Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Κοντονής: «Δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο»

Αλλαγές και τροποποιήσεις στο αθλητικό νομοσχέδιο προανήγγειλε ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής στη Βουλή, δείχνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις ισχυρές αντιδράσεις που προκαλούν οι προωθούμενες ρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας και τις απειλές περι αθλητικού Grexit από το εξωτερικό.

Ο κ. Κοντονής υποστήριξε πως «εμείς δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο», για να εξηγήσει πως «μας ενδιαφέρει να βάλουμε τέλος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αυτονομίας».

«Θα δείτε ότι η συζήτηση εκ μέρους του υπουργείου θα είναι καλόπιστη. Ήδη, εμείς από τις προτάσεις φορέων και διεθνών οργανισμών έχουμε υπ' όψιν να ανακοινώσουμε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο και προσθήκες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός κατά την έναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Προσέθεσε, δε, ότι οι όποιες αλλαγές θα κατατεθούν στη Βουλή μετά τη συνάντηση που θα έχει με το γενικό γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, την ερχόμενη Τετάρτη.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου θα ακολουθήσει τη διαδικασία του επείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή και στην Ολομέλεια θα εισαχθεί 4-5 Μαΐου.

Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: