Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ομαδικός "τάφος" των 18!!

Το έχουν πει οι πάντες. Ακόμη και ειδικοί, ύστερα από λεπτομερή και εξειδικευμένη έρευνα: Το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την παρούσα δομή, δεν μπορεί να συντηρήσει 16 ομάδες. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.
Ο ομαδικός "τάφος" των 18
Οι ίδιοι το παραδέχονται τα τελευταία τρία χρόνια. Μιλούσαν συνεχώς για μείωση των ομάδων στις 14. Επιστημονική έκθεση τους έδινε στοιχειώδη βιωσιμότητα με... 12 ομάδες!
Η σκληρή κρίση, που είναι σίγουρο πως δεν έχει φτάσει ακόμη στο ζενίθ της, ίσως υποχρεώνει αυτός ο αριθμός να μειωθεί κι άλλο... Αλήθεια, η εικόνα του τρέχοντος πρωταθλήματος, μας εγγυάται πως δεν θα είναι για... «τα μπάζα» του χρόνου (όπως απλοϊκά, αλλά τόσο εύστοχα χαρακτήρισε ο κ. Πανόπουλος), με περισσότερες από 10 ομάδες;
Και όμως: Οι «επενδυτές» αυτού του μοναδικού μορφώματος, υπό τον τίτλο «ελληνικό πρωτάθλημα», αποφάσισαν την αύξηση των ομάδων σε 18 από του χρόνου! Τραγωδία! Απλά θυμίζουν... λαθρομετανάστες! Που ενώ βλέπουν πως η βάρκα τους βυθίζεται, βάζουν άλλους δύο μέσα! Μόνο και μόνο για να πάρουν σαν αντίδωρο... πέντε καρβέλια ψωμί!
Αυτά που λένε περί? αποκαταστάσεως της αδικίας, είναι παραμύθια και μάλιστα χωρίς δράκο! Τα λεφτά από τον ΟΠΑΠ ήθελαν. Αν νοιάζονταν για τις τρεις ομάδες, έπρεπε να τις βάλουν εκεί που βρίσκονταν πριν από την αδικία (κατά την άποψή τους), δηλαδή στη δική τους κατηγορία. Κάτι που επισήμανε πολύ σωστά ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης! Κατά τα άλλα; Απλά αποφάσισαν να «πεθάνουν» όλοι μαζί;
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: