Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ο Ολυμπιακός θα δείξει την Κυριακή αν πήρε το μάθημά του!!

Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Ακόμα και στις εποχές της απόλυτης κυριαρχίας του, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε ποτέ να “σκουπίσει” τον Παναθηναϊκό σε τελικούς πλέι οφ. Εχει την ευκαιρία να το κάνει για πρώτη φορά την Κυριακή και να επιστρέψει έτσι θριαμβευτικά στην κορυφή της Ελλάδας.
Είναι μια χρυσή ευκαιρία, λοιπόν, για τους ερυθρόλευκους να γράψουν μια λαμπρή σελίδα στην μπασκετική ιστορίας τους, δίχως αυτό βέβαια να αλλάζει την πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα θέλει, είτε το κατακτήσει με 3-0, είτε με 3-1, είτε με 3-2, ακριβώς το ίδιο πράγμα είναι.΄.. Απλά στην προκειμένη περίπτωση είναι περισσότερο θέμα πρεστίζ. Οι προηγούμενες φορές που ο Ολυμπιακός “σκούπισε” τον Παναθηναϊκό ήταν το 1997 στον προημιτελικό της Ευρωλίγκα και το 2002 στον ημιτελικό των πλέι οφ της Α1. Μόνο που και στις δύο περιπτώσεις, η σειρά κρινόταν στις δύο νίκες και όχι στις τρεις.
Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του την Κυριακή στο ΣΕΦ και θα τα καταφέρει μόνο αν δεν πανηγυρίσει πρόωρα… Οσες φορές στο παρελθόν ο Ολυμπιακός άρχισε τα… γλέντια πριν ολοκληρωθούν οι τελικοί, το πλήρωσε ακριβά. Το έκανε το 2013 μετά το Λονδίνο, όταν πήγε στα… μπουζούκια πριν από τους τελικούς της Α1. Και ένα χρόνο μετά, είχε έτοιμες τις σαμπάνιες μετά το 1-2 στο ΟΑΚΑ, αλλά έχασε μέσα στην έδρα του και απώλεσε έναν δικό του τίτλο.
Γίνεται να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα; Κανονικά δεν γίνεται με τίποτα. Γιατί ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός μείνει ζωντανός στο ΣΕΦ, πρέπει να πετύχει τρεις σερί νίκες, την τελευταία πάλι μέσα στο Φάληρο. Μια φορά στην ιστορία των ελληνικών πλέι οφ έχει επιστρέψει ομάδα από 0-2, αλλά τότε το έκανε η ΑΕΚ που είχε πλεονέκτημα έδρας, όχι μειονέκτημα. Της αρκούσε μία εκτός έδρας νίκη, όχι δύο.
Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος τούτη τη σεζόν, ειδικά από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Θα ήταν το φαβορί ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός ήταν πλήρης, τώρα που έχει αποκτήσει και ψυχολογικό προβάδισμα, δύσκολα θα απειληθεί από τον αποδεκατισμένο και κουρασμένο Παναθηναϊκό.
Ομως επαναλαμβάνουμε: Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει μόνο από τον ίδιο του τον εαυτό. Οχι ότι φέτος έχει δώσει τέτοια δείγματα, αλλά το βεβαρυμένο παρελθόν δεν διαγράφεται μονομιάς. Το μέχρι τώρα δείγμα είναι θετικό για τους ερυθρόλευκους, που κρατούν χαμηλά τους τόνους. Αν έχουν μάθει πράγματι από το πάθημά τους, θα το διαπιστώσουμε άμεσα. Την Κυριακή.

ΥΓ: Τα χυδαία συνθήματα δεν λείπουν από τους τελικούς, ούτε οι κροτίδες. Τουλάχιστον μέσα στο παρκέ όλα κυλούν ομάδα και οι δύο τελικοί ολοκληρώθηκαν ομαλά. Ειδικά το σκηνικό στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό να κερδίζει και να τελειώνουν όλα με ιδανικό τρόπο, είναι σημαντική πρόοδος. Και τα περισσότερα συγχαρητήρια αξίζουν στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που απέδειξαν ότι ξέρουν και να χάνουν.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: