Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

«Άργησε να γυρίσει ο Γκαρσία»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν του Παναιτωλικού, ο Στέλιος Μαλεζάς.
Μίλησε μεταξύ άλλων για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, την πορεία του «Δικεφάλου», το πέρασμα του από την ομάδα, την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία αλλά και για την Εθνική ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το φετινό πρωτάθλημα:
«Το μόνο αρνητικό για την φετινή χρονιά ήταν οι δύο αποχωρήσεις ομάδων με οικονομικά προβλήματα. Το γεγονός πως υπήρχαν πολλές εκπλήξεις και πολλά ασυνήθιστα αποτελέσματα ήταν το ευχάριστο και αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Δεν ήξερε κανείς από την αρχή τα αποτελέσματα και αυτό πρέπει να γίνεται. Η ομορφιά είναι όλα τα αποτελέσματα να είναι πιθανά και ο φίλαθλος να έχει το άγχος και το ενδιαφέρον. Μεγάλη ανατροπή στον πρωταθλητή δεν υπήρξε αλλά πρέπει να κάνουμε όλη την κριτική μας από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Ξέρουμε πως σκέφτεται ο Έλληνας φίλαθλος και ο Έλληνας παράγοντας αλλά κανείς δεν θέλει να το λύσει. Εννοείται πως πρέπει να κάνουμε όλοι αυτοκριτική και όλες οι ομάδες να κάνουν αυτό που μπορούν καλύτερα».
Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ βγήκε τελευταίος στα πλέι – οφ:
«Δυστυχώς δεν το περίμενε αυτό κανείς. Πρέπει να μιλήσουν οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι της ομάδας και όχι κάποιος τρίτος».
Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ:
«Η φετινή περίοδος του ΠΑΟΚ δεν ήταν καλή. Η ομάδα δεν βελτιώθηκε σε κανέναν τομέα. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από το μηδέν και κάθε χρόνο έκανε ένα βήμα. Αυτό στον ΠΑΟΚ δεν το είδαμε και δεν υπάρχει μια βελτίωση ή μια σταθερότητα. Χρειάζεται ένα πλάνο που να σου δίνει αισιοδοξία για το μέλλον».
Για τις διαφορές που είχε ο ΠΑΟΚ όταν αυτός βρισκόταν στην ομάδα:
«Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως είχαμε ένα προπονητή που μαζί με τον τεχνικό διευθυντή προχώρησαν σε πολύ σωστές κινήσεις. Εκείνη την τετραετία ξεκινήσαμε με χαμηλά την μπάλα για να κάνουμε κάτι. Εκείνη η ομάδα είχε ένα πλάνο και έναν στόχο και ας μην κατέκτησε κάποιον τίτλο. Εκείνη την περίοδο υπήρχε ένας θεμιτός ανταγωνισμός και ο καθένας βελτιωνόταν και έπαιρνε κάτι από τον άλλον. Αυτό φαινόταν από το γεγονός πως η ομάδα πήγαινε κάθε χρόνο καλύτερα. Δεν θέλω να μπω σε σύγκριση με την σημερινή ομάδα επειδή δεν βρίσκομαι μέσα στην ομάδα».
Για τα πλέι – οφ της Σούπερ Λιγκ:
«Ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα από τους τέσσερις αλλά οι υπόλοιπες ομάδες δεν ήταν καλύτερες από τον ΠΑΟΚ για να τον ξεπεράσουν. Τα πλέι  – οφ είναι μια διαδικασία μικρή και τα λάθη πληρώνονται. Ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος και όχι χειρότερος από τις ομάδες που τον πέρασαν».
Για την ψυχολογική παραίτηση που έδειξε η ομάδα του ΠΑΟΚ:
«Δεν πιστεύω ούτε ελάχιστα πως υπήρχε ψυχολογική παραίτηση. Δεν ξέρω τι φυσική κατάσταση υπήρχε, τι κλίμα υπήρχε και δεν μπορώ να πω τι συνέβη».
Για την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία στην ομάδα:
«Το αν είναι σωστή αυτή κίνηση θα φανεί από τα αποτελέσματα καθώς όλοι από αυτά κρίνονται. Προσωπικά, νομίζω πως άργησε να γίνει η επιστροφή γιατί είναι ένα παιδί που έχει δώσει την ψυχή του για την ομάδα και τον αγαπάει ο κόσμος. Νομίζω πως από την στιγμή που γύρισε θα βάλει το λιθαράκι του για να πάει η ομάδα εκεί που πρέπει. Ο Γκαρσία στα αποδυτήρια ήταν εντελώς διαφορετικός από ότι στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν ένα παιδί με πολύ καλή διάθεση και κάναμε πλάκες μεταξύ μας. Μέσα στο γήπεδο φαινόταν ως… «κακό παιδί» όμως όλοι τον σεβόμασταν και όλους τους σεβόταν».
Για το αν μπορεί ο Γκαρσία να αλλάξει την κατάσταση στον ΠΑΟΚ:
«Το πιο σημαντικό που πρέπει να γίνε αυτή την στιγμή είναι να γίνει ο ΠΑΟΚ ομάδα. Θα πρέπει να βρεθεί κάποιος προπονητής και οι ποδοσφαιριστές ώστε ο ΠΑΟΚ να γίνει αυτό που θέλει ο κόσμος. Μετά θα μπορεί ο Γκαρσία να βοηθήσει την ομάδα. Αν δεν υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούν να βοηθήσουν οι άνθρωποι που στελεχώνουν την ομάδα και φυσικά ούτε και ο Γκαρσία».
Για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ καθώς παίζει το πρώτο επίσημο παιχνίδι του στις 16 Ιουλίου:
«Θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής να βρεθούν μέσα στο γήπεδο για να βγάλουν κάποιους αυτοματισμούς. Είναι κάτι αρκετά δύσκολο αλλά δεν πρέπει να προκαλεί φόβο. Η Τρίπολη πέρασε τρεις προκριματικούς γύρους και πέτυχε. Υπάρχουν παραδείγματα που πρέπει να κοιτάμε και να λογαριάζουμε. Οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην αρχή δεν θα είναι κάποια μεγαθήρια».
Για τον Φρανκ Άρνεσεν:
«Το βιογραφικό και μόνο λέει πολλά για τον κ. Αρνεσεν. Έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες και μόνο δέος προκαλεί το όνομα του. Δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα οι άνθρωποι της ομάδας. Βέβαια, θέλει υπομονή και χρόνο και νομίζω πως θα δοθούν όλα αυτά στον νέο τεχνικό διευθυντή».
 Για το αν υπήρχε πέρυσι κάποια επαφή για να επιστρέψει στην ομάδα:
«Δεν έγινε καμία επαφή και δεν υπήρχε καμιά κουβέντα για την επιστροφή μου».
Για την φετινή πορεία του Παναιτωλικού:
«Αν αναλογιστούμε πως πέρυσι η ομάδα είχε 42 βαθμούς και φέτος έφτασε τους 52 κάναμε τεράστια βήματα. Μας έμεινε μια πικρή γεύση επειδή μπορούσαμε να μπούμε στα πλέι – οφ και να διεκδικήσουμε κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Νομίζω πως το δικαιούμασταν αλλά δεν τα καταφέραμε».
Για το πώς ένιωσε που επιλέχθηκαν κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές στον ΠΑΟΚ για την θέση του κεντρικού αμυντικού τα τελευταία χρόνια:
«Δεν νιώθω καλά να μιλάω για κάποιους ποδοσφαιριστές που παίζουν στη θέση μου είτε έχω να πω καλά πράγματα είτε όχι. Το καλοκαίρι του 2012 πήρα μια απόφαση και στο τέλος της καριέρας μου θα ξέρω αν έπραξα σωστά. Η διάθεση επιστροφής δεν εξαρτάται μόνο από εμένα και πρέπει να βάλουμε πολλά πράγματα κάτω. Δεν θέλω να κοιτάω το παρελθόν».
Για το πέρασμα του από την Γερμανία:
«Δυστυχώς τον Δεκέμβριο άλλαξε ο προπονητής, ο πρόεδρος και ο αθλητικός διευθυντής με αποτέλεσμα να μείνουμε έξω 11 ποδοσφαιριστές. Όσο ήμουν υγιής δεν μπόρεσα να δείξω τι αξίζω. Ο Γιαννιώτας λόγω του ίδιου καθεστώτος έφυγε και αυτός από την ομάδα και τώρα κάνει πολύ καλή πορεία».
Για την απογοήτευση που υπάρχει στην Εθνική ομάδα:
«Το σημαντικό δεν είναι η απογοήτευση που ήρθε μετά από 12-13 χρόνια. Βλέπουμε πολύ μεγάλες δυνάμεις να έχουν προβλήματα. Το σημαντικό είναι το πώς θα ανατραπεί αυτή η πολύ κακή εικόνα. Αν όχι φέτος, στο επόμενο τουρνουά θα είμαστε όπως πρέπει. Αν δεν μπει σε κάποιο τουρνουά η Εθνική τα προβλήματα θα είναι τεράστια αλλά όπως έχει αποδείξει η ομάδα στα δύσκολα ήταν πολύ πιο καλή από ότι στα εύκολα παιχνίδια. Υπάρχει ταλέντο για να ανατρέψουμε το κακό κλίμα».
Για το τι του έχει μείνει από τον ΠΑΟΚ:
«Πέρασα πολύ όμορφα χρόνια όπου έμαθα πολλά πράγματα για το ποδόσφαιρο αλλά και για την ζωή μου. Αυτό που μου μένει είναι πως εκείνη η ομάδα δεν μπόρεσε να φέρει κάποια μεγάλη επιτυχία όπως ένα κύπελλο ή μια πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με τις πορείες που κάναμε υπήρχε καλή άποψη για εκείνη την ομάδα. Ελπίζω στη καριέρα μου να κάνω κάτι που να είμαι χαρούμενος στο μέλλον».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: