Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Με το δεξί η οικοδέσποινα Χιλή!!

Με ένα πέναλτι του Αρτούρο Βιδάλ κι ένα γκολ του Βάργκας, η Χιλή κατάφερε να πάρει τρίποντο στο εναρκτήριο παιχνίδι του Κόπα Αμέρικα, με αντίπαλο τον Ισημερινό και να επικρατήσει 2-0.

Με το δεξί η οικοδέσποινα Χιλή
Με ένα πέναλτι, αυστηρό σε μεγάλο βαθμό, η Χιλή άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, στο εναρκτήριο παιχνίδι κόντρα στον Ισημερινό με 2-0. Ο Βιδάλ πήγε να περάσει τον Μπολάνος, αυτός στιγμιαία άπλωσε το χέρι και ο Νέστορ Πιτάνα, έδειξε βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο άσος της Γιουβέντους που το αξιοποίησε και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στην ομάδα του (το 1-0). Το 2-0 ο Βάργκας στο 84' από ασίστ του Σάντσες (υπάρχει υποψία οφσάιντ). Δοκάρι ο Βαλέντσια στο 82ο λεπτό για τον Ισημερινό. Μέτριο ποιοτικά το ματς με πολλή τακτική, βασικός ο Νομπόα για τους φιλοξενούμενους.

Η βαθμολογία:

Χιλή 3 2-0
Ισημερινός 0 0-2
Βολιβία 0
Μεξικό 0


Το ματς

Πρώτη καλή στιγμή με Βαλδίβια να πασάρει κάθετα, ο Αλέξις Σάντσεζ πλάσαρε, αλλά η μπάλα κύλησε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα πάλι ο Βαλδίβια στον Σάντσες που από δεξιά πήγε να πλασάρει τον Ντομίνγκεζ, αλλά ο πορτιέρο του Εκουαδόρ μπλόκαρε με άλμα. Μετά από αυτές τις δύο φάσεις, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν κάπως τους διαδρόμους και κατάφεραν να ελέγξουν καλύτερα το τέμπο του ματς, κλείνοντας κυρίως τον άξονα.

Επιθετικά είχαν εκείνοι στο 18ο λεπτό με το επικίνδυνο σουτ του Μοντέρο, που ο Μπράβο κατάφερε ν’ αποκρούσει με όμορφο τρόπο, την πρώτη τους καλή στιγμή. Η «ρόχα» ενεργοποιήθηκε ξανά μετά το 35΄ και ήταν ο Ίσλα, άλλαξε ωραία με τον Αλέξις, και τελείωσε τη φάση με ωραίο σουτ από αριστερά στο 39ο λεπτό απείλησε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.

Ο Σαμπάολι θέλησε να φρεσκάρει την επίθεση του, γυρνώντας σε ένα 4-4-2 με την είσοδο του Βάργκας αντί του Μποσεζούρ, αλλά ήταν ο Ισημερινός εκείνος που είχε την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, με τον Μοντέρο να «κόβει» την μπάλα στο σημείο του πέναλτι με τον Ενέρ Βαλέντσια, να πλασάρει έξω από καλή θέση. Ο Βιδάλ απάντησε με σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Στο 63' ο Αλέξις Σάντσες, μοίρασε μέσα στην περιοχή για τον Βάργκας, αυτός έκανε ένα ευθύβολο σουτ, από πλάγια δεξιά, αλλά ο Ντομίνγκες απέκρουσε.

Στο 65ο λεπτό ο Βιδάλ τελικά άνοιξε το δρόμο της Χιλής για τη νίκη με ένα πέναλτι που περισσότερο κέρδισε ο ίδιος, παρά του έκανε ο Μπολάνος, το αξιοποίησε ο ίδιος και από την άσπρη βούλα, σημάδεψε εύστοχα για να γράψει το 1-0. Η Χιλή έπαιξε με τη φωτιά, καθώς έδωσε χώρο στο Εκουαδόρ και στο 82ο λεπτό ήταν ο Ένερ Βαλέντσια, από γέμισμα του Αγιοβί, που είχε κεφαλιά στο δοκάρι του Μπράβο. Εκεί ουσιαστικά κρίθηκε και το ματς, από ένα λάθος γύρισμα του Ιμπάρα, προς τα πίσω, ο Σάντσες, πάσαρε ωραία στον Βάργκας που με δεξί πλασέ, έγραψε το 2-0 (πάντως ο σκόρερ φεύγει από οριακή θέση). Την καλή μέρα της Χιλής, απλώς αναστάτωσε κάπως, η επιπόλαιη αποβολή του Ματίας Φερνάντες με δύο κίτρινες (μια για θέατρο και μια για μαρκάρισμα) στο φινάλε του ματς.

Οι συνθέσεις:

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μένα, Αρανγκίζ, Ντίαζ, Βιδάλ, Αλέξις Σάντσες, Μποσεζούρ (46΄Βάργκας), Βαλδίβια (67' M. Φερνάντες)

Ισημερινός: Ντομίνγκες, Αγιοβί, Ατσιλιέρ, Εράσο, Παρέδες, Μαρτίνες (80' Ιμπάρα), Νομπόα, Λάστρα (67' Κινιόνες), Μοντέρο, Βαλέντσια, Μπολάνος

Κίτρινες: Μπολάνος, Χάρα, Λάστρα

Κόκκινη:Μ. Φερνάντες

Διαιτητής: Πιτάνα

Το πανόραμα του Α' ομίλου

1η αγωνιστική
12-6-2015: Χιλή -Ισημερινός 2-0
(67' πεν. Βιδάλ, 84' Βάργκας)
13-6-2015: Μεξικό – Βολιβία

Επόμενη αγωνιστική:
16-6-2015:Εκουαδόρ – Βολιβία
16-6-2015:Χιλή - Μεξικό
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: