Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

«Υστερούσε σε βάθος ο ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο σπουδαίος Έλληνας επιθετικός, ο Φάνης Γκέκας σχολίασε το Ελληνικό πρωτάθλημα, την πορεία του ΠΑΟΚ ενώ μίλησε και για το μέλλον του.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Αυτή την στιγμή κάνω διακοπές επειδή το χρειάζομαι και περιμένω τις επόμενες μέρες για να δω που θα καταλήξω και τι θα κάνω στη καριέρα μου».
Για το Ελληνικό ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν:
«Δεν άλλαξε κάτι. Ίδιος είναι ο πρωταθλητής και ο Παναθηναϊκός πήρε την δεύτερη θέση μετά από πολύ καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε την φετινή χρονιά. Ο Παναθηναϊκός βέβαια θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω. Η απογοήτευση ήταν φυσικά ο ΠΑΟΚ. Ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος είναι σταθερές δυνάμεις».
Για τα δύο πρόσωπα που έδειξε ο ΠΑΟΚ:
«Είχα πει τον Δεκέμβριο πως ο ΠΑΟΚ υστερεί από όλες τις άλλες ομάδες στο θέμα του πάγκου. Μπορεί να υπήρχαν 7-8 ποδοσφαιριστές που έκαναν όλη την δουλειά αλλά δεν άντεξαν. Αν υπήρχε βάθος ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω καθώς δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και υπάρχει ένας μεγαλομέτοχος. Ακόμα και ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης είχαν μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, προσπαθεί να βγει από το αδιέξοδο που βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια και χρειάζεται χρόνο. Από εκεί και πέρα όμως όταν είσαι μια τόσο μεγάλη ομάδα και βγαίνεις από την πρώτη μέρα και λες πως διεκδικείς πρωτάθλημα και πως πας για Τσάμπιονς Λιγκ δημιουργείται ένα αδιέξοδο. Πρέπει να λες πως πας όπου φτάσεις. Είναι μεγάλο λάθος να μπαίνει από την αρχή ο στόχος του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα από τα αποτελέσματα των μικρών ομάδων όχι από τις μεγάλες. Τα περισσότερα πρωταθλήματα κρίνονται εκεί».
Για τον Παναθηναϊκό:
«Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στους τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό όμως αφέθηκε μετά από την τιμωρία. Είναι μια καινούρια ομάδα, με τον κ. Αναστασίου γίνεται πολύ καλή δουλειά και πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι δύο άνθρωποι που γύρισαν στην ομάδα, ο Λεωνίδας Βόκολος και ο Τάκης Φύσσας. Αυτό είναι που λείπει από το Ελληνικό ποδόσφαιρο, άνθρωποι που να ξέρουν τις ομάδες. Και οι δύο μεγάλωσαν μέσα στον Παναθηναϊκό».
Για τις σκληρές δηλώσεις του Αθανασιάδη σχετικά με την κατάσταση στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ:
«Σε μια ομάδα πρώτα ο προπονητής πρέπει να κρατήσει τα αποδυτήρια σοβαρά. Ο πρόεδρος βάζει τα λεφτά αλλά είναι δουλειά αυτών που είναι μέσα στην ομάδα να φέρουν στα ίσια τους ποδοσφαιριστές και να απομακρύνουν όσους κάνουν κακό στην ομάδα».
Για την πρόσληψη του Φρανκ Άρνεσεν:
«Είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα αλλά το θέμα είναι αν γνωρίζει τον ΠΑΟΚ και το αν γνωρίζει την ευθύνη που αναλαμβάνει σε αυτή την ομάδα. Καλείται να ανταπεξέλθει σε κάποιες δυσκολίες όπως αυτές που ανέφερε ο Κλάους τις οποίες ίσως να μην τις γνωρίζει. Υπάρχουν οι γνώσεις και πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει υπομονή από όλους. Με τις κατάλληλες συνθήκες και τις κατάλληλες προσθήκες ο ΠΑΟΚ θα φτάσει εκεί που πρέπει. Πίεση υπάρχει ότι και να γίνει αλλά το θέμα είναι να είναι ελεγχόμενη».
Για την πιθανότητα να επιστρέψει στην Ελλάδα:
«Νομίζω πως για εμένα αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά στο ποδόσφαιρο και νομίζω πως θα κλείσω την καριέρα μου στο εξωτερικό. Ψάχνω για μια επιλογή και θέλω να τελειώσω με ψηλά το κεφάλι».
Για το αν είχε πρόταση από τον Ηρακλή:
«Όχι δεν υπήρξε κάποια συζήτηση με τον Ηρακλή».
Για το αν θα σκεφτόταν μια καλή πρόταση από την Ελλάδα:
«Όχι, δεν το σκέφτομαι αυτό. Αν γυρίσω στην Ελλάδα θα χαλάσω ότι έχτισα στο εξωτερικό και είναι κρίμα».
Για τους λόγους που δεν προχώρησε η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ πριν από 11 χρόνια:
«Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε. Τότε ήταν μια περίοδος όπου υπήρχαν τα γνωστά προβλήματα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: