Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Περιμένοντας το Μεξικό…!

Στη μάχη του Παγκοσμίου Λιγκ μετά από δέκα χρόνια απουσίας ρίχνεται στις 5.30 ξημερώματα Σαββάτου η Εθνική βόλεϊ των ανδρών κόντρα στο Μεξικό, περιμένοντας κάτι καλό στη φετινή διοργάνωση.

Περιμένοντας το Μεξικό…
Ο Σωτήρης Δρίκος προβληματίζεται για το αν θα παρατάξει στην αρχική εξάδα στην πρεμιέρα τον Παλέντζα ή τον Αρμενάκη και από τις σημαντικές απουσίες των Στεφάνου και Τζούριτς, οι οποίοι παρέμεινα στην Αθήνα και αναμένεται να αγωνιστούν στο τουρνουά της Θεσσαλονίκης την επόμενη εβδομάδα για τη δεύτερη αγωνιστική που θα διεξαχθεί και σε πιο φυσιολογικές ώρες, αφού σίγουρα οι Έλληνες παίκτες δεν έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται άγρια χαράματα.

Θέση θα διεκδικήσουν και οι Κοκκινάκης, Πρωτοψάλτης, Κουμεντάκης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε μια μίνι ανάλυση του Μεξικού. «Δεν έχει το μεγάλο όνομα στη σύνθεση του, αλλά διαθέτει ένα ακραίο, ένα διαγώνιο και ένα κεντρικό που παίζουν στο εξωτερικό και έχουν εμπειρία. Από εκεί και πέρα, είναι νεανική ομάδα που διακρίνεται για τον ενθουσιασμό της κι έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, όπως και η Ελλάδα. Πρέπει να τους ‘κόψουμε το βήχα’, προκειμένου να μη βρεθούμε σε δεύτερο ρόλο. Σίγουρα, το Μεξικό είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, αλλά είναι γηπεδούχος και παίζουμε το πρώτο ματς, όπου δεν θα είμαστε προσαρμοσμένοι 100%.

Στο άλλο ζευγάρι, θέλουμε νίκη της Σλοβακίας επί της Κίνας, αφού μας συμφέρει να πάρει προβάδισμα στην ‘κούρσα’ της πρώτης θέσης, Σε περίπτωση που έρθει πρώτη και επειδή διοργανώνει το φαιναλ φορ, θα γίνει ντέρμπι η πρόκριση και για το δεύτερο του ομίλου. Αν έπαιζε ο Τζούριτς, θα μιλούσαμε από θέση ισχύος».

Ο Τόλης Αρμεάκης συμπλήρωσε πως: «Δεν μπορώ να πω πολλά στα νέα παιδιά για το Παγκόσμιο Λιγκ, αφού είχα το 2005 μόλις δυο συμμετοχές με τη Ρωσία στο Μπέλγκοροντ. Αν ήταν εδώ ο Στεφάνου, θα έλεγε περισσότερα, γιατί ‘έφαγε αυτά τα ματς με το κουτάλι’. Το Παγκόσμιο Λιγκ είναι, πάντως, η μεγαλύτερη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι τιμή για κάθε παίκτη να παίρνει μέρος.

Επί ένα μήνα έκανα προπονήσεις ως κεντρικός, γιατί αυτό επέβαλαν οι ανάγκες της ομάδας. Δυστυχώς, τραυματίστηκε ο Τζούριτς και θα παίξω διαγώνιος με τρεις προπονήσεις. Γνωρίζω τη θέση, ξέρω τα πατήματα, πρέπει όμως να βρω ρυθμό και να εναρμονιστώ με τον Φιλίποφ».


Το πρόγραμμα:

Σάββατο: Σλοβακία-Κίνα(2πμ), Μεξικό-Ελλάδα(5.30 πμ)
Κυριακή: Ελλάδα-Κίνα(2πμ), Μεξικό-Σλοβακία(5.30 πμ)
Δευτέρα: Σλοβακία-Ελλάδα(1 πμ), Μεξικό-Κίνα(4.30 πμ) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: