνει σήμερα από τους παίκτες της ΑΕΚ;

"Είναι ένα ευχαριστώ των παικτών της ΑΕΚ απέναντι σε αντιπροσωπευτικά κομμάτια που στήριξαν την ομάδα αυτά τα δύο χρόνια. Απέναντι σε όλους αυτούς οι παίκτες της ΑΕΚ τους καλωσορίζουν στο δικό τους σπίτι και με τρόπο αντιπροσωπευτικό να τους ανταποδώσουν τη στήριξή τους τα δύο χρόνια. Δεν γιορτάζει η ομάδα την επιστροφή ήταν κάτι το δεδομένο. Απλώς γιορτάζουμε το τέλος αυτής της περιπέτειας δύο ετών.

-για τα εισιτήρια διαρκείας της ΑΕΚ

"Το θέμα των διαρκείας θα ανακοινωθεί άμεσα. Είναι ξεκάθαρο ότι είχε έναν μεγάλο αριθμό διαρκείας στην παρουσία της ομάδας στην Γ' Εθνική. Και σίγουρα η ΑΕΚ δεν θα εκμεταλλευτεί την παρουσία της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

για τις μεταγραφές;

"Η τριάδα των Μπαγεβιτς, Μιλοβάβοτις και Δέλλα αποφασίζει. Έκαναν τον σχεδιασμό για την επιστροφή της ομάδας στη Σουπερ Λίγκα. Ακόμη και η μεταγραφή του Γιόχανσον δείχνει και τη λογική που θα κινηθεί η ΑΕΚ. Ήταν μια μεταγραφή για του χρόνου. Είναι περισσότερος ο χρόνος που κέρδισε με την ΑΕΚ πια, για να μπορεί να είναι καλύτερος στη νέα σεζόν".

-τι συμβαίνει με τον Βάργκας:

"Είναι θέμα χρόνου η τυπική επικύρωση της μεταγραφής.. ¨Είναι δύσκολο να γίνει η μεταγραφή από Αθήνα, στη Βενεζουέλα...

- για τον Τζεμπούρ και τον Σκόκο

Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει... Είναι δεδομένο ότι γράφονται οι δύο ποδοσφαιριστές. Ο πρώτος είναι μέσα στους στόχους. Ο Σκόκο είναι πιο δύσκολη περίπτωση. Έχει συμβόλαιο και έχει ομάδα.

-για το μπάτζετ της ΑΕΚ:

"Το μπάτζετ ης ΑΕΚ θα είναι όπως και στις δύο προηγούμενες κατηγορίες θα καθοριστεί από τα έσοδα της ομάδας και τον προγραμματισμό. Και αυτό γιατί τα λάθη του παρελθόντος αποκλείονται να επαναληφθούν. Η ΑΕΚ είχε αυτή την περιπέτεια και πλέον πρέπει να στηρίζεται και να κινείται βάσει των εσόδων της. Με αυτή τη λογική θα στηριχθεί στα κέρδη της.

-για το γήπεδο

Το μόνο νέο είναι ότι περιμένουμε τις δύο καθαρογραμμένες αποφάσεις του ΣτΕ που θωρακίζουν την δημιουργία του γηπέδου της. Αυτές θα καθαρογραφούν και το μόνο που θα απομένει θα είναι η δημόσια διαβούλευση για τους περιβαλλοντολογικούς χώρους.

Βιδάλ: «Οι νίκες μετρούν»

Ικανοποιημένος από τη νικηφόρο πρεμιέρα της Χιλής στο Κόπα Αμέρικα εμφανίστηκε ο Αρτούρο Βιδάλ, μιλώντας στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης μετά την επικράτηση επί του Εκουαδόρ.

Βιδάλ: «Οι νίκες μετρούν»
Ικανοποιημένος από τη νικηφόρο πρεμιέρα της Χιλής στο Κόπα Αμέρικα εμφανίστηκε ο Αρτούρο Βιδάλ, μιλώντας στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης μετά την επικράτηση επί του Εκουαδόρ.

«Φυσικά το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα περίπλοκο. Ο κόσμος ήταν νευρικός στο ξεκίνημα και αυτό δυσκόλεψε λίγο τις προσπάθειές μας. Προσπαθήσαμε να μείνουμε λίγο ήρεμοι και να πάρουμε τους τρείς βαθμούς στο τέλος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στη φάση των ομίλων», ανέφερε αρχικά ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Γιουβέντους και πρόσθεσε:

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε περισσότερο. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του Κόπα Αμέρικα και παρά τη δυσκολία του ήταν ένα καλό ματς. Πρέπει να βελτιωθούμε μέσα από τη δουλειά για να πάρουμε περισσότερες νίκες και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Δείτε το σχετικό βίντεο


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Θέλω να μιλήσω με την οικογένεια του Πουλίδο»


Θέση στα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το μέλλον του Άλαν Πουλίδο πήρε ο πρόεδρος της Τσίβας Γουαδαλαχάρα, Νέστορ ντε λα Τόρε.

«Θέλω να μιλήσω με την οικογένεια του Πουλίδο»

Σύμφωνα με δηλώσεις του Νέστορ ντε λα Τόρε στα μεξικανικά ΜΜΕ, στόχος του είναι να μιλήσει με τους γονείς, αλλά και με τον ίδιο τον Άλαν Πουλίδο, παραμερίζοντας τον εκπρόσωπό του, ώστε να τον πείσει να αγωνιστεί με τη φανέλα της Τσίβας.

«Δεν έχω καμία επαφή μαζί του. Θέλω πρώτα να επικοινωνήσω με τους γονείς του και να μάθω απ’ ευθείας τι θέλει ο Άλαν Πουλίδο. Δεν θέλω τόσο πολύ να μιλήσω με τον εκπρόσωπό του. Θέλω να μιλήσω με τον παίκτη, να σεβαστώ τις προθέσεις του και ίσως καταφέρουμε να συμφωνήσουμε σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι θέμα ο χρόνος, αλλά να επιτευχθεί συμφωνία.

«Το πιο σημαντικό δεν είναι ο χρόνος, αλλά να συμφωνήσουμε», κατέληξε ο Νέστορ ντε λα Τόρε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για Αγουέρο η Ρεάλ!!

Έτοιμη να κινηθεί για την απόκτηση του Σέρχιο Αγουέρο είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ισπανικού Τύπου.

Πάει για Αγουέρο η Ρεάλ!

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Confidencial» υποστηρίζει πως η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης ετοιμάζεται να κινηθεί για την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Νταβίντ Ντε Χέα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι «μερένχες» φέρονται να προσφέρουν 30 εκατ. ευρώ στους «πολίτες» για να κάνουν δικό τους τον διεθνή στράικερ και όλα δείχνουν πως η συμφωνία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές δεν είναι μακριά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μιλάει με ΑΠΟΕΛ ο Τζεμπούρ!

Εντός της ημέρας θα συναντηθεί η πλευρά του Ραφίκ Τζεμπούρ με τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ με βασικό θέμα τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Μιλάει με ΑΠΟΕΛ ο Τζεμπούρ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μεγαλόνησο, εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει συνάντηση της πλευράς του «τρομοκράτη» με τη διοίκηση του συλλόγου για να συζητήσουν για τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Οι νταμπλούχοι Κύπρου φέρονται να προτείνουν μείωση στις αποδοχές του διεθνούς άσου, όμως εκείνος δεν δείχνει να είναι θετικός σε κάτι τέτοιο και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Όλα δείχνουν ότι ο Τζεμπούρ θα κάνει την αντιπρότασή του, γνωρίζοντας πως υπάρχει ενδιαφέρον και από την ΑΕΚ που θα ήθελε να τον αποκτήσει και να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα τρία βήματα του Άρη!!

Τεράστια υπομονή καλούνται να έχουν στον Άρη για να μπορέσουν να πετύχουν τη συμμετοχή της ομάδα στη Football League την επόμενη σεζόν, αφού ουσιαστικές εξελίξεις αναμένονται μετά τις 24 του μήνα.

Τα τρία βήματα του Άρη

Πρώτα από όλα θα χρειαστεί η επικύρωση των βαθμολογιών για τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες. Στη Σούπερ Λίγκα θα επικυρώσουν τη βαθμολογία μόλις βγει η απόφαση για τη Βέροια, ενώ στη Football League αυτό θα συμβεί πιθανότατα την επόμενη σεζόν.

Στη συνέχεια, η διοργανώτρια αρχή της δεύτερης κατηγορίας θα απευθύνει πρόσκληση στις ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα με καταλυτική ημερομηνία το πολύ μία εβδομάδα.

Ωστόσο, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Δ.Σ. της ΕΠΟ (στις 24 του μήνα) που θα συζητηθεί το αίτημα του Άρη για να παίξει μπαράζ ή όχι και να διεκδικήσει την είσοδό του στη Football League.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρεμιέρα με Βολιβία για το Μεξικό!!

Το ρόλο του φαβορί καλείται να επιβεβαιώσει το Μεξικό κόντρα στη Βολιβία στη δεύτερη μέρα του Κόπα Αμέρικα στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Α’ ομίλου (13/6, 02:30 - ΣΚΑΪ).

Πρεμιέρα με Βολιβία για το Μεξικό
Μία από τις ομάδες που συγκέντρωσαν πολλές συμπάθειες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 ήταν το Μεξικό του «τρελού» προπονητή, Μιγκέλ Ερέρα, οι πανηγυρισμοί του οποίου είχαν μείνει στα highlights της διοργάνωσης. Την πολύ καλή εικόνα που είχε στο κορυφαίο τουρνουά του περασμένου καλοκαιριού, έχει ως στόχο να διατηρήσει και στο Κόπα Αμέρικα της Χιλής και υπό προϋποθέσεις να φτάσει ως την… πηγή της κατάκτησης του τροπαίου.

Από την εθνική ομάδα του Μεξικού λείπουν σημαντικά «αστέρια» όπως ο Γκιγιέρμο Οτσόα, Αντρές Γκουαρδάδο, Ζιοβάνι Ντος Σάντος, Χαβιέρ Ερνάντες και Κάρλος Βέλα, καθώς τον Ιούλιο διεξάγεται και η διοργάνωση του Gold Cup στην οποία οι «Ελ Τρι» είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

«Έχουμε φέρει μερικά “αστέρια”, τον καλύτερο τερματοφύλακα στο Μεξικό αυτή τη στιγμή, τον Χοσέ Κορόνα. Έχουμε τους παίκτες από το πρωτάθλημα, από το Παγκόσμιο Κύπελλο, τον Ραφαέλ Μάρκες που έχει παίξει σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα. Υπενθυμίζω ότι έχουμε δύο τουρνουά. Το Μεξικό είναι η μοναδική ομάδα στον κόσμο που μπορεί να συμμετάσχει και στις δύο διοργανώσεις, και χωρίς να παρατάξουμε τη δεύτερη ομάδα. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το Κόπα Αμέρικα», επεσήμανε σε όλους τους τόνους ο τεχνικός των Μεξικανών, Μιγκέλ Ερέρα.

Από την άλλη μεριά, η Βολιβία φαντάζει ως έναν από τους «φτωχούς» συγγενείς της διοργάνωσης, κάτι που φαίνεται και από το ρόστερ της ομάδας, αλλά και από το γεγονός ότι στο τελευταίο και μοναδικό φιλικό πριν από την έναρξη της διοργάνωσης ηττήθηκε με 5-0(!) από την Αργεντινή.

«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο από τα φυσικά και τεχνικά στοιχεία, είναι άλλοι τομείς για τους οποίους πρέπει να μιλήσω με τους παίκτες, ώστε να βελτιωθούν. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να εξετάσουμε εις βάθος για να κάνουμε αυτή την εθνική ομάδα, αυτό που θέλουμε», παραδέχθηκε ο τεχνικός της Βολιβίας, Μαουρίτσιο Σόρια.

Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, διακρίνεται από νεαρούς παίκτες οι οποίοι είναι σχετικά άπειροι, καθώς μόνο ο 35χρονος αρχηγός, Ρόναλντ Ράλντες και ο επιθετικός Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο έχουν πάνω από 30 συμμετοχές.

Στα τελευταία μεταξύ τους ματς, το Μεξικό έχει τη μερίδα του λέοντος, έχοντας επικρατήσει σε οχτώ από τα εννιά παιχνίδια, με το πιο πρόσφατο να χρονολογείται τον Σεπτέμβριο που οι «πράσινοι» νίκησαν με 1-0.

Η σέντρα του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 02:30 ξημερώματα Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί απ' ευθείας από τον ΣΚΑΪ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μεξικό (Μιγκέλ Ερέρα, 3-4-3): Κορόνα - Ντομίνγκες, Μάρκες, Σαλσίδο - Αλντρέτε, Οσούνα, Γκουέμες, Φλόρες - Φαμπιάν, Χιμένες, Κορόνα

Βολιβία (Μαουρίτσιο Σόρια, 4-3-2-1): Κινιόνες - Μοράλες, Ράλντες, Εγκίνο, Ροντρίγκες - Κάμπος, Τσουμασέρο, Σμέντμπεργκ - Λίτσιο, Μπεχαράνο - Μορένο







*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτα οι ανανεώσεις!!

Η παραμονή των ποδοσφαιριστών που λήγουν τα συμβόλαιά τους σε λίγες ημέρες θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα ο Σπύρος Παπαθανασάκης με τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Πρώτα οι ανανεώσεις
Τον προγραμματισμό εν όψει της νέας σεζόν που θα βρει την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα θα ξεκινήσουν να καταστρώνουν από σήμερα στον Ηρακλή, καθώς αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του Σπύρου Παπαθανασάκη με τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να ξεκινήσουν την κουβέντα τους από τους παίκτες που είναι τώρα στο ρόστερ και λήγουν τα συμβόλαιά τους. Πρόκειται για πέντε ποδοσφαιριστές: τους Σίλβα Χουάντερσον, Μιχάλη Μπουκουβάλα, Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, Λευτέρη Ιντζόγλου και Νίκο Πορτουλίδη.

Οι όποιες υπάρξουν στο ρόστερ αναμένεται να εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη που θα έχουν οι παραπάνω υποθέσεις, με τον Μπουκουβάλα να είναι ο πρώτος με τον οποίο θα υπάρξει σύντομα συμφωνία.

Εν τω μεταξύ, ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο του «Γηραιού» φέρεται να βρίσκεται ο Γιώργος Μακρή (που θέλει και η Κέρκυρα), ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τον ΟΦΗ και ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι ο 30χρονος άσος μπορεί να προσφέρει χρήσιμες λύσεις στη μεσαία γραμμή της ομάδας του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα «αν» του Πανόπουλου!

Αινιγματικός όσον αφορά τις προθέσεις του να παραμείνει στη διοίκηση της Skoda Ξάνθης εμφανίστηκε ο Χρήστος Πανόπουλος, ύστερα από την επικείμενη λήξη της συνεργασίας με τη ΒΙΑΜΑΡ.

Τα «αν» του Πανόπουλου
Πολλά είναι τα σενάρια που έχουν προκύψει μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Skoda Ξάνθη και ενημερώνει για τη λήξη της συνεργασίας με τη ΒΙΑΜΑΡ, συμφερόντων Χρήστου Πανόπουλου.

Ο ιδιοκτήτης της ακριτικής ΠΑΕ εμφανίστηκε αινιγματικός όσον αφορά τις προθέσεις του, καθώς δεν ξεκαθάρισε τις σκέψεις του για το μέλλον του στη διοίκηση του συλλόγου.

«Αν στην Ελλάδα μας τα πράγματα πάνε καλά και η Ξάνθη μας θα πάει καλά», ήταν η απάντηση του Πανόπουλου.

Προς Ξάνθη ο Τσέναμο!

Ποδοσφαιριστής της Skoda Ξάνθης θα πρέπει να θεωρείται ο Λουίτζι Τσέναμο, αφού συζήτησε χθες με τον Ατρόμητο τις τελευταίες λεπτομέρειες για την αποχώρησή του.

Προς Ξάνθη ο Τσέναμο
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Λουίτζι Τσέναμο στη Skoda Ξάνθη.

Χθες ο Ιταλός τερματοφύλακας ολοκλήρωσε τις συζητήσεις με τον Ατρόμητο για την αποχώρησή του, αφού είχε συμβόλαιό για ακόμη έναν χρόνο με τον σύλλογο του Περιστερίου.

Δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας του με τους «κυανόλευκους» και στη συνέχεια να προκύψει εκείνη της ακριτικής ομάδας.

Από εκεί και πέρα, ο Ράζβαν Λουτσέσκο σε συνεννόηση με την διοίκηση θα ψάξουν για τους αντικαταστάτες του Κλέιτον και του Ομπόντο, ενώ ανοιχτό είναι το θέμα του Παπάζογλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεργασία Θρασύβουλου - Πανιωνίου!!

Το γήπεδο της Φυλής θα χρησιμοποιεί ο Πανιώνιος για τις προπονήσεις του μετά από τη χθεσινή συμφωνία που υπήρξε με τη νέα διοίκηση.

Συνεργασία Θρασύβουλου - Πανιωνίου

Ωστόσο η συνεργασία αυτή με τον Πανθρακικό θα έχει και άλλα... παρακλάδια. Ο Πανιώνιος θα δίνει στον Θρασύβουλο παίκτες οι οποίοι θα πρέπει να αποκτήσουν παιχνίδια στα πόδια τους για να είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα την επόμενη σεζόν.

Επίσης, οι πράσινοι θα παραχωρούν παίκτες στον Πανιώνιο, οι οποίοι θα ξεχωρίζουν από τις προπονήσεις τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Βλέπει» Μέιρα ο Πόντες!


Την περίπτωση του Σέρπα Μέιρα που προτάθηκε στον Παναιτωλικό φέρονται να εξετάζουν οι ιθύνοντες του συλλόγου μαζί με τον Λιονέλ Πόντες.

«Βλέπει» Μέιρα ο Πόντες
Μετά την πρόσληψη του Λιονέλ Πόντες στην τεχνική ηγεσία του Παναιτωλικού, ήταν θέμα χρόνου να ακουστούν τα πρώτα ονόματα από την πορτογαλική αγορά για την ενίσχυση του ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SporDay, στους Αγρινιώτες προτάθηκε ο Σέρπα Μέιρα. Πρόκειται για τον 28χρονο κεντρικό αμυντικό της Μπελενένσες, ο οποίος μένει ελεύθερος σε λίγες ημέρες, αφού λήγει το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει το 2012.

Ο Πορτογάλος αγωνίζεται σε μία θέση που ψάχνουν παίκτη τα «καναρίνια» και σίγουρα τον γνωρίζει πολύ καλά ο νέος προπονητής της ομάδας.

Τη φετινή σεζόν έπαιξε σε 27 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέτυχε και ένα γκολ. Εν τω μεταξύ, ο Πόντες φέρεται να απάντησε θετικά στη διοίκηση του συλλόγου για να πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σήμερα οι εξελίξεις!

Ο Εσκριμπά σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα είναι ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού. Σήμερα αναμένονται οι εξελίξεις και ενδεχομένως οι επιβεβαιώσεις από Ισπανία και... Πειραιά.

Σήμερα οι εξελίξεις

Σήμερα αναμένονται οι εξελίξεις στο θέμα αρχικά από την Ισπανία. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει γνωστή και επίσημα η λύση της συνεργασίας του Εσκριμπά με την Έλτσε. Οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία από χθες κάτι που είχαν γράψει οι ισπανικές ιστοσελίδες.

Η επίσημη ανακοίνωση της Έλτσε θα λύσει τα χέρια του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν αποκλείεται να επιβεβαιώσει ότι ο Εσκριμπά είναι ο εκλεκτός της διοίκησης των ερυθρολεύκων και ειδικότερα του Βαγγέλη Μαρινάκη για να έχει την ομάδα υπό τις οδηγίες του.

Στον Πειραιά θέλουν να κλείσουν σύντομα την εκκρεμότητα αυτή. Έτσι το συντομότερο δυνατό ο Εσκριμπά θα βρεθεί στην Αθήνα για τις τυπικές λεπτομέρειες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οδηγός η Εθνική του 2004 για Καρέλη!!


Την πίστη ότι όλα είναι πιθανά για την Εθνική στη μάχη που δίνει για να βρεθεί στην τελική φάση του Euro 2016 εξέφρασε ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα την «ομάδα της Πορτογαλίας».

Οδηγός η Εθνική του 2004 για Καρέλη
Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στο ποδόσφαιρο και αυτό το απέδειξε η Εθνική Ελλάδας το 2004, όπως τόνισε ο Νίκος Καρέλης εν όψει του αγώνα της «γαλανόλευκης» με τα Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας.

«Για μένα είναι εφικτό, αρκεί να είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει. Εχουμε πίστη στις δυνατότητές μας. Η Εθνική του 2004 έδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο», τόνισε ο διεθνής επιθετικός του Παναθηναϊκού.

Τα καλύτερα αποσπάσματα των όσων δήλωσε στη SportDay

Για τον προσεχή αγώνα με τα Νησιά Φερόε και τους επόμενους αγώνες στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος:

«Από δω και πέρα οι νίκες είναι μονόδρομος. Στόχος είναι, ει δυνατόν, το πέντε στα πέντε. Να κοιτάμε πρώτα εμείς να παίρνουμε τους βαθμούς και έπειτα να ασχολούμαστε με το τι έκαναν οι άλλοι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% και να μη φάμε χαζά γκολ. Και βέβαια θα πρέπει να σκοράρουμε».

Για εκείνους που λένε πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και πώς βλέπει εκείνος τις πιθανότητες της Εθνικής:

«Ναι, έτσι είναι. Αντικατοπτρίζει η συγκεκριμένη φράση τις τωρινές συνθήκες. Θεού θέλοντος, όλα είναι πιθανά. Αντικειμενικά είναι δύσκολο το εγχείρημά μας, αλλά για μένα είναι εφικτό, αρκεί να είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει. Εχουμε πίστη στις δυνατότητές μας. Η Εθνική του 2004 έδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και με βάση αυτόν τον συλλογισμό πρέπει να προχωρήσουμε τώρα. Για να πετύχουμε αυτό που αυτή τη στιγμή για πολλούς φαντάζει ακατόρθωτο».

Για τον Σέρχιο Μαρκαριάν:

«Είναι πολύ έξυπνος προπονητής, ο οποίος ήξερε από την αρχή τι έπρεπε να κάνει. Με την Ουγγαρία, παρ' ότι δεν νικήσαμε, δείξαμε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε ξανά σαν ομάδα. Το κατάφερε αυτό ο κ. Μαρκαριάν μέσα σε λίγες μέρες».

Για το μέλλον του:

«Ξέρω μόνο ότι έχω συμβόλαιο άλλα δύο χρόνια με τον Παναθηναϊκό και το μυαλό μου είναι στην ομάδα μου. Αυτό που θέλω είναι να δουλεύω σκληρά, να βελτιώνομαι συνεχώς και να γίνομαι καλύτερος».

Για τις θέσεις που μπορεί να αγωνιστεί:

«Ναι, έχω παίξει και στις δύο αυτές θέσεις και πιστεύω ότι μπορώ να αντεπεξέλθω όπου με βάζει ο προπονητής και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Σημασία έχει η απόφαση του προπονητή για το πού θα παίξω και εγώ μετά προσπαθώ να εκτελέσω τις εντολές του».

«Νέος προπονητής του ΠΑΟΚ ο Τούντορ»!

Δεδομένη θεωρείται στην Κροατία η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος – σύμφωνα με τους συμπατριώτες του – χαρακτηρίζεται ως ο νέος προπονητής της ομάδας!

«Νέος προπονητής του ΠΑΟΚ ο Τούντορ»!

Στην Κροατία υποστηρίζουν πως ο 38χρονος προπονητής αποτελεί εισήγηση του Φρανκ Άρνεσεν, ο οποίος ήθελε πολύ να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη.

«Από το περιβάλλον του Τούντουρ υποστηρίζουν ότι ο πρώην προπονητής της Χάιντουκ Σπλιτ πρέπει να κανονίσει μικρές λεπτομέρειες για το συμβόλαιο του στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας vecernji.hr.

Ωστόσο, από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ δεν έχουν σχολιάσει το παραμικρό για τη συγκεκριμένη υπόθεση, την ώρα που στενεύουν τα χρονικά περιθώρια εν όψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μετά τον Μάντζιο, Πετρόπουλος!

Μετά το «ναυάγιο» για τη μεταγραφή του Βαγγέλη Μάντζιου, ο Πλατανιάς στρέφεται στη λύση του Αντώνη Πετρόπουλου.

Μετά τον Μάντζιο, Πετρόπουλος
Η απρόσμενη εξέλιξη στην υπόθεση του Βαγγέλη Μάντζιου και το «ναυάγιο» στη μεταγραφή του έμπειρου επιθετικού στον Πλατανιά, αναγκάζει τη διοίκηση του συλλόγου να αναζητήσει εκ νέου τον παίκτη που θα ενισχύσει τη γραμμή κρούσης της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν.

Μετά την τελευταία εξέλιξη η διοίκηση είχε επαφή με τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος φέρεται να εισηγήθηκε την απόκτηση του Αντώνη Πετρόπουλου.

Ο 29χρονος φορ έμεινε ελεύθερος από την Καλλονή και είχε συνεργαστεί πριν από μερικά χρόνια με τον έμπειρο προπονητή, ο οποίος θεωρεί πως και εκείνος μπορεί να προσφέρει χρήσιμες λύσεις στην ομάδα.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τους Κρητικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσεγγίσουν τον Νταβίντ Τόρες, στον οποίο είχε γίνει γνωστό πως δεν μπορούν να του δώσουν περισσότερα από 100.000 ευρώ (ενώ εκείνος ζητάει 150.000 ευρώ). *Πηγή: sport-fm.gr*

Στενεύουν τα περιθώρια!!

Οι μέρες περνούν, η προετοιμασία πλησιάζει και στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη στο θέμα του προπονητή. Κανένα σχόλιο από την ΠΑΕ για τη φημολογία με Τούντορ.

Στενεύουν τα περιθώρια
Συνάντηση με τον Ιάκωβο Αγγελίδη είχε χθες ο Φρανκ Άρνεσεν, ο οποίος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη μόλις για 24 ώρες και θα αναχωρήσει αύριο με προορισμό τη Δανία, όπου και θα σχολιάσει το παιχνίδι της εθνικής του ομάδας με τη Σερβία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Ο αθλητικός διευθυντής ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο θέμα του προπονητή, ενώ συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα (όπως η στελέχωση του ρόστερ).

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στον β’ προκριματικό γύρο του Europa League είναι προγραμματισμένο στις 16 Ιουλίου και οι μέρες περνούν, χωρίς ουσιαστικά να έχει σημειωθεί κάποια σημαντική εξέλιξη στο θέμα προπονητή και την στελέχωση του ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Μετά την άφιξη του Άρνεσεν αναπτύχθηκε έντονη φημολογία πως μαζί του ήταν και ο Ιγκόρ Τούντορ, με τη διοίκηση να μην έχει σχολιάσει τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Εκείνο που έχει ειπωθεί από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ είναι πως δεν μπορούν να σχολιάζουν τα διάφορα δημοσίευμα που κυκλοφορούν διαψεύδοντας ή επιβεβαιώνοντας οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για προπονητή ή ποδοσφαιριστή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το παράσημο και τα επιτεύματα του «Κολοσσού»


Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για το παράσημο του Τραϊανού Δέλλα μετά την ανανέωση της συνεργασίας του στην ΑΕΚ και τα επιτεύγματα στη δυσκολότερη διετία της ιστορίας της Ένωσης.

Το παράσημο και τα επιτεύματα του «Κολοσσού»
Η ανανέωση της συνεργασίας του Τραϊανού Δέλλα με την ΑΕΚ ήταν το κυρίαρχο θέμα της χθεσινής (11/06) ημέρας και πρώτα απ’ όλα χαροποίησε την πλειοψηφία των φιλάθλων της ομάδας. Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη η απόφαση σίγουρα εμπεριέχει ρίσκο, ενώ για τον Έλληνα τεχνικό αποτελεί επιβράβευση για την αφοσίωση και την άμεση επίτευξη του στόχου. Για τον πρώτο αποτελεί μεγάλο στοίχημα και για τον δεύτερο μια τεράστια πρόκληση και ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί επάξια και στα «σαλόνια» της μεγάλης κατηγορίας.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Μπορεί να είναι αυτονόητο ότι η ΑΕΚ επέστρεψε εκεί που ανήκει, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάστηκε και κόπος και τρόπος. Δεν είναι τόσο εύκολο, όσο φαίνεται και υπάρχουν πολλά παραδείγματα ιστορικών ομάδων (ασφαλώς με μικρότερη δυναμική), που ταλαιπωρούνται στα «αλώνια». Όμως, η Ένωση κατάφερε να πετύχει τον στόχο της στον μικρότερο δυνατό χρόνο. Και αυτό είναι κάτι που πιστώνεται τόσο στους παίκτες, όσο και στον προπονητή, που κλήθηκαν να… κολυμπήσουν σε αχαρτογράφητα νερά.

Σε αυτή τη διετία αρχικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και εν συνεχεία στη Football League, ο Τραϊανός Δέλλας καθοδήγησε την ΑΕΚ σε συνολικά 73 επίσημα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου αυτά για το Κύπελλο Ελλάδας και το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, αυτό ισχύει. Ο «Κολοσσός» κατέγραψε 57 νίκες, που μεταφράζεται σε ποσοστό επιτυχίας 78%, 11 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, ενώ μόλις 5 φορές σε αυτή τη διετία, γεύτηκε την πίκρα της ήττας από Ολυμπιακό, Ηρακλή, Ολυμπιακό Βόλου, Αγροτικό Αστέρα και Θύελλα Ραφήνας. Κι αν δεν χαλάρωνε στα play-offs, έχοντας επιτύχει τον στόχο της, το ποσοστό θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Σε αυτά τα 73 παιχνίδια, η Ένωση είχε 179 τέρματα ενεργητικό (μ.ο. 2,45 ανά αγώνα) και μόλις 38 παθητικό (μ.ο. 0,52 ανά αγώνα).

Πάμε τώρα σε κάτι πιο… προσωπικό! Μπορεί να μην έχει κλείσει τα 40 του χρόνια, αλλά ήδη το όνομά του Τραϊανού Δέλλα έχει μπει στη λίστα με τους μακροβιότερους προπονητές στην ιστορία της ΑΕΚ από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μπορεί η διετία του στον πάγκο να αφορά τις δύο μικρότερες κατηγορίες, αλλά αυτό δεν αναιρεί το μεγάλο επίτευγμα. Ο πάγκος της Ένωσης είναι «ηλεκτρικός» και το γεγονός ότι θα γίνει μόλις ο δεύτερος προπονητής, που θα ξεκινήσει για τρίτη σερί χρονιά, αποτελεί παράσημο γι’ αυτόν.

Ο πρώτος σε αυτή τη μακροσκελή λίστα, που περιλαμβάνει άλλα 40 ονόματα (κάποιοι κάθισαν στον πάγκο πάνω από μια φορά), είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος στην πρώτη του θητεία, είχε την τεχνική καθοδήγηση την οχταετία 1988-1996. Μέχρι χθες, στη δεύτερη θέση βρισκόταν ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος στη δική του δεύτερη θητεία, κάθισε στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» τη διετία 2004-06. Πλέον, ο Τραϊανός Δέλλας τον προσπερνάει και ξέρει ότι έχοντας στο πλευρό του τους δύο ανθρώπους (Μελισσανίδης-Μπάγεβιτς), που γνωρίζουν το μυστικό της επιτυχίας, οδηγώντας την ΑΕΚ στο τελευταίο πρωτάθλημα του 1994, μπορεί να γράψει με ακόμη μεγαλύτερα γράμματα το όνομα του στην ιστορία της ομάδας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σύναξη «εκτελεστών» στο Κόπα Αμέρικα!

Εγγύηση για την ποιότητα και το θέαμα που θα παρακολουθήσουμε στο Κόπα Αμέρικα, η παρουσία των τεράστιων επιθετικών όπλων που διαθέτουν οι συμμετέχουσες, αλλά και η φόρμα πολλών εξ' αυτών.

Σύναξη «εκτελεστών» στο Κόπα Αμέρικα

Toυ Κώστα Μιαούλη

Στο Κόπα Αμέρικα συμμετέχουν οι 6 από τους 13 πρώτους σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ δεν θα μπορεί να πάρει μέρος λόγω τιμωρίας ο Σουάρες. Ο Μέσι και ο Νεϊμάρ που σημείωσαν από 10, ο Τζάκσον Μαρτίνεζ, και ο Τέβες που είχαν από 7 και οι Αγκουέρο και Καβάνι που είχαν από 6. Επίσης δύο σκόρερ που μοιράστηκαν την 2η θέση των σκόρερς στο Europa League, ο Ιγκουαϊν και ο Μπάκα, θα βρίσκονται επίσης στα γήπεδα της Χιλής.

Ίλιγγος με Αργεντινή

Στην μπιανκοσελέστε τα γκολ που έχουν οι επιθετικοί που έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή προκαλούν «ίλιγγο». Το σύνολο των τερμάτων που σημείωσαν οι πέντε οι οποίοι λογίζονται επιθετικοί είναι τριψήφιο και συγκεκριμένα φτάνει τα 157 τέρματα που σημείωσαν αυτοί οι πέντε ποδοσφαιριστές, σε όλες τις διοργανώσεις.

Μέσι 58 γκολ
Αγκουέρο 32 γκολ
Ιγκουαϊν 29 γκολ
Τέβεζ 29 γκολ
Λαβέτσι 9 γκολ

Με όπλο Νεϊμάρ, αλλά και Φιρμίνο

Στην «σελεσάο», οι επιλογές μοιάζουν πολύ καλύτερες από τις περσινές. Ο Νεϊμάρ, που είχε τραυματιστεί στον προημιτελικό με την Κολομβία, στο περσινό Μουντιάλ, προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν, όπου σήκωσε τα πάντα με την Μπαρτσελόνα. Ο Φιρμίνο είναι αλήθεια πως δεν έκανε τόσο εντυπωσιακή χρονιά, αλλά δεν είναι και ο κλασσικός φορ. Αν στη μέτρηση συμπεριλάβουμε και τους Κουτίνιο και Φιρμίνο τότε αθροίζεται ένας όχι και τόσο εντυπωσιακός λογαριασμός για τους Βραζιλιάνους. Ωστόσο ο άσος της Χόφενχαϊμ, αναμένεται να είναι από εκείνους που θα λάμψουν σε αυτό το Κόπα Αμέρικα.

Νεϊμάρ 39 γκολ
Φιρμίνο 10 γκολ
Κουτίνιο 8 γκολ
Ταρντέλι 4 γκολ
Ρομπίνιο 4 γκολ

Επίθεση με βαριά όπλα

Η σούπερ τετράδα των Κολομβιανών στην επίθεση, δίχως να λογαριάζουμε και τον Χάμες Ροντρίγκεζ, είχε τρεις παίκτες σε εξαιρετική κατάσταση αυτή τη σεζόν. Ο Τζάκσον Μαρτίνεζ, μαζί με τον Κάρλος Μπάκα, συνθέτουν ένα δίδυμο που έβαλε 60 γκολ, ενώ και ο Τεόφιλο Γκουτιέρεζ με τα 19 γκολ φέτος, έρχεται από μια εξαιρετική σεζόν. Αν προσθέσει κανείς και τα 17 τέρματα του Χάμες Ροντρίγκεζ, ο απολογισμός των 96 τερμάτων είναι μεγάλος από 4 ποδοσφαιριστές. Που να βρισκόταν σε φόρμα και ο Φαλκάο, που με την Γιουνάιτεντ πέρασε μια πολύ δύσκολη και στείρα σεζόν.

Τζάκσον Μαρτίνεζ 32 γκολ
Μπάκα 28 γκολ
Γκουτιέρεζ 19 γκολ
Φαλκάο 6 γκολ
Μουριέλ 4 γκολ
Ιμπάρμπο 2 γκολ

Σε φόρμα ο Καβάνι, καλό το supporting cast

Εδώ υπάρχει το μεγάλο πλήγμα της απώλειας του Λουίς Σουάρες, λόγω των περσινών γεγονότων με τον Κιελίνι. Ο Έντινσον Καβάνι, είναι εκείνος που θα επωμιστεί το βάρος, ωστόσο έχουν πάει καλά και άλλοι παίκτες μέσα στη χρονιά, όπως ο Ρολάν της Μπορντό και ο Στουάνι από την Εσπανιόλ. Πολύ καλός μέσα στη χρονιά και ο Ροντρίγκεζ της Μπενφίκα με 14 γκολ. Μια πεντάδα με συνολικά 80 γκολ, ίσως είναι ικανή να καλύψει το κενό του Σουάρες, αλλά δύσκολα μπορεί να καλύψουν το κενό της προσωπικότητας και του τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Ωστόσο τα όσα έκαναν φέτος οι στράικερς των Ουρουγουανών, δεν είναι αμελητέα.

Καβάνι 31 γκολ
Ρολάν 16 γκολ
Κρίστιαν Στουάνι 15 γκολ
Τζ. Ροντρίγκεζ 14 γκολ
Α. Ερνάντεζ 4 γκολ

Oι υπόλοιποι

Στη Χιλή ο Αλέξις Σάντσες έρχεται από μια πάρα πολύ καλή σεζόν με 25 τέρματα, ενώ ο Πινίγια δεν τα πήγε και άσχημα με την Κάλιαρι με τα 10 γκολ που σημείωσε φέτος. Από την Βενεζουέλα εντυπωσιακή ήταν η σεζόν του Ρονδόν, που είχε 20 τέρματα συνολικά και θα σηκώσει το μεγάλο επιθετικό βάρος για την Βενεζουέλα. Καλή η χρονιά για τον Περουβιανό Ρέινα, που με 13 συνολικά γκολ και 11 στο πρωτάθλημα, έκανε καλή σεζόν για την Λειψία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το πρώτο βήμα σε ένα μαγικό ταξίδι!

Ήταν 12 Ιουνίου του 2004. Η μέρα που η Εθνική ποδοσφαίρου μπήκε στο Euro της Πορτογαλίας και κόντρα στην οικοδέσποινα έδειξε τα δόντια της.

Το πρώτο βήμα σε ένα μαγικό ταξίδι

Ήταν πραγματικότητα όμως και οι φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα της πρεμιέρας κόντρα στην Πορτογαλία και τη νίκη μας με 2-1, ζωντανεύουν ξανά τις αναμνήσεις.

Photo: getty images

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Είναι ο Δέλλας βρε αδερφέ!!

Προσωπικό στοίχημα; Λογική απόφαση; Τι τελικά οδήγησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη να κρατήσει τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο της ΑΕΚ. Για το sport-fm.gr η απάντηση είναι εύκολη...

Είναι ο Δέλλας βρε αδερφέ!
Η απόφασή του Δημήτρη Μελισσανίδη να επισπεύσει τις διαδικασίες για το θέμα της παραμονής του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο της ΑΕΚ ξάφνιασε τους πάντες... Τους πάντες εκτός από τον ίδιο. Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης φαίνεται πως είχε πάρει την απόφασή του και απλώς αυτά που του μετέφερε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην κουβέντα που είχε με τον Τραϊανό Δέλλα ήταν το... κερασάκι.

Τι όμως ήταν αυτό που μέτρησε υπέρ της παραμονής του Δέλλα; Μήπως η αγωνιστική εικόνα της ομάδας; Μήπως το καλό κλίμα στα αποδυτήρια; Το sport-fm.gr προσπαθεί να μπει... στο μυαλό του Δημήτρη Μελισσανίδη και να καταγράψει τους λόγους της απόφασής του.

Η λογική συνέχεια...

Ήταν λογική η απόφαση του Μελισσανίδη να ποντάρει και πάλι στον Έλληνα τεχνικό. Εκείνος ήταν ο άνθρωπος που του έδωσε τα "κλειδιά" της ομάδας στην Γ' Εθνική και του εναπόθεσε στους ώμους το βάρος της επιστροφής της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία. Τώρα ήταν πολύ λογικό να επιμείνει στην επιλογή του αυτή και να στηρίξει τον Έλληνα τεχνικό. Λογικό να στηρίξει ένα στοίχημα που φαίνεται πως του βγαίνει... Να βγάλει η ΑΕΚ έναν μεγάλο προπονητή, μέσα από τα σπλάχνα της.

Η επιτυχία του Δέλλα

Ο Δέλλας τα κατάφερε... Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι το έργο του ήταν εύκολο. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν ήταν... Είχε να διαχειριστεί πολλές δυσκολίες, όπως το σοκ της παρουσίας της ομάδας στην Γ' Εθνική. Και εκείνος τα κατάφερε παρά το γεγονός ότι η εμπειρία του στους πάγκους ήταν μηδενική. Τι καλύτερο και... τιμιότερο λοιπόν, από το να συνεχίσει στον πάγκο ο άνθρωπος που αποδέχθηκε να πάρει στους ώμους του το βάρος της επανόδου της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα.

Οι εμφανίσεις της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κατάφερε να τερματίσει πρώτη και στις δύο χρονιές, με αγωνιστική εικόνα καλή και τους παίκτες της να αποδίδουν αρκετές φορές στον αγωνιστικό χώρο ωραίο θέαμα. Και λέμε κάποιες φορές γιατί όντως κάποιες άλλες η παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Πώς όμως να είναι, όταν η ΑΕΚ έπρεπε να παίζει σε κάθε λογής... χωράφια. με ποδοσφαιριστές και ομάδες που δεν της επέτρεπαν να παράγει ποδόσφαιρο έτσι όπως θα ήθελε...

Το στοίχημα του Κυπέλλου

Το μεγάλο στοίχημα του ο Δέλλας το κέρδισε και στο Κύπελλο, στα παιχνίδια απέναντι σε άλλες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα. Ειδικά στα ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Εκεί ο Τραϊανός Δέλλας έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί ένα δύσκολο παιχνίδι -ειδικών συνθηκών- για την ΑΕΚ απέναντι σε μια ομάδα με σαφώς ανώτερο ρόστερ. Σε αυτά τα ματς ο Έλληνας τεχνικός έδειξε ότι μπορεί να κουμαντάρει την ομάδα και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά για τέτοια δύσκολα ματς.

Οι Έλληνες παίκτες

Στα "συν" του Δέλλα ήταν το γεγονός ότι όλη η προσπάθεια αυτή στηρίχθηκε σε Έλληνες παίκτες. Ο προπονητής της ΑΕΚ πίστεψε σε αυτούς με αποτέλεσμα να βγει κερδισμένη η ομάδα. Τώρα η Ένωση έχει έναν κορμό από Έλληνες παίκτες οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει με την απόδοσή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι και στην Εθνική ομάδα κλήθηκαν ποδοσφαιριστές της, αλλά και άτομα άλλων ομάδων της Σούπερ Λίγκας παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν παίκτες που φορούν τη φανέλα της ΑΕΚ και θα ήθελαν να τους βλέπουν με τη δική τους.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Μετά από δύο χρόνια στον πάγκο της ο Δέλλας γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς χρειάζεται η ομάδα. Πού πονάει και τι παίκτες θέλει στη κάθε θέση... Έτσι με την παραμονή του Δέλλα, ο Μελισσανίδης αυτό που έκανε ήταν να διασφαλίσει τη συνέχεια του μεταγραφικού σχεδιασμού. Σε άλλη περίπτωση, θα υπήρξαν τροποποιήσεις... Και ποιος ήθελε τέτοιες, αυτή την χρονική στιγμή.

Είναι ο Δέλλας βρε αδερφέ...

Το σημαντικότερο ίσως όλων... Είναι ο Τραϊανός Δέλλας! Είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγαπά την ΑΕΚ και είναι σαφώς ένας από λίγους που θα μπορούσαν να εμφυσήσουν σε όλους τους παίκτες της, Έλληνες και ξένους, έμπειρους ή όχι, τι σημαίνει ΑΕΚ. Τι μεγάλη είναι η σημασία των καλών εμφανίσεων της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέταξε η Εθνική

Με προορισμό τα νησιά Φερόε πέταξε τελικά η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας μετά τη διανυκτέρευσή της στη Δανία...

Πέταξε η Εθνική

Οι καιρικές συνθήκες είναι σαφώς καλύτερες συγκριτικά με χθες το βράδυ και αναμένεται το απόγευμα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο.

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα και δεν κατάφερε το αεροπλάνο που μετέφερε τη «γαλανόλευκη» και τους εκπροσώπους του Τύπου στα Νησιά Φερόε, η Ομοσπονδία ήταν σε επαφή με ταξιδιωτικό πρακτορείο και διάφορες εταιρείες, ώστε να μπορέσει η ομάδα να φτάσει στο Τόρσχαβν και να δώσει κανονικά το ματς.

Τέλος, η συνέντευξη Τύπου του Σέρχιο Μαρκαριάν μεταφέρθηκε στις 21:15 ώρα Ελλάδος και πιθανότατα στις 22:00 η προπόνηση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό!

Με πρόστιμο 4.800 ευρώ τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα όσα έγιναν στον δεύτερο τελικό με τον Ολυμπιακό, ενώ απορρίφθηκε η πειθαρχική δίωξη κατά της ερυθρόλευκης ΚΑΕ και των ιδιοκτητών της.

Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό
Πρόστιμο 4.800 ευρώ καλείται να πληρώσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα όσα συνέβησαν στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών απέναντι στον Ολυμπιακό την Τετάρτη, ενώ παράλληλα απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η πειθαρχική δίωξη κατά της ερυθρόλευκης ΚΑΕ και των ιδιοκτητών της.

Οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κηρύσσεται απαράδεκτη η δια της με αριθμ. πρωτ. 103/5-6-2015 πειθαρχικής κλήσης ασκηθείσα πειθαρχική δίωξη κατά των πειθαρχικώς εγκαλουμένων:

1) ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ,

2) Παναγιώτη Αγγελόπουλου και 3) Γεωργίου Αγγελόπουλου, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 15/2013 αμετάκλητης απόφασης του ΜΔΟ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ:

α) για υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 600,00€,

β) για υβριστικό σύνθημα με αποδέκτη φυσικό πρόσωπο, πρόστιμο 700,00€,

γ) για παράπτωμα που δεν κρίνεται ιδιαίτερης βαρύτητας (ανάρτηση πανό με υβριστικό περιεχόμενο), πρόστιμο 200,00€,

δ) για επεισόδια εντός γηπέδου, αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο, πρόστιμο 2.300,00€ και

ε) για επεισόδια στο αμέσως περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, πρόστιμο 1.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 10-6-2015.

Κοντονής: «Καλή επιτυχία»

Τη σημασία που έχουν τουρνουά σαν το 3x3 που ξεκινά φέτος από το Ηράκλειο και συνδιοργανώνουν ΕΟΚ και ΠΣΑΚ τονίζουν Σταύρος Κοντονής και Ιούλιος Συναδινός.

Κοντονής: «Καλή επιτυχία»
Την πρώτη τους γνωριμία με τους Έλληνες καλαθοσφαιριστές, θα έχουν απόψε οι φίλοι του μπάσκετ στο Ηράκλειο Κρήτης, αφού στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί ένα πολύ όμορφο event στην πλατεία Ελευθερίας για το πρώτο φετινό τουρνουά 3X3 που θα γίνει το Σαββατοκύριακο και το οποίο συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών. Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο ΣΠΟΡ FM 94,6 και το sport-fm.gr.

Το Σάββατο, οι αγώνες θα γίνουν από τις 09:00 μέχρι τις 14:30 και από τις 17:00 μέχρι τις 20:30 (Παγκρήτιο Στάδιο-Ανατολική πύλη), ενώ την Κυριακή από τις 10:00 μέχρι τις 14:30 και από τις 17:00 μέχρι τις 20:30 (Παγκρήτιο Στάδιο-Ανατολική πύλη). Οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές, που θα βρεθούν στο Ηράκλειο, είναι οι: Μανώλης Παπαμακάριος, Δημήτρης Τσαλδάρης, Νίκος Βούλγαρης, Παναγιώτης Καυκής, Άγγελος Τσάμης, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Νίκος Ψυλέας, Διονύσης Γιαννακόπουλος, Γιάννης Ψαθάς, Νίκος Μπάρλος και Φάνης Κουμπούρας.

«Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που στη χώρα μας έχει προσφέρει μεγάλες στιγμές και χιλιάδες παιδιά διψούν να ασχοληθούν με αυτό. Είναι μεγάλη χαρά, λοιπόν, που τα τουρνουά 3on3, ‘’Τάπα στη βία και τον ρατσισμό’’, για πρώτη φορά φέτος, διεξάγονται σε τέσσερις μεγάλες πόλεις. Έτσι έχουν την ευκαιρία ακόμη περισσότερα παιδιά να λάβουν μέρος σε αυτή τη γιορτή και συνάμα να πάρουν τα ορθά μηνύματα από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό μένοντας μακριά από φαινόμενα που δηλητηριάζουν το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσαι». Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες στα τουρνουά 3on3 που θα διεξαχθούν στο Ηράκλειο, τη Γλυφάδα, τον Πειραιά και την Αιδηψό, αλλά και στους διοργανωτές που για έκτη σερί χρονιά δίνουν τη δυνατότητα σε πάρα πολλούς νέους να αγωνιστούν στο άθλημα που αγαπούν και να το διασκεδάσουν», δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ανέφερε: «Αισθανόμαστε διπλή ικανοποίηση από το κεντρικό μήνυμα του τουρνουά 3on3 που έχει τον τίτλο ‘’Τάπα στην βία και τον ρατσισμό’’, γιατί μέσα από τον αθλητισμό εκφράζονται προνομιακά οι αξίες της συνύπαρξης, της ισότητας και της αλληλεγγύης ανεξάρτητα από την προέλευση κάθε αγωνιζόμενου. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των διοργανωτών και ευχόμαστε καλή διασκέδαση στους συμμετέχοντες, ελπίζοντας ότι παρόμοιες δράσεις θα βρουν μιμητές και σε άλλα αθλήματα».

Οι εγγραφές έχουν αρχίσει και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για πρώτη φορά μάλιστα, θα υπάρχουν κατηγορίες για οικογένειες και μικτές ομάδες. Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στο site: http://www.psak.gr/archiki.html *Πηγή: sport-fm.gr*