Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Το Copa America τέλειωσε σήμερα...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού που για τους ελληνικούς συλλόγους θα έπρεπε να είναι αντικείμενο έρευνας μέχρι απόψε...
Στην Χιλή ξεκινά σήμερα το ποδοσφαιρικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού. Το Κόπα Αμέρικα δεν ήταν ποτέ επιπέδου Euro, πόσο μάλλον Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά πάντα είχε το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον.
ADVERTISEMENT

Τα τελευταία χρόνια δε, ακόμη μεγαλύτερο από την στιγμή που σχεδόν όλα τα μεγάλα αστέρια συμμετέχουν σε αυτό. Αφού πηγαίνει ο Μέσι, πλέον πηγαίνουν όλοι. Και όταν μιλάμε για Λατινική Αμερική πέρα από Βραζιλία και Αργεντινή που έχουν παγκόσμια δημοφιλία, υπάρχουν πλέον και ομάδες όπως η Ουρουγουάη, η Χιλή και η Κολομβία που είναι πολύ υψηλού επιπέδου και ως σύνολο και ως μονάδες και που η ποιότητά τους φαίνεται και στις πορείες τους στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Προσθέστε σε όλα αυτά και ομάδες που είναι “καλεσμένες” όπως το Μεξικό και αντιλαμβάνεστε ότι πλέον έχουμε μία διοργάνωση με μεγάλο νόημα και σπουδαία εμπορική απήχηση. Αν μάλιστα οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων ήταν πιο προσιτές στην ευρωπαϊκή ήπειρο τότε το Κόπα Αμέρικα θα είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό και στην Ευρώπη...

Και τονίζω το κοινό, γιατί για τους μάνατζερ και τους σκάουτερ των ευρωπαϊκών συλλόγων το Κόπα Αμέρικα είναι πάντα στην κορυφή του ενδιαφέροντος και συρρέουν εκατοντάδες (χωρίς υπερβολή) μάνατζερ και σκάουτερ για να το παρακολουθήσουν.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν (παρά το γεγονός ότι αμφιβάλλω αν έστω κι' ένας άνθρωπος ελληνικής ομάδας θα βρεθεί στα γήπεδα της Χιλής) τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων και το διαδίκτυο γενικώς θα γεμίσουν από ονόματα παικτών που παίζουν στο Κόπα Αμέρικα και οι οποίοι θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των ελληνικών συλλόγων.

Το τι Χιλή, Παραγουάη, Ουρουγουάη, Κολομβία, Βολιβία και Μεξικό έχουμε να δούμε στον ελληνικό Τύπο δεν λέγεται. Φυσικά όπως σχεδόν κάθε φορά έτσι και φέτος δεν πρόκειται να αποκτηθεί κάποιος. Γιατί ο παίκτης που θα ξεχωρίσει στο Κόπα Αμέρικα δεν θα είναι πλέον για τα ελληνικά δόντια. Αν ξεχωρίσει θα τον δουν αυτοί που έχουν μεγαλύτερα πορτοφόλια από τα ελληνικά και ομάδες που παίζουν σε πολύ ανώτερα πρωταθλήματα του ελληνικού.

Παρά ταύτα αν ρωτήσεις σήμερα την πιάτσα των μάνατζερ παγκοσμίως θα σου πουν ότι όλο αυτό το πανηγύρι θα στηθεί για 10-15 παίκτες συνολικά και άντε να προκύψουν κι ένας δύο που δεν τους ξέρουν ήδη οι σκάουτερ.

Αυτούς τους 10 -15 παίκτες οι ελληνικές ομάδες θα έπρεπε να τους έχουν τσεκάρει πολύ νωρίτερα και τώρα να είχαν ψωνίσει αν άντεχε το πορτοφόλι τους κάποιον από αυτούς. Αλλωστε αν έχεις κάνει σωστό σκάουτινγκ στη Λατινική Αμερική και ειδικά στις... δεύτερες χώρες (όχι Αργεντινή και Βραζιλία που οι τιμές εκτοξεύονται) σήμερα θα ήξερες ποιος είναι ο επόμενος παίκτης που περιμένουν στην Παραγουάη, στην Χιλή, στην Κολομβία, στο Εκουαδόρ και όπου αλλού.

Οι ελληνικές ομάδες φυσικά δεν φρόντισαν και τώρα βλέποντας τα ματς του Κόπα Αμέρικα (από την τηλεόραση εξυπακούεται) θα δουν παίκτες που θα τους γυαλίσουν το μάτι, μόνο που πλέον θα είναι απλησίαστοι. Μία που θα τους δουν, μία που θα γραφτούν στον Τύπο ως κόκκινοι, πράσινοι, κίτρινοι, στόχοι, μία που θα κλείσουν αλλού...

Για τα ελληνικά club το Κόπα Αμέρικα δεν αρχίζει σήμερα, σήμερα τέλειωσε...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: