Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μιλάει με Νταμπίζα

Ο Άρης θέλει τον Νίκο Νταμπίζα για τεχνικό διευθυντή. Δεν είναι αρνητικός, αλλά θέτει κάποιες προϋποθέσεις.
Η παρουσία του Νίκου Νταμπίζα σε όλα τα φετινά εντός έδρας παιχνίδια του Αρη αλλά και στο ΟΑΚΑ στον αγώνα με την ΑΕΚ αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τυχαία. 
 
Είναι στο πλαίσιο μιας κουβέντας που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι με τη διοικούσα επιτροπή με πρωτοβουλία του Αντώνη Ζαμπέτα, για την κάλυψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή που παραμένει κενή τα τελευταία χρόνια, για την οποία ο 39χρονος πρώην ποδοσφαιριστής αποτελεί τη βασική επιλογή. 
 
Στον Αρη εκτιμούν την ευρωπαϊκή νοοτροπία που απέκτησε ο Νταμπίζας στα χρόνια που έπαιξε ποδόσφαιρο στην Αγγλία και τον θεωρούν ιδανικό για να οργανώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα σε νέα βάση και να πάρει τις ευθύνες που πέφτουν στις πλάτες τους, τη στιγμή που έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες άλλα θέματα και δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν και τη συνεπαγόμενη φθορά της ενασχόλησης και με αμιγώς αγωνιστικά ζητήματα. 
 
Θέλουν, δηλαδή, να του δώσουν τα κλειδιά ώστε να ξέρει πλέον ο καθένας ποιος είναι υπεύθυνος για τη χάραξη του αγωνιστικού σχεδιασμού, σε ποιον θα απευθύνεται ο εκάστοτε προπονητής και ποιος φυσικά θα έχει τον εποπτικό ρόλο της δουλειάς του. Παράλληλα ελπίζουν ότι η παρουσία του θα έχει ευεργετικό ρόλο και στα αποδυτήρια, αφού πρόκειται για μία αξιοσέβαστη και άφθαρτη προσωπικότητα, που μπορεί να αλλάξει και τη γενικότερη φιλοσοφία και οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος.
 
Ο Νταμπίζας δεν είναι αρνητικός, παρ' ότι φυσικά δεν έχει απαντήσει ακόμη. Το δείχνει το γεγονός ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με τη διοικούσα και ειδικά τον Αντώνη Ζαμπέτα. Θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, θεωρεί τον Αρη ιδανική αρχή, όμως θέλει και το μίνιμουμ των προϋποθέσεων, ώστε να μπορέσει να δουλέψει και να αποδώσει καρπούς η δουλειά του. Αναγνωρίζει ότι οι συνθήκες αυτή τη στιγμή στον Αρη δεν είναι οι ιδανικές, αλλά δεν φαίνεται να είναι το οικονομικό το πρόβλημα. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ προσωρινά... παγώνει το θέμα, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι οι δύο πλευρές θα ξανακαθίσουν στο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: