Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

«Να... πιούμε νερό φέτος»!

Η παραμονή στην πεντάδα της Σούπερ Λίγκας –παρά την επιστροφή της ΑΕΚ- και το… βήμα παραπάνω (επιτέλους) στην Ευρώπη είναι οι στόχοι του Ατρόμητου, όπως είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Σπανός.

«Να... πιούμε νερό φέτος»!
Τους στόχους της νέας σεζόν έθεσε ο Γιώργος Σπανός, μιλώντας στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση των νέων διαρκείας του Ατρόμητου.

Αυτοί δεν είναι άλλοι απ’ την παραμονή της ομάδας στην πεντάδα του πρωταθλήματος –παρά τον ανταγωνισμό που αυξάνεται λόγω της επιστροφής της ΑΕΚ-, αλλά και του βήματος παραπάνω σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την ελπίδα αυτή τη φορά ο σύλλογος να καταφέρει να παίξει στους ομίλους του Europa League.

«Προσεχώς θα ‘χουμε νεότερα», είπε για το θέμα της ανανέωσης του Νίκου Νιόπλια, ενώ έδειξε προτίμηση σε «έξυπνες» μεταγραφικές κινήσεις και όχι κάποιο… δαπανηρό «μπαμ».


Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σπανός στους 94,6 και τον Παύλο Κουστέρη:

«Είναι μια πάρα πολύ όμορφη εκδήλωση. Είναι ευχάριστη η ανταπόκριση του κόσμου με αρκετά παιδιά και οικογένειες. Ευελπιστούμε πως θα στηρίξουν τις προσπάθειες της ομάδας και θα έρθουν στο γήπεδο από του χρόνου. Θέλουμε να είμαστε κοντά στον κόσμο και να πιάνουμε τον σφυγμό της τοπικής κοινωνίας. Θέλω να έρχονται στο γήπεδο και να είναι κοντά στην ομάδα καθ’ όλη τη σεζόν».

«Νομίζω πως τέσσερα χρόνια όταν βρίσκεσαι στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα. Είναι σημαντική η σταθερότητα που δείχνουμε, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε και στην Ευρώπη. Φτάνουμε στην πηγή, αλλά δεν πίνουμε νερό. Ευελπιστώ αυτή τη φορά να τα καταφέρουμε. Να περάσουμε απ’ την πρώτη φάση που θα παίξουμε και στη συνέχεια στα πλέι οφ του Europa League να παλέψουμε για την είσοδό μας στους ομίλους. Θα είναι σημαντικό τώρα για το πρεστίζ του Ατρόμητου να κάνουμε το βήμα παραπάνω, όσο και για οικονομικούς λόγους, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια».

«Στόχος του Ατρόμητου είναι να παραμείνει ανταγωνιστικός και τη νέα σεζόν. Έχουμε ομάδα με βάσεις και πιστεύω θα είμαστε εξίσου δυνατοί. Σίγουρα η παρουσία πλέον της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα θα κάνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

Όσο για το αν θα γίνει κάποιο μεταγραφικό… μπαμ: «Εμείς όλα μας τα χρόνια έχουμε σαν σταθερά πως απλώνουμε τα πόδια ως εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Δεν είναι εποχές για οικονομικές υπερβάσεις. Λόγω και της κρίσης σε όλη την Ευρώπη, μπορείς να βρεις παίκτες χωρίς να ξοδέψεις πολλά. Δεν είναι ευτυχία να χαλάσεις πάντα πολλά χρήματα. Η γνώση χρειάζεται για να γίνουν σωστές επιλογές. Υπάρχουν παίκτες σε προσιτές τιμές και μπορούν να βοηθήσουν για ένα άκρως αξιόλογο σύνολο και μαζί με όσους θα παραμείνουν φυσικά».

Ερωτηθείς για την παραμονή με τον Νιόπλα: «Τις επόμενες μέρες θα έχουμε νεότερα για το θέμα του προπονητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: