Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

«Ξεχειλίζει» από ποιότητα, προσωπικότητα και πάθος!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης
Πολύ μεγάλη ήταν η χθεσινή μαγκιά της ομάδας βόλει του ΠΑΟΚ. Ενώ “χαλάρωσε” στο δεύτερο και τρίτο σετ και ενώ βρέθηκε να χάνει με 2-1, οι παίκτες ξεδίπλωσαν τις αρετές του χαρακτήρα τους, ισοφάρισαν σε 2-2 και πήραν εύκολα το πέμπτο σετ με φοβερό πάθος και απίστευτη αυτοπεποίθηση.

Μιλάμε για έναν ιδανικό συνδυασμό ποιότητας και πάθους. Μιλάμε για παικταράδες που έχουν και πολύ έντονη προσωπικότητα. Που είναι γεννημένοι νικητές. Και που αποδεικνύουν το αυτονόητο: Οτι μεγάλη ομάδα έχεις όταν διαθέτεις μεγάλους παίκτες. Είναι το αντίθετο από αυτό που ισχύει για την ποδοσφαιρική ομάδα...

Μετά τη χθεσινή νίκη, χρειάζεται μία ακόμη στο “Παλατάκι” την Τετάρτη, για να κατακτήσει αυτή η ομάδα και το Πρωτάθλημα, μετά το Κύπελλο. Θα είναι μια ομάδα που θα γράψει ιστορία, με όλη τη σημασία των λέξεων. Διότι θα είναι η μοναδική ομάδα του ΠΑΟΚ, που, από την ίδρυση του συλλόγου, καταφέρνει να κατακτήσει το νταμπλ.

Εννοείται ότι την Τετάρτη δεν θα πέφτει καρφίτσα στο “Παλατάκι”. Ο κόσμος  του ΠΑΟΚ θα στήσει ένα ακόμη τρελό πάρτι, θα οδηγήσει αυτή την καταπληκτική ομάδα στην επίτευξη του στόχου της και, φυσικά, θα στείλει πάλι το μήνυμα στον Ιβάν Σαββίδη: “Φτιάξε κι εσύ μεγάλη ομάδα, να δεις τι έχει να γίνει”...


Αρκεί άραγε η πολλή δουλειά για να παίξει καλό ποδόσφαιρο;

Ενα ακόμη “ξενέρωμα” για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ήταν η χθεσινή εμφάνιση και η ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα. Ειδικά αυτοί που που βρέθηκαν στο γήπεδο μεσημεριάτικα ταλαιπωρήθηκαν, για να μην πω βασανόστηκαν ανελέητα.

Στο πρώτο 30λεπτο κάτι είδαμε. Υπήρχε διάθεση, η μπάλα κυκλοφορούσε σχετικά καλά, έγιναν δυο-τρεις συνδυασμοί και απαντήθηκε (έστω από συγκυρία) το γκολ του ΠΑΣ, που προήλθε από τη μοναδική στιγμή ολιγωρίας του αμυντικού μηχανισμού. Από εκεί και πέρα, όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο χειρότερος γινόταν ο ΠΑΟΚ κι ας προσπάθησε προς το τέλος να σώσει την παρτίδα ο Γεωργιάδης περνώντας στο ματς τον Αθανασιάδη και τον Τζιόλη.

Η ομάδα κρατούσε την μπάλα στην κατοχή της, αλλά ήταν φλύαρη και παρουσίασε πάλι τη γνωστή μεγάλη αδυναμία της στην ανάπτυξη. Ενας Νομπόα κι εκείνος με αρκετές επιπολαιότητες, δεν ήταν αρκετός για να δούμε καλές επιθέσεις, φάσεις και γκολ. Από την άλλη πλευρά, η άμυνα αιφνιδιάστηκε τρεις – τέσσερις φορές και ευτυχώς που ο Ιτάνζ ήταν εκεί γιατί τώρα θα μιλούσαμε για μια μεγαλοπρεπή ήττα. Και μόνο το γεγονός ότι ο Καμερουνέζος γκολκίπερ αναδείχτηκε, πολύ δικαιολογημένα, κορυφαίος του ΠΑΟΚ, δείχνει ποια ήταν η απόδοση των υπόλοιπων και, γενικά, της ομάδας.

Ο Γεωργιάδης είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι σημασία έχει να είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, γι' αυτό έκανε και το πείραμα της αρχικής ενδεκάδας χωρίς Αθανασιάδη και Τζιόλη. Σωστό είναι αυτό, αλλά το ερώτημα παραμένει: Οση δουλειά και να κάνει ο προπονητής, όσο και να προσπαθήσει, όσες δοκιμές και να επιχειρήσει, μπορεί άραγε να ανεβάσει την ποιότητα των παικτών που διαθέτει για να παίξει η ομάδα καλύτερο ποδόσφαιρο; Φοβάμαι πως όχι.

Ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα αμυντικά, έχει προβλήματα στην ανάπτυξη, έχει προβλήματα στη δημιουργία ευκαιριών, έχει προβλήματα στο σκοράρισμα. Με τη δουλειά και τις εμπνεύσεις του προπονητή θα τα λύσει; Μακάρι. Αλλά αυτοί οι παίκτες, αυτό το ποδόσφαιρο ξέρουν και αυτό το ποδόσφαιρο παίζουν. Μακάρι να είναι αρκετό, επειδή οι αντίπαλοί τους στα πλέι οφ θα είναι χειρότεροι. Και, εδώ που τα λέμε, αυτή την εποχή καμία ομάδα δεν πείθει. Ούτε καν ο Παναθηναικός, που ξαναβρέθηκε στη δεύτερη θέση, παρά την αφαίρεση των τριών βαθμών.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: