Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

«Στην τελική ευθεία»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος και μίλησε για το θέμα των χρεών του «Δικεφάλου».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Νομίζω πως έχουμε φτάσει στη τελική ευθεία. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σήμερα (27/04) είχε Γενική Συνέλευση και αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η έκδοση ενός ομολογιακού δανείου έτσι ώστε να υπάρχει η ταμειακή δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις, αρχής γενομένης από την περιβόητη οφειλή των 10.400.000 ευρώ. Υπάρχει η βούληση του μεγαλομετόχου ότι άλλο μπορεί να πληρωθεί και να μειωθούν οι προσαυξήσεις να πληρωθεί και αυτό αποτυπώθηκε και στην Γενική Συνέλευση».
Για το πότε θα ολοκληρωθεί και τυπικά το θέμα:
«Η ΠΑΕ έκανε ότι ήταν αναγκαίο και έχει προσκομίσει όλα τα έγγραφα. Υπάρχει μια εκκρεμότητα από την πλευρά της ΔΟΥ και αν όχι αύριο νομίζω τις επόμενες μέρες θα μπούμε σε αυτή την διαδικασία. Μπαίνει και η Πρωτομαγιά στην μέση η οποία δημιουργεί ένα τεχνικό θέμα».
Για το τι σημαίνει το εκατομμύριο από την υπόθεση Ορφανού:
«Ο μεγαλομέτοχος ζήτησε όχι απλώς να πληρωθεί η οφειλή των 10.400.000 ευρώ αλλά και ότι άλλο είναι σε ρύθμιση και μπορεί με την άμεση πληρωμή να γλυτώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρόστιμα και προσαυξήσεις. Αυτά είναι ρυθμισμένα αλλά εφόσον μπορούμε να γλυτώσουμε χρήματα θα πληρωθούν και αυτά εφάπαξ. Το ποσό αυτό ανέρχεται περίπου στο 1.000.000 ευρώ».
Για τις δυνατότητες που θα έχει ο ΠΑΟΚ χωρίς κανένα οικονομικό βάρος:
«Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ από αύριο κοιτάζει μόνο το μέλλον. Πλέον, δεν τον ταλανίζει κανένα πρόβλημα που να σχετίζεται με το παρελθόν. Έχει φύγει το άγχος από τα χρέη και μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον του για να βρεθεί στα επίπεδα που του αρμόζει. Αυτό που συζητάμε αφορά την σχέση της ΠΑΕ με την ΔΟΥ και όχι τις σχέσεις της ΠΑΕ με πρόσωπα. Μερικά πρόσωπα που είχαν εμπλακεί με την διοίκηση όπως ο Κούδας θα απεμπλακούν από αυτή την διαδικασία. Υπήρξαν πρόσωπα τα τελευταία χρόνια που είχαν συμμετάσχει στην διοίκηση και αυτή η υπόθεση των φορολογικών χρεών τους συμπαρέσυρε».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: