Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Γιατί ο Ολυμπιακός έκανε 2-2 το 2-0!

Ο Αποδυτηριάκιας γράφει την αλήθεια για το ματς της Νέας Σμύρνης.
Λέμε ότι δεν έχουμε πρωτάθλημα όχι γιατί το παίρνει κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός. Όχι, αυτό. Έχεις πρωτάθλημα της πλάκας επειδή λείπουν οι ομάδες που δυσκολεύουν τον Ολυμπιακό. Και κάθε άλλη ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Αν ο Ολυμπιακός έβρισκε αντίσταση από τους πανιώνιους της σούπερ ληγκ, τότε θα πεις ότι είναι σόι το πρωτάθλημα.
Δύο πλάγια μπακ ο Ολυμπιακός για το αλέ, όχι και για το ρετούρ. Και δύο σέντερ-μπακ που στην πλάτη τους είχαν μισό γήπεδο. Μιλάμε για άμυνα ανέκδοτο του πρωταθλητή. Μιλάμε ότι ο Πανιώνιος αν ήταν ομάδα θα έπρεπε να βάλει πέντε γκολ. Έκανε τέσσερις αντεπιθέσεις και περιορίστηκε στο 2-0.
Μαγικός ο Ολυμπιακός την τελευταία μισή ώρα. Φανταστικός. Η πολύ καλή απόδοσή του οφείλεται στον ...Πανιώνιο. Στα μέτρα αυτού του Ολυμπιακού ήτανε ο Πανιώνιος, ο ανίκανος να κερδίσει. Έπαιζε ο Πανιώνιος όπως ακριβώς βολεύει τον πρωταθλητή. Με άμυνα παθητική. Όχι ενεργητική, όχι οι γηπεδούχοι να πέφτουν επάνω στη μπάλλα. Όχι να ψάχνουν την αντεπίθεση. Όταν, μάλιστα, στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας ήταν ο μίστερ-λάθος, ο Σαντάνα. Όταν ο Ολυμπιακός είχε χαρίσει μισό γήπεδο ανοικτό, αφύλακτο στους γηπεδούχους.
Ευτυχώς, τελικά, για τον Πανιώνιο που δεν άρπαξε μία τεσσάρα. Το 2-2 είναι λίγο για τον Ολυμπιακό όταν πια αντέδρασε. Η είσοδος του Ντομίγκες ανέβασε τον Ολυμπιακό. Αυτός έδωσε ρυθμό, αυτός συμμάζευσε τους συμπαίκτες του.

ΤΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, γράφει ο apodytiriakias
Όποιος γάβρος παρακολούθησε το ματσάκι με τον Πανιώνιο ένα έχει να πει. Μιλάμε για τους σοβαρούς γάβρους, όχι τους χλεχλέδες. Μιλάμε για τους οπαδούς της κάθε ομάδας που βλέπουν με καθαρό μάτι, που ξέρουν να εκτιμούν τις κινήσεις του μεγαλομέτοχου και δεν χαζοχαίρονται επειδή η προεδράρα, λέει, βάζει το χέρι στην τσέπη.
Στο θέμα μας. Ο Ολυμπιακός θα κάνει μεταγραφές. Απαραιτήτως. Στην ομάδα θα γίνουν αλλαγές οπωσδήποτε. Να πούμε γι' αυτούς που θα έρθουν, όχι εκείνους που θα φύγουν. Λοιπόν.
Τσόρι Ντομίγκες. Αυτό είναι το μέτρο στις μεταγραφές του πρωταθλητή. Παίκτες ανώτερους από τον Αργεντινό, όχι κατώτερους. Μεταγραφές τουλάχιστον της ίδιας αξίας σαν τον Τσόρι.
Δύο, λοιπόν, είναι τα βασικά κριτήρια για τον Ολυμπιακό. Το ένα να ανταποκρίνεται το ρόστερ στις απαιτήσεις της διάκρισης στο τσάμπιονς ληγκ. Το άλλο να μην ενισχυθεί η ομάδα με παίκτες οι οποίοι θα μειονεκτούν του συγκεκριμένου Ντομίγκες.
Έτσι ξεκινάς. Το επόμενο κεφάλαιο είναι η δουλειά. Έχεις το υλικό, αλλά δεν φθάνει αυτό μόνο του αν δεν δουλευθεί από τον κατάλληλο προπονητή.

*Πηγή: sportdog.gr*

Ξέρετε ποιον προπονητή θα ήθελα στον Ολυμπιακό;

Ο Αλέφαντος αποθεώνει τον Μουρίνιο, κράζει τον Βεγνκέρ, αλλά θα ήθελε άλλον τεχνικό από την Πρέμιερ Λιγκ για τον «ερυθρόλευκο» πάγκο! Τι λέει για Νίνη, Μανωλά, Χολέμπας.Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι σοβαρός, δεν τελείωσε η σεζόν, μένει το Κύπελλο, θα είναι μέγα κάζο να το χάσει στο ΟΑΚΑ από τον Ηρακλή ή την Ξάνθη. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει και το Κύπελλο, πρέπει να φτιάξει την άμυνα. Έχουμε πρόβλημα στην άμυνα. Ο Πανιώνιος στο πρώτο ημίχρονο έβγαινε ταχύτατα με τους τρεις γρήγορους, τον Κολοβό, τον Μπουμάλ και τον Φούντα, έβαλαν δύο ωραιότατα γκολ και έκαναν το 2-0.

Μετά ο Ολυμπιακός με τις αλλαγές, έβαλε καλούς παίκτες μέσα, βοήθησαν πολύ και ο Τσόρι και ο Ντοσεβί και ο Μπενίτες, και όχι μόνο έκανε το 2-2 αλλά έπρεπε να νικήσει. Ο Πανιώνιος την πάτησε διότι μετά το 2-0 ανοίχτηκε, νόμιζε ότι θα βάλει κι άλλο, και έφαγε τα δύο γκολ γρήγορα.

Παίξε οργανωμένη μπάλα κ. Περέιρα. Βλέπω τα κλαμπ στο εξωτερικό και ξεκινάνε από την άμυνα. Ο Μουρίνιο δεν είναι τυχαία εδώ και χρόνια ο προπονητής που γουστάρω. Ούτε ξάδερφός μου είναι ούτε φίλος μου. Εδώ και χρόνια αυτόν υποστηρίζω γιατί βλέπω μπάλα. Είδατε πάλι φέτος, τους πάτησε, το πήρε με την Τσέλσι. Και πολύ καλά πετάει τις σπόντες για τον Βενγκέρ ο Μουρίνιο. Τα έχω πει για τον Βενγκέρ εδώ και χρόνια όταν οι άλλοι τον αποθεώνανε. Περνάνε τα χρόνια και περνάνε τα χρόνια και ο Βενγκέρ όλο βλέπει τις πλάτες των άλλων.

Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ δείχνει το δρόμο, ο Σφαιρόπουλος βοήθησε πολύ την ομάδα και δεν είναι τυχαία η πρόκριση με ντεζαβαντάζ έδρας στο φάιναλ φορ. Με την άμυνα την πέρασε την Μπαρτσελόνα. Και με την άμυνα θα πάρει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό. Στήνεται ωραία ο άνθρωπος.

Το υλικό του Ολυμπιακού είναι καλό, και αυτή η 11άδα που ξεκίνησε δεν είναι για να χάνει 2-0 από τον Πανιώνιο. Πρέπει να οργανωθεί η τακτική. Ας δουν τι έκανε ο Μαρτίνες της Έβερτον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι παλιοί αναγνώστες ξέρουν ότι τον Μαρτίνες τον γούσταρα από τότε που ήταν στη Γουίγκαν και έπαιζε το 5-3-2, πριν πάρει το Κύπελλο Αγγλίας. Από την προηγούμενη χρονιά πριν πάρει το Κύπελλο και πάει στην Έβερτον, είχα βγει και είχα πει ότι αυτόν τον προπονητή θέλω στον Ολυμπιακό!

Ο Μαρτίνες την τσάκισε τη Μάντσεστερ και την τσάκισε με την άμυνα. Στους αιφνιδιασμούς της έβαλε τρια γκολ. Γερή άμυνα, και όμως 3-0 την Μάντσεστερ κύριοι. Τα δύο από τα τρία γκολ τα έβαλε στους αιφνιδιασμούς! Το τρίτο με τον Μιραλάς, την αδυναμία μου, ξεχύθηκε στην κόντρα, πλασέ μεγάλου παίκτη.

Ο Μαρτίνες έπαιξε ένα 4-4-2 που γινόταν 4-5-1 αφήνοντας μόνο τον Λουκάκου μπροστά, αλλά τι κόλπο έκανε; Είχε μπανίσει ότι η Μάντσεστερ συνηθίζει να βγαίνει στα άκρα και να βγάζει σέντρες και σκέφτηκε να κλείσει προς τα μέσα και τους στόπερ και τα πλάγια μπακ! Έτσι είχε 4 παίκτες προς το κέντρο της άμυνας και έφτιαχνε το πλάτος στην άμυνα με τους ακραίους χαφ! Είχε και δύο κόφτες να καλύπτουνε τα σουτ, γύρναγε κι ο ένας φορ μπροστά από τους δύο κόφτες, ήταν μία φοβερή αμυντική διάταξη που όταν όμως έπαιρνε την μπάλα η Έβερτον έφευγαν 4 και ο Λουκάκου 5 στην αντεπίθεση και άντε πιάσ΄ τους!

Τον Παναθηναϊκό τον είδα, στο α΄ ημίχρονο ήταν κακός. Σε αργούς ρυθμούς παίζανε, με τον Ζέκα μπακ έλειπε η ενέργειά του από τα χαφ. Με Τριανταφυλλόπουλο στόπερ που και ως στόπερ έχει δυσκολίες. Τα δε χαφ, ο Μπούι και ο Λαγός δεν μπορούσαν να περπατήσουν. Σέντερ φορ ο Πέτριτς δεν βλέπεται. Άκρα είχε Κλωναρίδη δεξιά και Καρέλη αριστερά.

Στο β΄ ημίχρονο έκανε τις αλλαγές και βελτιώθηκε πολύ ο Παναθηναϊκός. Ο Πράνιτς που μπήκε πήγε καλά, ο Καρέλης ανέβηκε πολύ, ο Πέτριτς έξω, ο Καρέλης έβαλε τα γκολ. Ο Νίνης που μπήκε, εύχομαι να διαψευστώ για το καλό του παιδιού, αλλά δεν τον βλέπω να συνέρχεται…

Η Γιουβέντους προελαύνει και στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην Ιταλία, αυτή η σκυλίσια ομάδα με το 3-5-2, ενώ η Ρόμα έγινε ναυάγιο. Έχει καταρρεύσει η Ρόμα. Είδα τον Μανωλά, είναι μεν γρήγορος αλλά όταν του βάζουν την μπάλα κάτω μπαίνουνε στα δίχτυα. Ο δε Χολέμπας βαρύς μου φάνηκε, έχει πάρει κιλά.*Πηγή: sportdog.gr*

Κουίκ: "Επί της Αρχής, ψηφίζουμε ναι"

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., Τέρενς Κουίκ, αναφέρει πως το Κόμμα του θα ψηφίσει επί της Αρχής το αθλητικό νομοσχέδιο, αλλά διατηρεί επιφυλάξεις για κάποια άρθρα που απειλούν με ποδοσφαιρικό Grexit.

Μπορεί ο Παύλος Χαϊκάλης να εξέφρασε με δηλώσεις του στο MEGA πως το Κόμμα του δεν θα μπορούσε να ψηφίσει το αθλητικό νομοσχέδιο με τη μορφή που έχει σήμερα, εντούτοις ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., Τέρενς Κουίκ, διευκρίνισε την θέση του Κόμματός του.

"Επί της Αρχής, ψηφίζουμε ναι. Στηρίζουμε τον αγώνα του Κοντονή κατά της βίας. Ζητάμε συζητήση (επιφύλαξη) για κάποια άρθρα που ενδεχομένως προκαλούν ποδοσφαιρικό Grexit",ανέφερε σε δήλωσή του.

Το Κόμμα της συγκυβέρνησης τίθεται στο πλευρό του Σταύρου Κοντονή στον αγώνα που δίνει κατά της βίας, όμως είναι αντίθετο σε ένα ποδοσφαιρικό Grexit και γι' αυτό θέλει να γίνει εκτενέστερη συζήτηση για ορισμένα επίμαχα άρθρα. Εν αναμονή λοιπόν...
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν πάει στην Βουλή ο Ιφαντίνο!

Ο θάνατος της μητέρας του Μισέλ Πλατινί αλλάζει τα δεδομένα για την επίσκεψη ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ στην Ελλάδα.
 
Ηταν προγραμματισμένο ο Γενικός Γραμματέας της ΟΥΕΦΑ Τζιάνι Ιφαντίνο να έρθει την Τρίτη στην Αθήνα και να παρακολουθήσει τη συζήτηση για το αθλητικό νομοσχέδιο κατά της βίας, στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσων.

Ωστόσο ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας του Μισέλ Πλατινί τα αλλάζει όλα, καθώς ο Γ.Γ. θα παραστεί στην κηδεία. Ετσι δεν προλαβαίνει να έρθει στην Αθήνα την Τρίτη και θα έρθει την Τετάρτη όταν και θα συναντηθεί μαζί με τους εκπροσώπους των δύο διεθνών ομοσπονδιών, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

*Πηγή: metrosport.gr*

Αποφασίζουν έως την Τρίτη οι διαιτητές!!

Την Τρίτη (28/4) το πρωί η απόφαση των διαιτητών της Superleague για το ενδεχόμενο να μη ''σφυρίξουν'' στα παιχνίδια της 33ης αγωνιστικής, που είναι προγραμματισμένα να γίνουν την Κυριακή 3 Μαΐου.
 
Στην 32η ''στροφή'' της Superleague δεν προέκυψε θέμα και οι διαιτητές διηύθυναν τις αναμετρήσεις. Για την 33η αγωνιστική τα δεδομένα είναι πολύ πιθανό να διαφοροποιηθούν, καθώς έως την Τρίτη (28/4) το πρωί θα έχουν αποφασίσει τι θα πράξουν.

Αν, δηλαδή, θα κάνουν αποχή, εξαιτίας της ποινικοποίησης των διαιτητικών αποφάσεων. Η ενημέρωση που υπάρχει αναφέρει ότι οριστική απόφαση εκ μέρους των διαιτητών θα παρθεί έως την Τρίτη (28/4) το πρωί.

Σε περίπτωση που άπαντες είναι θετικοί στο ενδεχόμενο αποχής, θα δηλώσουν κώλυμα στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και οι αγώνες θα αναβληθούν.

Μια εξέλιξη που αν τελικά γίνει πράξη, θα καθυστερήσει όχι μόνο το πρωτάθλημα της Superleague, αλλά και τα play off της Football League, μια και έχει αποφασιστεί ότι στα μπαράζ ανόδου τα ματς θα ορίζονται αξιολογημένοι διαιτητές.

Πηγή: sport24.gr

«Να τελειώσουμε τους τελικούς στην έδρα μας»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βολεϊμπολίστας του ΠΑΟΚ, Γιάννης Παντακίδης και μίλησε για την νίκη επί του Ολυμπιακού αλλά και το παιχνίδι της Τετάρτης.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την προσωπική του πορεία φέτος:
«Μέχρι στιγμής πάω καλά αλλά αυτό συμβαίνει από την συνολική δουλειά. Με έχουν βοηθήσει οι συμπαίκτες μου και βοηθάμε ο ένας τον άλλον».
Για την ψυχολογική ετοιμότητα της ομάδας:
«Και ψυχολογικά και αγωνιστικά είμαστε πάρα πολύ καλά. Η ομάδα είναι λίγο κουρασμένη αλλά και έτοιμη για να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα την Τετάρτη».
Για το γεγονός πως κλήθηκε στην Εθνική:
«Είναι η πρώτη φορά που με καλεί ο προπονητής και θα είναι τιμή μου το αν θα καταφέρω να φορέσω το εθνόσημο. Όλα τα παιδιά στην ομάδα με έχουν βοηθήσει και ο ένας βοηθάει τον άλλον».
Για το αν υπήρχαν απρόοπτα στο Ρέντη:
«Όλα ήταν ήρεμα και καλά και κερδίσαμε το παιχνίδι χωρίς να υπάρχει το παραμικρό».
Για τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια:
«Στα αποδυτήρια πανηγυρίσαμε γιατί μέσα στο γήπεδο δεν θέλαμε να δώσουμε κάποιο δικαίωμα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί το παιχνίδι που ακολουθεί είναι πάλι δύσκολο και θέλουμε να τελειώσουμε την σειρά των τελικών στην έδρα μας».
Για το αν περίμενε να δει τόσο κόσμο:
«Από 19 ετών είμαι στον ΠΑΟΚ αλλά δεν πίστευα ότι θα έπαιζα μπροστά σε 8.000 κόσμο. Ποτέ δεν πίστευα πως τα 40 άτομα θα γινόντουσαν 8.000 όμως τελικά αυτή η στιγμή ήρθε».
Για το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας:
Έχουμε δείξει πως είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, έχουμε πάρει το κύπελλο και γιατί να μην πάρουμε και το πρωτάθλημα».
Για το πώς θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός την Τετάρτη:
«Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα για όλα και θα μας πιέσει. Με καλή συγκέντρωση δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός έχει αξιοποιήσει όλους τους παίκτες του και όλα περνάνε από το χέρι μας».
Για τον Σαφράνοβιτς:
«Ότι και να πω είναι λίγο. Το παιδί είναι με ένα χέρι και μπορεί να μην βοηθάει πολύ στην επίθεση αλλά προσφέρει στην υποδοχή, την άμυνα και τις κρίσιμες φάσεις. Έχει αποδείξει πόσο μεγάλος παίκτης είναι».
 Για τους Γκόμεζ και Χιμένες:
«Έχουν δείξει σε πολλά παιχνίδια πως είναι πολύ καλοί παίκτες και φέτος είναι εκπληκτικοί».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Στην τελική ευθεία»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος και μίλησε για το θέμα των χρεών του «Δικεφάλου».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Νομίζω πως έχουμε φτάσει στη τελική ευθεία. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σήμερα (27/04) είχε Γενική Συνέλευση και αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η έκδοση ενός ομολογιακού δανείου έτσι ώστε να υπάρχει η ταμειακή δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις, αρχής γενομένης από την περιβόητη οφειλή των 10.400.000 ευρώ. Υπάρχει η βούληση του μεγαλομετόχου ότι άλλο μπορεί να πληρωθεί και να μειωθούν οι προσαυξήσεις να πληρωθεί και αυτό αποτυπώθηκε και στην Γενική Συνέλευση».
Για το πότε θα ολοκληρωθεί και τυπικά το θέμα:
«Η ΠΑΕ έκανε ότι ήταν αναγκαίο και έχει προσκομίσει όλα τα έγγραφα. Υπάρχει μια εκκρεμότητα από την πλευρά της ΔΟΥ και αν όχι αύριο νομίζω τις επόμενες μέρες θα μπούμε σε αυτή την διαδικασία. Μπαίνει και η Πρωτομαγιά στην μέση η οποία δημιουργεί ένα τεχνικό θέμα».
Για το τι σημαίνει το εκατομμύριο από την υπόθεση Ορφανού:
«Ο μεγαλομέτοχος ζήτησε όχι απλώς να πληρωθεί η οφειλή των 10.400.000 ευρώ αλλά και ότι άλλο είναι σε ρύθμιση και μπορεί με την άμεση πληρωμή να γλυτώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρόστιμα και προσαυξήσεις. Αυτά είναι ρυθμισμένα αλλά εφόσον μπορούμε να γλυτώσουμε χρήματα θα πληρωθούν και αυτά εφάπαξ. Το ποσό αυτό ανέρχεται περίπου στο 1.000.000 ευρώ».
Για τις δυνατότητες που θα έχει ο ΠΑΟΚ χωρίς κανένα οικονομικό βάρος:
«Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ από αύριο κοιτάζει μόνο το μέλλον. Πλέον, δεν τον ταλανίζει κανένα πρόβλημα που να σχετίζεται με το παρελθόν. Έχει φύγει το άγχος από τα χρέη και μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον του για να βρεθεί στα επίπεδα που του αρμόζει. Αυτό που συζητάμε αφορά την σχέση της ΠΑΕ με την ΔΟΥ και όχι τις σχέσεις της ΠΑΕ με πρόσωπα. Μερικά πρόσωπα που είχαν εμπλακεί με την διοίκηση όπως ο Κούδας θα απεμπλακούν από αυτή την διαδικασία. Υπήρξαν πρόσωπα τα τελευταία χρόνια που είχαν συμμετάσχει στην διοίκηση και αυτή η υπόθεση των φορολογικών χρεών τους συμπαρέσυρε».
*Πηγή: arenafm.gr*

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Football League!

Η Football League ανακοίνωσε τo πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στα πλέι οφ και πλέι άουτ της Football League.
Αναλυτικά:
Δευτέρα 4 Μαΐου
Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής (18:00 OTE TV, ΕΑΚ Βόλου)
ΑΕΛ – Απόλλων (18:00 OTE TV, Αλκαζάρ)
ΑΕΚ – Παναχαϊκή (18:00 OTE TV, ΟΑΚΑ)
α) Ο αγώνας μεταξύ των ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 164/23-03-2015 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ.
β) Ο αγώνας μεταξύ των ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 116/26.03.2015 Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ PLAY OUT
1ος όμιλος (2η αγωνιστική play out)
Κυριακή 3 Μαΐου
Ηρακλής Ψαχνών – Επισκοπή (17:00, Δημ. Στάδιο Ψαχνών)
Ερμιονίδα – Αχαρναϊκός (17:00, Δημ. Γήπεδο Κρανιδίου)
Παναιγιάλειος – Καλλιθέα (17:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)
2ος όμιλος (2η αγωνιστική play out)
Κυριακή 3 Μαΐου
Αναγέννηση Καρδίτσας – Τύρναβος (17:00, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)
Αγροτικός Αστέρας – Πιερικός (17:00, Γήπεδο Ευόσμου)
Αιγινιακός – Ζάκυνθος (17:00, Δημ. «Γ. Παραλυκίδης»).

Μεξικό: Γκολάρα με … οβίδα και πανηγυρισμός απόλαυση από τον Αγκιλάρ!! (video)

Θέαμα εις διπλούν προσέφερε ο Πολ Αγκιλάρ  στη διάρκεια της ισοπαλίας 1-1  της  Σίβας Γουαδαλαχάρα με την Κλαμπ Αμέρικα για το  μεξικανικό πρωτάθλημα.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 16ο λεπτό όταν μετά από ομαδική προσπάθεια των παικτών τους η μπάλα έφθασε στα πόδια του Αγκιλάρ που επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη του με μία τρομερή βολίδα που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της Σίβας νικώντας τον ανήμπορο να αντιδράσει γκολκίπερ της  Λουίς Ενρέστο Μίτσελ.
Με τον σκόρερ να συνοδεύει το εξαιρετικό του γκολ με έναν απόλυτα απολαυστικό πανηγυρισμό  αμέσως μετά ενώ αρκετοί συμπαίκτες του συνέπραξαν στο … τελετουργικό.





*Πηγή: onsports.gr*

«Θέλει να γυρίσει στην Άρσεναλ ο Ποντόλσκι»

Την επιθυμία του Λούκας Ποντόλσκι να επιστρέψει στην Άρσεναλ μετά το τέλος του δανεισμού του στην Ίντερ, αποκάλυψε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.
Ο Γερμανός επιθετικός παραχωρήθηκε από τους «κανονιέρηδες» στις αρχές Ιανουαρίου και από τότε, δημοσιεύματα τον ήθελαν ακόμα και να έχει ήδη πραγματοποιήσει την τελευταία του εμφάνιση με την ομάδα του Βενγκέρ.
Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική, με τον τεχνικό της Ίντερ, Ρομπέρτο Μαντσίνι, να προαναγγέλλει την αποχώρηση του Ποντόλσι από το Μιλάνο στο φινάλε της σεζόν και την επιθυμία του να επιστρέψει και να διεκδικήσει και πάλι μια θέση στο ρόστερ της Άρσεναλ.
«Στην Ιταλία έχουμε μια συνήθεια να είμαστε ανυπόμονοι. Όμως δεν μπορούν τα πάντα να γίνουν γρήγορα, ειδικά όταν αλλάζεις χώρες και ομάδες. Η κατάσταση με τον Ποντόλσκι είναι λίγο διαφορετική, διότι είναι δανεικός και θέλει να επιστρέψει στην Άρσεναλ» απάντησε σε ερώτηση για τις κινήσεις ενόψει της νέας σεζόν ο Μαντσίνι.
Ο Ποντόλσκι, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στα 12 ματς που έχει παίξει στο ιταλικό πρωτάθλημα, δεσμεύεται με συμβόλαιό έως το καλοκαίρι του 2016 με τους «κανονιέρηδες».
*Πηγή: England365.gr*

«Υποστολή σημαίας» στη Μπλάκμπερν!!

Την αποχώρησή του από τη Μπλάκμπερν στο φινάλε της σεζόν ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Νταν.
Ο 35χρονος μέσος, ο οποίος βρισκόταν στα κλιμάκια της ομάδας από την ηλικία των 8, θα αποτελέσει παρελθόν από το «Ίγουντ Παρκ αυτό το καλοκαίρι.
Την είδηση την αποκάλυψε ο ίδιος, ο οποίος μίλησε την αποχώρησή του από τον σύλλογο που υπηρέτησε για τόσα χρόνια (με μια τετραετή διακοπή στη Μπέρμιγχαμ από το 2003 έως το 2007) εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία να ξανασυναντηθούν οι δρόμοι τους.
«Όλα τα ωραία πράγματα κάποια στιγμή τελειώνουν. Μετά από 27 χρόνια θα φύγω από την ομάδα, αλλά αυτό ελπίζω να είναι προσωρινό. Είμαι εδώ από τα οκτώ μου και νιώθω περήφανος που πραγματοποίησα το παιδικό μου όνειρο και αγωνίστηκα στην ομάδα της πόλης μου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νταν στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπλάκμπερν.
*Πηγή: England365.gr*

«60 εκατομμύρια για επιθετικούς η Λίβερπουλ»

Το ποσό των 60 εκατομμυρίων λιρών για την ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής αναμένεται να δαπανήσει το καλοκαίρι η Λίβερπουλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Telegraph». Ντεπάι, Ινγκς και Μπεντεκέ οι βασικοί στόχοι.
Μπαλοτέλι, Λάμπερτ και Μπορίνι δεν κατάφεραν φέτος να κάνουν τη διαφορά στην επίθεση των «κόκκινων», την ώρα που ο Στάριτζ έχει χάσει περισσότερα ματς στο πρωτάθλημα από αυτά που έχει αγωνιστεί…
Η προβληματική εικόνα της γραμμής κρούσης, έβαλε σε σκέψεις τον Μπρένταν Ρότζερς και τους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Telegraph», είναι έτοιμοι να δαπανήσουν το ποσό των 60 εκατομμυρίων λιρών για να αλλάξουν τα δεδομένα της επίθεσης.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Μέμφις Ντεπάι, Ντάνι Ινγκς και Κριστιάν Μπεντεκέ αποτελούν τους τρεις βασικούς στόχους της Λίβερπουλ για την θερινή μεταγραφική περίοδο.
Για το θέμα του πρώτου, ο οποίος ενδιαφέρει έντονα και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ρότζερς απέφυγε να διαψεύσει όταν του έγινε σχετική ερώτηση.
*Πηγή: England365.gr*

Στο «PAOK Sports Arena» ο Χαλβατζάκης!!

Την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Κολοσσό Ρόδου παρακολούθησε, δια ζώσης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Χαλβατζάκης βρέθηκε στο «PAOK Sports Arena», για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Κολοσσό Ρόδου, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είδε τους Ροδίτες να κάνουν μεγάλη προσπάθεια στο τέλος, αλλά αυτός που.. χαμογέλασε ήταν ο «δικέφαλος», που πήρε τη νίκη με 77-72.
*Πηγή: superbasket.gr*

Σοκαριστικός τραυματισμός στο «Παγκρήτιο»!

Το γήπεδο «πάγωσε». Ο Γκορκς συγκρούστηκε με τον Μαρκόφσκι στο ματς του Εργοτέλη με την Κέρκυρα και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ευτυχώς έχοντας τις αισθήσεις του.

Σοκαριστικός τραυματισμός στο «Παγκρήτιο»
Σοκαριστική φάση στο ματς του Εργοτέλη με την Κέρκυρα. Το «Παγκρήτιο» πάγωσε το 4ο λεπτό της αναμέτρησης όταν στην προσπάθειά του να πιάσει κεφαλιά από κόρνερ ο Γκοργκς συγκρούστηκε με μεγάλη δύναμη στον αέρα με τον Μαρκόφσκι.

Εκτός από το χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο από το replay της φάσης φαίνεται πως ήταν εξαιρετικά δυνατό, ο στόπερ του Εργοτέλη έπεσε άσχημα στο έδαφος. Η κινητοποίηση τόσο του διαιτητή όσο και όλων των παικτών ήταν άμεση καλώντας το ιατρικό επιτελείο. Το τιμ των Κρητικών μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κι εν συνεχεία τον μετέφεραν στο νοσοκομείο με το ασθενοφόρο του γηπέδου. Κατά την διάρκεια που βρισκόταν στο φορείο, ο Γκορκς φάνηκε εμφανώς ζαλισμένος από την σύγκρουση, αλλά έδειχνε να είχε τις αισθήσεις του.

Από την φάση υπέστη μια ελαφριά διάσειση και ο Μαρκόφσκι, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στο ημίχρονο για προληπτικούς λόγους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά στο… στόχο ο ΠΑΟΚ!!

Ακόμη πιο κοντά στην κατάληψη της τρίτης θέσης στην κανονική περίοδο της Α1 βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μετά τη δύσκολη εντός έδρας νίκη (77-72) επί του «μαχητικού» Κολοσσού Ρόδου.

Κοντά στο… στόχο ο ΠΑΟΚ
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέβιν Λάνγκφορντ, ο ΠΑΟΚ κατέβαλε την αντίσταση (77-72) του «μαχητικού» Κολοσσού στην Πυλαία, με αποτέλεσμα να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά στην κατάληψη της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια της Α1!

Στους 20 πόντους σταμάτησε ο Αμερικανός φόργουορντ, με τον Όντουμ να είχε 14, μοιράζοντας και 8 ασίστ και τον Βον να προσθέτει άλλους 12. Από την ομάδα της Ρόδου, κορυφαίος ήταν ο Τσάμης με 14 πόντους, ενώ ο Ντομινίκ Ουότερς είχε 10.

Με καλό και γρήγορο ρυθμό και από τις δύο ομάδες ξεκίνησε η αναμέτρηση (6-5). Περίπου μέχρι τα μισά, ο Κολοσσός ήταν κοντά (11-9), ωστόσο στη συνέχεια ακολούθησε ένα σερί 10-0 από τον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα η υπέρ του διαφορά να «εκτοξευθεί» στο +12 (21-9). Στα τελευταία τρία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι συνδέθηκαν ξανά με το καλάθι, αλλά και οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου από την άλλη διατηρούσαν την υπέρ τους διαφορά στα ίδια επίπεδα, με το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο να διαμορφώνεται στο 27-17.

Με ένα τρίποντο… ξέσπασμα, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο, πηγαίνοντας ακόμα και στο +17 (36-19). Ωστόσο, με την είσοδο των Τσάμη και Λαρεντζάκη στο παρκέ, ο Κολοσσός «συμμάζεψε» κάπως την κατάσταση, κάνοντας ένα επιμέρους σκορ 2-8 και μειώνοντας έτσι σε 38-27. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, με αποτέλεσμα να φέρουν το ματς στους έξι πόντους (40-34), με το «Δικέφαλο του Βορρά» να πηγαίνει τελικά στα αποδυτήρια με το +8 (45-37).

Στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου, οι άμυνες είχαν πάει… περίπατο και για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ όμως να ήταν αυτός που διατηρούσε τη διαφορά (53-45). Με τους Βον και Όντουμ, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου πήγε ξανά σε διψήφιο αριθμό (58-45), με τον Κολοσσό να αντιδρά και να μειώνει (60-53), αλλά χάρη σε δύο καλές άμυνες οι γηπεδούχοι να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο στο +11 (64-53).

Χάρη σε ένα σερί 5-0 στα πρώτα τρία λεπτά, ο ΠΑΟΚ πήγε ξανά στο +16 (69-53). Όμως, ο Κολοσσός δεν τα παράτησε και μέσω της καλής του άμυνας έτρεξε ένα σερί 10-0, με το οποίο μείωσε στους επτά (69-62), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Με δύο βολές του Λάνγκφορντ, οι γηπεδούχοι «ξεκόλλησαν» (71-62) προς στιγμήν, αλλά οι «θαλασσί» έβαλαν… φωτιά στο παιχνίδι, πηγαίνοντας στο -3 (71-68), στα 36,8’’ πριν το τέλος. Όπως είναι φυσικό, το ματς οδηγήθηκε στη ρωσική… ρουλέτα των βολών, με τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να διατηρούν τη ψυχραιμία τους –και το προβάδισμα- μέχρι τέλους (77-72).

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 42-34, 64-53, 77-72

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 20 (1), Λιάπης, Κάρτερ 8, Τσόχλας 3 (1), Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 7 (1), Κώττας, Όντουμ 14 (2), Βον 12, Σιναντίνοβιτς, Χαριτόπουλος 4, Σαλούστρος 4.

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 4, Λαρεντζάκης 8, Σιόλογκας, Ουότερς 10, Μανωλόπουλος, Σμιθ 8, Στεφανίδης 4, Λίντεν 2, Σκοτ 8, Τσάμης 14 (2), Χάγκινς 7, Ρόμπινσον 7 (1). *Πηγή: sport-fm.gr*

Αναγνώριση για πέντε ερυθρόλευκους!

Πέντε παίκτες του Ολυμπιακού είναι στη λίστα του World Soccer με τους 500 πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του πλανήτη.

Αναγνώριση για πέντε ερυθρόλευκους
Μια μεγάλη αναγνώριση για τον Ολυμπιακό ήρθε από το περιοδικό World Soccer.

Στο τεύχος Απριλίου, δημοσιεύει μια λίστα με τους 500 πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του πλανήτη για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται πέντε παίκτες του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για τους Ντομίνγκες, Μανιάτη, Μαζουακού, Αφελάι και Μποτία, ενώ αναφορά γίνεται και στον Κολοβό ο οποίος ανήκει στους Πειραιώτες.

Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνεται και ο Μανωλάς, στην πρώτη του σεζόν στην οποία φορά τη φανέλα της Ρόμα.

Δείτε εδώ όλη τη λίστα του περιοδικού World Soccer… *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο ντραφτ ο Αγραβάνης!!


Τη συμμετοχή του Δημήτρη Αγραβάνη στο ντραφτ του NBA το 2015 ανακοίνωσε μέσω Twitter ο μάνατζερ του φόργουορντ του Ολυμπιακού!

Στο ντραφτ ο Αγραβάνης!
Την… τύχη του στο επερχόμενο ντραφτ του NBA θα δοκιμάσει ο Δημήτρης Αγραβάνης, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο μάνατζέρ του, Γιώργος Δημητρόπουλος. Τη φετινή σεζόν, ο νεαρός φόργουορντ του Ολυμπιακού έχει κατά μέσο όρο 4,4 πόντους και 2,7 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα, ενώ αντίστοιχα στην Α1 έχει 6,5 πόντους και 3,4 ριμπάουντ.



GeorgiosDimitropulos @DimitropulosOCT
@OctagonBballEU player Dimitrios Agravanis (PF - 1994 - Olympiakos) has declared for NBA 2015 Draft

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ε ρε τι χαίρεται ο Μπαρνιάνι…!!

Ο Αντρέα Μπαρνιάνι δεν έχει πολλούς αγωνιστικούς λόγους να χαίρεται φέτος, καθώς οι Νικς δεν τα κατάφεραν καθόλου καλά αυτή τη σεζόν, αλλά στα προσωπικά του έχει έναν πολύ καλό λόγο να αισθάνεται… βασιλιάς!

Ε ρε τι χαίρεται ο Μπαρνιάνι…
Ο Ιταλός ΝΒΑερ, διατηρεί σχέση με μία από τις ομορφότερες γυναίκες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και μάλιστα εστεμμένη! Ο Ιταλός ΝΒΑερ, διατηρεί σχέση με μία από τις ομορφότερες γυναίκες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και μάλιστα εστεμμένη!
Το… αμόρε του Μπαρνιάνι ονομάζεται Ναουάλ Αγιούμπ και έχει στεφθεί Μις Κολομβία το 2004. Απολαύστε την…

RECORD-402471-3 100910.25 8959843_orig ayoub6 b_5633_177429 bargnani_nawal_ayoub_valderrama1 bonghong04shtt1813-7c7aa header_image Nawal_Ayoub_3997_11_gr Nawal-Ayoub-1-ok nuova-1-0_0x410

Πηγή: Superbasket.gr

Κουρτουά: «Ένα βήμα πιο κοντά»


Ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος με την Τσέλσι ο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος έκανε σχετικό τουϊτάρισμα με αφορμή το ματς με την Άρσεναλ.

Κουρτουά: «Ένα βήμα πιο κοντά»
Η Τσέλσι έφυγε «ατσαλάκωτη» (0-0) την Κυριακή από το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άρσεναλ και άγγιξε τον τίτλο. Είναι δέκα βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας μάλιστα ένα παιχνίδι λιγότερο από τους «Πολίτες».

Τα επόμενα παιχνίδια των Λοδρέζων είναι με Λέστερ (εκτός), Κρίσταλ Πάλας (εντός), Λίβερπουλ (εντός), Γουέστ Μπρομ (εκτός), Σάντερλαντ (εντός), ενώ οι κάτοχοι της Premier League θα παίξουν με Τότεναμ (εκτός), ΚΠΡ (εντός), Σουόνσι (εκτός), Σαουθάμπτον (εντός). Οπότε θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να το χάσει η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Τιμπό Κουρτουά με σχετικό τουϊτάρισμα που έκανε παραδέχθηκε ότι μετά το παιχνίδι της Κυριακής οι «μπλε» είναι πιο κοντά στον στόχο τους.



0-0 yesterday, one step closer! Next game on Wednesday in Leicester! #cfc 🔵⚪️
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μουρίνιο: «Βαρετοί; Δεν νομίζω!»

Μπορεί οι οπαδοί της Άρσεναλ να φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια του λονδρέζικου ντέρμπι, χαρακτηρίζοντας βαρετό το παιχνίδι της Τσέλσι, όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο απάντησε με τη δική του... θεωρία!

Μουρίνιο: «Βαρετοί; Δεν νομίζω!»
Τη δική του απάντηση έδωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο σε όσους οπαδούς της Άρσεναλ φώναζαν ότι το παιχνίδι της Τσέλσι είναι βαρετό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι η Τσέλσι δεν είναι βαρετή και πως αυτό μπορεί να το δει κάποιος από διαφορετικά κριτήρια. «Δε νομίζω ότι η Τσέλσι είναι βαρετή. Δεν είναι αλήθεια. Εξαρτάται βέβαια με ποιο κριτήριο κρίνεις αν μια ομάδα είναι βαρετή ή όχι. Αν αυτό κρίνεται π.χ. στον αριθμό των γκολ, τότε έχουμε 18 ομάδες που είναι πιο βαρετές από εμάς», είπε ο προπονητής των «μπλε» που, στη συνέχεια, ανέφερε ότι αν το κριτήριο είναι τα γκολ που σκοράρει κάποιος, τότε μόνο η Μάντσεστερ Σίτι είναι πάνω από την ομάδα του.

«Στο κριτήριο των γκολ, μόνο η Μάντσεστερ Σίτι είναι καλύτερη από εμάς. Από εκεί και πέρα, η Τσέλσι είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα», ήταν τα λόγια του 52χρονου που, πό στη συνέχεια, πήρε... φόρα!

«Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάποια ομάδα καλύτερη από εμάς. Αν δούμε τις περισσότερες νίκες, τότε είμαστε οι καλύτεροι. Αν δούμε τους περισσότερους πόντους; Εϊμαστε οι καλύτεροι. Λιγότερες ήττες; Το ίδιο», ανέφερε ο πρώην τεχνικός της Ρεάλ, ο οποίος συνέχισε σε ανάλογο ύφος.

«Αν η καλύτερη ομάδα στον κόσμο είναι αυτή που οδηγεί την "κούρσα" της βαθμολογίας, τότε η Τσέλσι είναι η καλύτερη. Αν μιλάμε για την ομάδα που έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ, είναι και πάλι η Τσέλσι. Μόνο στα γκολ που σκοράρουμε είμαστε δεύτεροι», είπε ο Ζοσέ Μουρίνιο που τέλος επισήμανε ότι, όπως και αν δει κάποιος την ομάδα του φέτος, είναι ή η καλύτερη ή η δεύτερη καλύτερη.

«Όπως και αν κρίνετε τη φετινή Τσέλσι, είμαστε οι καλύτεροι και ακόμη και στη μοναδική εξαίρεση, είμαστε δεύτεροι. Είναι τόσο απλό», κατέληξε.

Η Τσέλσι είναι πρώτη στον πίνακα της βαθμολογίας με 77 βαθμούς, στο +10 από τη Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ, έχοντας, μάλιστα, και παιχνίδι λιγότερο από τους «πολίτες». *Πηγή: sport-fm.gr*

Διαμαρτύρεται για ντόπινγκ κοντρόλ ο Ολυμπιακός!!

Για την απουσία ντόπινγκ κοντρόλ στους τελικούς της Volleyleague -παρότι επιβάλλεται απ’ τους κανονισμούς- διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή ο Ολυμπιακός, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον Σταύρο Κοντονή.

Διαμαρτύρεται για ντόπινγκ κοντρόλ ο Ολυμπιακός
Παραφωνία χαρακτηρίζει την απουσία ντόπινγκ κοντρόλ απ’ τους τελικούς της Volleyleague ο Ολυμπιακός, με ανακοίνωσή του.

Οι «ερυθρόλευκοι» τόνισαν πως μια τέτοια ενέργεια δημιουργεί σκιές στην διαφάνεια του πρωταθλήματος, χαρακτηρίζοντας πάντως δίκαιες τις μέχρι τώρα νίκες του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά του Σταύρου Κοντονή, υπονοώντας πως αγνοεί τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μόνο να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται…

Βρισκόμαστε στα μέσα των τελικών του Ελληνικού Πρωταθλήματος της Volley League.

Φέτος το Πρωτάθλημα κατά γενική ομολογία είναι το ανταγωνιστικότερο και με το περισσότερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Τα παιχνίδια όλα της τελικής φάσης, αποζημιώνουν με θέαμα και σασπένς και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο. Γεμάτα γήπεδα χωρίς βία, διαιτησία με ποιότητα ανάλογη που αρμόζει σε τελικούς, εξαιρετική τηλεοπτική κάλυψη.

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει όμως και μια παραφωνία. Για πρώτη φορά, σε τελικούς Πρωταθλήματος, δεν έχει γίνει ακόμη αντιντόπινγκ κοντρόλ, όταν ρητά το επιβάλλει η προκήρυξη της διοργανώτριας ΕΣΑΠ!!!

Σε ένα επαγγελματικό Πρωτάθλημα, όπου οι αγώνες είναι συνεχόμενοι και με μεγάλη αγωνιστική διάρκεια, σε ένα Πρωτάθλημα με λίγους αθλητές, πολλοί από τους οποίους σε μεγάλη αθλητική ηλικία και δυστυχώς σε ένα πρωτάθλημα που στο παρελθόν υπήρξαν κρούσματα ντόπινγκ, η μη εφαρμογή αντιντόπινγκ κοντρόλ είναι κρίμα να δημιουργεί σκιές, που πιθανόν να μην έχουν και αντικείμενο.

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μόνο να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται…

ΥΓ1. Ο ΠΑΟΚ δικαίως, προς το παρόν, προηγείται στους τελικούς. Στη Σύρο στο Κύπελλο, αλλά και χθες, δώσαμε συγχαρητήρια προσωπικά στον Πρόεδρο, τον προπονητή και σε αθλητές του ΠΑΟΚ για τις νίκες τους.

ΥΓ2 Ο ευαίσθητος αρμόδιος Υπουργός κος. Κοντονής σε θέματα διαφάνειας και νομιμότητας, γνωρίζει το συγκεκριμένο θέμα, ή μάλλον γνωρίζει ότι γίνονται οι τελικοί του Πρωταθλήματος;
»

Φεύγει ο Σίλντεφελντ!!

Ο Γκόρντον Σίλντεφελντ δεν θα φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού και την νέα σεζόν. Ο Κροάτης ενημέρωσε ότι για οικογενειακούς λόγους θέλει να αγωνιστεί πατρίδα του.

Φεύγει ο Σίλντεφελντ
Η φετινή θα είναι και η τελευταία του σεζόν που θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Γκόρντον Σίλντεφελντ ενημέρωσε ότι δεν αποδέχεται την πρόταση που του έγινε για την ανανέωση του συμβολαίου του, υποστηρίζοντας ότι για οικογενειακούς λόγους θέλει να επιστρέψει να αγωνιστεί στην πατρίδα του.

Ο Κροάτης αμυντικός θα μείνει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν να συνεχίσει την καριέρα του όπου επιθυμεί εκείνος, με τα ΜΜΕ της χώρας του να υποστηρίζουν πως έχει συμφωνήσει με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Παναθηναϊκός αναζητά άλλον ποδοσφαιριστή για να καλύψει το κενό του Κροάτη, κάτι που σημαίνει ότι συνολικά θα αποκτηθούν δύο κεντρικοί αμυντικοί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γκιστ και Λαουάλ στη Θεσσαλονίκη!!


Με 13 και όχι 12 παίκτες ταξίδεψε ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση με τον Άρη, καθώς ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς πήρε μαζί του και τον Γκάνι Λαουάλ! Κανονικά και ο Τζέιμς Γκιστ.

Γκιστ και Λαουάλ στη Θεσσαλονίκη!
Μία έκπληξη και ένα ευχάριστο νέο είχε η αποστολή του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση με τον Άρη στο «Αλεξάνδρειο».

Οι «πράσινοι» θέλουν οπωσδήποτε το «διπλό», προκειμένου να παραμείνουν σε «τροχιά» πρωτιάς στην κανονική διάρκεια της Α1 και γι’ αυτό ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποφάσισε να πάρει τον Γκάνι Λαουάλ στη Θεσσαλονίκη, ενώ κανονικά ταξίδεψε και ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα το τελευταίο διάστημα.

Έτσι, η αποστολή του «τριφυλλιού» αποτελείται από 13 παίκτες και συγκεκριμένα τους: Δημήτρη Διαμαντίδη, Έι Τζέι Σλότερ, Νίκο Παππά, ΝτεΜάρκους Νέλσον, Λευτέρη Μποχωρίδη, Γιάνις Μπλουμς, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, Τζέιμς Γκιστ, Αντώνη Φώτση, Εστέμπαν Μπατίστα, Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Γκάνι Λαουάλ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προς NBA ο Χουέρτας!!

Στο NBA είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του την επόμενη σεζόν ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής «Sport»!

Προς NBA ο Χουέρτας!
Ευρώπη… τέλος για τον Μαρσελίνιο Χουέρτας, όπως αποκάλυψε η «Sport»!

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Βραζιλιάνος γκαρντ δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα, το οποίο λήγει τον προσεχή Ιούνιο, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στο NBA.

Πριν από μερικούς μήνες, οι δύο πλευρές είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για να την επέκταση της συνεργασίας τους, ωστόσο αυτές «πάγωσαν» και μάλιστα ο λόγος φέρεται να είναι πως ο Χουέρτας έχει ήδη πρόταση από ομάδα του «μαγικού κόσμου» με εγγυημένο συμβόλαιο, ύψους δύο εκατ. δολαρίων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Καλνιέτις από την Λοκομοτίβ Κουμπάν!!


Τη λύση του συμβολαίου της με τον Μάντας Καλνιέτις ανακοίνωσε η Λοκομοτίβ Κουμπάν, βάζοντας τέλος στην τριετή θητεία του Λιθουανού πόιντ γκαρντ με τη ρώσικη ομάδα.

Τέλος ο Καλνιέτις από την Λοκομοτίβ Κουμπάν
Παρελθόν από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν αποτελεί επίσημα ο Μάντας Καλνιέτις. Ο 28χρονος πόιντ γκαρντ έλυσε το συμβόλαιό του με τη ρωσική ομάδα, στην οποία αγωνίζεται από το 2012.

Ο τραυματισμός του στο γόνατο είχε βάλει έτσι και αλλιώς πρόωρα τέλος στη φετινή του σεζόν με την ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, όμως ο Λιθουανός άσος θα αναζητήσει άμεσα τον επόμενο προορισμό της καριέρας του. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αναζητήσει την τύχη του στο ΝΒΑ, αν και αναμένεται η… μισή Ευρώπη να προστρέξει για να αποσπάσει την υπογραφή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παυλίδης: «Όλοι πλέον ασχολούνται με τον Ολυμπιακό»

Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας έχει κάνει όλη την Ευρώπη να μιλάει για τον Ολυμπιακό, όπως τόνισε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χάρης Παυλίδης.«Να μείνουμε προσγειωμένοι» είπε, τονίζοντας την πίστη του για το μέλλον

Παυλίδης: «Όλοι πλέον ασχολούνται με τον Ολυμπιακό»
Τον τρόπο που η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού κατάφερε να επιβληθεί της πανίσχυρης Σαμπαντέλ και να σηκώσει την Ευρωλίγκα εξήγησε στο ΣΠΟΡ Fm 94,6 ο Χάρης Παυλίδης.

«Κάθε μέρα λέγαμε το όνομά της στις προπονήσεις», είπε ο προπονητής της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, για να τονίσει τη θέληση της ομάδας του να επικρατήσει της κορυφαίας ομάδας του κόσμου, ενώ μίλησε για τα δύσκολα σημεία του ματς, τη βοήθεια του Ερασιτέχνη, αλλά και την πίστη του για το μέλλον που έχει αυτή η ομάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη… σημαδιακή πρόκριση του μπασκετικού Ολυμπιακού στο Final-4, αλλά και τους στόχους για τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Παυλίδης στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω» με τους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη:

Για το αν αγχώθηκε με το προβάδισμα της Σαμπαντέλ (4-1) στην αρχή του ματς: «Είχε πολύ χρόνο ακόμα το ματς. Ήξερα ότι είναι θέμα χρόνου να ξαναμπούμε στο παιχνίδι, γιατί έβλεπα πως η Σαμπαντέλ δεν ήταν σίγουρη για τη διαφορά που είχε πάρει. Είναι ομάδα που ξέρει να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου. Τα γκολ μπήκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης. Ήξερα, όμως, πως θα βρούμε λύσεις, γιατί μπήκαμε μουδιασμένα στην αρχή. Μπροστά σε τέτοιο κοινό, ήταν σίγουρο πως θα μας προξενήσει άγχος. Ειδικά το παιχνίδι της Παρασκευής ήταν ακόμα πιο δύσκολο, είχαμε περισσότερο άγχος».

Για το δυσκολότερο σημείο του ματς: «Όταν η Σαμπαντέλ το γύρισε σε 9-8, πέντε λεπτά πριν το τέλος. Αν σε εκείνο το σημείο έβαζε ένα γκολ ακόμα, θα ήταν δύσκολο να το ανατρέψουμε. Σε εκείνο το σημείο βοήθησε πολύ ο κόσμος. Παρακολουθούσε το παιχνίδι, καταλάβαινε τι έβλεπε. Μπορεί να υπάρχει μια κερκίδα που φωνάζει, όμως είναι σημαντικό να καταλαβαίνει και τι βλέπει, σε ποιο σημείο να φωνάξει. Στην τελευταία άμυνα έβλεπα τις ισπανίδες που κοίταζαν τον διαιτητή γιατί δεν άκουγαν το σφύριγμα, είχαν χάσει εντελώς τη συγκέντρωσή τους. Μια άμυνα να σου δώσει ο κόσμος, είναι μεγάλο κέρδος».

Για το ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε κανένα απ’ τα πρώτα σπριντ στα οκτάλεπτα: «Η Σαμπαντέλ έχει τις πιο γρήγορες αθλήτριες του κόσμου, την Παρέχα και την Προκοφίεβα. Μόνο… μεταξύ τους θα την έχαναν».

Για το αν επηρεάστηκαν απ’ την πρόκριση του μπασκετικού Ολυμπιακού: «Ήταν σημαδιακό το ματς του μπάσκετ. Όλες οι κοπέλες πίστεψαν πως, αφού ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μπαρτσελόνα, μπορούμε κι εμείς».

Για την δυναμική της Σαμπαντέλ: «Είναι η καλύτερη ομάδα που έχει εμφανιστεί ποτέ σε πισίνα και παραμένει η καλύτερη. Διάβασα από έναν Ισπανό φίλο ότι είχε 155 παιχνίδια χωρίς ήττα. Αυτό μας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους. Μετά το Σούπερ Καπ στη Βαρκελώνη είχαμε ει πως εμείς θα είμαστε νικητές την επόμενη φορά που θα τη συναντήσουμε. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, το Ολυμπιακός-Σαμπαντέλ μέσα στον Πειραιά».

Για το πώς τα κορίτσια μπήκαν σ’ αυτή τη νοοτροπία: «Κάθε μέρα η προπόνησή μας, εκτός από τακτική κλπ, υπήρχε πλάνο για τη Σαμπαντέλ. Ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε να αγωνιστούμε κόντρα στην καλύτερη και έπρεπε να είμαστε συνεχώς προετοιμασμένοι. Σχεδόν σε όλες τις προπονήσεις ακουγόταν το όνομά της. Θέλοντας και μη τους έγινε βίωμα. Γι’ αυτό ήμασταν αρκετά προετοιμασμένοι για το ματς».

Για το αν πίστευε πως η κατάκτηση της Ευρωλίγκας θα ερχόταν τόσο σύντομα μετά το LEN Trophy: «Στο πίσω μέρος του μυαλού μου το πίστευα. Ήθελα να κρατήσω χαμηλούς τόνους, βέβαια, για να συνεχίσουν τα κορίτσια τη δουλειά, να μη πάρουν τα μυαλά τους αέρα. Πήραμε το Len, πήραμε πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας… Υπάρχει μέλλον, όμως σημασία έχει να μένεις προετοιμασμένος. Δεν μπορείς να πεις ότι θα είσαι συνεχώς πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά μπορείς να στοχεύεις στο να τα δίνεις όλα στο Final-4 και ό,τι γίνει. Όλοι πλέον ασχολούνται με τον Ολυμπιακό. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τα κορίτσια και για την ομάδα. Δίνει κύρος στον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα».

Για τον επόμενο στόχο: «Τώρα βλέπουμε το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της χρονιάς. Αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, η χρονιά είναι αποτυχημένη, ανεξάρτητα απ’ το Ευρωπαϊκό».

Για τις υποδομές στο ελληνικό πόλο: «Υπάρχει τρομερή τεχνογνωσία στο ελληνικό πόλο και ειδικά στο γυναικείο, γι’ αυτό υπάρχει και τέτοια διασπορά. Από πολλά μέρη της Ελλάδας βγαίνουν κορίτσια που στελεχώνουν Εθνικές ομάδες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, είναι οι εγκαταστάσεις. Εμείς κάνουμε προπόνηση σε 17 μέτρα. το απόγευμα, γιατί το πρωί τα κορίτσια έχουν σχολείο. Δεν είναι προπονήσεις αυτές για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι και ακριβό σπορ λόγω πετρελαίου. Πολλά κολυμβητήρια μένουν κλειστά. Αν ο Πειραιάς δεν αποκτήσει ένα καινούριο κολυμβητήριο, δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Η Σαμπαντέλ είναι μια πόλη 40.000 κατοίκων και έχει δύο κλειστές πισίνες και μια ανοιχτή. Η ομάδα έχει 30.000 μέλη».

Για το αν υπήρχε κάποιο έξτρα έπαθλο για τα κορίτσια: «Ο κύριος Μαρινάκης είπε για κάποιο πριμ, αλλά δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω. Πιστεύω πως κάτι θα πάρουν. Τα κορίτσια της Σαμπαντέλ είναι επαγγελματίες, παγκόσμιες πρωταθλήτριες με την Εθνική και οι απολαβές τους προέρχονται απ’ την ομοσπονδία τους. Απ’ το σύλλογό τους παίρνουν έξτρα, τα χρήματα έρχονται απ’ το κράτος. Οι πολίστες παίρνουν περισσότερα λεφτά απ’ όσα οι μπασκετμπολίστες της Α1 στην Καταλονία. Είναι πολύ διαφορετικό επίπεδο απ’ ότι είμαστε εμείς. Δεν είναι τυχαίο ότι έμειναν τρία χρόνια αήττητες».

Για την βοήθεια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και του κόσμου: «Βοηθάει πολύ ο σύλλογος, γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει κάποια βήματα παραπάνω. Βοηθάει και ο κόσμος. Τα περισσότερα παιδιά που θα δώσουν ένα εισιτήριο θα τα στερηθούν, αλλά ευτυχώς ο Ερασιτέχνης μας έχει αγκαλιάσει. Έχουν γίνει μεγάλες μεταγραφές. Ασημάκη, Μπιανκόνι… Γίνονται οικονομικές θυσίες».

Μουρίνιο: «Ίσως το καλύτερο ματς του Τέρι»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την παρουσία του Τζον Τέρι στο ντέρμπι με την Άρσεναλ ο Ζοσέ Μουρίνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Άγγλος πραγματοποίησε ίσως το κορυφαίο παιχνίδι του στην Τσέλσι.
Οι «μπλε» απειλήθηκαν σε ελάχιστες στιγμές και κράτησαν τελικά το μηδέν στην άμυνά τους, με τον αρχηγό της ομάδας να πραγματοποιεί μια… μεγαλοπρεπέστατη εμφάνιση.
Μάλιστα ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε τόσο ενθουσιασμένος με τον Τέρι, που δεν δίστασε να πει ότι το συγκεκριμένο ματς ήταν ίσως και το καλύτερο στην καριέρα του έμπειρου στόπερ.
Αναλυτικά η δήλωση του Μουρίνιο για την εμφάνιση του Τέρι:
«Ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι του Τζον. Ήταν πραγματικά απίστευτος. Θυμάμαι άλλη μια εμφάνιση στο Χάιμπουρι στην πρώτη μου θητεία στην ομάδα, όμως τώρα ήταν φοβερός. Τα έκανε όλα σωστά, διάβαζε σωστά τις φάσεις, καθοδηγούσε την τετράδα της άμυνας, έκανε καθοριστικές επεμβάσεις, έκοβε, ήταν σωστός με τη μπάλα στα πόδια ... Η ομάδα συνολικά ήταν εκπληκτική, όμως ο Τζον είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους».
*Πηγή: superbasket.gr*

Μήνυμα ενότητας από Μάτα!!

Να αφήσουν πίσω τους την «βαριά» ήττα (0-3) από την Έβερτον και να συνεχίσουν ενωμένοι, επιστρέφοντας άμεσα στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες, κάλεσε τους συμπαίκτες του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Χουάν Μάτα. 
«Σίγουρα κανείς δεν αισθάνεται καλά και όλοι είμαστε στενοχωρημένοι. Όμως το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μείνουμε ενωμένοι και να κοιτάξουμε μπροστά. Για μια ομάδα σαν εμάς, ένα τέτοιο σκορ δεν μπορείς να το δεχτείς εύκολα, αλλά πρέπει να το αφήσουμε πίσω και να συγκεντρωθούμε στα ματς που έρχονται.
Όλοι στην ομάδα θέλουμε να εξασφαλίσουμε μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν και για καταφέρουμε να το πετύχουμε θα πρέπει να επιστρέψουμε στο σωστό δρόμο, με καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα. Δεν μπορούμε να έχουμε άλλο παιχνίδι σαν αυτό» έγραψε στο προσωπικό του blog ο Ισπανός άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.*Πηγή: superbasket.gr*

Στη διάθεση του Μουρίνιο ο Όσκαρ ενόψει Λέστερ!!

Απόλυτα υγιής για να αγωνιστεί στο επερχόμενο ματς της Τσέλσι κόντρα στη Λέστερ την Τετάρτη (29/4) είναι ο Όσκαρ, μετά τον τραυματισμό του στο ντέρμπι κόντρα στην Άρσεναλ.
Τέλος καλό, όλα καλά με τον Όσκαρ. Οι φόβοι για διάσειση δεν επαληθεύτηκαν, ο Βραζιλιάνος άσος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και από το βράδυ της Κυριακής βρίσκεται σπίτι του.
Μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Νταβίντ Οσπίνα στο ντέρμπι του Λονδίνου κόντρα στην Άρσεναλ, ο 23χρονος υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, δίχως να διαγνωστεί με κάτι.
Έτσι λοιπόν, θα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή των «μπλε» για την αναμέτρηση στο «King Power Stadium» κόντρα στη Λέστερ.
*Πηγή: superbasket.gr*

Έτοιμη για την άνοδο η Μπόρνμουθ!!

Ενενήντα λεπτά μακριά από την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται η Μπόρνμουθ.
Στο ματς που ολοκληρώνει απόψε (21:45) την 45ή και προτελευταία αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ, η ομάδα του Έντο Χόου υποδέχεται την-αδιάφορη βαθμολογικά-Μπόλτον και με νίκη θα «κλειδώσει» την δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στα… σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Και αυτό, διότι με ένα ματς λιγότερο από την 3η Μίντλεσμπρο, η Μπόρνμουθ έχει αυτή τη στιγμή 84 πόντους, όσους και το συγκρότημα του Αϊτόρ Καράνκα, αλλά υπερέχει ξεκάθαρα στην διαφορά τερμάτων (+47 έναντι +31), που είναι και το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Κάτι που σημαίνει πρακτικά, πως σε περίπτωση που απόψε καταφέρει να κατακτήσει την εντός έδρας νίκη θα φτάσει τους 87 βαθμούς και θα στείλει τη διαφορά τερμάτων με τη «Μπόρο» πάνω από τα 16 τέρματα, αριθμός που δεν καλύπτεται στην τελευταία «στροφή» της Τσάμπιονσιπ το ερχόμενο Σάββατο (2/5).
*Πηγή: superbasket.gr*

Νο... Pasaran!!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ετοιμάζεται να πάρει μέρος στα πλέι οφ και αυτό εν πολλοίς οφείλεται στην άρνησή του να… παραδοθεί στους «μεγάλους». Το sport-fm.gr καταγράφει τις εξαιρετικές επιδόσεις του.

Νο... Pasaran
Από ομάδα-ασανσέρ και καταφέρνοντας να παραμερίσει την οικονομική στενότητα των τελευταίων χρόνων ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε πιο δυνατός, ετοιμάζεται να εξασφαλίσει για 5η χρονιά την παρουσία του στην πρώτη κατηγορία και καλώς εχόντων των πραγμάτων τη συμμετοχή του στην Ευρώπη.

Για να φτάσει σε αυτό το σημείο χρειάστηκαν μικρές και μεγαλύτερες υπερβάσεις, σωστές επιλογές, μεθοδική δουλειά και εξαιρετικά αποτελέσματα απέναντι στους λεγόμενους μεγάλους. Σημείο-κλειδί όπως αποδείχθηκε στη φετινή παρουσία των Ηπειρωτών.

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης έφυγαν με βαριά σκορ και σκυμμένο το κεφάλι από τους «Ζωσιμάδες», ενώ ηττημένος έφυγε και ο Ατρόμητος -ο βασικός αντίπαλος στη μάχη των πλέι οφ. Με τις ίδιες ομάδες τα κατάφερε περίφημα και μακριά από την έδρα του, αποκομίζοντας ισάριθμες ισοπαλίες.

Με απλά λόγια καμία ομάδα που βρίσκεται από... πάνω του δεν κατάφερε να τον νικήσει. Ούτε καν εκείνες (εκτός του Ατρομήτου, η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός) με τις οποίες κονταροχτυπήθηκε για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

25/4 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
19/4 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
5/4 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 3-1
15/3 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-0
24/1 Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
14/1 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2
4/1 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0
18/12 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 3-0
14/12 ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 1-0
6/12 Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2
11/1 Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
14/9 ΠΑΣ Γιάννινα-SKODA Ξάνθη 2-2
24/8 ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 3-1 *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μπλέκουν» και τον Ολυμπιακό για Μαριάνοβιτς!!

Κάθε άλλο παρά απαρατήρητη έχει περάσει η φετινή σεζόν που κάνει ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, με τον Τύπο της Σερβίας να «μπλέκει» ακόμα και το όνομα του Ολυμπιακού!

«Μπλέκουν» και τον Ολυμπιακό για Μαριάνοβιτς!
Αναμφίβολα, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς με τη φετινή χρονιά που κάνει στον Ερυθρό Αστέρα συγκαταλέγεται στους πιο βελτιωμένους παίκτες της Ευρώπης. Έτσι, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει ο Σέρβος «γίγαντας» στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου, με τον Τύπο της Σερβίας να έχει αρχίσει ήδη τη… μεταγραφολογία, όπου εκτός από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, αναφέρεται και το όνομα του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, ο μάνατζερ του Μαριάνοβιτς, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, μίλησε στην ιστοσελίδα «Mozzasport», όπου αποκάλυψε το ενδιαφέρον πέντε ομάδων –χωρίς να αποκαλύψει κάποιο όνομα- για τον πελάτη του, τονίζοντας όμως πως προτεραιότητά του είναι να αγωνιστεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και το NBA. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, οι Μπακς είναι αυτοί που έχουν στείλει σκάουτερ για να τον παρακολουθούν.

«Προτεραιότητα του Μαριάνοβιτς μετά το τέλος της φετινής σεζόν είναι να πάει στο NBA. Ήδη πέντε ομάδες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για εκείνον, ωστόσο καμία περίπτωση δεν έχει προχωρήσει. Όλα θα ξεκαθαρίσουν στο τέλος της χρονιάς», ήταν η δήλωση του Μίσκο Ραζνάτοβιτς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτος στη μάχη του Final-4 o Ολυμπιακός!!

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας θα γίνει το τζάμπολ στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Παρασκευή 15 Μαΐου) στο Final-4 της Ευρωλίγκας. Στις 22:00 παίζουν Ρεάλ Μαδρίτης-Φενερμπαχτσέ.

Πρώτος στη μάχη του Final-4 o Ολυμπιακός

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα, το τζάμπολ θα γίνει στις 19:00 ώρα Ελλάδας (18:00 ώρα Ισπανίας) ενώ ο έτερος ημιτελικός ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ρεάλ Μαδρίτης και την Φενερμπαχτσέ θα ξεκινήσει στις 22:00 (21:00 τοπική ώρα). *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μόνο ο Θεός ξέρει που θα αγωνίζομαι του χρόνου»

Μπορεί ο Τσιτσαρίτο να είναι αυτός που έκανε τη διαφορά στα τελευταία ματς της Ρεάλ, όμως ο ίδιος δηλώνει άγνοια σχετικά με το μέλλον του, τονίζοντας πάντως ότι απολαμβάνει το χρόνο του στη Μαδρίτη.

«Μόνο ο Θεός ξέρει που θα αγωνίζομαι του χρόνου»
Μπορεί να είναι ο άνθρωπος της Ρεάλ στα τελευταία δύο παιχνίδια, καθώς με δικά του καθοριστικά γκολ η Ρεάλ επικράτησε τόσο της Ατλέτικο για το Champions League (1-0), αλλά και της Θέλτα για το ισπανικό πρωτάθλημα (4-2), όμως ο Τσιτσαρίτο δεν ξέρει που θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν.

Ο Μεξικανός φορ που αγωνίζεται στους «μερένχες» δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δήλωσε ότι απολαμβάνει το χρόνο του στη Μαδρίτη και πως δεν τον νοιάζει το μέλλον καθώς ζει για το σήμερα.

«Αγωνίζομαι για τη Ρεάλ Μαδρίτης και το απολαμβάνω. Δεν ξέρω που θα αγωνίζομαι του χρόνου. Θα παίζω όπου θέλει ο Θεός. Εγώ ζω για το σήμερα», ήταν τα λόγια του 26χρονου που στη συνέχεια εξέφρασε την αγάπη του για τη «βασίλισσα».

«Δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ μόνο για φέτος ή για έναν ακόμη χρόνο ή και για περισσότερο. Εγώ στοχεύω στο να αγωνίζομαι για όσο περισσότερα λεπτά μπορώ στην καλύτερη ομάδα του κόσμου. Αγαπώ αυτόν τον σύλλογο», που τέλος τόνισε ότι το παιχνίδι με τη Θέλτα του δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

«Στις κακές στιγμές, υπήρξαν άνθρωποι που με στήριξαν και μου έλεγαν να έχω πίστη και πως η ευκαιρία μου θα έρθει. Το ματς ενάντια στην Θέλτα που δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια», κατέληξε.

Παράλληλα, ο Μαρσέλο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τσιτσαρίτο, επισημαίνοντας ότι επιτέλους παίρνει την ανταμοιβή που περίμενε.

«Ο Τσιτσαρίτο είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει σκληρά. Κάνει υπομονή όλο το χρόνο και επιτέλους πήρε την ανταμοιβή που περίμενε», είπε ο αριστερός μπακ της Ρεάλ.

Ο Χαβιέρ Ερνάντες, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έχει οκτώ γκολ φέτος με τους «μερένχες» σε 26 συμμετοχές (μόλις εννέα ως βασικός), με τη «βασίλισσα» να έχει οψιόν αγοράς του Μεξικανού, η οποία όμως, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, ισχύει μέχρι τις 30 Απριλίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νέο ΔΣ στη Super League!

Τη Δευτέρα 04/05 θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League και θα συζητηθεί μεταξύ άλλων το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Νέο ΔΣ στη Super League
Ορίστηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στη Super League, το όποιο θα λάβει μέρος στις 04/05 στις 14:00 στα γραφεία της Διοργανώτριας Αρχής. Θα γίνει συζήτηση για τα τηλεοπτικά και λοιπά δικαιώματα και τουλάχιστον άλλα τρία θέματα.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1)Επέκταση – Τροποποίηση Συμφωνιών Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών & Λοιπών Δικαιωμάτων μεταξύ του Συνεταιρισμού της FORTHNET και της από 05/08/2011 (ως έχει τροποποιηθεί) Εξωεταιρικής Συμφωνίας μεταξύ του Συνεταιρισμού και ΠΑΕ – Μελών του.
2) Σύμβαση Ανταποδοτικής Χορηγίας του Συνεταιρισμού για τα επόμενα έτη.
3)Επιλογή προμηθευτή επίσημης μπάλας Πρωταθλήματος 2015 – 16.
4)Θέματα Αγωνιστικού & Τηλεοπτικού Προγράμματος.
5)Διάφορα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τεστ για τα «πράσινα» ταλέντα!!

Αγωνιστική αξιολόγηση επίλεκτων εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών που έχουν γεννηθεί το 2002 και το 2003 θα γίνει το διήμερο 2,3/5 από το επιτελείο του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο.

Τεστ για τα «πράσινα» ταλέντα
Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Παναθηναϊκού «Απόστολος Νικολαΐδης» η αγωνιστική αξιολόγηση επίλεκτων αθλητών (Skills Tournament) για τις ηλικίες 2002 και 2003 των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού.

Με απόφαση της ΠΑΕ η διεξαγωγή του Skills Tournament 2015 θα πραγματοποιηθεί και πάλι στη Λεωφόρο που αποτελεί όνειρο για κάθε εκκολαπτόμενο ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί.

inner

Η αξιολόγηση των μικρών ποδοσφαιριστών θα γίνει από τους σκάουτερ της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, ενώ από τη Θύρα 10 της Λεωφόρου θα μπορούν να εισέλθουν οι οικογένειες και οι προπονητές των παιδιών, καθώς και οι φίλαθλοι που το επιθυμούν. Στο γήπεδο αναμένεται να βρεθούν οι σκάουτερ Δημήτρης Μάρκος, Νίκος Πατσιαβούρας, Ανδρέας Λαγωνικάκης, Μανώλης Φαμέλης και Κώστας Μπατσινίλας, καθώς και οι προπονητές των τμημάτων υποδομής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού.

Το πρόγραμμα αγωνιστικής αξιολόγησης του Σαββάτου 2/5 αρχίζει με τη συγκέντρωση των αθλητών στις 12:30 και το καλωσόρισμα από τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Βασίλη Κωνσταντίνου και ολοκληρώνεται με τη λήξη του αγώνα στις 17:30, ενώ την Κυριακή 3/5 η ώρα έναρξης έχει ορισθεί για τις 9:30 το πρωί και λήξης για τις 13:30. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τρέχει» ο Κιβρακίδης!!

Το ματς κόντρα στον Πανιώνιο τρέχει να προλάβει ο Κυριάκος Κιβρακίδης, που αναμένεται να ενταχθεί στις προπονήσεις του Ατρόμητου μέχρι την Τετάρτη. Εκτός οι Κοντοές, Νάστος, επιστρέφει ο Δημούτσος.

«Τρέχει» ο Κιβρακίδης
Αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς κόντρα στον Πανιώνιο κάνει ο Κυριάκος Κιβρακίδης.

Ο 22χρονος αμυντικός του Ατρόμητου συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα στην προπόνηση της Δευτέρας, ενώ θα προπονηθεί και αύριο, παρότι η υπόλοιπη ομάδα θα πάρει ρεπό. Μαζί του θα προπονηθούν και οι Νάστος και Κοντοές, που στο σημερινό πρόγραμμα έκαναν ατομικό και τρέξιμο αντίστοιχα, όμως συγκεντρώνουν λιγότερες πιθανότητες να επιστρέψουν.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο ματς της Κυριακής κόντρα στον Λεβαδειακό έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι αγωνίστηκαν κανονικά.

Συγκριτικά με το ματς στη Λιβαδειά, ο Νίκος Νιόπλιας θα έχει στη διάθεσή του στο ερχόμενο ματς με τον Πανιώνιο τον Δημούτσο, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. *Πηγή: sport-fm.gr*