Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να... πέσεις!!

Επειδή ο ασφαλέστερος τρόπος να πέσεις στον γκρεμό είναι να ποντάρεις στο ότι όταν κάνεις το πρώτο βήμα στο κενό θα έρθει μία... γέφυρα να σε περάσει απέναντι πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως ο Αρης Θεσσαλονίκης, που δεν συγκρίνεται με την ΑΕΚ αλλά είναι μέσα στις έξι ομάδες της Ελλάδας διαχρονικά, έπεσε στην Β Εθνική δύο φορές με το σλόγκαν... «Αρης είσαι, δεν πέφτεις». Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου.
Ο πιο σίγουρος τρόπος για να... πέσεις
Τελικά αποδείχτηκε πως ότι κι αν είσαι... πέφτεις και την πρώτη φορά κάποιοι σατανάδες ΠΑΟΚτζήδες είχαν κυκλοφορήσει το καλοκαίρι έναν αναπτήρα με το σλόγκαν της χρονιάς: «Αρης είσαι, δεν πέφτεις». Την δεύτερη φορά το σλόγκαν το πήραν οι οπαδοί του Ηρακλή και το έκαναν πανό.
@ Επειδή κάποιοι υπερορθόδοξοι... ΑΕΚτζήδες μπορεί να μου επιτεθούν επειδή συγκρίνω δύο ανόμοιες ομάδες, δύο ανόμοια μεγέθη να διευκρινίσω απλά πως σε καμία περίπτωση δεν το κάνω, δεν υπάρχει καμία σύγκριση σε μέγεθος, ιστορία, τίτλους και βέβαια κόσμο. Από την άλλη όμως ελπίζω να μην είναι αυτό το επιχείρημα που κάνει τους πάντες να κοιμούνται ήσυχοι. Εγώ δεν κοιμάμαι καθόλου ήσυχος. Πρώτη φορά στην ζωή μου το πήρα απόφαση πως στόχος της ΑΕΚ είναι η παραμονή, που αν μου το έλεγαν μέχρι πέρυσι πως θα ερχόταν αυτή η ώρα θα τους πλάκωνα στα... σκαμπίλια, και ποτέ δεν θα έριχνα την ΑΕΚ έτσι αν δεν το πίστευα. Φέτος όμως έτσι είναι και δυστυχώς φάνηκε μετά από 4 αγωνιστικές όπου τουλάχιστον στα 3 παιχνίδια η ΑΕΚ έπαιξε καλύτερα από όσο περιμέναμε όμως δεν πήρε τους πόντους. Και 9 πόντους να είχε όμως, όπως τους πήρε ο Πανιώνιος που είχε μαζί του όλες τις συμπτώσεις και τις συγκυρίες πάλι το ίδιο θα ίσχυε.
Είναι μια ειδική χρονιά και έτσι πρέπει να την δούμε. Γιατί όταν είσαι έξω από τα νερά σου την πατάς πολύ πιο εύκολα. Θυμόμαστε όλοι τι έγινε με την ομάδα μπάσκετ και πως οι «ψημένες» ομάδες (Ηλυσιακός, Πανελλήνιος, Κολοσσός κ.τ.λ.) «κατάπιαν» τον Καραμανλή και την ΑΕΚ την μοναδική χρονιά που κινδύνευσε πραγματικά. Οσο στενάχωρα κι αν σας φαίνονται αυτά εγώ πιστεύω πως καλό είναι να δούμε την πραγματικότητα όπως είναι, να προσαρμοστούμε όλοι σε αυτήν, αλλά κυρίως διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες, και να σώσουμε την χρονιά. Και μετά έχει ο Θεός. Και όλα εδώ πληρώνονται.
@ Για να σωθεί η ομάδα όμως πρέπει να υπάρχει. Και για να υπάρχει πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να μπουν χρήματα στα ταμεία και βέβαια να αποκτήσει η ΠΑΕ ενεργό ιδιοκτήτη γιατί Νοτιάς και «υποστηρικτές» είναι πλέον απλά κάτοχοι των μετοχών. Ο Βιντιάδης λοιπόν ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών με τους κατόχους των μετοχών, συμφώνησε για τον τρόπο που θα μπει στην ΠΑΕ, βέβαια υπάρχει και η λύση του να βάλει άμεσα τα λεφτά και να πάρει από τώρα την πλειοψηφία,  και πλέον δεν νομίζω πως υπάρχει άλλη εκρεμότητα εκτός από την είσοδο των ορκωτών λογιστών που θα ορίσει για τον τελικό έλεγχο.  Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα για τον απλούστατο λόγο πως δεν υπάρχει άλλος λόγος καθυστέρησης. Αν υπάρχει καθυστέρηση ένα πράγμα μόνο θα σημαίνει. Πως δεν υπάρχουν τα λεφτά. Κι αν δεν υπάρχουν τα λεφτά και ακόμη ψάχνουν να τα βρουν τότε αλλάζουν τα πράγματα. Ολοι στην ΑΕΚ έχουν δείξει την καλύτερη δυνατή διάθεση, το όνομα και η παρουσία τοπυ Κιθ Χάρις έχουν δώσει εχέγγυα στο εγχείρημα αλλά πλέον πρέπει να μιλήσουν τα έργα. Η μπάλα είναι στον Βιντιάδη, τον Χάρις και όποιους άλλους είναι μαζί τους.
@ Λόγω έλλειψης σοβαρών ειδήσεων χθες η αποπομποή του Τσιάρτα από τον Μαύρο έγινε μεγάλο θέμα. Κατά την άποψη δεν ήταν και τόσο. Από τα τέλη Αυγούστου είχα αναφέρει την άποψη μου. Ο Τσάρτας είχε ολοκληρώσει το έργο του και δεν υπήρχε κανείς λόγος να μείνει στην ΑΕΚ. Τον Δεκέμβριο μία μεταγραφή που δικαιούται η ΑΕΚ μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε ενώ στους κάτω των 24 οι αποτυχίες με Τσουκαλά, Ιωαννίδη, Κουτσιανικούλη (βαλσαμωμένα πουλιά που του έφυγαν από τα χέρια) μόνο εγγύηση δεν αποτελούσαν πως θα γίνουν καλύτερα πράγματα τον Γενάρη. Επίσης δεν νομίζω πως ένα άτομο με τον χαρακτήρα του Τσάρτα ήταν απαραίτητο συστατικό της ομάδας για την ικανότητα του να... ενώνει και να εμπνέει και βέβαια μην ξεχνάμε πως δεν έπαψε να είναι επαγγελματίας μάνατζερ, για αυτό επέμενε να δηλώνει τεχνικός σύμβουλος του Μαύρου και όχι τεχνικός διευθυντής, πράγμα που για τον ίδιο μπορεί να ήταν συμφέρον, για ευνόητους λόγους, αλλά για την ΑΕΚ όχι. Βέβαια η εντύπωση μου είναι πως το σκεπτικό που οδήγησε τον Θωμά στην απόφαση να τον διώξει δεν ήταν το ίδιο αλλά μάλλον είχε να κάνει με προσωπικά πράγματα.  Σε κάθε περίπτωση μετράει το αποτέλεσμα. Και βέβαια η ΑΕΚ έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί.

πηγή: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: