Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Captain, leader, legend…!!

Captain, leader, legend…
Είδε την ποδοσφαιρική του καριέρα να στιγματίζεται όσο ποτέ άλλοτε. Την αξιοπρέπειά του να «τσαλακώνεται».. Ο Τζον Τέρι, «πολέμησε» μέχρις εσχάτων, αλλά δεν άντεξε.

Το england365.gr θυμάται όλα εκείνα τα περιστατικά που έπειτα από έναν χρόνο, τον οδήγησαν στην απόσυρση από την εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Πόσο εύκολο είναι να υπομένεις μια ολόκληρη ιστορία για την οποία κατηγορήθηκες άνευ βάσιμων επιχειρημάτων, «πολεμήθηκες» σκληρά από πολλές διαφορετικές πλευρές και μάλιστα, για κάτι που σύμφωνα με δικαστική απόφαση, δεν έκανες ποτέ;

Ο Τζον Τέρι, μάλλον, είναι από τους καταλληλότερους ανθρώπους για να δώσουν μια εξήγηση.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, σε εκείνο το ματς της Τσέλσι με την ΚΠΡ στο «Λόφτους Ρόουντ» για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, όλη η καριέρα – και η ζωή, δεν είναι υπερβολή – του αρχηγού των «μπλε», άλλαξε. Προς το χειρότερο. Δεν τίθεται θέμα γι’ αυτό. 11 μήνες μετά από εκείνο το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου 2011, ο Τέρι έβαλε τέλος στην καριέρα του με την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Φυσικά και η είδηση της απόσυρσής του «έσκασε» εντελώς ξαφνικά. Αλλά, τελικά, η απόφασή του να μην αγωνιστεί ξανά στο μέλλον με τη φανέλα με το εθνόσημο, ήρθε σε «φυσική» συνέπεια των «χτυπημάτων» που είχε δεχτεί…
Η αρχή… του τέλους
Μόνο κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αρχή της χειρότερης περιόδου της ποδοσφαιρικής καριέρας του Τζον Τέρι. Το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου, ο Άγγλος αμυντικός επιστρέφει στα αποδυτήρια μετά την ήττα (1-0) της Τσέλσι από την ΚΠΡ στο «Λόφτους Ρόουντ» και ενημερώνεται πως έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, βίντεο που τον δείχνει να επιτίθεται φραστικά με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Άντον Φέρντιναντ.

Οι δύο τους, μονομάχησαν αρκετές φορές κατά την διάρκεια εκείνου του αγώνα και ο αμυντικός των «μπλε» φάνηκε να χάνει την ψυχραιμία του και να εξαπολύει ύβρεις κατά του αντιπάλου. Παρόλα αυτά, ο Τέρι έκανε λόγο για λανθασμένα συμπεράσματα από το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και υποστήριξε πως ουδέποτε έχει επιτεθεί με ρατσιστικά σχόλια σε συνάδελφό του.
«Αντιλαμβάνομαι ότι έχουν υπάρξει πολλά σχόλια αναφορικά με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο ίντερνετ από το ματς με την ΚΠΡ. Είμαι πολύ απογοητευμένος από το γεγονός πως βγήκαν λανθασμένα συμπεράσματα για όσα είπα στον Άντον Φέρντιναντ. Πίστεψα πως ο Άντον με κατηγόρησε για ρατσιστική επίθεση και αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό μου γιατί ουδέποτε έχω προσβάλει αντίπαλο και δη με ρατσιστικά σχόλια. Ποτέ δεν θα έλεγα τίποτα τόσο άσχημο για κάποιον και με στεναχωρεί το γεγονός πως ορισμένοι πίστεψαν ότι το έκανα. Με τον  Άντον γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και μετά το παιχνίδι μιλήσαμε και ήταν όλα καλά μεταξύ μας. Όλα ήταν μια παρεξήγηση» ήταν τα λόγια του έμπειρου αμυντικού.


 



Στο «παιχνίδι» και η αστυνομία
Η υπόθεση πήρε διαστάσεις άμεσα. Δύο μέρες μετά το παιχνίδι στο «Λόφτους Ρόουντ» και τη δημοσιοποίηση του βίντεο που «έκαιγε» τον Τζον Τέρι, εκπρόσωπος της Scotland Yard αποκάλυψε ότι έγινε καταγγελία και από τρίτη πλευρά για τη ρατσιστική επίθεση του αρχηγού της Τσέλσι στον αμυντικό της ΚΠΡ.
«Επιβεβαιώνουμε ότι η αστυνομία έχει ειδοποιηθεί και έχει δεχθεί καταγγελίες για ένα περιστατικό, την Κυριακή, το οποίο σχετίζεται με ρατσιστική επίθεση. Η υπόθεση εξετάζεται –τουλάχιστον ως τώρα- από τους αξιωματικούς του Χάμερσμιθ και του Φούλαμ»,ανέφερε ο εκπρόσωπος της Scotland Yard, την ώρα που η ΚΠΡ ετοιμάζεται να συζητήσει με τον Άντον Φέρντιναντ για να αποφασίσουν από κοινού για τις επόμενες κινήσεις τους.
Την ίδια μέρα που έγινε αυτό γνωστό, η FA επιβάρυνε τον Τέρι με την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης, προκειμένου να τον τιμωρήσει σε αθλητικά πλαίσια.
Στήριξη από παντού, αλλά η κλήση του… προωθούταν
Συμπαίκτες, προπονητής (ο Βίλας – Μπόας εκείνη την περίοδο) πρόεδρος και αφεντικό της Τσέλσι, εξέφραζαν την απόλυτη στήριξή τους στον Τζον Τέρι όλες εκείνες τις δύσκολες μέρες που περνούσε ο έμπειρος στόπερ. Στην απέναντι πλευρά, οι συμπαίκτες του Άντον Φέρντιναντ επέλεξαν να απέχουν από το συγκεκριμένο θέμα, από τη στιγμή που δεν ήξεραν αν πράγματι είχε συμβεί αυτό για το οποίο είχε κατηγορηθεί ο Τέρι. Μέσα σε όλα και η FA, πιστή στην φιλοσοφία της πως «ουδείς ένοχος πλην αποδείξεως του εναντίου» εμπιστεύτηκε στον Τζον Τέρι το περιβραχιόνιο των «λιονταριών» στις φιλικές αναμετρήσεις με τις Ισπανία και Σουηδία, τον Νοέμβριο, στο «Γουέμπλεϊ».
Τα αδέρφια Φέρντιναντ, όμως, φαίνεται ότι είχαν αποφασίσει να κάνουν τα πάντα ώστε να μην μπει έτσι εύκολα τέλος στο συγκεκριμένο θέμα. Ο Τέρι – όπως υποστήριξε και τον περασμένο Ιούλιο στο δικαστήριο – έπαιρνε καθημερινά τηλέφωνο, τόσο τον Άντον, όσο και τον Ρίο για να βεβαιωθεί ότι οι μεταξύ τους σχέσεις παρέμεναν καλές, αλλά μάταια. «Η κλήση σας προωθείται» άκουγε κάθε φορά που καλούσε κάποιον εκ των δύο αδερφών, οι οποίοι του γύρισαν την πλάτη οριστικά.

«Φέρτε μας το βίντεο του αγώνα»
Με ένα… στόμα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας και η αστυνομία, ζήτησαν το βίντεο της αναμέτρησης της ΚΠΡ με την Τσέλσι στο «Λόφτους Ρόουντ». Σκοπός τους, βέβαια, να παρατηρήσουν τις κινήσεις των Τέρι και Φέρντιναντ μέσα στον αγωνιστικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και να εστιάσουν στο επίμαχο σημείο, στο οποίο ο αρχηγός των «μπλε» φερόταν να έχει εξαπολύσει ύβρεις και ρατσιστικά σχόλια κατά του αμυντικού των Ρέιντζερς.
Το «SkySports» προμήθευσε τόσο την FA, όσο και τις Αρχές, με το υλικό της αναμέτρησης, με τη συγκεκριμένη φάση να έχει καλυφθεί από 20 διαφορετικές κάμερες και τους αξιωματούχους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να ελπίζουν ότι θα βρουν λύση.
Αρχηγός με τα όλα του, πρώτες «μουρμούρες» από Καπέλο
Έναν μήνα μετά από εκείνο το παιχνίδι στην έδρα της ΚΠΡ, ο Τζον Τέρι φοράει ξανά, περήφανα, το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, στη φιλική νίκη (1-0) επί της Σουηδίας, στο «Γουέμπλεϊ». Ο Φάμπιο Καπέλο ευθύς εξ αρχής είχε εκφράσει τη στήριξη και τη συμπαράστασή του σε ό,τι περνούσε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Παρά το γεγονός πως ήταν αποκλειστικά δική του απόφαση να μη βγει από το μπράτσο του Τέρι το περιβραχιόνιο, η FA, του είχε ζητήσει να μην σχολιάσει ποτέ οτιδήποτε αναφορικά με την υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης.
Αυτό, προκάλεσε τις πρώτες «μουρμούρες» από τον Ιταλό τεχνικό που εξαγριώθηκε από τη «φίμωση» που του επέβαλε η ποδοσφαιρική ομοσπονδίας της Αγγλίας… Λίγες μέρες αργότερα, ο Τζον Τέρι έγινε ο τελευταίος από μια σειρά ποδοσφαιριστών και ανθρώπων των Τσέλσι και ΚΠΡ που κατέθεσαν στην αστυνομία για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ενώ ο Άντον Φέρντιναντ δεχόταν απειλητικά σημειώματα στο σπίτι του…
«Μαύρα» Χριστούγεννα
Τα χειρότερα Χριστούγεννα της ζωής του Τζον Τέρι ήταν αυτά του 2011. Η FA, στα παρέπεμψε όλα τα στοιχεία της πολύκροτης υπόθεσης στην Εισαγγελική Αρχή «Crown Prosecution Service» και αυτή, αποφάσισε να ασκήσει ποινική δίωξη στον Άγγλο αμυντικό! Αυτό, σήμαινε πως πλέον, οι διαφορές του με τον Άντον Φέρντιναντ θα λύνονταν στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Η CPS, που είχε αναλάβει την υπόθεση, μετά και την έρευνα της αστυνομίας, υποστήριξε ότι είχε σαφή και πολύ ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή του Τζον Τέρι και τη ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρντιναντ, κατά τη διάρκεια του αγώνα  της Τσέλσι με την ΚΠΡ, στο «Λόφτους Ρόουντ», την 23η Οκτωβρίου.
Η επικεφαλής της Crown Prosecution Service, Άλισον Σόντερς, σε επίσημη τοποθέτησή της, είχε πει: «Τα αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή του Τζον Τέρι ήταν σαφή και αδιάψευστα».
«Είμαι απογοητευμένος με την απόφαση και ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να καθαρίσω την όνομά μου όσο πιο σύντομα γίνεται. Ποτέ δεν έκανα κανένα ρατσιστικό σχόλιο προς κανέναν. Άλλωστε μεταξύ των πιο στενών φίλων μου υπάρχουν άνθρωποι από όλες τις φυλές και τις θρησκείες. Θα παλέψω με νύχια και με δόντια για να αποδείξω την αθωότητά μου. Έχω αγωνιστεί κατά του ρατσισμού και θεωρώ πως τέτοια φαινόμενα δεν έχουν χώρο στην κοινωνία» ανέφερε τότε σε ανακοίνωσή του ο Τέρι.
Η δίκη, είχε προγραμματιστεί αρχικά για την 1η Φεβρουαρίου.
Χειραψία ούτε στο γήπεδο, ούτε στο…δικαστήριο
Την περσινή σεζόν, για πρώτη φορά στα χρονικά, ακυρώθηκε η καθιερωμένη χειραψία των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων πριν την έναρξη μιας αναμέτρησης! Στις 28 Ιανουάριου 2012, η FA, πήρε την απόφαση να ακυρώσει τη «χαιρετούρα» των παικτών πριν το ματς της ΚΠΡ με την Τσέλσι για το Κύπελλο Αγγλίας. Φυσικά, σκοπός της ομοσπονδίας ήταν η αποφυγή δυσφήμισης του αθλήματος, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος ποδοσφαιριστής θα προσπερνούσε κάποιον αντίπαλό του χωρίς να του δώσει το χέρι. Το παιχνίδι στο «Λόφτους Ρόουντ», εξάλλου, είχε προγραμματιστεί μόλις τέσσερις μέρες πριν τη δικαστική διαμάχη των Τέρι και Φέρντιναντ και το κλίμα ήταν εξαιρετικά τεταμένο.
Οι δύο άνδρες τελικά δεν βρέθηκαν ποτέ στο δικαστήριο, την 1η Φεβρουαρίου. Η υπεράσπιση του Τέρι εισηγήθηκε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό μαρτύρων κάτι που είχει ως αποτέλεσμα την αναβολή της εκδίκασης και τον ορισμό νέας ημερομηνίας, στις 9 Ιουλίου!
Οι υποχρεώσεις του Τέρι με την εθνικής ομάδας της Αγγλίας στη τελική φάση του Euro 2012 αλλά και η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, οδήγησαν την έδρα στον ορισμό της συγκεκριμένης ημερομηνίας! Σημειώνεται δε, πως με ειδική άδεια, ο Τέρι απείχε από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την Τσέλσι για περίπου τρεις εβδομάδες, προκειμένου να ηρεμήσει.
Η αναβολή της δίκης, αποτέλεσε ακόμα μια αρχή… του τέλους, αλλά αυτή, ήταν για τη θητεία του Φάμπιο Καπέλο στην τεχνική ηγεσία των «τριών λιονταριών».
Περιβραχιόνιο… τέλος
Το γεγονός πως η δίκη, μετά την αρχική αναβολή, ορίστηκε για την 9η Ιουλίου, είχε συνέπειες στο εσωτερικό της FA, φυσικά για το θέμα του αρχηγού της Αγγλίας στο Euro 2012. Οι απόψεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της FA διίσταντο για τη διατήρηση της αρχηγίας στην εθνική ομάδα από τον Τζον Τέρι, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε έκτακτη συνέλευση.
Στις 3 Φεβρουαρίου, η ποδοσφαιρική ομοσπονδίας ενημέρωσε τον έμπειρο στόπερ της Τσέλσι πως το περιβραχιόνιο του αρχηγού αφαιρείται για δεύτερη φορά από το μπράτσο του!
Αυτή ήταν η απόφαση του Δ.Σ. της FΑ. Την ίδια στιγμή, ο Ρίο Φέρντιναντ δήλωνε κατηγορηματικά ότι αρνείται την ανάληψη της αρχηγίας των «τριών λιονταριών».

Ο Καπέλο… πήρε το καπέλο του και έφυγε!
Τα «τρία λιοντάρια», μετά την... «καθαίρεση» του Τζον Τέρι και την αφαίρεση του περιβραχιονίου από τον έμπειρο αμυντικό, έμειναν ακέφαλα και σε ότι αφορά την τεχνική ηγεσία! Ο Φάμπιο Καπέλο, στις αρχές του Φεβρουαρίου, αποτέλεσε παρελθόν από την εθνική ομάδα της χώρας έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσίας σε αυτή, αρνούμενος να συμβιβαστεί με όσα του ζητούσαν οι άνθρωποι της FA.
Η αντίθεσή του στις εξελίξεις με τον Τζον Τέρι, η δημόσια έκφραση της άποψής του πάνω στο θέμα και η κριτική που άσκησε στην αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν άρεσαν καθόλου στους διοικούντες αυτής, οι οποίοι κάλεσαν τον έμπειρο τεχνικό σε συνάντηση προκειμένου να λυθούν μια και καλή όλες οι εκκρεμότητες. Ο Καπέλο παρέμεινε πιστός στη θέση του, δεν θέλησε να μπει σε... «καλούπια» και πόσω μάλλον να αναθεωρήσει για όσα έχει δηλώσει με αποτέλεσμα να υποβάλει την παραίτησή του. Αυτή έγινε δεκτή αμέσως.
«Αυτό που με οδήγησε στην απόφαση να παραιτηθώ, ήταν η αγγλοσαξονική αίσθηση της δικαιοσύνης και το γεγονός πως στη Βρετανία αυτοί είναι οι πρώτοι που θεωρούν ότι ουδείς είναι ένοχος, αν δεν αποφανθεί έτσι το δικαστήριο! Αισθάνθηκα προσβεβλημένος! Στην περίπτωση του Τέρι, δημιουργήθηκε πρόβλημα στο εσωτερικό της ομάδας. Δεν έχω ανεχτεί ποτέ και κανέναν όταν αυτός ξεπερνάει τα όρια και ήταν εύκολο να υποβάλω την παραίτησή μου και να φύγω» ήταν η δήλωσή του.
Από τη μεριά του, ο Τέρι ευχαρίστησε τον Καπέλο για «την στήριξή του» και μίλησε για τη σχέση που είχαν οι δυο τους: «Η στάση του προήλθε από τη φιλική και επαγγελματική σχέση που είχαμε αναπτύξει. Τον στήριζα μέσα στο γήπεδο και αυτός έκανε το ίδιο εκτός γραμμών για μένα. Τον σεβόμουν και με σέβονταν, κυρίως ως προσωπικότητα. Πραγματικά μιλάμε για τον απόλυτο σεβασμό».
Αμετάπειστος ο Φέρντιναντ
Το πράγμα ηρέμησε για τους δύο μήνες που ακολούθησαν της καθαίρεσης του Τζον Τέρι από την αρχηγία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας και της παραίτησης του Φάμπιο Καπέλο για ηθικούς λόγους. Μέχρι τα τέλη Απριλίου, η Τσέλσι είχε καταφέρει να φτάσει στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και του Κυπέλλου Αγγλίας. Όταν ήρθε, όμως, ξανά η ώρα για αναμέτρηση της ΚΠΡ με τους «μπλε» του Λονδίνου στο «Λόφτους Ρόουντ», είχαμε πάλι «παρατράγουδα».
Ο Άντον Φέρντιναντ, αμετάπειστος και χωρίς καμία διάθεση να συγχωρήσει τον Τζον Τέρι και να αφήσει την προσωπική τους κόντρα στο παρελθόν, ενημέρωσε τους ανθρώπους των Ρέιντζερς ότι δεν θα έδινε το χέρι στον αντίπαλό του, στον καθιερωμένο χαιρετισμό των παικτών, πριν από τη σέντρα. Η Πρέμιερ Λιγκ, χωρίς περιθώρια για κάτι άλλο, προχώρησε στην ίδια κίνηση που είχε κάνει η FA, τον Ιανουάριο.
Προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και να γίνουμε μάρτυρες περιστατικού όπως αυτό με τον Σουάρες και τον Εβρά που «τσαλάκωσαν» το κύρος της Πρέμιερ Λιγκ στο πρόσφατο παρελθόν, η ακύρωση της καθιερωμένης χειραψίας ήταν η πιο εφικτή λύση. Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Πρέμιερ Λιγκ γνωστοποίησε πως για ακόμη μια φορά, η χαιρετούρα… αναβάλλεται.
Στην Αγγλία και οι δύο, δεν χωρούσαν…
Ο Ρόι Χότζον που είχε αναλάβει πλέον το «τιμόνι» της εθνικής ομάδας της Αγγλίας για να καθοδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Euro 2012, κλήθηκε να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση. Όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, παίρνοντας στην 23μελή αποστολή τον Τζον Τέρι μαζί με τους Τζόνσον, Τζόουνς, Κόουλ, Κέιχιλ, Λέσκοτ, Μπέινς και Γιαγκέλκα και αφήνοντας εκτός τον Φέρντιναντ για… αγωνιστικούς λόγους, είχε κάνει την επιλογή του .Τέρι και Φέρντιναντ δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν αρμονικά, άσχετα αν και οι δύο ισχυρίζονταν πως για το καλό της εθνικής ομάδας θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν τουλάχιστον επαγγελματικά.
Ο Στίβεν Τζέραρντ ήταν αυτός που θα είχε στο μπράτσο το περιβραχιόνιο του αρχηγού των «τριών λιονταριών» στα γήπεδα των Ουκρανίας και Πολωνίας, ενώ δεύτερος αρχηγός θα ήταν ο Γουέιν Ρούνεϊ που απουσίασε από τα δύο πρώτα ματς λόγω της τιμωρίας για την αποβολή στον προκριματικό γύρο, σε εκτός έδρας ματς με το Μαυροβούνιο. Ακόμη και μετά τον αποκλεισμό του Γκάρι Κέιχιλ από την αποστολή για το Euro λόγω του κατάγματος που υπέστη στο σαγόνι σε φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας, ο Χότζον δεν κάλεσε τον Φέρντιναντ, κάνοντας πλέον φανερό πως στην εθνική ομάδα, υπήρχε θέμα…

Δικαίωση και αθώωση!
Ο δικαστικός «Γολγοθάς» του Τζον Τέρι ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου, μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και διήρκησε πέντε μέρες. Πέντε μέρες, στη διάρκεια των οποίων ο Τέρι δεν άλλαξε ποτέ στάση, αρνήθηκε τα πάντα, άκουσε πολλά, αισθάνθηκε τη στήριξη ανθρώπων του ποδοσφαίρου, συναδέλφου, προπονητών και λοιπών ατόμων και έμαθε ότι η κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης, στηρίχτηκε… σε φημολογία!
Το δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε πως ο αρχηγός της Τσέλσι δεν επιτέθηκε φραστικά με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στον Άντον Φέρντιναντ και πως το θέμα ουσιαστικά ήταν - ίσως - μια μεγάλη παρεξήγηση...
Τα αβάσιμα αποδεικτικά στοιχεία, το γεγονός πως ο Άντον Φέρντιναντ θεωρήθηκε αναξιόπιστος μάρτυρας, όπως επίσης και το ότι η ρατσιστική του επίθεση αποδεικνυόταν μονάχα με... την «επιστήμη» του διαβάσματος των  χειλιών του σε βίντεο, οδήγησε το δικαστήριο στην αθώωση του στόπερ των «μπλε».
Όλα συνηγορούσαν στο ότι η υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης με την οποία κατηγορήθηκε ο Τζον Τέρι, στηρίχτηκε σε μια… φημολογία.
Φημολογία που ήθελε τον «βράχο» της άμυνας της Τσέλσι να έχει εξαπολύσει ύβρεις με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Άντον Φέρντιναντ, στο παιχνίδι με την ΚΠΡ στο «Λόφτους Ρόουντ», την 23η Οκτωβρίου 2011.
Ο Άγγλος αμυντικός των Ρέιντζερς, ενώ αρχικά υποστήριξε πως όντως ο Τέρι ξεστόμισε τη φράση «f****** black c***», στο δικαστήριο ανασκεύασε, τόνισε πως ουδέποτε κατηγόρησε τον αντίπαλό του για ρατσιστική επίθεση και πως το θέμα δεν ήθελε ποτέ να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Από τη στιγμή που θίχτηκε θέμα ακόμη και για παρερμηνεία των λεγομένων του Τέρι, ο οποίος μάλιστα ενδεχομένως να μην χαρακτήρισε ποτέ τον Άντον Φέρντιναντ «μαύρο μ****», αλλά να ειπώθηκε από κάποιον στην κερκίδα την ώρα επίμαχης φάσης (!), το αποτέλεσμα της δίκης ήταν εμφανές.

Σειρά της FA
Ο Τζον Τέρι βγήκε νικητής από το δικαστήριο, αλλά δεν μπόρεσε να ηρεμήσει. Λίγες μέρες μετά το φινάλε της δικαστικής διαμάχης με τον Φέρντιναντ, η FA, με επίσημη ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε πως θα ξεκινήσει έρευνα στο περιστατικό της ρατσιστικής επίθεσης.
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας δεν είχε επιβάλει κάποια ποινή στον Τζον Τέρι, λόγω της μεταβίβασης της υπόθεσης στην αστυνομία και αργότερα στη δίωξη, γεγονός που έφερε και τη δίκη.
Η FA θα εξέταζε εκτενώς το περιστατικό για να αποφασίσει και αυτή αν θα επιβάλει καθαρά αθλητική τιμωρία στον Τέρι με ενδεχόμενη ποινή κάποιων αγωνιστικών, όπως έγινε και με τον Λουίς Σουάρες στα μισά της περσινής αγωνιστικής περιόδου.
Τον «λύγισαν»
Όλα τα παραπάνω ήθελαν τεράστια ψυχική δύναμη για να τα αντέξει. Ο Τζον Τέρι έδειξε ότι την έχει, αλλά και τα «σίδερα λυγίζουν». Όπως έγινε και με τη «σημαία» της Τσέλσι. Η ενημέρωση από την FA, έλεγε πως η απολογία του ενώπιων ανεξάρτητης επιτροπής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 24/9. Μια μέρα νωρίτερα, λοιπόν και με νωπές τις μνήμες από τη νέα άρνηση του Άντον Φέρντιναντ να τον χαιρετήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, σε ματς της ΚΠΡ με την Τσέλσι στο «Λόφτους Ρόουντ», ο Τέρι έβαλε τέλος στη θητεία του στην εθνική ομάδα της Αγγλίας.
Με πόνο καρδιάς, λοιπόν, όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση της απόσυρσής του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας, αποχωρεί για το καλό της εθνικής ομάδας, αλλά εξαιρετικά ταλαιπωρημένος από την υπόθεση που έχει στιγματίσει την καριέρα του.
«Η FA δεν μου άφησε περιθώρια με τη στάση της στο θέμα του ρατσισμού. Μου ραγίζει η καρδιά, αλλά αποσύρομαι από την εθνική ομάδα. Εύχομαι στον Ρόι Χότζον και τους υπόλοιπους διεθνείς καλή συνέχεια στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις» έγραψε στην επίσημη ανακοίνωσή του, ο Τέρι.


πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: