Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Είναι ο Δέλλας βρε αδερφέ!!

Προσωπικό στοίχημα; Λογική απόφαση; Τι τελικά οδήγησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη να κρατήσει τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο της ΑΕΚ. Για το sport-fm.gr η απάντηση είναι εύκολη...

Είναι ο Δέλλας βρε αδερφέ!
Η απόφασή του Δημήτρη Μελισσανίδη να επισπεύσει τις διαδικασίες για το θέμα της παραμονής του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο της ΑΕΚ ξάφνιασε τους πάντες... Τους πάντες εκτός από τον ίδιο. Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης φαίνεται πως είχε πάρει την απόφασή του και απλώς αυτά που του μετέφερε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην κουβέντα που είχε με τον Τραϊανό Δέλλα ήταν το... κερασάκι.

Τι όμως ήταν αυτό που μέτρησε υπέρ της παραμονής του Δέλλα; Μήπως η αγωνιστική εικόνα της ομάδας; Μήπως το καλό κλίμα στα αποδυτήρια; Το sport-fm.gr προσπαθεί να μπει... στο μυαλό του Δημήτρη Μελισσανίδη και να καταγράψει τους λόγους της απόφασής του.

Η λογική συνέχεια...

Ήταν λογική η απόφαση του Μελισσανίδη να ποντάρει και πάλι στον Έλληνα τεχνικό. Εκείνος ήταν ο άνθρωπος που του έδωσε τα "κλειδιά" της ομάδας στην Γ' Εθνική και του εναπόθεσε στους ώμους το βάρος της επιστροφής της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία. Τώρα ήταν πολύ λογικό να επιμείνει στην επιλογή του αυτή και να στηρίξει τον Έλληνα τεχνικό. Λογικό να στηρίξει ένα στοίχημα που φαίνεται πως του βγαίνει... Να βγάλει η ΑΕΚ έναν μεγάλο προπονητή, μέσα από τα σπλάχνα της.

Η επιτυχία του Δέλλα

Ο Δέλλας τα κατάφερε... Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι το έργο του ήταν εύκολο. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν ήταν... Είχε να διαχειριστεί πολλές δυσκολίες, όπως το σοκ της παρουσίας της ομάδας στην Γ' Εθνική. Και εκείνος τα κατάφερε παρά το γεγονός ότι η εμπειρία του στους πάγκους ήταν μηδενική. Τι καλύτερο και... τιμιότερο λοιπόν, από το να συνεχίσει στον πάγκο ο άνθρωπος που αποδέχθηκε να πάρει στους ώμους του το βάρος της επανόδου της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα.

Οι εμφανίσεις της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κατάφερε να τερματίσει πρώτη και στις δύο χρονιές, με αγωνιστική εικόνα καλή και τους παίκτες της να αποδίδουν αρκετές φορές στον αγωνιστικό χώρο ωραίο θέαμα. Και λέμε κάποιες φορές γιατί όντως κάποιες άλλες η παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Πώς όμως να είναι, όταν η ΑΕΚ έπρεπε να παίζει σε κάθε λογής... χωράφια. με ποδοσφαιριστές και ομάδες που δεν της επέτρεπαν να παράγει ποδόσφαιρο έτσι όπως θα ήθελε...

Το στοίχημα του Κυπέλλου

Το μεγάλο στοίχημα του ο Δέλλας το κέρδισε και στο Κύπελλο, στα παιχνίδια απέναντι σε άλλες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα. Ειδικά στα ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Εκεί ο Τραϊανός Δέλλας έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί ένα δύσκολο παιχνίδι -ειδικών συνθηκών- για την ΑΕΚ απέναντι σε μια ομάδα με σαφώς ανώτερο ρόστερ. Σε αυτά τα ματς ο Έλληνας τεχνικός έδειξε ότι μπορεί να κουμαντάρει την ομάδα και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά για τέτοια δύσκολα ματς.

Οι Έλληνες παίκτες

Στα "συν" του Δέλλα ήταν το γεγονός ότι όλη η προσπάθεια αυτή στηρίχθηκε σε Έλληνες παίκτες. Ο προπονητής της ΑΕΚ πίστεψε σε αυτούς με αποτέλεσμα να βγει κερδισμένη η ομάδα. Τώρα η Ένωση έχει έναν κορμό από Έλληνες παίκτες οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει με την απόδοσή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι και στην Εθνική ομάδα κλήθηκαν ποδοσφαιριστές της, αλλά και άτομα άλλων ομάδων της Σούπερ Λίγκας παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν παίκτες που φορούν τη φανέλα της ΑΕΚ και θα ήθελαν να τους βλέπουν με τη δική τους.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Μετά από δύο χρόνια στον πάγκο της ο Δέλλας γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς χρειάζεται η ομάδα. Πού πονάει και τι παίκτες θέλει στη κάθε θέση... Έτσι με την παραμονή του Δέλλα, ο Μελισσανίδης αυτό που έκανε ήταν να διασφαλίσει τη συνέχεια του μεταγραφικού σχεδιασμού. Σε άλλη περίπτωση, θα υπήρξαν τροποποιήσεις... Και ποιος ήθελε τέτοιες, αυτή την χρονική στιγμή.

Είναι ο Δέλλας βρε αδερφέ...

Το σημαντικότερο ίσως όλων... Είναι ο Τραϊανός Δέλλας! Είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγαπά την ΑΕΚ και είναι σαφώς ένας από λίγους που θα μπορούσαν να εμφυσήσουν σε όλους τους παίκτες της, Έλληνες και ξένους, έμπειρους ή όχι, τι σημαίνει ΑΕΚ. Τι μεγάλη είναι η σημασία των καλών εμφανίσεων της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: