Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Πρεμιέρα με Βολιβία για το Μεξικό!!

Το ρόλο του φαβορί καλείται να επιβεβαιώσει το Μεξικό κόντρα στη Βολιβία στη δεύτερη μέρα του Κόπα Αμέρικα στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Α’ ομίλου (13/6, 02:30 - ΣΚΑΪ).

Πρεμιέρα με Βολιβία για το Μεξικό
Μία από τις ομάδες που συγκέντρωσαν πολλές συμπάθειες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 ήταν το Μεξικό του «τρελού» προπονητή, Μιγκέλ Ερέρα, οι πανηγυρισμοί του οποίου είχαν μείνει στα highlights της διοργάνωσης. Την πολύ καλή εικόνα που είχε στο κορυφαίο τουρνουά του περασμένου καλοκαιριού, έχει ως στόχο να διατηρήσει και στο Κόπα Αμέρικα της Χιλής και υπό προϋποθέσεις να φτάσει ως την… πηγή της κατάκτησης του τροπαίου.

Από την εθνική ομάδα του Μεξικού λείπουν σημαντικά «αστέρια» όπως ο Γκιγιέρμο Οτσόα, Αντρές Γκουαρδάδο, Ζιοβάνι Ντος Σάντος, Χαβιέρ Ερνάντες και Κάρλος Βέλα, καθώς τον Ιούλιο διεξάγεται και η διοργάνωση του Gold Cup στην οποία οι «Ελ Τρι» είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

«Έχουμε φέρει μερικά “αστέρια”, τον καλύτερο τερματοφύλακα στο Μεξικό αυτή τη στιγμή, τον Χοσέ Κορόνα. Έχουμε τους παίκτες από το πρωτάθλημα, από το Παγκόσμιο Κύπελλο, τον Ραφαέλ Μάρκες που έχει παίξει σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα. Υπενθυμίζω ότι έχουμε δύο τουρνουά. Το Μεξικό είναι η μοναδική ομάδα στον κόσμο που μπορεί να συμμετάσχει και στις δύο διοργανώσεις, και χωρίς να παρατάξουμε τη δεύτερη ομάδα. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το Κόπα Αμέρικα», επεσήμανε σε όλους τους τόνους ο τεχνικός των Μεξικανών, Μιγκέλ Ερέρα.

Από την άλλη μεριά, η Βολιβία φαντάζει ως έναν από τους «φτωχούς» συγγενείς της διοργάνωσης, κάτι που φαίνεται και από το ρόστερ της ομάδας, αλλά και από το γεγονός ότι στο τελευταίο και μοναδικό φιλικό πριν από την έναρξη της διοργάνωσης ηττήθηκε με 5-0(!) από την Αργεντινή.

«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο από τα φυσικά και τεχνικά στοιχεία, είναι άλλοι τομείς για τους οποίους πρέπει να μιλήσω με τους παίκτες, ώστε να βελτιωθούν. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να εξετάσουμε εις βάθος για να κάνουμε αυτή την εθνική ομάδα, αυτό που θέλουμε», παραδέχθηκε ο τεχνικός της Βολιβίας, Μαουρίτσιο Σόρια.

Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, διακρίνεται από νεαρούς παίκτες οι οποίοι είναι σχετικά άπειροι, καθώς μόνο ο 35χρονος αρχηγός, Ρόναλντ Ράλντες και ο επιθετικός Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο έχουν πάνω από 30 συμμετοχές.

Στα τελευταία μεταξύ τους ματς, το Μεξικό έχει τη μερίδα του λέοντος, έχοντας επικρατήσει σε οχτώ από τα εννιά παιχνίδια, με το πιο πρόσφατο να χρονολογείται τον Σεπτέμβριο που οι «πράσινοι» νίκησαν με 1-0.

Η σέντρα του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 02:30 ξημερώματα Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί απ' ευθείας από τον ΣΚΑΪ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μεξικό (Μιγκέλ Ερέρα, 3-4-3): Κορόνα - Ντομίνγκες, Μάρκες, Σαλσίδο - Αλντρέτε, Οσούνα, Γκουέμες, Φλόρες - Φαμπιάν, Χιμένες, Κορόνα

Βολιβία (Μαουρίτσιο Σόρια, 4-3-2-1): Κινιόνες - Μοράλες, Ράλντες, Εγκίνο, Ροντρίγκες - Κάμπος, Τσουμασέρο, Σμέντμπεργκ - Λίτσιο, Μπεχαράνο - Μορένο







*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: