Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Κι αν δεν υπήρχε Άρνεσεν, τι θα γινόταν;


Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.grγια τον αερόσακο Άρνεσεν και την καθυστέρηση σε επιλογές προπονητή και ποδοσφαιριστών.

Κι αν δεν υπήρχε Άρνεσεν, τι θα γινόταν;
Να έχεις ξοδέψει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για να συμφωνήσεις με έναν κανονικό τεχνικός διευθυντή που υποτίθεται ότι θα στήσει μια κανονική ποδοσφαιρική ομάδα και να περιμένεις να λειτουργήσει ως παράγοντας του ΑΟ Κάτω Πατήσια.

Αν δεν είμαστε πιο γραφικοί από τη Σαντορίνη, που περιμένουμε τον Άρνεσεν στο αεροδρόμιο να έχει πάρει από το χεράκι τον επόμενο προπονητή του ΠΑΟΚ για να τον πάει στα γραφεία να υπογράψει, λες και είναι μεταγραφή στις ακαδημίες του Πουρλιοτόπουλου, τότε τι είμαστε.

Αυτό περίμεναν να συμβεί: Αναρωτήθηκαν ποιος είναι αυτός που ταξίδεψε με τον Άρνεσεν, προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Πέμπτης κι αν τελικά είναι ο εκλεκτός.

Θα μου πείτε, αφού κάπως έτσι έμαθαν να λειτουργούν. Χύμα, που λένε οι ειδικοί. Γιατί να μην συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό;

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του προπονητή στον ΠΑΟΚ, ναι μεν μπορεί να έχει καθυστερήσει, αλλά, τι είναι αυτό που δεν έχει καθυστερήσει και έχει ολοκληρωθεί στην ώρα του και με επιτυχία; Ελάχιστα πράγματα, σε ότι αφορά τουλάχιστο τη χρονιά που μόλις πέρασε.

Είναι λογικό λοιπόν, αφού ο Άρνεσεν με καθυστέρηση εβδομάδων στον ΠΑΟΚ, να υπάρχει αντίκτυπος και στον σχεδιασμό της ομάδας. Συν το γεγονός ότι ο Δανός, στην πρώτη του επιλογή θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός από κάθε άλλη, διότι θα κρίνει –σε μεγάλο βαθμό- και τη δική του συμμετοχή στο νέο εγχείρημα.

Δεν αποκλείεται, πάντα λόγο πίεσης χρόνου, να μην γίνουν οι επιλογές ποδοσφαιριστών που θα ήθελε ο Άρνεσεν και αυτό θα είναι έτσι κι αλλιώς, τουλάχιστο για αυτό το πρώτο στάδιο της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, μια καλή δικαιολογία.

Το θέμα είναι μέχρι πότε θα την εξαργυρώνει διότι αν δεν καταλάβει σύντομα ότι δεν υπάρχουν αποθέματα υπομονής τότε θα είναι δύσκολες οι μέρες που ακολουθούν.

Εκείνο που βλέπω πάντως να μοιάζει με εφιάλτη, είναι οι… μεταγραφές των αντιπάλων. Τα ονόματα που παίζουν για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ είναι αρκετά «βαριά» κι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μακριά από όλα αυτά.

Αν μάλιστα δεν είχε προκύψει ο Άρνεσεν που είναι ένα σπουδαίο όνομα, δεν μπορώ να προβλέψω πόσο δυσάρεστες μπορεί να ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου. Αντιλαμβάνεστε ότι λειτούργησε ως αερόσακος, έστω και προσωρινά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: