Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Γιατί ο Ολυμπιακός έκανε 2-2 το 2-0!

Ο Αποδυτηριάκιας γράφει την αλήθεια για το ματς της Νέας Σμύρνης.
Λέμε ότι δεν έχουμε πρωτάθλημα όχι γιατί το παίρνει κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός. Όχι, αυτό. Έχεις πρωτάθλημα της πλάκας επειδή λείπουν οι ομάδες που δυσκολεύουν τον Ολυμπιακό. Και κάθε άλλη ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Αν ο Ολυμπιακός έβρισκε αντίσταση από τους πανιώνιους της σούπερ ληγκ, τότε θα πεις ότι είναι σόι το πρωτάθλημα.
Δύο πλάγια μπακ ο Ολυμπιακός για το αλέ, όχι και για το ρετούρ. Και δύο σέντερ-μπακ που στην πλάτη τους είχαν μισό γήπεδο. Μιλάμε για άμυνα ανέκδοτο του πρωταθλητή. Μιλάμε ότι ο Πανιώνιος αν ήταν ομάδα θα έπρεπε να βάλει πέντε γκολ. Έκανε τέσσερις αντεπιθέσεις και περιορίστηκε στο 2-0.
Μαγικός ο Ολυμπιακός την τελευταία μισή ώρα. Φανταστικός. Η πολύ καλή απόδοσή του οφείλεται στον ...Πανιώνιο. Στα μέτρα αυτού του Ολυμπιακού ήτανε ο Πανιώνιος, ο ανίκανος να κερδίσει. Έπαιζε ο Πανιώνιος όπως ακριβώς βολεύει τον πρωταθλητή. Με άμυνα παθητική. Όχι ενεργητική, όχι οι γηπεδούχοι να πέφτουν επάνω στη μπάλλα. Όχι να ψάχνουν την αντεπίθεση. Όταν, μάλιστα, στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας ήταν ο μίστερ-λάθος, ο Σαντάνα. Όταν ο Ολυμπιακός είχε χαρίσει μισό γήπεδο ανοικτό, αφύλακτο στους γηπεδούχους.
Ευτυχώς, τελικά, για τον Πανιώνιο που δεν άρπαξε μία τεσσάρα. Το 2-2 είναι λίγο για τον Ολυμπιακό όταν πια αντέδρασε. Η είσοδος του Ντομίγκες ανέβασε τον Ολυμπιακό. Αυτός έδωσε ρυθμό, αυτός συμμάζευσε τους συμπαίκτες του.

ΤΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, γράφει ο apodytiriakias
Όποιος γάβρος παρακολούθησε το ματσάκι με τον Πανιώνιο ένα έχει να πει. Μιλάμε για τους σοβαρούς γάβρους, όχι τους χλεχλέδες. Μιλάμε για τους οπαδούς της κάθε ομάδας που βλέπουν με καθαρό μάτι, που ξέρουν να εκτιμούν τις κινήσεις του μεγαλομέτοχου και δεν χαζοχαίρονται επειδή η προεδράρα, λέει, βάζει το χέρι στην τσέπη.
Στο θέμα μας. Ο Ολυμπιακός θα κάνει μεταγραφές. Απαραιτήτως. Στην ομάδα θα γίνουν αλλαγές οπωσδήποτε. Να πούμε γι' αυτούς που θα έρθουν, όχι εκείνους που θα φύγουν. Λοιπόν.
Τσόρι Ντομίγκες. Αυτό είναι το μέτρο στις μεταγραφές του πρωταθλητή. Παίκτες ανώτερους από τον Αργεντινό, όχι κατώτερους. Μεταγραφές τουλάχιστον της ίδιας αξίας σαν τον Τσόρι.
Δύο, λοιπόν, είναι τα βασικά κριτήρια για τον Ολυμπιακό. Το ένα να ανταποκρίνεται το ρόστερ στις απαιτήσεις της διάκρισης στο τσάμπιονς ληγκ. Το άλλο να μην ενισχυθεί η ομάδα με παίκτες οι οποίοι θα μειονεκτούν του συγκεκριμένου Ντομίγκες.
Έτσι ξεκινάς. Το επόμενο κεφάλαιο είναι η δουλειά. Έχεις το υλικό, αλλά δεν φθάνει αυτό μόνο του αν δεν δουλευθεί από τον κατάλληλο προπονητή.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: