Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

2000 εισιτήρια έχουν φύγει για το ντέρμπι!!

Μέχρι και σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει διαθέσει περίπου δύο χιλιάδες εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Άρη, κάτι που δεν έγινε για κανένα άλλο ματς της φετινής περιόδου. Ίσα – ίσα για όλα τα προηγούμενα παιχνίδια η προπώληση ήταν πολύ μικρή και μόνο τώρα, υπάρχουν φίλαθλοι που σπεύδουν στα εκδοτήρια για να πάρουν εισιτήρια.
2000 εισιτήρια έχουν φύγει για το ντέρμπι
Το γεγονός ότι ημέρα Τετάρτη «έφυγαν» δύο χιλιάδες εισιτήρια, φανερώνει ότι μέχρι την ημέρα του αγώνα θα έχουν δοθεί αρκετές χιλιάδες. Όπως όλοι καταλαβαίνουν, το βράδυ της Κυριακής η Τούμπα θα έχει την γνωστή καλή εικόνα.
Ο αγώνας αυτός με τον Άρη θα είναι κομβικός. Η ομάδα φέρνει σιγά – σιγά τον κόσμο στο γήπεδο και τώρα πρέπει να κάνει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να τον κρατήσει…
Πηγή: paok24.com

Και στο βάθος...lock out

Το τζάμπολ της νέας σεζόν είναι στον... αέρα λόγω τηλεοπτικών και όλοι ελπίζουν το πρόβλημα να έχει λυθεί και να μην οδηγηθούμε σε νέο lock out. Εν μέσω αυτών των προβλημάτων την ερχόμενη Τρίτη (2/10) θα γίνει η παρουσίαση από τον ΕΣΑΚΕ.
Και στο βάθος...lock out
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ.
Οι δεκατέσσερις προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 θα παραταχθούν για τα μάτια σας μόνο στην κοινή Συνέντευξη Τύπου λίγες μέρες πριν ανοίξει η αυλαία του πρωταθλήματος.

«Θύμα του ανταγωνισμού ο Αρσάβιν...»

Με πολύ ευγενικό τρόπο ο Αρσέν Βεγνκέρ εξήγησε πως ο Αντρέι Αρσάβιν δεν αγωνίζεται στην Άρσεναλ, καθώς υπάρχουν καλύτεροι...
«Θύμα του ανταγωνισμού ο Αρσάβιν...»
«Έχω απεριόριστο σεβασμό για τον Αρσάβιν και πολλοί νομίζουν πως ισχύει το αντίθετο. Είναι 200% επαγγελματίας, απλά είναι θύμα του υψηλού ανταγωνισμού», είπε αρχικά ο Βενγκέρ και συνέχισε:
«Ξέρω πως δεν είναι χαρούμενος αφού δεν παίζει, όμως θα χαρώ να τον δω σήμερα κόντρα στην Κόβεντρι».

"Πρέπει να είμαστε στις δυο πρώτες θέσεις"

Ο Γιώργος Φωτάκης μίλησε για τις δυνατότητες του φετινού ΠΑΟΚ, το σοκ του αποκλεισμού από την Ευρώπη και την απουσία του κόσμου από την Τούμπα, ενώ χαρακτήρισε παιδικό όνειρο τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
"Πρέπει να είμαστε στις δυο πρώτες θέσεις"
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Libero 107,4:
Νιώθεις καλύτερα τώρα, με δεδομένο ότι δεν συμμετείχες στην προετοιμασία; «Δεν έκανα προετοιμασία με την ομάδα φέτος. Εχασα αρκετό έδαφος με αποτέλεσμα να έχω μείνει πίσω. Με τη βοήθεια όλων προσπάθησα να μπω όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να προλάβω την ομάδα και να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».
Ποιο ήταν ακριβώς το πρόβλημα με το μάτι σου το καλοκαίρι; «Σε μία προπόνηση με την ομάδα, είχα ένα χτύπημα στο μάτι από μία μπαλιά. Αυτό μου έφερε μετατραυματικό καταρράκτη και έπρεπε να κάνω μία επέμβαση αμέσως μετά τη λήξη του Euro. Αυτό έγινε το Πάσχα. Δε με επηρέασε αγωνιστικά, φορούσα φακό επαφής. Ήθελα να κάνω την επέμβαση γρήγορα για να είμαι και εγώ καλύτερα».
Πιστεύεις ότι είναι εύκολο να αναπληρώσεις το χαμένο έδαφος; «Δεν μπορώ να το απαντήσω, γιατί έχω κάνει όλες τις προετοιμασίες στην καριέρα μου ως τώρα. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Πιστεύω να μη μου βγει σε κακό. Το πιο βασικό είναι τα παιχνίδια. Μέσα από εκεί βρίσκεις αγωνιστικό ρυθμό. Όσες προπονήσεις και να κάνεις, το παιχνίδι σου δίνει ώθηση και αντοχή».
Πώς βιώνεις τις αλλαγές που έχουν γίνει στην ομάδα από το καλοκαίρι; «Ξημερώνει μια άλλη μέρα για τον ΠΑΟΚ. Έχει έρθει ένας καινούριος προπονητής αρκετά φιλόδοξος. Θέλει χρόνο και ο προπονητής, γιατί θέλει να περάσει ένα αγωνιστικό προφίλ που δεν ήμασταν συνηθισμένοι και αυτό έχει επιπτώσεις. Η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας φέτος, είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια μας. Άλλες φορές το έχουμε καταφέρει άλλες όχι, αλλά όπως είπα χρειάζεται χρόνο για να το κάνουμε αυτό».
Έχεις παίξει σε πολλές διαφορετικές θέσεις στον ΠΑΟΚ. Είναι εκνευριστικό ή πλεονέκτημα; «Μου αρέσει να αγωνίζομαι στον άξονα. Αν ο κ .Δώνης με χρησιμοποιεί στα πλάγια δεν έχω κάποιο πρόβλημα, γιατί οι δικοί μας χαφ κλείνουν περισσότερο στον άξονα. Έχω αγωνιστεί σε πολλές θέσεις και αυτό που θέλω είναι να βοηθάω την ομάδα, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».
Μετά τη νίκη και την εμφάνιση στην Ξάνθη, πιστεύεις ότι βρίσκει ρυθμό η ομάδα; «Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο. Δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Κάναμε κάποια λάθη που ευτυχώς δεν πληρώσαμε, όπως στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μπορεί να υπάρχουν μεταπτώσεις, από τη στιγμή που είμαστε καινούργια ομάδα, έχουμε άπειρους παίκτες και θέλουμε χρόνο».
Θεωρείς ότι μέσα από το πρόγραμμα που ακολουθεί, ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει πιο ψηλά; «Είμαστε αναγκασμένοι να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε αυτό της Κυριακής με τον Αρη και όλοι ξέρουμε τη σημασία που έχει. Πρέπει να τα βλέπουμε ένα-ένα και όχι τι θα γίνει μετά από 5 αγωνιστικές. Βασικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε την Κυριακή. Και μετά θα ασχοληθούμε με τον ΟΦΗ».
Που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα; «Πρέπει να κοιτάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει πέσει. Μπορούμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο. Πιστεύω πρέπει να είμαστε στις δύο πρώτες θέσεις. Και καλή ομάδα έχουμε και το πρόγραμμα μπορεί να μας βοηθήσει να είμαστε αυτοί που πρέπει. Αν πιάσουμε την απόδοση της Ξάνθης και έχουμε την ίδια αγωνιστική πειθαρχία στο τέλος θα είμαστε πολύ ψηλά».
Η ομάδα έχει ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από την Ευρώπη; «Ασφαλώς και ήταν ένα σοκ για εμάς. Προκριθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια με καλύτερες ομάδες. Κάναμε λάθη και εμείς οι παίκτες. Εμείς το έχουμε ξεπεράσει και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι θα κάνουμε στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο»
Είσαι από τους πιο παλιούς στην ομάδα. Σας απασχολεί η απουσία του κόσμου από το γήπεδο; Το συζητάτε στα αποδυτήρια; «Ασφαλώς και μας στεναχωρεί. Τα τρία τελευταία χρόνια η Τούμπα ήταν κατάμεστη. Ολοι φταίνε όταν κάτι δεν πάει καλά. Αν πάμε καλά σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο κόσμος θα επιστρέψει στο γήπεδο».
Είναι μέσα στους στόχους σου το Μουντιάλ της Βραζιλίας με την Eθνική ομάδα; «Είναι πολύ μακριά για να το σκέφτομαι από τώρα. Το μόνο που θέλω είναι να βοηθάω τον ΠΑΟΚ να κερδίζει κάθε βδομάδα. Αν κληθώ στην εθνική θέλω να το κάνω και εκεί. Είναι ένα παιδικό όνειρο βέβαια το Μουντιάλ».
Το συμβόλαιό σου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Έχει γίνει κάποια κρούση ως τώρα; «Δεν έχει γίνει ακόμα κάποια κουβέντα...».

Άλλο το άρθρο 99 και άλλοι οι κανονισμοί της FIFA...!!

Ζόρια αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι του Άρη, καθώς το θέμα του Κουλουχέρη είναι πολύ πιο δύσκολο από ό,τι πιστεύουν αρκετοί που το έχουν πάρει αψήφιστα.
Άλλο το άρθρο 99 και άλλοι οι κανονισμοί της FIFA...
Οι κίτρινοι έχουν μπει στο άρθρο 99 για χρέη προς τρίτους (ποδοσφαιριστές, προπονητές, μάνατζερ κ.λπ.), κάτι που σημαίνει πως παγώνουν (αναστέλλονται) για ένα διάστημα οι πληρωμές των χρεών προς αυτούς τους ανθρώπους. Σημαντική ανάσα για την ΠΑΕ, καθώς το συγκεκριμένο ποσό είναι μερικά εκατ. ευρώ...
Το ζήτημα, όμως, είναι πως ο συγκεκριμένος νόμος αφορά την ελληνική νομοθεσία γύρω από τις επιχειρήσεις. Ο Κουλουχέρης όμως, που δεν δέχεται ούτε καν να διακανονίσει τα χρήματα που του χρωστάει ο Άρης και τα θέλει όλα στην ώρα τους, έχει με το μέρος του τη FIFA.
Άλλο μία Α.Ε., δηλαδή, όπως είναι οι ΠΑΕ, κι άλλος ένας ποδοσφαιριστής. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και κατά συνέπεια και η ΕΠΟ, δεν αποδέχεται τέτοιες αποφάσεις, που αφορούν την εσωτερική νομοθεσία μίας χώρας και, στο κάτω-κάτω, τις αστικές υποχρεώσεις μίας ανώνυμης εταιρείας. Η ΦΙΦΑ έχει σε πρώτο πλάνο τον κάθε ποδοσφαιριστή και αναδεικνύει τα προβλήματά του. Για να τα λύσει και όχι για να παγώσει τα οφειλόμενα χρήματα προς το πρόσωπό του, για παράδειγμα.
Θυμηθείτε τι είχε απαντήσει η ΕΠΟ στη Νίκη Βόλου, όταν θέλησε να μπει στο άρθρο 99 όπως τώρα ο Άρης: πως θα την απέβαλε από το πρωτάθλημα! Για αυτό λέμε πως τα πράγματα είναι ζόρικα στον Άρη, κυρίως λόγω του ότι ο Κουλουχέρης μοιάζει αδιάλλακτος και ζητάει και τις 90 χιλ. ευρώ που του χρωστάνε οι "κίτρινοι" εδώ και τώρα.
Το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν οι Θεσσαλονικείς είναι να προσπαθήσουν μαζέψουν τα χρήματα και, αν τα καταφέρουν, να του τα δώσουν, χωρίς να γίνει κουβέντα γύρω από το θέμα. Όχι τίποτα άλλο, γιατί μετά όσοι τους χρωστάει ο Άρης και τώρα κάνουν τα στραβά μάτια, θα ακολουθήσουν την τακτική του Κουλουχέρη. Και, τότε, δεν θα τους σώζει τίποτα εκεί στην Αλκμήνης...


πηγή: sportdog.gr   

"Ντόπες" Κατσαβάκη ενόψει ΠΑΟΚ!!

Συγχαρητήρια στους παίκτες του έδωσε ο Μάκης Κατσαβάκης για την νίκη και την εμφάνισή κόντρα την Κέρκυρα, θέλοντας να τονώσει την ψυχολογία τους ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
"Ντόπες" Κατσαβάκη ενόψει ΠΑΟΚ

Ο έμπειρος τεχνικός έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την εικόνα των ποδοσφαιριστών του και πλέον προσπαθεί να τους «φτιάξει» ενόψει του clasico της Θεσσαλονίκης.
«Η ομάδα αρχίζει να βρίσκει σιγά-σιγά ρυθμό. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα, χρειάζεται δουλειά, αλλά κάθε μέρα που περνάει δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο», είπε αρχικά ο Κατσαβάκης στην ομιλία του προς τους παίκτες του και συνέχισε λέγοντας πως:
«Ήσασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο σας και καταφέρατε να πάρετε μια δίκαιη νίκη, που μας ανεβάζει βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια συνέπεια. Σας πιστεύω απόλυτα, μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Παράλληλα σχετικά με ντέρπι της Κυριακής, υποστήριξε ότι: «Ανεξαρτήτου θέσης και προβλημάτων, στα ντέρμπι αυτά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πάρεις τη νίκη. Εμείς θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Ο "νέος Μόντριτς"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Λέγεται Άλεν Χαλίλοβιτς, είναι 16 ετών και αγωνίζεται στους Νέους της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ ακούγεται οτι ήδη Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "σφάζονται" να τον αποκτήσουν!! Απολαύστε τον!



 πηγή: sportdog.gr







Βρήκαμε τη ρεπόρτερ που θέλουμε να μας πάρει μια καλή ...συνέντευξη! (ΦΩΤΟ)

Το NBC Sports έχει έναν λόγο να είναι περήφανο και αναφερόμαστε στην εντυπωσιακή ρεπόρτερ του, Alex Curry που έχει τραβήξει τα βλέμματα και με το παραπάνω με την επιβλητική της παρουσία.
Βρήκαμε τη ρεπόρτερ που θέλουμε να μας πάρει μια καλή ...συνέντευξη! (ΦΩΤΟ)
Πανέμορφη και με επαγγελματικό στυλ παίρνει συνεντεύξεις από αθλητές, που το μόνο που κάνουν είναι να την κοιτάζουν ασταμάτητα.
Πηγή: sportygossip.com

Λευτεριά στ' αδέρφια μας!!

Εγκληματική οργάνωση ή σκευωρία; Ο Κώστας Καίσαρης με αφορμή το συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ, αφού κάνει μια αναψηλάφηση της υπόθεσης καταλήγει στους 16χρονους που θα διαδηλώσουν.
Λευτεριά στ' αδέρφια μας
Τα πανό συμπαράστασης στις εξέδρες των γηπέδων στην Ελλάδα είναι σύνηθες φαινόμενο. Από το λιτό "λευτεριά στον Γιάννη", ή "κουράγιο Νικόλα", σε κάποια πλήρως διαφωτιστικά όπως "λευτεριά στον άδικα προφυλακισμένο Παναγιώτη".

Έτσι πάει. Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες έχουν ενίοτε και απώλειες. Κάποιον αρπάξανε οι μπάτσοι, το δικαστήριο τον έβαλε μέσα κι οι απ έξω εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράσταση τους. Μέχρι εδώ καλά.
Πριν συνεχίσω, μάλιστα, θέλω να διευκρινίσω για μια ακόμα φορά ότι σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ θέσφατο τις όποιες ανακοινώσεις της όποιας αστυνομίας. Και δη της ελληνικής, με το παρελθόν που τη διακρίνει (με την περιβόητη ζαρντινιέρα πχ), αλλά και τις αφορμές που δίνει στις πάση φύσεως δραστηριότητες της.
Σε διεθνές επίπεδο είχαμε την πρόσφατη συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με την υπόθεση-Χίλσμπορο και τη Σκότλαντ Γιαρντ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι κάθε παρέμβαση της αστυνομίας εμπεριέχει τα στοιχεία της αυθαιρεσίας και της σκευωρίας.
Την Κυριακή, λοιπόν, οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ διοργανώνουν συλλαλητήριο για τους οπαδούς της ομάδας που βρίσκονται άδικα προφυλακισμένοι. Δημοκρατία έχουμε, ο καθείς έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει και να εκφράζεται ελεύθερα.
Όταν μιλάμε, όμως, στην προκειμένη περίπτωση για "άδικα προφυλακισμένους", δεν έχουνε να κάνουμε με κάποιον Γιάννη, που ενδεχόμενα τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί οι μπάτσοι. Πιάνουν δηλαδή κάθε φορά δύο-τρεις στην τύχη στα γήπεδα για να δείξουμε ότι κάνουμε κάτι. Κι αυτό πράγματι γίνεται. Όπως και στις διαδηλώσεις.
Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε τη γνωστή υπόθεση του Ιουνίου με τις 34 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη. Για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμού, παραβάσεις σχετικά με εκρηκτικές ύλες, εμπορία ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία και απόπειρες ανθρωποκτονιών. Μιλάμε δηλαδή για τον μισό Ποινικό Κώδικα και βάλε.
Συνέχεια είχε η λίστα με τα ευρήματα στα σπίτια των συλληφθέντων και σε Συνδέσμου του ΠΑΟΚ: "ένα πιστόλι 7.62μμ, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και πέντε φυσίγγια κρότου των 8μμ, ένα πιστόλι των 8μμ με γεμιστήρα, ένας ασύρματος συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛΑΣ, ένα πλαστικό δοχείο περιέχων υδράργυρο μέσα σε νερό, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, σιδερογροθιές, πλήθος μαχαιριών, αστυνομικοί ράβδοι, κλομπ, ξύλινα ρόπαλα, τσεκούρια, φωτοβολίδες, ένα σπρέι αερίου, μπαστούνια του μπέιζμπολ κι ένα αστυνομικό πηλήκιο. Ενδεχομένως επρόκειτο για λάφυρο ύστερα από κάποια μάχη, ίσως όμως κάποιος νοτοταγής πολίτης ήθελε να ντυθεί αατυνομικός στις απόκριες και αγόραζε σιγά σιγά τη στολή αρχίζοντας από το καπέλο.
Βρέθηκαν ακόμα "πλήθος κενών φιαλών, προσφορών για την κατασκευή μηχανισμών και 348 γραμμάρια κάνναβης". Επιπρόσθετα και πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, δύο εκ των φερόμενων ως ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, εργάζονταν ως "σεκιουριτάδες" στην Τούμπα και αποφάσιζαν ποια άλλα μέλη των Συνδέσμων θα δούλευαν σαν προσωπικό ασφαλείας στο γήπεδο.
Κι επειδή πρέπει να τα λέμε όλα, υπήρξαν ταυτόχρονα ενστάσεις από την πλευρά των Συνδεσμιτών. Η επιχείρηση και ο θόρυβος που προκλήθηκε είχαν να κάνουν με τις επικείμενες εκλογές και τις κρίσεις στην Αστυνομία. Όσο για τα δήθεν ευρήματα, το μόνο που βρέθηκε ήταν ένα τσεκούρι δίπλα σε μια ξυλόσομπα. Αυτά εν ολίγοις.
Επαναλαμβάνω επίσης για μια ακόμα φορά ότι σε καμία περίπτωση δεν υιοθετώ άκριτα τις όποιες ανακοινώσεις της Αστυνομίας. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, αυτά που έχουν μαζευτεί είναι πολλά. Πάρα πολλά. Δεν λέω ότι οι 34 συλληφθέντες είναι ένοχοι, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ εύκολα ότι πρόκειται για μια καλοστημένη σκευωρία, που έχει σαν αποτέλεσμα την προφυλάκιση 37 αθώων. Αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και επίσης στην Ελλάδα έχει δώσει πολλά δικαιώματα.
Αυτό, λοιπόν, που θέλω να πω είναι για αυτή καθαυτή την αλληλεγγύη. Κι όχι από πλευράς των επικεφαλής των Συνδέσμων, που έτσι ή αλλιώς είναι στο πλευρό των συντρόφων τους. Λέω για τον 17χρονο Νικόλα, τον 17χρονο Πανατγιώτη, τον 15χρονο Ηλία που θα βγουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης την Κυριακή για να βροντοφωνάξουν "λευτεριά στα αδέρφια μας". Ποια είναι η γνώση τους για την συγκεκριμένη υπόθεση. Ποια είναι η θέση τους για τις ένθεν και εκείθεν επιθέσεις, κατά πόσο έχουν αποδεχθεί και συνειδητοποιήσει ότι είναι οι εν δυνάμει επόμενοι θύτες ή τα επόμενα θύματα, ανάλογα το πως θα το έχει φέρει η περίπτωση; Κι όλα αυτά ισχύον και αφορούν τον κάθε Γιάννη, του κάθε Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Ηρακλή και πάει λέγοντας.
Πηγή: Goal 

Ο προκλητικός κύριος Μαντσίνι!!

Μπορεί να βρίσκεται για μόλις τρία χρόνια στην Αγγλία, αλλά έχει έρθει σε μετωπική με αρκετούς προπονητές. Θυμηθείτε με βίντεο τις κόντρες του Ρομπέρτο Μαντσίνι στο Νησί.
Ο προκλητικός κύριος Μαντσίνι!
Είναι πολλοί οι Βρετανοί που δεν βλέπουν με καλό μάτι τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι. Αφενός υπήρχε προκατάληψη για το ότι ανατέθηκε το πρότζεκτ της Σίτι σε Ιταλό, αφετέρου δεν τους αρέσουν κάποιες συνήθειές του. Όπως για παράδειγμα οι κινήσεις και οι χειρονομίες που κάνει προς τους διαιτητές.
Το θέμα μάλιστα πέρυσι είχε φτάσει ψηλά, καθώς υπήρχε δυσαρέσκεια και σε κύκλους της Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας της Αγγλίας. Παράλληλα, όμως, έχει αντιπαρατεθεί ανοιχτά με αρκετούς προπονητές. Τελευταίας ήταν ο Πολ Λάμπερτ της Άστον Βίλα στο ματς για το Λιγκ Καπ της Τρίτης. Μάλιστα, ο Ιταλός ξεσπάθωσε στη συνέχεια, δηλώνοτας ότι όλοι αυτοί οι προπονητές είναι καλύτερο να το βουλώνουν και υποστηρίζοντας ότι όταν πηγαίνουν στο Ολντ Τράφορντ κάθονται... σούζα στις αντιδράσεις του Φέργκιουσον.

Είναι πολλοί οι Βρετανοί που δεν βλέπουν με καλό μάτι τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι. Αφενός υπήρχε προκατάληψη για το ότι ανατέθηκε το πρότζεκτ της Σίτι σε Ιταλό, αφετέρου δεν τους αρέσουν κάποιες συνήθειές του. Όπως για παράδειγμα οι κινήσεις και οι χειρονομίες που κάνει προς τους διαιτητές. Το θέμα μάλιστα πέρυσι είχε φτάσει ψηλά, καθώς υπήρχε δυσαρέσκεια και σε κύκλους της Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας της Αγγλίας. Παράλληλα, όμως, έχει αντιπαρατεθεί ανοιχτά με αρκετούς προπονητές. Τελευταίος ήταν ο Πολ Λάμπερτ της Άστον Βίλα στο ματς για το Λιγκ Καπ της Τρίτης. Μάλιστα, ο Ιταλός ξεσπάθωσε στη συνέχεια, δηλώνοντας ότι όλοι αυτοί οι προπονητές είναι καλύτερο να το βουλώνουν και υποστηρίζοντας ότι όταν πηγαίνουν στο Ολντ Τράφορντ κάθονται... σούζα στις αντιδράσεις του Φέργκιουσον. Το gazzetta.gr θυμάται παλιότερες αντιπαραθέσεις του!

Η κόντρα με τον... πρώην!
«Δεν  ξέρω τον Μαντσίνι προσωπικά, αλλά βλέποντας τον από έξω μου δείχνει ως ένας απόλυτος μονάρχης. Είναι είτε αυτό που θέλει ο ίδιος, είτε το άλλο, δεν υπάρχει μέση οδός. Δεν ξέρω αν προσπαθεί να γνωρίσει και να καταλάβει τους παίκτες του, δεν ξέρω αν είναι αυτός ο τύπος του. Το να προπονείς έτσι στη σύγχρονη εποχή με σύγχρονους ποδοσφαιριστές είναι πολύ δύσκολο», είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ο Μαρκ Χιουζ, ο οποίος είχε απολυθεί από τους Σίτιζενς για να αναλάβει ο Μαντσίνι. Στη συνέχεια, με τον Χιουζ προπονητή πλέον της ΚΠΡ , η σπίθα άναψε κατά τη διάρκεια μιας χειραψίας τον Φεβρουάριο του 2011. Ο Χιουζ κατηγόρησε τον Μαντσίνι για αλαζονεία και έλλειψη σεβασμού. Ο Ιταλός, πριν την αναμέτρηση της ομάδας του με την ΚΠΡ τον Μάιο του 2012 προσπάθησε να ρίξει τους τόνους: «Δεν τον ξέρω πολύ καλά, αλλά δεν είναι ο Μαντσίνι εναντίον του Χιουζ ή ο Χιουζ εναντίον του Μαντσίνι, αλλά η Σίτι εναντίον της ΚΠΡ».


 

Καυγάς και mind games με τον «Φέργκι»
Στα τέλη του Απριλίου του 2012, μετά την νίκη της Γιουάιτεντ με 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι, του είχε επιτεθεί ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Οι δυο τους πήγαν να πιαστούν στα χέρια και τους χώρισε ο Ντέιβιντ Πλατ από το προπονητικό τιμ της Σίτι, καθώς και ο τέταρτος διαιτητής. «Ο Μαντσίνι... διηύθυνε το παιχνίδι μια χαρά. Δημαγωγούσε προς τους διαιτητές. Δεν μπορεί πια να παραπονιέται για αυτούς», δήλωσε ο Σερ Άλεξ στη συνέχεια και ο Μαντσίνι... απάντησε σαρκαστικά: «Αυτός; Δεν μιλάει με τους διαιτητές και τους τέταρτους ποτέ. Μίλησα με τον βοηθό και μετά ο Φέργκιουσον μου είπε κάποιες ευγενικές λέξεις. Δεν ξέρω γιατί. Του απάντησα, αλλά μπορώ να το καταλάβω γιατί το πάθος ήταν μεγάλο». Γενικώς πάντως, όπως έδειξαν και οι μπηχτές που άφησε μετά το ματς με την Βίλα, τον Σερ δεν τον «χώνεψε» ποτέ!




Η επίθεση και ο διάλογος του Ρέντναπ
Πριν την αναμέτρηση της Τότεναμ με την Σίτι τον προηγούμενο Ιανουάριο, ο τότε τεχνικός των Σπερς, Χάρι Ρέντναπ είχε αφήσει τις... αιχμές του για τον Μαντσίνι. Μιλώντας σε έναν δημοσιογράφο, του είχε πει ότι οποιοσδήποτε κι αν ήταν προπονητής στη Σίτι θα διεκδικούσε τον τίτλο με τόσο μεγάλο μπατζετ! «Μπορεί να δανειστεί από εμάς αν δεν έχει χρήματα. Ο Χάρι δεν είναι ο πρώτος που το λέει αυτό. Αλλά έχουν αγοράσει καλούς παίκτες. Ίσως όχι σαν εμάς τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά την τελευταία 10ετία έχουν πάρει καλούς παίκτες και έχουν ξοδέψει χρήματα όπως οι άλλες ομάδες», απάντησε ο Ιταλός. Στη συνέχεια, ο «Χάρι Χουντίνι» αναφέρθηκε και στην συνήθεια του Μαντσίνι να ζητάει συνεχώς κάρτες για τους παίκτες της αντίπαλου ομάδας, τονίζοντας ότι αν το κάνει στον αγώνα με τους Σπερς, θα... αμολήσει τον βοηθό του, Τζό Τζόρνταν: «Δεν μου αρέσει αυτό που κάνει. Θα του στείλω τον Μεγάλο Τζο. Μιλάει καλά ιταλικά και μπορεί να του μιλήσει». Ο Μαντσίνι απάντησε και πάλι: «Δεν είναι κάτι σημαντικό για εμάς αυτό στην Ιταλία. Εκεί μπορούμε να κουνάμε ελεύθερα τα χέρια μας. Μόνο στην Αγγλία υπάρχει πρόβλημα»!

Ο Μόγες και το πρόστιμο
Στις 25 Μαρτίου του 2010, η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε από την Έβερτον του Ντέιβιντ Μόγες και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ήρθε μέτωπο με μέτωπο με τον Σκωτσέζο τεχνικό. Ο Μόγες έπιασε την μπάλα σε ένα πλάγιο άουτ και ο Ιταλός ερμήνευσε την κίνησή του ως καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να του την... πέσει! Ο τέταρτος Χάουαρντ Γουέμπ τους χώρισε και ο Πίτερ Γουάλτον τους έστειλε και τους δύο στην κερκίδα!  Στη συνέχεια, ο Μαντσίνι τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20000 λιρών για την επίθεσή του στον προπονητή των «Ζαχαρωτών», κατόπιν και της έκθεσης του διαιτητή. Στη συνέχεια απολογήθηκε και δικαιολόγησε την πράξη του τονίζοντας: «Αν έκανα λάθος ζητάω συγγνώμη από αυτόν και από τον διαιτητή. Ήθελα μόνο να πάρω την μπάλα επειδή είχαμε ακόμα πέντε λεπτά μέχρι τη λήξη».


 

Η συγγνώμη στον Πούλις
Η κόντρα του με τον Τόνι Πούλις της Στόουκ σταμάτησε εν τη γενέσει της με  πρωτοβουλία του Ιταλού. Μετά την ισοπαλία με 1-1 στην έδρα των Πότερς, ο Μαντσίνι ήταν... έξω φρενών, αρνήθηκε να μιλήσει στα media ενώ δεν έδωσε και το χέρι του στον Πούλις.  Κυρίως, λόγω ενός δυνατού μαρκαρίσματος του Γουάιτχεντ στον Νταβίντ Σίλβα, τον οποίο και τραυμάτισε στο κεφάλι. «Μίλησα με τον Τόνις Πούλις. Τον πήρα τηλέφωνο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, του ζήτησα συγγνώμη», δήλωσε ο Ιταλός όταν... κάλμαραν τα νεύρα του!

Μαρτίνεθ και ΜακΚάρθι
Ο Ιταλός τεχνικός έχει τη... συνήθεια να γνέφει προς τους διαιτητές, ζητώντας αποβολές παικτών. Το έκανε με την Λίβερπουλ και το Σκρτελ, καθώς και με την Γουίγκαν και τον Μέινορ Φιγκερόα, ενώ επιτέθηκε στον Γουέιν Ρούνεϊ για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις από τους προπονητές, με τον Μικ ΜακΚάρθι και τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να τοποθετούνται ανοιχτά!

«Κανείς από εμάς δεν πρέπει να το κάνει. Είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Υπάρχει διαφορά στην κουλτούρα. Ο Ρομπέρτο βρίσκεται σε α αυτή τη χώρα τώρα. Είναι μια μικρή λεπτομέρεια σε μια πραγματικά καλή καριέρα στην Μάντσεστερ Σίτι, επειδή χειρίζεται τα πράγματα με αξιοπρέπεια και χάρη. Το έχει κάνει. Δεν θα περίμενα να το κάνει σε κανέναν από τους παίκτες μου ή σε κάποιον άλλο. Δείχνει άσχημο και είμαι σίγουρος ότι αν του το τονίσουμε, ο Ρομπέρτο δεν θα το ξανακάνει», δήλωσε ο τότε προπονητής της Γουλβς, Μικ ΜακΚάρθι.

Από την πλευρά του, ο τέως τεχνικός της Γουίγκαν, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είχε πει: «Βρίσκομαι εδώ αρκετό καιρό ώστε να καταλάβω ότι το να προσπαθείς να επηρεάσεις τον διαιτητή δεν είναι αποδεκτό στο βρετανικό παιχνίδι. Όταν ένας παίκτης δοκιμάσει να επηρεάσει μια απόφαση από τον διαιτητή θεωρείται απάτη. Το καταλαβαίνω ότι στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία είναι αποδεκτό να προσπαθείς να πάρεις μια απόφαση από τον διαιτητή, αλλά είναι διαφορετικά εδώ». Για την χειρονομία του προς τον Σκρτελ πάντως, ο Ιταλός είχε ζητήσει ξανά συγγνώμη!

Δεν τον μισούν όμως κι όλοι! Ο πρώην τραγουδιστής των Oasis και φανατικός οπαδός της Μάντσεστερ Σϊτι, Λίαμ Γκάλαχερ τόνισε: «Αγαπάω τον Μαντσίνι, είναι σχεδόν τόσο... κουλ όσο εγώ!»
πηγή: gazzetta.gr

O Λάζαρ πιστεύει στο πρωτάθλημα!!

Θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να το πάρει από τον Ολυμπιακό.
O Λάζαρ πιστεύει στο πρωτάθλημα
Αρχικά ο μέσος του ΠΑΟΚ είπε στον "Sport 103 fm": "Ηταν πολύ σημαντική νίκη αυτή στην Ξάνθη, την είχαμε ανάγκη ψυχολογικά, μας βοήθησε, όπως φαντάζομαι και τον κόσμο".
Συνεχίζοντας δήλωσε:
Για το ευρύ σκορ: "Δεν το περιμέναμε αυτό το σκορ, παίζαμε εκτός έδρας με μία καλή ομάδα, σε δύσκολη έδρα και δεν περιμέναμε να ανοίξει έτσι το παιχνίδι".
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη: "Πρώτα απ΄όλα παίξαμε πειθαρχημένα, με βάση όσα μας είπε ο προπονητής και κυρίως αγωνιστήκαμε για την ομάδα και τη φανέλα. Ετσι πρέπει να παίζουμε πάντα αλλά καμιά φορά δεν σε πάει το παιχνίδι".
Για την ήττα από τον Ατρόμητο: "Σίγουρα μία ομάδα ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο δεν γίνεται να παίζει καλά συνέχεια. Ηταν εκτός έδρας ματς με μία πολύ καλή ομάδα. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και καινούργια παιδιά που προσαρμόζονται τώρα και είναι δύσκολο να υπάρχει σταθερότητα".
Για την παρουσία του "Δικεφάλου" έως τώρα: "Χάνουμε λίγο σε ομοιογένεια, είναι και τα νέα παιδιά που είπα και πριν και το θέμα ότι ήρθαν αρκετοί καινούργιοι παίκτες, ενώ έφυγαν πολλοί από τους παλιούς. Οι μεταπτώσεις έρχονται γιατί μέσα από τα ματς προσπαθούμε να βρεθούμε".
Για τη συνέχεια και το αν ο ΠΑΟΚ εμφανιστεί καλύτερος: "'Με σιγουριά θα το έλεγα αυτό, εφόσον οι λόγοι είναι αυτά τα θέματα που είπα σιγά σιγά θα βρίσκουμε ο ένας τον άλλο καλύτερα. Αυτό είναι και θέμα προπονητή, είναι καινούργιος και πρέπει να κάνουμε κάποια νέα πράγματα. Είναι όλα αυτά μαζί αλλά και η καινούργια φιλοσοφία του προπονητή. Κάθε προπονητής έχει καινούργιο στυλ, σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να βρει κοινό σημείο με τους παίκτες και να μας περάσει αυτά που θέλει. Ελπίζω φέτος να κάνουμε πολύ καλύτερη χρονιά από φέτος".
Για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη: "Είμαστε νέα ομάδα, με καινούργιους παίκτες, χωρίς ομοιογένεια και ήταν δύσκολο να βγάλουμε κάποια στοιχεία στο γήπεδο τόσο γρήγορα".
Για την απουσία του από τον επαναληπτικό με τη Ραπίντ: "Δεν είμαι ο μοναδικός παίκτης σε αυτή την ομάδα, όσοι έπαιξαν έδωσαν το 100%, απλώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε. Θα δώσουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα".
Για το ματς με τον Αρη: "Αυτό που λέμε εμείς μόνο νίκη, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Είμαστε σε καλή κατάσταση, δεν έχουμε και την κούραση από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχουμε περισσότερο χρόνο να ξεκουραστούμε και ο ενθουσιασμός από την εξέδρα θα βοηθήσει τα νέα παιδιά".
Για την θέση που μπορεί να καταλάβει ο ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα: "Αν εξαιρέσουμε την ΑΕΚ που είναι σε δύσκολη κατάσταση, μεταξύ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Ατρομήτου και του ΠΑΟΚ θα κριθεί το πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή και ποιοτική ομάδα".

Σε αυτή την ΑΕΚ μαθαίνεις πρώτα τα βασικά!!

Ένα από τα βασικά μαθήματα που έχω πάρει στο team building, ήταν αυτό που παρέδωσε, στον καιρό του στην ΑΕΚ, ο Φερνάντο Σάντος, όταν αποφάσισε το καλοκαίρι του 2004 να την αναλάβει και να εργαστεί στο project "φτιάχνω μια ομάδα απ’ την αρχή". Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Σε αυτή την ΑΕΚ μαθαίνεις πρώτα τα βασικά
Mε ό,τι υλικά μπορούσαν να του παραδώσουν εκείνη την εποχή. «Το πρώτο που κάνεις, είναι να μάθεις σε μια ομάδα να μη χάνει, δηλαδή να μη δέχεται γκολ, να βγάζει την ψυχή του αντιπάλου της για να της φτιάξει αυτός μια φάση, μια επικίνδυνη στιγμή», έλεγε τότε ο Πορτογάλος προπονητής. Και αυτό έκανε. Με πολλή δουλειά στην τακτική, μέσα από τις επαναλήψεις στη διδαχή των βασικών για την ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας του, και με πλύση εγκεφάλου προς τους ποδοσφαιριστές του με το «αν δίνετε όλοι το 100% μπορούμε να είμαστε ακόμη και ΑΕΚ, αν δεν δίνετε όλοι το 100% θα χάνουμε και από ομάδες Β’ Εθνικής».
Αυτό που έκανε τότε ο Σάντος είναι αυτό που δεν έκανε, ή τουλάχιστον δεν έκανε αποτελεσματικά, ο Βαγγέλης Βλάχος αυτό το καλοκαίρι στην ΑΕΚ. Δεν της έμαθε να μη χάνει, διότι την αντιμετώπισε σαν την ΑΕΚ που θα ήθελε να έχει.
Αυτό το μάθημα είναι από τα πρώτα που παραδίδει κανείς σε μια νέα ομάδα, ειδικά τόσο άψητη σαν την φετινή ΑΕΚ. Ένα μάθημα παρόμοιο με αυτό που παραδίδει αυτή την εποχή στον – πιο «άψητο» και προχειροφτιαγμένο λόγω συνθηκών – ΟΦΗ ο Νίκος Αναστόπουλος, που έχει μαζέψει 5 πόντους ακριβώς επειδή μαθαίνει καλά να μην δέχεται εύκολα γκολ και να πουλά ακριβά τους βαθμούς του.
Αν η ΑΕΚ δεν μάθει γρήγορα, δηλαδή σε χρόνο dt τα βασικά, αν δεν μάθει να μη χάνει, θα περάσει μια πολύ δύσκολη σεζόν, πιο δύσκολη από όσο της αξίζει για το ταλέντο και την σημερινή δημιουργική ικανότητά της. Οσο η ΑΕΚ θα παίζει με το μυαλό στην προηγούμενη φύση της, θα παίζει με τη φωτιά.
Πηγή: theinsiders.gr

Με Μπάρτσα και Ρεάλ η B' Εθνική μας!!

Τα Σαββατοκύριακα που έχουν απομείνει μέχρι το τέλος Μαΐου είναι 33 αν συνυπολογιστούν μέσα σε αυτά οι προπαραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και αφαιρεθεί το Πάσχα. Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης
Με Μπάρτσα και Ρεάλ η B' Εθνική μας!
Οι αγωνιστικές που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η Β' Εθνική (Football League, για να κάνει εντύπωση) μετά τη σκανδαλώδη -κανενός δεν ίδρωσε το αυτί- αναδιάρθρωση είναι 48 (42 συν 6 για τα πλέι οφ), καθώς διαθέτουμε πλέον το μακράν μεγαλύτερο πρωτάθλημα όλης της Ευρώπης.
Ητοι, τουλάχιστον 15 αγωνιστικές (αν όλα κυλήσουν ομαλά και καμία κακοκαιρία δεν πάει πίσω το πρόγραμμα) θα διεξαχθούν εμβόλιμα, μεσοβδόμαδα, κάθε δεύτερη Τετάρτη! Και οι υπόλοιπες Τετάρτες που θα απομένουν θα έχουν Κύπελλο...
Κοντολογίς, οι ομάδες της Β' Εθνικής -για χατίρι του Ιωαννίδη και λοιπών- θα υποδυθούν την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης παίζοντας απνευστί σε ρυθμούς που προσιδιάζουν σε ομάδες με μεγάλο ρόστερ, ικανές μέσω του ροτέισον να αντέξουν τέτοιο «μαραθώνιο» και με ποδοσφαιριστές «φορτωμένους» ανάλογων προετοιμασιών προκειμένου να βγάζουν τουλάχιστον έξι αγώνες μέσα στον μήνα! Ο,τι ακριβώς, δηλαδή, ΔΕΝ διαθέτει η Β' Εθνική μας...
Επιπλέον, το διακύβευμα αυτών των 21 ομάδων θα αφορά όλες κι όλες επτά προνομιούχες και τρεις «καταραμένες» θέσεις. Σύνολο 10. Οι τρεις που θα ανέβουν απευθείας στη Super League, οι άλλες τέσσερις που θα παίξουν πλέι οφ για το 4ο εισιτήριο προβιβασμού και οι τρεις τελευταίες που θα υποβιβαστούν.
Συνεπώς, από τα μισά κιόλας του μαμούθ πρωταθλήματος θα υπάρχει ικανός αριθμός ομάδων χωρίς κανένα στόχο! Εκεί στα μισά της βαθμολογίας χωρίς να κινδυνεύουν και χωρίς να διεκδικούν άνοδο! Το άκρον άωτον του ανταγωνισμού (και του στοιχηματισμού και της αδιαφορίας και του «δώσε μου»! Ομορφιές)
Με λίγα λόγια, αυτό το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα έτσι δομημένο ώστε να αποδεικνύει για πολλοστή φορά τον παραλογισμό του ποδοσφαιρικού μας συστήματος! Δομημένο ακριβώς αντίθετα απ' ό,τι επιβάλλουν οι απλούστατοι κανόνες της οικονομίας.
Δομημένο και βασισμένο στους ελληνικούς κανόνες πελατειακών σχέσεων του τοξικού «δούναι και λαβείν» μεταξύ της αμετανόητης και αναχρονιστικής έκφρασης του κράτους (Ιωαννίδης) και των «βλαχοπροέδρων»
ΥΓ.: Αν ο Κασιδιάρης ή ο Τσίπρας ή (βάλτε εσείς όποιον νομίζετε) τιτίβιζε για τον ΣΚΑΪ ό,τι ο Αλαφούζος για τη Nova και στο Φάληρο κατέβαιναν μερικοί ηλίθιοι να περιμένουν έξω από το κανάλι όποιον έβγαινε για τα περαιτέρω, ο Αλαφούζος άραγε θα καταλάβαινε την ανοησία του;
Πηγή: Goal

Ο ομαδικός "τάφος" των 18!!

Το έχουν πει οι πάντες. Ακόμη και ειδικοί, ύστερα από λεπτομερή και εξειδικευμένη έρευνα: Το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την παρούσα δομή, δεν μπορεί να συντηρήσει 16 ομάδες. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.
Ο ομαδικός "τάφος" των 18
Οι ίδιοι το παραδέχονται τα τελευταία τρία χρόνια. Μιλούσαν συνεχώς για μείωση των ομάδων στις 14. Επιστημονική έκθεση τους έδινε στοιχειώδη βιωσιμότητα με... 12 ομάδες!
Η σκληρή κρίση, που είναι σίγουρο πως δεν έχει φτάσει ακόμη στο ζενίθ της, ίσως υποχρεώνει αυτός ο αριθμός να μειωθεί κι άλλο... Αλήθεια, η εικόνα του τρέχοντος πρωταθλήματος, μας εγγυάται πως δεν θα είναι για... «τα μπάζα» του χρόνου (όπως απλοϊκά, αλλά τόσο εύστοχα χαρακτήρισε ο κ. Πανόπουλος), με περισσότερες από 10 ομάδες;
Και όμως: Οι «επενδυτές» αυτού του μοναδικού μορφώματος, υπό τον τίτλο «ελληνικό πρωτάθλημα», αποφάσισαν την αύξηση των ομάδων σε 18 από του χρόνου! Τραγωδία! Απλά θυμίζουν... λαθρομετανάστες! Που ενώ βλέπουν πως η βάρκα τους βυθίζεται, βάζουν άλλους δύο μέσα! Μόνο και μόνο για να πάρουν σαν αντίδωρο... πέντε καρβέλια ψωμί!
Αυτά που λένε περί? αποκαταστάσεως της αδικίας, είναι παραμύθια και μάλιστα χωρίς δράκο! Τα λεφτά από τον ΟΠΑΠ ήθελαν. Αν νοιάζονταν για τις τρεις ομάδες, έπρεπε να τις βάλουν εκεί που βρίσκονταν πριν από την αδικία (κατά την άποψή τους), δηλαδή στη δική τους κατηγορία. Κάτι που επισήμανε πολύ σωστά ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης! Κατά τα άλλα; Απλά αποφάσισαν να «πεθάνουν» όλοι μαζί;
Πηγή: Εθνοσπόρ

Παναθηναϊκός: Επιστρέφει Αθήνα ο Λέτο!!

Επί ελληνικού εδάφους θα συνεχίσει την αποθεραπεία του ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού.
Ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε, θα ταξιδέψει το Σάββατο (29/9) από την Μπολόνια για την Αθήνα, ούτως ώστε να συνεχίσει στο αθλητικό κέντρο της Παιανίας το πρόγραμμά του, υπό την παρακολούθηση του ιατρικού τιμ των «πράσινων».
Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός θα παραμείνει για έναν μήνα στην Ελλάδα και στην συνέχεια θα επιστρέψει στο κέντρο αποκατάστασης της γειτονικής χώρας, προκειμένου να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του και να επιστρέψει στην ενεργό δράση τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.



πηγή: onsports.gr
 

Προθεσμίως ως 30/10 στον Εργοτέλη!!

Ο Εργοτέλης έχει περιθώριο ως τις 30 Οκτωβρίου να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ.
Άδεια υπό αίρεση έχει πάρει από την ΕΕΑ η ΠΑΕ Εργοτέλης και θα πρέπει ως τις 30 Οκτωβρίου να έχει τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του. Αυτές είναι η ασφαλιστική, η φορολογική ενημερότητα και η εγγυητική επιστολή. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, η ασφαλιστική ενημερότητα έχει εξασφαλιστεί και θα αποσταλεί το συντομότερο στην ΕΕΑ.
Η σοβαρότερη εκκρεμίτητα αφορά στην έλλειψη φορολογικής ενημερότητας, αποτέλεσμα του υποβιβασμού και των όσων εξαιρετικά δυσάρεστων ακολούθησαν. Σημειώνεται ότι οι άνθρωποι του Εργοτέλη ανέφεραν σχετικά: «Δίδεται μεγάλη μάχη για να καταφέρουμε να είμαστε καθ' όλα εντάξει. Με τη βοήθεια των φιλάθλων μας και όλων όσων αγαπούν τον Εργοτέλη θα τα καταφέρουμε μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί. Απαιτείται σύμπραξη και συμπόρευση».



πηγή: onsports.gr