Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί στον Άρη θέλουν τον Νταμπίζα!!

Το θέμα του Νίκου Νταμπίζα και της προοπτικής να καλύψει υπό προυποθέσεις τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Άρη, μπορεί να βγήκε τώρα στη δημοσιότητα, αλλά δεν είναι κάτι καινούριο.
Γιατί στον Άρη θέλουν τον Νταμπίζα
Χρονολογείται από το καλοκαίρι και εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος και την κάλυψης μιας οργανικής θέσης που παραμένει κενή τα τελευταία χρόνια. Τα δεκάδες προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει στο ξεκίνημά της η διοικούσα επιτροπή και κυρίως η εξασφάλιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας και η συμμετοχή στο πρωτάθλημα, προσωρινά πάγωσαν το θέμα.
Ο Αντώνης Ζαμπέτας όμως συνέχισε να έχει επαφή μαζι του να τον κρατάει ζεστό. Του ζήτησε να παρακολουθεί την ομάδα, και αυτός είναι ο λόγος της παρουσίας του Νταμπίζα σε όλα τα μέχρι σήμερα παιχνίδια. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγινε μια ακόμη συνάντηση. Σε αυτή έδωσαν το παρών και τα υπόλοιπα μέλη της διοικούσας οι οποίοι είναι ενήμεροι για το πρότζεκτ.
Επικείμενη ανάληψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή από τον Νταμπίζα, καταρχήν καλύπτει το κενό που υπάρχει πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη θέση με συνέπεια να δημιουργείται ουκ ολίγες φορές σύγχυση για το ποιος επιλέγει τους παίκτες και τον προπονητή και ποιος ευθύνεται για τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Ο τεχνικός διευθυντής σε συνεργασία με τον προπονητή και το δίκτυο των σκάουτερ είναι υπεύθυνοι για την χάραξη του αγωνιστικού σχεδιασμού, βασισμένου φυσικά στα οικονομικά δεδομένα που του έχει δώσει η διοίκηση. Αυτόματα θα είναι και οι υπεύθυνοι των όποιων επιλογών κάνουν.
Αναλαμβάνοντας δράση ο τεχνικός διευθυντής απαλάσσει τη διοίκηση από την ευθύνη να ασχολείται με θέματα που και δεν γνωρίζει στον βαθμό που πρέπει αλλά και που τις.... τρώνε πολύτιμο χρόνο από τις αλλες ζωτικής σημασίας δραστηριότητές της. Ενα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η απόκτηση μιας συγκεκριμένης αγωνιστικής φιλοσοφίας. Ο ΑΡΗΣ χρειάζεται να δημιουργήσει το δικό του στίγμα και η επιλογή του εκάστοτε προπονητή να γίνεται υπό αυτό το πρίσμα και αν είναι σε θέση βάσει προδιαγραφών, να το υποστηρίξει.
Η παρουσία ενός τεχνικού διευθυντή σημαίνει αυτόματα ότι ο προπονητής θα έχει σε ποιον να απευθύνεται για αγωνιστικά ζητήματα και φυσικά θα νιώθει και τον εποπτικό του ρόλο, αφού θα πρόκειται για άνθρωπο που γνωρίζει το αντικείμενο. Όσον αφορά ειδικά τον Νταμπίζα στη διοικούσα πιστεύουν ότι έχει το ειδικό βάρος να εμπνεύσει και τα αποδυτήρια και κυρίως τα νέα παιδιά αφού πρόκειται για ένα πρόσωπο άφθαρτο και αναγνωρισμένης αξίας.
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: