Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδια κι απαράλλαχτη

Η ενδεκάδα που παρατάχθηκε στην Ξάνθη θα κληθεί να αντιμετωπίσει και τον Άρη με τον Γιώργο Δώνη να έχει στη διάθεση του τον Σαλπιγγίδη, αλλά να μην τον ξεκινάει.
«Οταν μια ομάδα κερδίζει και μάλιστα με καλή απόδοση, δύσκολα την αλλάζει ο προπονητής». 
 
Αυτός είναι ένας από τους πολλούς «κανόνες» τού παγκοσμίου ποδοσφαίρου και ο Γιώργος Δώνης φαίνεται ότι δεν θα παρεκκλίνει καθόλου από τα τετριμμένα.
 
Εμεινε αρκετά ικανοποιημένος από τους 11 παίκτες που πήραν μια ευρεία νίκη στην Ξάνθη και το ίδιο σχήμα θα παρατάξει και στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Αρη στην Τούμπα.
 
Μπορεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης να μπήκε από την περασμένη Δευτέρα στη δράση των προπονήσεων, όμως είναι σχεδόν αδύνατο να ξεκινήσει βασικός. Ο διεθνής επιθετικός φάνηκε (τη Δευτέρα) διστακτικός και δεν φόρτσαρε (άκρως λογική αντίδραση), ενώ χθες κουράστηκε αρκετά από την ένταση του προγράμματος.
 
Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, ο Ελληνας προπονητής θα παρατάξει την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με εκείνη που πέρασε νικηφόρα από την ακριτική πόλη, υπογραμμίζοντας (με στόχο να διορθωθούν άμεσα) ορισμένα σημαντικά λάθη που σημειώθηκαν και σε εκείνον τον αγώνα κι έχουν να κάνουν με τις τοποθετήσεις στην άμυνα (άλλωστε γι' αυτό υπήρξε και σχετική «βιντεοθεραπεία» χθες).
 
Ο Γλύκος θα υπερασπιστεί την εστία του ΠΑΟΚ, οι Κουμάλο και Κατσικάς θα παίξουν στα στόπερ, μια και ο Βιβιάν δεν ξεπέρασε ακόμη 100% τη θλάση στη γάμπα, ο Λίνο ως αριστερό μπακ και ο Ετο ως δεξί.
Στο κέντρο θα βρεθούν οι Κάτσε και Λάζαρ (στον άξονα), που «έβγαλαν μάτια» στην Ξάνθη, μια και τα έκαναν όλα. Δημιουργούσαν, μάρκαραν, σκόραραν (ο Λάζαρ) και κέρδισαν και πέναλτι (Κάτσε). Δεξιά τους θα παίξει ο Φωτάκης, που δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα όσο πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις και αποδεικνύει ότι μπαίνει 100% στο πνεύμα του 4-4-2 του Δώνη. 
 
Αριστερά θα ξεκινήσει ο Ρομπέρ (πολύ σταθερός και χωρίς λάθη στην Ξάνθη, ενώ βρήκε και δίχτυα έπειτα από προσωπική ενέργεια) κι όχι ο Σταφυλίδης, που δοκιμάστηκε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (επειδή πήγε καλά στη συγκεκριμένη θέση σε ματς της Εθνικής Ελπίδων) και έδειξε ότι είναι στα… χαμένα.
 
Το επιθετικό δίδυμο θα αλλάξει (κάποια στιγμή) μόνο αν ένας εκ των Αθανασιάδη και Λόρενς τραυματιστεί ή εκτίσει την ενδεχόμενη ποινή του. Οι δυο τους συνεργάζονται πολύ καλά και ειδικά ο Ιρλανδός είναι ο παίκτης που πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Δώνης για τον 2ο επιθετικό. Παίζει πολύ καλά με την μπάλα στα πόδια, μοιράζει ασίστ και μπορεί να φανεί απειλητικός ανά πάσα στιγμή.sportday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: