Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τσομίδης: «Οι εκλογές της ΕΠΟ δεν θα επηρεάσουν τις αποφάσεις»

Ο γνωστός δικηγόρος Στάθης Τσομίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» και αναφέρθηκε στην αναβολή των υποθέσεων Κουλουχέρη – Σηφάκη ελέω άρθρου 99, ενώ ανέλυσε και το κατά πόσο θα επηρεάσουν οι εκλογές της ΕΠΟ το μέλλον του Άρη.

Αναλυτικά:

Για το αν η αναβολή που πήραν οι υποθέσεις των ποδοσφαιριστών ελέω άρθρου 99 καθησυχάζουν τους ανθρώπους του Άρη: «Δεν θα το έλεγα κατηγορηματικά. Αποτελεί όμως θετικό βήμα. Υπάρχει η διάχυτη εντύπωση ότι λόγω της αυτονομίας της ΕΠΟ δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι αποφάσεις των Τακτικών Δικαστηρίων. Ο κύριος Γρόλλιος προς τιμής του μαζί με τον Σπύρο Χριστοφορίδη κατόρθωσε και πήρε αναβολή. Θα συζητηθούν όλα αυτά περαιτέρω μετά τις εκλογές».

Για το αν η έκβαση των εκλογών θα επηρεάσουν τις όποιες αποφάσεις ληφθούν από την ΕΠΟ σχετικά με τον Άρη: «Δεν μπορεί η εφαρμογή του νόμου να εξαρτάται από το ποιος θα ηγείται. Ενδεχομένως υπάρχει το μεταβατικό στάδιο και θέλουν να συσχετίσουν τις όποιες αποφάσεις με την εκλογή του νέου προέδρου. Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Αυτή τη στιγμή ψάξαμε για κάποια γνωμάτευση έγγραφη διαφορετική. Είμαι βέβαιος ότι η γνωμάτευσή μας θα γίνει δεκτή ακόμη και αν χρειαστεί να προσφύγουμε σε όργανα εντός και εκτός Ελλάδας».

Για τους νομικούς κύκλους της ΕΠΟ που έκαναν λόγο ότι δεν δέχονται την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99: «Δεν μπορώ να σχολιάσω φήμες. Τα νομικά είναι δομημένη επιστήμη. Τα επιχειρήματα μας δεν είναι μεταφυσικά. Δέχομαι οπουδήποτε ερμηνεία, αρκεί να στέκει».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν φοβάμαι καμία εκλογή. Το εκλογικό σώμα που θα αποφασίσει δεσμεύεται για το αποτέλεσμα της εκλογής. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε αυτή την τραγική πολιτική και οικονομική κατάσταση ο ανώτατος θεσμός η Δικαιοσύνη σε οποιαδήποτε βαθμό μπορεί να αυθαιρετήσει και δεν το πιστεύει κανένας αυτό. Το ζητούμενο είναι η κάθαρση».

Για την παράταση στις εκδικάσεις των υποθέσεων του Κουλουχέρη και του Σηφάκη: «Η υπόθεση μπορεί να παραταθεί μέχρι και 6 μήνες. Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου οι δικαστές απέχουν ένα τρίωρο την ημέρα από τα καθήκοντά τους. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Είναι ενδεικτικές οι προθεσμίες»..



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: