Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Σύναξη «εκτελεστών» στο Κόπα Αμέρικα!

Εγγύηση για την ποιότητα και το θέαμα που θα παρακολουθήσουμε στο Κόπα Αμέρικα, η παρουσία των τεράστιων επιθετικών όπλων που διαθέτουν οι συμμετέχουσες, αλλά και η φόρμα πολλών εξ' αυτών.

Σύναξη «εκτελεστών» στο Κόπα Αμέρικα

Toυ Κώστα Μιαούλη

Στο Κόπα Αμέρικα συμμετέχουν οι 6 από τους 13 πρώτους σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ δεν θα μπορεί να πάρει μέρος λόγω τιμωρίας ο Σουάρες. Ο Μέσι και ο Νεϊμάρ που σημείωσαν από 10, ο Τζάκσον Μαρτίνεζ, και ο Τέβες που είχαν από 7 και οι Αγκουέρο και Καβάνι που είχαν από 6. Επίσης δύο σκόρερ που μοιράστηκαν την 2η θέση των σκόρερς στο Europa League, ο Ιγκουαϊν και ο Μπάκα, θα βρίσκονται επίσης στα γήπεδα της Χιλής.

Ίλιγγος με Αργεντινή

Στην μπιανκοσελέστε τα γκολ που έχουν οι επιθετικοί που έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή προκαλούν «ίλιγγο». Το σύνολο των τερμάτων που σημείωσαν οι πέντε οι οποίοι λογίζονται επιθετικοί είναι τριψήφιο και συγκεκριμένα φτάνει τα 157 τέρματα που σημείωσαν αυτοί οι πέντε ποδοσφαιριστές, σε όλες τις διοργανώσεις.

Μέσι 58 γκολ
Αγκουέρο 32 γκολ
Ιγκουαϊν 29 γκολ
Τέβεζ 29 γκολ
Λαβέτσι 9 γκολ

Με όπλο Νεϊμάρ, αλλά και Φιρμίνο

Στην «σελεσάο», οι επιλογές μοιάζουν πολύ καλύτερες από τις περσινές. Ο Νεϊμάρ, που είχε τραυματιστεί στον προημιτελικό με την Κολομβία, στο περσινό Μουντιάλ, προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν, όπου σήκωσε τα πάντα με την Μπαρτσελόνα. Ο Φιρμίνο είναι αλήθεια πως δεν έκανε τόσο εντυπωσιακή χρονιά, αλλά δεν είναι και ο κλασσικός φορ. Αν στη μέτρηση συμπεριλάβουμε και τους Κουτίνιο και Φιρμίνο τότε αθροίζεται ένας όχι και τόσο εντυπωσιακός λογαριασμός για τους Βραζιλιάνους. Ωστόσο ο άσος της Χόφενχαϊμ, αναμένεται να είναι από εκείνους που θα λάμψουν σε αυτό το Κόπα Αμέρικα.

Νεϊμάρ 39 γκολ
Φιρμίνο 10 γκολ
Κουτίνιο 8 γκολ
Ταρντέλι 4 γκολ
Ρομπίνιο 4 γκολ

Επίθεση με βαριά όπλα

Η σούπερ τετράδα των Κολομβιανών στην επίθεση, δίχως να λογαριάζουμε και τον Χάμες Ροντρίγκεζ, είχε τρεις παίκτες σε εξαιρετική κατάσταση αυτή τη σεζόν. Ο Τζάκσον Μαρτίνεζ, μαζί με τον Κάρλος Μπάκα, συνθέτουν ένα δίδυμο που έβαλε 60 γκολ, ενώ και ο Τεόφιλο Γκουτιέρεζ με τα 19 γκολ φέτος, έρχεται από μια εξαιρετική σεζόν. Αν προσθέσει κανείς και τα 17 τέρματα του Χάμες Ροντρίγκεζ, ο απολογισμός των 96 τερμάτων είναι μεγάλος από 4 ποδοσφαιριστές. Που να βρισκόταν σε φόρμα και ο Φαλκάο, που με την Γιουνάιτεντ πέρασε μια πολύ δύσκολη και στείρα σεζόν.

Τζάκσον Μαρτίνεζ 32 γκολ
Μπάκα 28 γκολ
Γκουτιέρεζ 19 γκολ
Φαλκάο 6 γκολ
Μουριέλ 4 γκολ
Ιμπάρμπο 2 γκολ

Σε φόρμα ο Καβάνι, καλό το supporting cast

Εδώ υπάρχει το μεγάλο πλήγμα της απώλειας του Λουίς Σουάρες, λόγω των περσινών γεγονότων με τον Κιελίνι. Ο Έντινσον Καβάνι, είναι εκείνος που θα επωμιστεί το βάρος, ωστόσο έχουν πάει καλά και άλλοι παίκτες μέσα στη χρονιά, όπως ο Ρολάν της Μπορντό και ο Στουάνι από την Εσπανιόλ. Πολύ καλός μέσα στη χρονιά και ο Ροντρίγκεζ της Μπενφίκα με 14 γκολ. Μια πεντάδα με συνολικά 80 γκολ, ίσως είναι ικανή να καλύψει το κενό του Σουάρες, αλλά δύσκολα μπορεί να καλύψουν το κενό της προσωπικότητας και του τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Ωστόσο τα όσα έκαναν φέτος οι στράικερς των Ουρουγουανών, δεν είναι αμελητέα.

Καβάνι 31 γκολ
Ρολάν 16 γκολ
Κρίστιαν Στουάνι 15 γκολ
Τζ. Ροντρίγκεζ 14 γκολ
Α. Ερνάντεζ 4 γκολ

Oι υπόλοιποι

Στη Χιλή ο Αλέξις Σάντσες έρχεται από μια πάρα πολύ καλή σεζόν με 25 τέρματα, ενώ ο Πινίγια δεν τα πήγε και άσχημα με την Κάλιαρι με τα 10 γκολ που σημείωσε φέτος. Από την Βενεζουέλα εντυπωσιακή ήταν η σεζόν του Ρονδόν, που είχε 20 τέρματα συνολικά και θα σηκώσει το μεγάλο επιθετικό βάρος για την Βενεζουέλα. Καλή η χρονιά για τον Περουβιανό Ρέινα, που με 13 συνολικά γκολ και 11 στο πρωτάθλημα, έκανε καλή σεζόν για την Λειψία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: