Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Οδηγός η Εθνική του 2004 για Καρέλη!!


Την πίστη ότι όλα είναι πιθανά για την Εθνική στη μάχη που δίνει για να βρεθεί στην τελική φάση του Euro 2016 εξέφρασε ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα την «ομάδα της Πορτογαλίας».

Οδηγός η Εθνική του 2004 για Καρέλη
Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στο ποδόσφαιρο και αυτό το απέδειξε η Εθνική Ελλάδας το 2004, όπως τόνισε ο Νίκος Καρέλης εν όψει του αγώνα της «γαλανόλευκης» με τα Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας.

«Για μένα είναι εφικτό, αρκεί να είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει. Εχουμε πίστη στις δυνατότητές μας. Η Εθνική του 2004 έδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο», τόνισε ο διεθνής επιθετικός του Παναθηναϊκού.

Τα καλύτερα αποσπάσματα των όσων δήλωσε στη SportDay

Για τον προσεχή αγώνα με τα Νησιά Φερόε και τους επόμενους αγώνες στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος:

«Από δω και πέρα οι νίκες είναι μονόδρομος. Στόχος είναι, ει δυνατόν, το πέντε στα πέντε. Να κοιτάμε πρώτα εμείς να παίρνουμε τους βαθμούς και έπειτα να ασχολούμαστε με το τι έκαναν οι άλλοι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% και να μη φάμε χαζά γκολ. Και βέβαια θα πρέπει να σκοράρουμε».

Για εκείνους που λένε πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και πώς βλέπει εκείνος τις πιθανότητες της Εθνικής:

«Ναι, έτσι είναι. Αντικατοπτρίζει η συγκεκριμένη φράση τις τωρινές συνθήκες. Θεού θέλοντος, όλα είναι πιθανά. Αντικειμενικά είναι δύσκολο το εγχείρημά μας, αλλά για μένα είναι εφικτό, αρκεί να είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει. Εχουμε πίστη στις δυνατότητές μας. Η Εθνική του 2004 έδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και με βάση αυτόν τον συλλογισμό πρέπει να προχωρήσουμε τώρα. Για να πετύχουμε αυτό που αυτή τη στιγμή για πολλούς φαντάζει ακατόρθωτο».

Για τον Σέρχιο Μαρκαριάν:

«Είναι πολύ έξυπνος προπονητής, ο οποίος ήξερε από την αρχή τι έπρεπε να κάνει. Με την Ουγγαρία, παρ' ότι δεν νικήσαμε, δείξαμε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε ξανά σαν ομάδα. Το κατάφερε αυτό ο κ. Μαρκαριάν μέσα σε λίγες μέρες».

Για το μέλλον του:

«Ξέρω μόνο ότι έχω συμβόλαιο άλλα δύο χρόνια με τον Παναθηναϊκό και το μυαλό μου είναι στην ομάδα μου. Αυτό που θέλω είναι να δουλεύω σκληρά, να βελτιώνομαι συνεχώς και να γίνομαι καλύτερος».

Για τις θέσεις που μπορεί να αγωνιστεί:

«Ναι, έχω παίξει και στις δύο αυτές θέσεις και πιστεύω ότι μπορώ να αντεπεξέλθω όπου με βάζει ο προπονητής και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Σημασία έχει η απόφαση του προπονητή για το πού θα παίξω και εγώ μετά προσπαθώ να εκτελέσω τις εντολές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: