Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο προκλητικός κύριος Μαντσίνι!!

Μπορεί να βρίσκεται για μόλις τρία χρόνια στην Αγγλία, αλλά έχει έρθει σε μετωπική με αρκετούς προπονητές. Θυμηθείτε με βίντεο τις κόντρες του Ρομπέρτο Μαντσίνι στο Νησί.
Ο προκλητικός κύριος Μαντσίνι!
Είναι πολλοί οι Βρετανοί που δεν βλέπουν με καλό μάτι τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι. Αφενός υπήρχε προκατάληψη για το ότι ανατέθηκε το πρότζεκτ της Σίτι σε Ιταλό, αφετέρου δεν τους αρέσουν κάποιες συνήθειές του. Όπως για παράδειγμα οι κινήσεις και οι χειρονομίες που κάνει προς τους διαιτητές.
Το θέμα μάλιστα πέρυσι είχε φτάσει ψηλά, καθώς υπήρχε δυσαρέσκεια και σε κύκλους της Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας της Αγγλίας. Παράλληλα, όμως, έχει αντιπαρατεθεί ανοιχτά με αρκετούς προπονητές. Τελευταίας ήταν ο Πολ Λάμπερτ της Άστον Βίλα στο ματς για το Λιγκ Καπ της Τρίτης. Μάλιστα, ο Ιταλός ξεσπάθωσε στη συνέχεια, δηλώνοτας ότι όλοι αυτοί οι προπονητές είναι καλύτερο να το βουλώνουν και υποστηρίζοντας ότι όταν πηγαίνουν στο Ολντ Τράφορντ κάθονται... σούζα στις αντιδράσεις του Φέργκιουσον.

Είναι πολλοί οι Βρετανοί που δεν βλέπουν με καλό μάτι τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι. Αφενός υπήρχε προκατάληψη για το ότι ανατέθηκε το πρότζεκτ της Σίτι σε Ιταλό, αφετέρου δεν τους αρέσουν κάποιες συνήθειές του. Όπως για παράδειγμα οι κινήσεις και οι χειρονομίες που κάνει προς τους διαιτητές. Το θέμα μάλιστα πέρυσι είχε φτάσει ψηλά, καθώς υπήρχε δυσαρέσκεια και σε κύκλους της Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας της Αγγλίας. Παράλληλα, όμως, έχει αντιπαρατεθεί ανοιχτά με αρκετούς προπονητές. Τελευταίος ήταν ο Πολ Λάμπερτ της Άστον Βίλα στο ματς για το Λιγκ Καπ της Τρίτης. Μάλιστα, ο Ιταλός ξεσπάθωσε στη συνέχεια, δηλώνοντας ότι όλοι αυτοί οι προπονητές είναι καλύτερο να το βουλώνουν και υποστηρίζοντας ότι όταν πηγαίνουν στο Ολντ Τράφορντ κάθονται... σούζα στις αντιδράσεις του Φέργκιουσον. Το gazzetta.gr θυμάται παλιότερες αντιπαραθέσεις του!

Η κόντρα με τον... πρώην!
«Δεν  ξέρω τον Μαντσίνι προσωπικά, αλλά βλέποντας τον από έξω μου δείχνει ως ένας απόλυτος μονάρχης. Είναι είτε αυτό που θέλει ο ίδιος, είτε το άλλο, δεν υπάρχει μέση οδός. Δεν ξέρω αν προσπαθεί να γνωρίσει και να καταλάβει τους παίκτες του, δεν ξέρω αν είναι αυτός ο τύπος του. Το να προπονείς έτσι στη σύγχρονη εποχή με σύγχρονους ποδοσφαιριστές είναι πολύ δύσκολο», είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ο Μαρκ Χιουζ, ο οποίος είχε απολυθεί από τους Σίτιζενς για να αναλάβει ο Μαντσίνι. Στη συνέχεια, με τον Χιουζ προπονητή πλέον της ΚΠΡ , η σπίθα άναψε κατά τη διάρκεια μιας χειραψίας τον Φεβρουάριο του 2011. Ο Χιουζ κατηγόρησε τον Μαντσίνι για αλαζονεία και έλλειψη σεβασμού. Ο Ιταλός, πριν την αναμέτρηση της ομάδας του με την ΚΠΡ τον Μάιο του 2012 προσπάθησε να ρίξει τους τόνους: «Δεν τον ξέρω πολύ καλά, αλλά δεν είναι ο Μαντσίνι εναντίον του Χιουζ ή ο Χιουζ εναντίον του Μαντσίνι, αλλά η Σίτι εναντίον της ΚΠΡ».


 

Καυγάς και mind games με τον «Φέργκι»
Στα τέλη του Απριλίου του 2012, μετά την νίκη της Γιουάιτεντ με 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι, του είχε επιτεθεί ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Οι δυο τους πήγαν να πιαστούν στα χέρια και τους χώρισε ο Ντέιβιντ Πλατ από το προπονητικό τιμ της Σίτι, καθώς και ο τέταρτος διαιτητής. «Ο Μαντσίνι... διηύθυνε το παιχνίδι μια χαρά. Δημαγωγούσε προς τους διαιτητές. Δεν μπορεί πια να παραπονιέται για αυτούς», δήλωσε ο Σερ Άλεξ στη συνέχεια και ο Μαντσίνι... απάντησε σαρκαστικά: «Αυτός; Δεν μιλάει με τους διαιτητές και τους τέταρτους ποτέ. Μίλησα με τον βοηθό και μετά ο Φέργκιουσον μου είπε κάποιες ευγενικές λέξεις. Δεν ξέρω γιατί. Του απάντησα, αλλά μπορώ να το καταλάβω γιατί το πάθος ήταν μεγάλο». Γενικώς πάντως, όπως έδειξαν και οι μπηχτές που άφησε μετά το ματς με την Βίλα, τον Σερ δεν τον «χώνεψε» ποτέ!




Η επίθεση και ο διάλογος του Ρέντναπ
Πριν την αναμέτρηση της Τότεναμ με την Σίτι τον προηγούμενο Ιανουάριο, ο τότε τεχνικός των Σπερς, Χάρι Ρέντναπ είχε αφήσει τις... αιχμές του για τον Μαντσίνι. Μιλώντας σε έναν δημοσιογράφο, του είχε πει ότι οποιοσδήποτε κι αν ήταν προπονητής στη Σίτι θα διεκδικούσε τον τίτλο με τόσο μεγάλο μπατζετ! «Μπορεί να δανειστεί από εμάς αν δεν έχει χρήματα. Ο Χάρι δεν είναι ο πρώτος που το λέει αυτό. Αλλά έχουν αγοράσει καλούς παίκτες. Ίσως όχι σαν εμάς τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά την τελευταία 10ετία έχουν πάρει καλούς παίκτες και έχουν ξοδέψει χρήματα όπως οι άλλες ομάδες», απάντησε ο Ιταλός. Στη συνέχεια, ο «Χάρι Χουντίνι» αναφέρθηκε και στην συνήθεια του Μαντσίνι να ζητάει συνεχώς κάρτες για τους παίκτες της αντίπαλου ομάδας, τονίζοντας ότι αν το κάνει στον αγώνα με τους Σπερς, θα... αμολήσει τον βοηθό του, Τζό Τζόρνταν: «Δεν μου αρέσει αυτό που κάνει. Θα του στείλω τον Μεγάλο Τζο. Μιλάει καλά ιταλικά και μπορεί να του μιλήσει». Ο Μαντσίνι απάντησε και πάλι: «Δεν είναι κάτι σημαντικό για εμάς αυτό στην Ιταλία. Εκεί μπορούμε να κουνάμε ελεύθερα τα χέρια μας. Μόνο στην Αγγλία υπάρχει πρόβλημα»!

Ο Μόγες και το πρόστιμο
Στις 25 Μαρτίου του 2010, η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε από την Έβερτον του Ντέιβιντ Μόγες και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ήρθε μέτωπο με μέτωπο με τον Σκωτσέζο τεχνικό. Ο Μόγες έπιασε την μπάλα σε ένα πλάγιο άουτ και ο Ιταλός ερμήνευσε την κίνησή του ως καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να του την... πέσει! Ο τέταρτος Χάουαρντ Γουέμπ τους χώρισε και ο Πίτερ Γουάλτον τους έστειλε και τους δύο στην κερκίδα!  Στη συνέχεια, ο Μαντσίνι τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20000 λιρών για την επίθεσή του στον προπονητή των «Ζαχαρωτών», κατόπιν και της έκθεσης του διαιτητή. Στη συνέχεια απολογήθηκε και δικαιολόγησε την πράξη του τονίζοντας: «Αν έκανα λάθος ζητάω συγγνώμη από αυτόν και από τον διαιτητή. Ήθελα μόνο να πάρω την μπάλα επειδή είχαμε ακόμα πέντε λεπτά μέχρι τη λήξη».


 

Η συγγνώμη στον Πούλις
Η κόντρα του με τον Τόνι Πούλις της Στόουκ σταμάτησε εν τη γενέσει της με  πρωτοβουλία του Ιταλού. Μετά την ισοπαλία με 1-1 στην έδρα των Πότερς, ο Μαντσίνι ήταν... έξω φρενών, αρνήθηκε να μιλήσει στα media ενώ δεν έδωσε και το χέρι του στον Πούλις.  Κυρίως, λόγω ενός δυνατού μαρκαρίσματος του Γουάιτχεντ στον Νταβίντ Σίλβα, τον οποίο και τραυμάτισε στο κεφάλι. «Μίλησα με τον Τόνις Πούλις. Τον πήρα τηλέφωνο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, του ζήτησα συγγνώμη», δήλωσε ο Ιταλός όταν... κάλμαραν τα νεύρα του!

Μαρτίνεθ και ΜακΚάρθι
Ο Ιταλός τεχνικός έχει τη... συνήθεια να γνέφει προς τους διαιτητές, ζητώντας αποβολές παικτών. Το έκανε με την Λίβερπουλ και το Σκρτελ, καθώς και με την Γουίγκαν και τον Μέινορ Φιγκερόα, ενώ επιτέθηκε στον Γουέιν Ρούνεϊ για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις από τους προπονητές, με τον Μικ ΜακΚάρθι και τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να τοποθετούνται ανοιχτά!

«Κανείς από εμάς δεν πρέπει να το κάνει. Είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Υπάρχει διαφορά στην κουλτούρα. Ο Ρομπέρτο βρίσκεται σε α αυτή τη χώρα τώρα. Είναι μια μικρή λεπτομέρεια σε μια πραγματικά καλή καριέρα στην Μάντσεστερ Σίτι, επειδή χειρίζεται τα πράγματα με αξιοπρέπεια και χάρη. Το έχει κάνει. Δεν θα περίμενα να το κάνει σε κανέναν από τους παίκτες μου ή σε κάποιον άλλο. Δείχνει άσχημο και είμαι σίγουρος ότι αν του το τονίσουμε, ο Ρομπέρτο δεν θα το ξανακάνει», δήλωσε ο τότε προπονητής της Γουλβς, Μικ ΜακΚάρθι.

Από την πλευρά του, ο τέως τεχνικός της Γουίγκαν, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είχε πει: «Βρίσκομαι εδώ αρκετό καιρό ώστε να καταλάβω ότι το να προσπαθείς να επηρεάσεις τον διαιτητή δεν είναι αποδεκτό στο βρετανικό παιχνίδι. Όταν ένας παίκτης δοκιμάσει να επηρεάσει μια απόφαση από τον διαιτητή θεωρείται απάτη. Το καταλαβαίνω ότι στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία είναι αποδεκτό να προσπαθείς να πάρεις μια απόφαση από τον διαιτητή, αλλά είναι διαφορετικά εδώ». Για την χειρονομία του προς τον Σκρτελ πάντως, ο Ιταλός είχε ζητήσει ξανά συγγνώμη!

Δεν τον μισούν όμως κι όλοι! Ο πρώην τραγουδιστής των Oasis και φανατικός οπαδός της Μάντσεστερ Σϊτι, Λίαμ Γκάλαχερ τόνισε: «Αγαπάω τον Μαντσίνι, είναι σχεδόν τόσο... κουλ όσο εγώ!»
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: