Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο ΠΑΣάς Κριστιάν Τσάβες!!

Είναι κολλητός με τον Λαβέτσι, είχε προπονητή τον Σιμεόνε, έκανε μεταγραφή δύο εκατομμυρίων στη Νάπολι. Ακόμα όμως παραμένει ένας ταπεινός οικογενειάρχης. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ακροστιχίδα του Κριστιάν Τσάβες.  
ατάγεται από την Λόμας ντε Θαμόρα, μια πόλη στα περίχωρα του Μπουένος Αϊρες, στις 4 Ιουνίου του 1987. Στην ίδια πόλη γεννήθηκε και μεγάλωσε και ο Χέρμαν Ντένις, ο 33χρονος Αργεντινός επιθετικός με την σπουδαία καριέρα στην Ιταλία και την μεταγραφή των 7,5 εκατομμυρίων στη Νάπολι. Μεταγραφή στη Νάπολι έκανε και ο Κριστιάν Τσάβες, έναντι δύο εκατομμυρίων ευρώ που έβγαλαν οι παρτενοπέι από τα ταμεία τους για να τον αγοράσουν από την Σαν Λορέντσο το καλοκαίρι του 2011.
άφτηκε εκείνο το καλοκαίρι και ξεκίνησε για την Ευρώπη. Ηταν τότε που το αφεντικό της Νάπολι σκορπούσε χρήματα δεξιά κι αριστερά, με σκοπό να την κάνει ξανά πρωταθλήτρια. Το μεγαλύτερο μεταγραφικό του «καμάρι» εκείνο το καλοκαίρι ήταν ο Καβάνι, ωστόσο στην ομάδα βρισκόταν ήδη ένας άλλος διάσημος Αργεντινός και κολλητός φίλος του Τσάβες. Ο Εζέκιελ Λαβέτσι, με τον οποίο ο Τσάβες αρχικά μοιραζόταν τα όνειρά του στη Σαν Λορέντσο και εν συνεχεία έγινε κολλητός του. Και παραμένει.
δρωσε τη φανέλα της Νάπολι μόλις σε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά στο ένα απ’ αυτά πρόλαβε να αφήσει κάτι να τον θυμούνται. Αυτό το… κάτι ήταν μια μαγική ντρίπλα πάνω στον Βάλτερ Σάμουελ, σε ένα Ιντερ – Νάπολι 0-3, στο οποίο ο «Loco» είχε μπει ως αλλαγή. Οι κακές γλώσσες έλεγαν πως η Νάπολι δεν θα κοιτούσε ποτέ την περίπτωση του «Loco», αν δεν μεσολαβούσε ο Λαβέτσι, κάτι που δεν τον άγγιξε ποτέ, αφού χαριτολογώντας λέει πως αν ήταν αλήθεια τότε θα τον έπαιρνε και στην Παρί Σεν Ζερμέν.
ταμάτησε να ασχολείται με τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τον Λαβέτσι και «μόχθησε» να ξεπεράσει τους τραυματισμούς. Ο ίδιος θεωρεί πως δεν έπιασε στη Νάπολι λόγω των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν. Ο πρώτος τον άφησε εκτός για αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα να… ξεχαστεί ανάμεσα στα πολλά αστέρια της Νάπολι και να μην μπορεί να βρει θέση ούτε στα οικογενειακά διπλά. Έφυγε ως δανεικός, γυρνώντας στην πατρίδα του.
ο… comeback ήρθε λίγους μήνες αργότερα. Με τη μορφή δανεισμού αγωνίστηκε ξανά στην Σαν Λορέντσο, ενώ τη δεύτερη χρονιά πήγε στην Αλμιράντε Μπράουν ή αλλιώς «φρεγάτα», όπως είναι γνωστός ο σύλλογος του Μπουένος Αϊρες. Εκεί ήρθε η… ανάσταση του Αργεντινού, ο οποίος σημείωσε 12 γκολ σε 30 αγώνες και έκανε τα media και τους ατζέντηδες να τον θυμηθούν εκ νέου.
στορία έγραψε με την συμμετοχή του στην Σαν Λορέντσο, με τα γκολ του Στην Αλμιράντε Μπράουν, με την μεταγραφή του στη Νάπολι, με το… ηγετιλίκι στον ΠΑΣ. Κι όμως, με δική του δήλωση έχει τονίσει πως τις καλύτερές του στιγμές τις πέρασε στην Ατλέτικο Τουκουμάν, στην οποία έπαιξε τη σεζόν 2010-11 και… μεταλλάχτηκε από «δεκάρι» που πάσαρε, σε γκολτζή. Σε 25 συμμετοχές σημείωσε 12 γκολ (ρεκόρ καριέρας) και η πόρτα της Νάπολι και του Καμπιονάτο άνοιξε. «Εκεί πέρασα τέλεια. Ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου. Ακόμα έχω στη μνήμη μου τις στιγμές με την Τουκουμάν».
κόμα και σήμερα τον αποκαλούμε «El Loco», που σημαίνει ο «τρελός», όπως δηλαδή μας… συστήθηκε. Κι όμως, αυτό ήταν το δεύτερο παρατσούκλι της καριέρας του. Το πρώτο ήταν το «El Negro», το οποίο του το είχαν «κολλήσει» οι συμπατριώτες του λόγω της σκούρας επιδερμίδας του. Αργότερα ήρθε το «El Loco» το οποίο του το κόλλησαν βλέποντας τον να κάνει την μία ντρίπλα πίσω από την άλλη και να… ξαπλώνει τους αντιπάλους του, κυρίως με τη φανέλα της Σαν Λορέντσο.
ιώθει αγάπη για την πρώτη του ομάδα. Αν τον ρωτήσεις Μπόκα Τζούνιορς ή Ρίβερ Πλέιτ θα σου απαντήσει αμέσως: Σαν Λορέντσο. Είναι η ομάδα που τον ανέδειξε, εκείνη στην οποία ντεμπούταρε ως επαγγελματίας, ο σύλλογος στα αποδυτήρια του οποίου μεγάλωσε. Από παιδάκι, που βρέθηκε στην Σαν Λορέντσο και… μάζευε τις μπάλες, κοιτούσε περισσότερο στην εξέδρα και λιγότερο στο γήπεδο. Η ατμόσφαιρα ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Αργεντινή του λείπει περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο.

η φιλία του με τον Λαβέτσι την έχει ως καμάρι, αφού είναι ο σπουδαιότερος συμπαίκτες που είχε. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ο πιο σπουδαίος προπονητής. Έστω κι αν δεν τον χρησιμοποιούσε στη θέση που του άρεσε. «Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, έστω και αν δεν με έβαζε στη θέση μου. Ήθελε να παίζω εξτρέμ, δεν μου ήταν εύκολο γιατί θέλω έναν πιο επιτελικό ρόλο. Είναι πολύ απλός σαν άνθρωπος και σαν προπονητής. Αυτό που κάνει διαφορετικά από τους άλλους προπονητές και για το οποίο ξεχωρίζει είναι ότι οι προπονήσεις του, έχουν τη μορφή αναμετρήσεων.  Δηλαδή είναι σαν να παίζεις κανονικό αγώνα, με την ίδια ένταση», έχει πει ο Τσάβες για τον Σιμεόνε.
υμπληρώνοντας έξι μήνες στη χώρα μας, άρχισε τα… τερτίπια και  φεύγοντας με άδεια για την Αργεντινή, ενημέρωσε πως δεν θα γύριζε πίσω. Πήγε στην Κίλμες, έδωσε τα χέρια, τηλεφώνησε στα Γιάννενα και τους είπε «συγγνώμη, αλλά δεν γυρίζω. Βρείτε τα με την Κίλμες». Στον ΠΑΣ κατάλαβαν ότι δεν αστειευόταν, αλλά ούτε κι εκείνοι αστειεύονταν. «Τον θέλετε; 250 χιλιάρικα ακατέβατα», ήταν η απαίτησή τους. Ο σύλλογος της Αργεντινής έδινε μόλις 50.000 ευρώ, οι δύο ομάδες δεν βρήκαν ποτέ κοινό σημείο επαφής και ο Τσάβες υπό τον κίνδυνο να μην αγωνιστεί μέχρι το καλοκαίρι πήρε το αεροπλάνο και γύρισε, ενημερώνοντας μέσω… facebook για την επιστροφή του.
πολογήθηκε για την απουσία του όλο αυτό το διάστημα με μια φράση: «Υπήρχε ένα πρόβλημα με την κόρη μου που ήταν στην Αργεντινή και έπρεπε να επιστρέψω εκεί, γι’ αυτό προέκυψε όλη αυτή η αναστάτωση», είχε πει ο ίδιος για να δικαιολογήσει όλη αυτή την ιστορία με την Κίλμες. Η κόρη του είναι ακόμα στο Μπουένος Αϊρες, με την πρώην γυναίκα του και εδώ είναι η… νυν οικογένεια του.
ρέθηκε πίσω με τις φήμες να θέλουν τη νυν γυναίκα του να αποτελεί ακόμα ένα πρόβλημα που υπήρχε και είχε να κάνει με την μη επιστροφή του Τσάβες στην Ελλάδα. Δεν μπορούσε να την φέρει μαζί κι έτσι προτιμούσε να μένει κοντά της. Τελικά, έπειτα από λίγο καιρό κι αφού ο παίκτης είχε επιστρέψει στα Γιάννενα, ήρθε κι εκείνη, με την οποία λίγους μήνες αργότερα παντρεύτηκαν (δεύτερος του γάμος) και απέκτησαν κι έναν γιο.
νθερμοι υποστηρικτές του είναι η σύζυγός του και ο γιος του. Η γυναίκα του είχε ταξιδέψει στη Βέροια με την κοιλιά… τούρλα στο ματς του πρώτου γύρου για να τον παρακολουθήσει από κοντά, ενώ πλέον εμφανίζεται στις προπονήσεις με το… καροτσάκι έχοντας τον γιο τους μέσα σε αυτό να παρακολουθεί. Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει και στους αγώνες, με το ματς στην Τούμπα να είναι ένα ακόμα που ο Τσάβες junior παρακολούθησε από κοντά.
πίτι – προπόνηση – προπόνηση – σπίτι. Αυτή είναι η ζωή  του στα Γιάννενα. Μπορεί οι συμπαίκτες του να βγαίνουν και να βγάζουν… selfies, αλλά εκείνος έχει μια γυναίκα που του παραπονιέται πως δεν έχει κανέναν να την βοηθήσει με το μωρό. Τον πρώτο καιρό είχε τη βοήθεια της γυναίκας του Ακόστα (οικογενειακοί φίλοι), αλλά πριν λίγο καιρό γέννησε κι εκείνη. Η πόλη των Ιωαννίνων του αρέσει πάρα πολύ και δεν το κρύβει, αυτό όμως που δεν μπορεί με τίποτα να συνηθίσει είναι οι πολλές βροχές.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: