Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

«Με απείλησε ο Στόιτσκοφ»

«Με απείλησε ο Στόιτσκοφ»
Απειλές μέσω τηλεφώνου καταγγέλλει πως δέχτηκε από τον Χρίστο Στόιτσκοφ ένας διαιτητής στη Βουλγαρία, μετά τη νίκη της ομάδας του, Λίτεξ Λόβετς, με 1-0 επί της Σλάβια Σόφιας.

«Μου τηλεφώνησε την Τρίτη, είπε πως ήταν και άρχισε να με βρίζει και να με απειλεί. Μου είπε πως αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι σαν διαιτητής», τόνισε ο ρέφερι Μπόγκομιλ Μαρίνοφ, ο οποίος συγκέντρωσε τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Λίτεξ, όταν απέβαλε λανθασμένα παίκτη της ομάδας. «Αποφάσισα να σταματήσω να διευθύνω αγώνες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα συνεχίσω να το κάνω μόνο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα», πρόσθεσε ο 34χρονος διαιτητής.

Τι απάντησε ο προπονητής της Λίτεξ κι άλλοτε σπουδαίος ποδοσφαιριστής; «Δεν θα απαντήσω σε τέτοιες αβάσιμες κατηγορίες. Από τη στιγμή που επέστρεψα στη Βουλγαρία, δείχνω πολύ μεγαλύτερη ανοχή απέναντι στους διαιτητές σε σχέση με την εποχή που ήμουν ποδοσφαιριστής».

πηγή: sportfm.gr

Τη Δευτέρα η μεταμόσχευση στον Αμπιντάλ!!

Τη Δευτέρα η μεταμόσχευση στον Αμπιντάλ
Την ερχόμενη Δευτέρα (26/3) θα υποβληθεί ο Ερίκ Αμπιντάλ σε μεταμόσχευση ήπατος, σύμφωνα με τη «L’Equipe». Δότης για τον 32χρονο Γάλλο μπακ, που είχε διαγνωσθεί πως έχει όγκο, θα είναι ένας παιδικός του φίλος, από τον οποίο θα αφαιρεθεί ένα μέρος του ήπατος και θα μεταμοσχευθεί στον άσο της Μπαρτσελόνα.

Η επέμβαση θα γίνει στη Βαρκελώνη κι ακόμη δεν είναι σαφές αν και πότε ο ποδοσφαιριστής θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Πάντως ο Αμπιντάλ εξακολουθεί να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα της «Μπάρτσα».

πηγή: sportfm.gr

Δύο αγωνιστικές σε Πέπε!!

Δύο αγωνιστικές σε Πέπε
Ποινή δύο αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Πέπε, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση έβρισε τον διαιτητή Παράδας Ρομέρο μετά το ισόπαλο 1-1 της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ». Αντίθετα, ο Σέρχιο Ράμος που είχε αποβληθεί στον ίδιο αγώνα δεν θα τιμωρηθεί, καθώς η αρμόδια επιτροπή της ισπανικής ομοσπονδίας αποφάσισε να ακυρώσει τη μία από τις δύο κίτρινες κάρτες που δέχτηκε στον αγώνα κι έτσι θα είναι διαθέσιμος για το ματς του Σαββάτου με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε ο Μεσούτ Εζίλ, που αποβλήθηκε μετά το γκολ της ισοφάρισης που δέχτηκε η Ρεάλ (χειροκρότησε ειρωνικά τον διαιτητή για την αποβολή του Ράμος) και θα απουσιάσει από το παιχνίδι με τους Βάσκους. Εξάλλου, ποινή δύο αγωνιστικών εκτός πάγκου επιβλήθηκε στον συνεργάτη του Ζοσέ Μουρίνιο, Ρουί Φαρία, που αποβλήθηκε για διαμαρτυρία για τέταρτη φορά τη φετινή περίοδο.

Παράλληλα, η ομοσπονδία αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια στην καταγγελία που έκανε η ένωση διαιτητών κατά του Ζεράρ Πικέ μετά το όσα είχε δηλώσει ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα για την αποβολή του στον αγώνα με τη Σπόρτινγκ Χιχόν.

πηγή: sportfm.gr

Μαραντόνα: «Του τα ‘λεγα εγώ του Τέβες…»

Μαραντόνα: «Του τα ‘λεγα εγώ του Τέβες…»
Μετά την αποχή έξι μηνών ο Κάρλος Τέβες, στο ματς της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Τσέλσι έδειξε πως ακόμα αποτελεί χρήσιμη μονάδα για τους «πολίτες». Ωστόσο ο Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως αποκάλυψε, είχε πει εδώ και τρεις μήνες στον «απάτσι», πως έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τον Ρομπερτο Μαντσίνι.

«Συμβούλεψα τον Τέβες πριν από τρείς μήνες, να μιλήσει με τον Μαντσίνι όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είπε μεταξύ άλλων ο «θρύλος» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, σε δηλώσεις του στην αγγλική εφημερίδα «The Sun».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Του το είπα αυτό, για δύο λόγους. Πρώτον γιατί έχανε χρήματα και δεύτερον διότι, χρειαζόταν να παίξει ποδόσφαιρο μετά από τόσο καιρό. Έπρεπε να γυρίσει πίσω!»

πηγή: sportfm.gr

Διαλύει τον ΠΑΟ, αυτός που θέλει εκδίκηση;

Διαλύει τον ΠΑΟ, αυτός που θέλει εκδίκηση;
Ο… παρκαρισμένος μεγαλομέτοχος οδηγεί τον Παναθηναϊκό στον γκρεμό και οι υπόλοιποι αδυνατούν να τον αντιμετωπίσουν ή έστω να τον σταματήσουν, αποδεικνυόμενοι τελικά πολύ μικρά μεγέθη.

Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί γιατί -αν δεν ήταν τραγωδία ό,τι συνέβη στο Δ.Σ. της Παρασκευής- θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κωμωδία.

Και μάλιστα κακόγουστη, όπως όλη αυτή η ιστορία στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την πολυμετοχικότητα και μετά…

Τι έγινε λοιπόν σε αυτό το Δ.Σ.; Πρώτα παραιτήθηκαν κάποια μέλη του Δ.Σ. που τυπικά δεν είναι διορισμένα από τον Τζίγκερ, αλλά ουσιαστικά, πήραν την εντολή από αυτόν. Ακολούθησαν οι παραιτήσεις των μελών που τοποθετήθηκαν σε αυτό από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος ζήτησε πίσω τα χρήματα που έβαλε προσφάτως και απείλησε και με κατηγορίες για υπεξαίρεση αν δεν τα πάρει.

Επίσης, ο Πολέμης ενημέρωσε ότι δεν βάζει τα άλλα 750 χιλιάδες ευρώ ως δάνειο και επίσης την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και ο Βασιλάκης που ήταν να βάλει κάποια δανεικά. Πίσω φαίνεται ότι κάνει και ο Γιάννης Αλαφούζος. Όχι ότι είχε κάνει και ποτέ μπροστά, αλλά λέμε τώρα. Κάπως έτσι, φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα να παραιτηθούν όλοι, ακόμη και ο Γόντικας, ο οποίος είπε στους εκπροσώπους του Τύπου «για λεπτομέρειες στους μετόχους».

Ποιοι είναι οι μέτοχοι; Ο Τζίγκερ που, όπως θα θυμάστε, έχει… παρκάρει τις μετοχές του. Ο Βγενόπουλος που μας είπε χθες «τα λεφτά μου πίσω», ο Πολέμης που μας είπε χθες «ούτε δανεικά δεν βάζω», ο Πατέρας που μας έχει πει εδώ και καιρό «δεν ασχολούμαι», ο Παύλος Γιαννακόπουλος που μας έχει πει «εγώ φεύγω και από το μπάσκετ γιατί κουράστηκα» και κάτι άλλοι μικρομέτοχοι. Σε ποιόν, λοιπόν, να απευθυνθούμε εμείς οι εκπρόσωποι του Τύπου; Σε αυτούς που έχουν παρκάρει τις μετοχές; Σε αυτούς που ζητάνε τα λεφτά τους πίσω; Ή σε αυτούς που δεν βάζουν ούτε δανεικά;

Παρά ταύτα θα δοκιμάσω από αυτή τη γωνιά να θέσω ορισμένα ερωτήματα σε όλους αυτούς τους κύριους.

-Τα όσα έγιναν στο Δ.Σ. ήταν κύριοι αυθόρμητα ή προσχεδιασμένα; Η μία παραίτηση έφερε την άλλη και τελικά την παραίτηση όλων συμπτωματικά;

- Είναι ζήτημα χρημάτων που δεν θέλουν να βάλουν ή δεν έχουν να βάλουν ή παιχνίδι εξουσίας αυτό που εξελίσσεται στον ΠΑΟ;

- Ο κάθε ένας από εσάς αισθάνεται ότι δεν έχει ευθύνη για αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟ;

Αλλά πέρα από τις γενικές ερωτήσεις, ας πάμε και στις συγκεκριμένες ερωτήσεις προς τον καθένα:

Δηλαδή, κύριε Γιάννη Βαρδινογιάννη, αν ο Παναθηναϊκός πάει πρωτοδικείο και δεν πάρει άδεια για να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη, έχετε την άποψη ότι θα υπάρξει έστω και ένας κανονικός Παναθηναϊκός που δεν θεωρεί τη δική σας ευθύνη τεράστια επειδή του είπατε πριν κάτι μήνες ότι παρκάρατε τις μετοχές σας;

Κύριε Βαρδινογιάννη, όσο δεν εμφανιζόταν κανείς να βάλει λεφτά στον ΠΑΟ, ο Τσάκας που ήταν έμμεσος ή άμεσος -δεν έχει σημασία- συνομιλητής σας σκόρπιζε στα λόγια τα εκατ. ευρώ δεξιά και αριστερά. Όταν βρέθηκε κάποιος να βάλει κάποια λίγα λεφτά, τα μέλη σας στο Δ.Σ. (μόνο τυπικά δεν είναι δικά σας) αποφάσισαν να παραιτηθούν και πιστεύετε ότι θα το θεωρήσουμε τυχαίο;

Κύριε Βγενόπουλε, αν δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, τα παιχνίδια του, τις τακτικές του, ή τα «φιλικά media» προς αυτόν όπως λέτε και εσείς γιατί συνεχίζετε να ασχολείστε; Δηλαδή τώρα που ζητάτε πίσω τα λεφτά που βάλατε, τι πιστεύετε ότι καταλαβαίνουν ακόμη και αυτοί που είναι θετικά διακείμενοι απέναντί σας;

Κύριε Βγενόπουλε, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον Τζίγκερ; Αν, ναι πάρτε του τον Παναθηναϊκό. Αν όχι, κάντε οριστικά πίσω και αφήστε τον δρόμο για τον επόμενο. Το να σας κάνει πλάκα όπως στο Δ.Σ., εκτός ότι εκθέτει εσάς, δεν διευκολύνει και την ΠΑΕ.

Κύριε Πολέμη, εκτός από το να είστε… ουρά κάποιου, μπορείτε να παίξετε έναν άλλο, κυρίαρχο ρόλο. Αν ναι, πάρτε τον ΠΑΟ, έχετε την οικονομική επιφάνεια να το κάνετε. Αν όχι, στο καλό για να έρθει ο επόμενος.

Κύριοι Γιαννακόπουλοι: Τα όσα ανεπανάληπτα έχετε πετύχει στην ΚΑΕ ΠΑΟ και στον μπασκετικό Παναθηναϊκός σας έχουν βάλει στην ιστορία του ΠΑΟ με χρυσά γράμματα και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Σε ό,τι έχει να κάνει με την ΠΑΕ, όμως και οι δικές σας ευθύνες είναι τεράστιες. Αν έχετε κουραστεί, κατανοητό. Κάντε στην άκρη λοιπόν. Πάντως το «εμείς δεν βάζουμε μία, αλλά μόνο κάνουμε κριτική για την ΠΑΕ» δεν γίνεται. Αν μπορείτε και σας ενδιαφέρει, βγείτε μπροστά.

Στο δια ταύτα και κατά την άποψη μου, κάποιος νομίζει ότι η διάλυση του ΠΑΟ θα του προσφέρει ένα είδος εκδίκησης για όσα άκουσε εδώ και αρκετά χρόνια και θέλει να την πάρει εδώ και τώρα. Και κάποιοι που πιστεύουν ότι είναι ισχυροί, αδυνατούν να τον σταματήσουν-περιορίσουν, πόσω μάλλον να τον κάνουν στην άκρη και να του πάρουν την ΠΑΕ . Δυστυχώς, αλλά στα μάτια μου είναι τόσο απλό όλο αυτό το παιχνίδι εξουσίας που διαλύει τον Παναθηναϊκό…

πηγή: sportfm.gr

Ένα μήνα έξω ο Κλόζε!!

Ένα μήνα έξω ο Κλόζε
Ισχυρό πλήγμα για τη Λάτσιο και την προσπάθεια που κάνει για έξοδο στο Champions League, καθώς ο Μίροσλαβ Κλόζε τραυματίστηκε και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο Γερμανός διεθνής αποχώρησε από την προπόνηση της Πέμπτης με πόνους στο μηρό και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν θλάση πρώτου βαθμού.

«Ο ποδοσφαιριστής επιστρέφει στη Ρώμη προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία για τις επόμενες 3-4 εβδομάδες», αναφέρει η ανακοίνωση των «λατσιάλι».

Σε περίπτωση που ο χρόνος αποθεραπείας είναι αυτός που εκτιμάται, ο 33χρονος επιθετικός θα χάσει τα παιχνίδια με Πάρμα, Νάπολι, Γιουβέντους και Νοβάρα.

πηγή: sportfm.gr

Μια νίκη ακόμα!!

H ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε με 79-60 τη Μπιλμπάο, έκανε το 2-0 και πλέον απέχει μια νίκη από το να σφραγίσει το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης. Την ερχόμενη Τετάρτη στο Μπιλμπάο το τρίτο ματς της σειράς.
Μια νίκη ακόμα
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είναι το απόλυτο φαβορί της φετινής Ευρωλίγκας και διαθέτει μια δεκάδα παικτών-σούπερσταρ. Έτσι, είναι πάρα πολύ δύσκολο, όχι για τη Μπιλμπάο, αλλά για οποιαδήποτε ομάδα φέτος στην Ευρώπη να την κερδίσει. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως το ρεκόρ της φέτος στην Ευρωλίγκα είναι 17-1.
MVP: Ο Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος πλέι μέικερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε τα πάντα μέσα στο παρκέ και τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους (3/3βολ, 3/5διπ, 3/7τριπ), 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής.
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Κώστας Βασιλειάδης. Ο Έλληνας γκαρντ της Μπιλμπάο έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του με τη φανέλα των Βάσκων και σε 15 λεπτά είχε 0/5 τρίποντα.
ΚΕΥ POINT: Η τελευταία περίοδος. Η Μπιλμπάο πλησίασε ακόμη και στους 6 πόντους (60-54), αλλά με επιμέρους 9-1, οι Ρώσοι έκαναν το 69-54 και ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το επιμέρους σκορ ήταν 21-8.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Περίπου 4.000 Ρώσοι βρέθηκαν στο Universal Sports Hall και παρακολούθησαν ακόμη μια παράταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.Φυσικά η ατμόσφαιρα θύμιζε για ακόμη μια φορά... θέατρο, αλλά οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας έκαναν τη δουλειά τους και με το παραπάνω.
Δεκάλεπτα: 26-15, 41-36, 58-52, 79-60
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 18 (3τριπ, 7ριμπ, 9ασ), Σισκάουσκας 5 (1), Κρστιτς 5, Κιριλένκο 20 (1τριπ, 12τριπ), Βορόντσεβιτς 3 (1), Σβεντ 4, Κάουν 5, Κριάπα 13 (3τριπ, 7ασ), Γκόρντον 6, Κουρμπάνοφ.
Μπιλμπάο (Κατσικάρης): Φίσερ, Τζάκσον 12 (2), Μαυροειδής 9, Μπάνιτς 8, Μούμπρου 3 (10ασ), Ερβέλ 3, Φίσερ Ν 6, Λόπεζ 13 (3τριπ), Βασιλειάδης (0/5τριπ), Γκριμάου, Μπλουμς 6 (2)
Πηγή: gazzetta.gr

"Εδώ και στα 100 χρόνια"!

Αντικείμενο λατρείας έγινε στη μπουτίκ του Αρη ο Χαβιέρ Ουμπίντες που εξέφρασε την επιθυμία να μείνει στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια.
"Εδώ και στα 100 χρόνια"!
Η παρουσία του στη μπουτίκ του Αρη ήταν από μήνη της κίνητρο για τους φίλους της ομάδας. Ο Χαβιέρ Ουμπίντες στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 98 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου μίλησε στις κάμερες και τόνισε ότι: "είναι όμορφες στιγμές αυτές, όταν ερχόμαστε στη μπουτίκ και γινόμαστε ένα με τους φιλάθλους. Μοιράζουμε αυτόγραφα, μοιραζόμαστε στιγμές με τον κόσμο της ομάδας. Είναι κάτι πολύ ευχάριστο για μας τους ποδοσφαιριστές. Ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα, έχει πολύ κόσμο πίσω του και είναι πολύ σημαντικό ότι συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής".
Σε ερώτηση τέλος για το αν και στα 100 χρόνια ζωής θα είναι εδώ απάντησε πως "θέλω να είμαι εδώ, θέλω να γιορτάσουμε μαζί τα 100 χρόνια του συλλόγου. Μου αρέσει πολύ στον Άρη και θέλω να μείνω".
Πηγή: allaboutaris.com

«Χτενίζει» την Αργεντινή για παίκτες!!

Ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς βρίσκεται εδώ και μέρες στην Αργεντινή. Ο σκάουτερ του Ολυμπιακού έχοντας ως... βάση του το Μπουένος Άιρες κοιτάζει κυρίως για επιτελικούς χαφ. Ψάχνει για ποιοτικούς παίκτες που να είναι αρκετά προσιτοί οικονομικά και να έχουν την... στόφα ηγέτη.
«Χτενίζει» την Αργεντινή για παίκτες
Να είναι δηλαδή δυνατές προσωπικότητες, που να μπορούν να κάνουν την διαφορά στους πρωταθλητές Ελλάδας. Παράλληλα θέλει να έχουν πολύ καλά δημιουργικά και επιθετικά χαρίσματα.
Όμως δεν μένει μόνο εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες το μέλος του τμήματος σκάουτινγκ των Πειραιωτών «χτενίζει» την Αργεντινή και για παίκτες σε διάφορες θέσεις, ηλικίες αλλά και... βαλάντια. Εστιάζει την προσοχή του πάντως στον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Ο ίδιος πάντως έχει μεγάλη έφεση σε μικρές ηλικίες και... σκανάρει αρκετούς νεαρούς, που μπορεί να αποτελέσουν μεγάλες επενδύσεις για τους ερυθρόλευκους. Άλλωστε οι Πειραιώτες θεωρούν την Αργεντινή και την Λατινική Αμερική γενικά ως μία πολύ καλή αγορά.
Ας μην ξεχνάμε πως το αργεντίνικο πρωτάθλημα είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού το έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση.
Ματιές σε Α' και Β' Αργεντινής και Κόπα Λιμπερταδόρες
Όπως προκύπτει από πληροφορίες από την Αργεντινή ο Μπαρμπαλιάς βλέπει όσο περισσότερους αγώνες μπορεί σε Α' και Β' κατηγορία Αργεντινής. Ο σκάουτερ του Ολυμπιακού που κατά καιρούς έχει προτείνει πολύ καλές περιπτώσεις παικτών βλέπει διαρκώς ματς και σημειώνει στο μπλοκάκι του, τους ποδοσφαιριστές που του αρέσουν πιο πολύ.
Παράλληλα υπάρχει πιθανότητα να δει και αγώνες του Κόπα Λιμπερταδόρες που είναι σε εξέλιξη αυτήν την χρονική περίοδο. Κάτι που σημαίνει ότι στο σημειωματάριο του θα βάλει ουκ ολίγα ονόματα από την Αργεντινή και όχι μόνο.
Στην Αργεντινή για άλλες 10 μέρες
Το... σαφάρι του Μπαρμπαλιά στην Αργεντινή θα κρατήσει για ακόμα 10 μέρες. Έτσι ο άνθρωπος των Πειραιωτών θα μείνει εκεί για περίπου 25 μέρες. Θέλει από την μεριά του να κάνει την καλύτερη δυνατή δουλειά στην συγκεκριμένη χώρα προκειμένου να φέρει πολύ καλές εισηγήσεις στο προπονητικό τιμ αλλά και την διοίκηση της ομάδας.
Μόλις επιστρέψει στην χώρα μας θα παρουσιάσει αναλυτικά όλες τις προτάσεις του. Όπως μάλιστα προκύπτει δεν έχει κάποιο άλλο άμεσο μεταγραφικό ταξίδι στην... ατζέντα του μόλις γυρίσει στην Ελλάδα.
Ίσως μεταβεί σε άλλες χώρες
Επιπροσθέτως βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει ίσως ο Μπαρμπαλιάς βρεθεί και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής για να δει παίκτες και κυρίως για να παρακολουθήσει αγώνες του Κόπα Λιμπερταδόρες. Πρόκειται όμως για κάτι που δεν είναι ακόμα βέβαιο πως θα συμβεί. Αφού ζυγίσει όλα τα δεδομένα και... τσεκάρει όλες τις περιπτώσεις που θέλει θα κρίνει στην συνέχεια (πάντα σε συνεργασία με την ΠΑΕ) το εάν θα χρειαστεί να βρεθεί και εκτός Αργεντινής για παίκτες.

πηγή: gazzetta.gr

"Δεν στενοχωριέμαι..."

Ο Ντάρσι Νέτο με δηλώσεις του στη NOVA αναφέρθηκε στο επερχόμενο ματς με τον Πανιώνιο, στον στόχο των play offs και στη δική του φετινή εικόνα, σχολιάζοντας τη φετινή μέτρια απόδοση του πως "δεν με στενοχωρεί ιδιαίτερα, καθώς γνωρίζω τη δική μου λειτουργία μέσα στο γήπεδο"...
"Δεν στενοχωριέμαι..."
Διαβάστε, αναλυτικά τις δηλώσεις του:
Για το ματς με τον Πανιώνιο: « Τα πράγματα έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολα. Είναι κρίσιμα τα επόμενα παιχνίδια, καθώς δεν έχουμε περιθώρια για απώλεια βαθμών, πόσο μάλλον όταν παίζουμε μέσα στην έδρα μας. Ο μοναδικός στόχος, λοιπόν, είναι οι τρεις βαθμοί για να παραμείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι των play offs. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε ότι για μας είναι πολύ δύσκολη η είσοδος στα play offs, αλλά όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, έχοντας εμπιστοσύνη στο υλικό της ομάδας, θα τις κυνηγήσουμε ως το τέλος και ελπίζω τελικά να καταφέρουμε την είσοδο στη πεντάδα».
Για το πώς περιμένει τον Πανιώνιο: « Περιμένουμε να δούμε κάτι το οποίο συνήθως συμβαίνει από ομάδες που έρχονται στο ΄Κλ. Βικελίδης΄, παίζοντας κλειστά, με πολυπρόσωπη άμυνα, περιμένοντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Αυτό επιβάλει από εμάς ένα έξυπνο παιχνίδι με υπομονή μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Επομένως περιμένω ένα ματς σχεδόν ίδιο με αυτό κόντρα στον ΟΦΗ, δηλαδή μια ομάδα που θα έρθει να αμυνθεί πάρα πολύ καλά, θα κοιτάξει τις αντεπιθέσεις, θα κλείσει τους χώρους κι εμείς θα πρέπει να δούμε πως θα διασπάσουμε αυτή την λειτουργία του αντιπάλου. Παρ΄ όλα αυτά, όπως είπα, δεν υπάρχει περιθώριο για απώλεια βαθμών και εάν η ομάδα λειτουργήσει έξυπνα, θεωρώ ότι θα πάρει τους βαθμούς».
Για το ποιον «κυνηγά» ο Αρης στο δρόμο για τα play offs: « Πιστεύω ότι ο Αρης θα πρέπει να κοιτάξει τη δική του συγκομιδή βαθμών, ούτως ώστε να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους μπορεί. Σίγουρα οι ομάδες που προπορεύονται έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς, να παραμείνουν, δηλαδή, σε θέσεις play offs, οπότε θα κοιτάξουν να χτυπήσουν πιο πολύ τα παιχνίδια που έχουν μέσα στην έδρα τους. Παρ΄ όλα αυτά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απίθανο, εμείς θα κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και από κει και μετά να περιμένουμε κάποια στραβοπατήματα από τους άλλους. Και στο τέλος θα δούμε αν αυτό που καταφέραμε να κάνουμε όλη τη χρονιά, θα φτάσει για να μπούμε στα play offs».
Για τη δική του μέτρια χρονιά, σε σχέση με την περυσινή, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Αρη: « Δεν με στενοχωρεί ιδιαίτερα, καθώς γνωρίζω τη δική μου λειτουργία μέσα στο γήπεδο. Γνωρίζω τη θέση μου και ποια πρέπει να είναι η προσφορά μου μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Μέσα στη χρονιά περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές. Ηταν μια περίπλοκη χρονιά για εμάς, συμπεριλαμβανομένου και εμού του ιδίου. Από κει και πέρα είτε αγωνίζομαι σαν μπακ, είτε σαν χαφ, είτε πιο προωθημένος, προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα να φτάνει στους τρεις βαθμούς. Όταν κερδίζει η ομάδα είμαι ικανοποιημένος. Στα τελευταία ματς έχουμε ένα καλό σερί και είμαι ικανοποιημένος για τη γενική απόδοση της ομάδας. Σε ότι με αφορά, όταν παίζω προωθημένος, προσπαθώ να βοηθήσω επιθετικά την ομάδα με κάποιο γκολ, αλλά όταν έρχεται η νίκη και όχι το γκολ, πάλι χαρούμενος είμαι, γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές, συν εμού, λειτουργήσαμε σωστά!»

"Η Ρεάλ παραμένει μακριά"

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα την Παρασκευή (23/3) ενόψει του αγώνα με τη Μαγιόρκα, υποστήριξε ότι το -6 από τη Ρεάλ είναι μιά σεβαστή διαφορά και δεν είναι εύκολο να καλυφθεί στις 10 αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το φινάλε.
"Η Ρεάλ παραμένει μακριά"
"Δεν θα πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες, έξι πόντοι διαφοράς από τη Ρεάλ είναι πάρα πολλοί, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι θα συνεχίσουν να φέρνουν ισοπαλίες.Είναι προφανές πως το -6 είναι προτιμότερο από το -10, αλλα η απόσταση παραμένει πάντα σημαντική", τόνισε ο Γκουαρδιόλα και πρόσθεσε:
"Μας περιμένουν στη συνέχεια αρκετά φιλόδοξες ομάδες για να αντιμετωπίσουμε, που αγωνίζονται για παραμονή, έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Europa League".
Κληθείς τέλος από τους εκπροσώπους του Τύπου να σχολιάσει την επεισοδιακή συμπεριφορά των ανθρώπων της Ρεάλ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ μεσοβδόμαδα (σ.σ ο Γκουαρδιόλα έδωσε συνέντευξη λίγο πριν ανακοινωθούν οι τιμωρίες για τους "μερένγκες"), απάντησε:
"Είδα το παιχνίδι και δεν έχω άποψη. Ο καθένας κανει αυτό που αισθάνεται ότι πρέπει να κάνει. Εγώ έχω αποφασίσει να μη δίνω προσωπικές συνεντεύξεις και για αυτό είμαι εδώ. Δεν πρόκειται να κάνω μαθήματα σε κανέναν".
 

«Παράδειγμα ο ΑΠΟΕΛ» - Diego Maradona!!

Τόσο μεγάλο είναι το κατόρθωμα του ΑΠΟΕΛ να φτάσει στους «8» του τσάμπιονς λιγκ, που ασχολείται μέχρι και ο Diego Maradona με αυτό. Ο Αργεντινός έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Twitter: «Όλοι μιλούν μόνο για το στυλ παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε την φιλοσοφία του ΑΠΟΕΛ και του Μαρσέλο Μπιέλσα στην Αθλετικ Μπιλμπάο»

πηγή: metrosport.gr

«Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος»

Στην κάμερα της Nova μίλησε ο Μανουέλ Μασάδο. Ο τεχνικός του Άρη αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ενώ τόνισε πως η δουλειά που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες αρέσει τόσο στον κόσμο όσο και στην διοίκηση.

Ο προπονητής του Αρη, κλήθηκε αρχικά να σχολιάσει το «ποδοσφαιρικό ρητό» που λέει πως δύσκολα μια ομάδα κερδίζει δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα της: « Ελπίζω να πάμε κόντρα στα προγνωστικά, να σπάσουμε τις στατιστικές και να καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε τη δύναμη που μας δίνει η έδρα μας. Εχουμε ένα εντός έδρας παιχνίδι, λοιπόν, το κοιτάμε ξεχωριστά από το προηγούμενο, κυνηγώντας μόνο τους τρεις βαθμούς. Αν στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, συν το γεγονός της στήριξης από τους οπαδούς μας, που πάντα είναι πολύ σημαντική, θα καταφέρουμε να φτάσουμε στους βαθμούς».

Για το εάν περιμένει το ματς με τον Πανιώνιο, όπως αυτό με τον ΟΦΗ: «Ναι, πάνω - κάτω περιμένουμε ένα ίδιο παιχνίδι. Απ΄ αυτά που λαμβάνουμε από το τμήμα σκάουτινγκ και από τα παιχνίδια που έχουμε δει από μόνοι μας, καταλήγουμε πως είναι μια ομάδα η οποία στα εκτός έδρας παιχνίδια προσέχει πολύ τα αμυντικά της καθήκοντα και χτυπά στις αντεπιθέσεις».

Για το εάν υπάρχουν κάποιοι παίκτες του Πανιωνίου τους οποίους υπολογίζει περισσότερο: « Όχι, δεν υπάρχει κάποιος παίκτης στον οποίο να εστιάζουμε ιδιαίτερα και για να μην παρεξηγηθώ αυτό έχει να κάνει με μια ομάδα η οποία έχει όμοιους ποδοσφαιριστές, κάνοντας ένα σύνολο πάρα πολύ ενδιαφέρον. Περιμένω μια συγκεκριμένη τακτική να ακολουθήσουν, αμυντική τακτική, προσπαθώντας να αποσπάσουν το γκολ μέσα από κάποια αντεπίθεση και αυτά όλα με κάνουν να μη ξεχωρίζω κάποιον ποδοσφαιριστή, αλλά τη συνολική δουλειά που γίνεται».

Για τη δική του επόμενη μέρα, μετά το τέλος της σεζόν στον πάγκο του Αρη: «Αυτή τη στιγμή είναι μια λευκή κόλλα χαρτιού. Το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον παραμένει ανοιχτό σε πάρα πολλές επιλογές! Ακόμα σκέφτομαι το πώς θα τερματίσει η ομάδα και δεν σκέφτομαι το δικό μου το μέλλον. Το αν θα συνεχίσω, δηλαδή, στον Αρη, εκτός συνόρων Πορτογαλίας ή μέσα στη χώρα μου. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, έχω μπροστά μου μια λευκή κόλλα στην οποία στο μέλλον μπορεί να γραφτεί το οτιδήποτε».

Οσο για το εάν ο ίδιος θα ήθελε να μείνει στον Αρη, ο Πορτογάλος, απάντησε: « Δεν είναι θέμα επιθυμιών, αλλά θέμα γεγονότων. Υπάρχει ένας γάμος και για να στηριχτεί αυτός, δεν αρκεί να θέλει μόνο η μια πλευρά, αλλά και η άλλη. Επομένως θα δούμε πως θα τρέξουνε τα γεγονότα μέχρι το τέλος της χρονιάς, να δούμε ποια θα είναι η διάθεση που θα υπάρχει με το τέλος του συμβολαίου και θα δούμε εάν θα πρέπει να υπάρξει και πάλι ένας γάμος ή αν θα πρέπει να γίνει κάτι άλλο. Με χαροποιεί το γεγονός πως η δουλειά μου έχει αναγνωριστεί από τη διοίκηση και ο κόσμος είναι ευχαριστημένος απ΄ τα αποτελέσματα. Αυτοί είναι θετικοί παράγοντες, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Είναι όμως καλύτερο να εστιάσουμε στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς και μόλις τελειώσουμε ν΄ αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία ή όχι».

πηγή: metrosport.gr

Ορφανός: «Όλα είναι θέμα της Πολιτείας»

Την άποψή του για τη στάση της Πολιτείας, ως προς την απόφαση του ΔΣ της Σούπερλιγκ για μη υποβιβασμό σε περίπτωση που δεν έχει εξασφαλιθεί άδεια από ομάδες, ανέπτυξε στο ''Αθλητικό Μetropolis " και στην εκπομπή «Tρίτο Hμίχρονο» ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός.

Για την πλευρά της Πολιτείας ο Γιώργος Ορφανός τόνισε:
''Θέλω να υπενθυμίσω την συμφωνία του κυρίου Γερουλάνου με την ΕΠΟ. Αυτή έλεγε πως θα υπάρξει ένα ποινολόγιο. Αυτή είναι η συμφωνία και η Πολιτεία με την σειρά της μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο απέναντι στους πολίτες, και στους ανθρώπους που ασχολούντε με τον αθλητισμό. Λέω το εξης απλό. Η λειτουργία ανώνημης εταιρίας διέπεται από πράξεις και νόμους. Η Ε.Ε.Α που ελέγχει ένα φάκελο ομάδας έχει το δικαίωμα να ελέγξει το οικονομικό κομμάτι, όπως επίσης και το νομικό. Επίσης υπάρχει και κάτι άλλο. Η λειτουργία της Σούπερλιγκ δεν είναι ένα προϊόν που το έφτιαξαν οι ομάδες. Είναι κάτι νομοθετικό. Αν η Πολιτεία πει πως ένας νόμος δεν μπορεί να περάσει δεν θα γίνει. Άρα όπως καταλαβαίνουμε όλα είναι θέμα Πολιτείας''.

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την δική του στάση απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα: ''Θλίβομαι πραγματικά. Γιατί έχω μεγάλη παρουσία στα αθλητικά δρώμενα. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως μία ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη να μπορεί να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Μάλλον το καταλαβαίνω αλλά δεν το δέχομαι''.

Τέλος, ο κ. Ορφανός υπογράμμισε:
''Πέρυσι υποβίβασαν δύο ομάδες που οι παράγοντες είχαν εμπλακεί σε στημένους αγώνες. Δεν ξέρω αν και οι ομάδες ήταν μπλεγμένες. Η Πολιτεία όμως έδρασε. Τιμώρησε όσους ήταν μπλεγμένοι. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα, να δράσει και πάλι. Όχι για τα μάτια του κόσμου, αλλά για την αποκατάσταση του δικαίου''.

πηγή: metrosport.gr

Κοντοβαζαινίτης: «Δεν θέλαμε να αλλάξουμε στάση»

Στο Aθλητικό Metropolis και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο νομικός σύμβουλος της SKODA Ξάνθης και εκπρόσωπος της, στη Superleague Βασίλης Κοντοβαζενίτης. Υπενθυμίζουμε ότι η SKODA Ξάνθης μαζί με τον Παναιτωλικό ήταν οι δύο ΠΑΕ που διαφώνησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.
Για τη στάση της SKODA Ξάνθης: “Δεν θέλαμε να αλλάξουμε τη ψήφο μας. Τους είχαμε πει τότε προσέξτε τι ψηφίζετε. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που έχουν οι οκτώ ομάδες αλλά δεν παίρνουμε τη ψήφο μας πίσω”.
Για την πρόταση της Superleague: “Ήταν εισήγηση της ΕΠΟ να αλλάξει ο κανονισμός. Θα ισχύσουν τα κριτήρια της UEFA αλλά θα αλλάξουν οι ποινές. Αντί για τον υποβιβασμό θα σταματούν οι μεταγραφές. Μια ομάδα που δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφών πολύ δύσκολα θα μένει στη κατηγορία” .
Για την αντίθεση που υπάρχει όταν μια ομάδα θα είναι αποκλεισμένη από την Ευρώπη αλλά θα παίζει κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα: “Υπάρχει πράγματι αντίθεση. Από όταν ιδρύθηκε το 2006 η Superleague είχαμε θέσει κάποια χρονικα περιθώρια για να γίνουν οι ΠΑΕ βιώσιμες. Με αυτή την απόφαση μπορούμε να δημιουργήσουμε άλλα προβλήματα γιατί μπορεί να εμφανιστούν άλλοι μεγαλομέτοχοι να πάρουν ομάδες , να δημιουργήσουν χρέη και να μη τιμωρηθούν”.

Για το θέμα αξιοπιστίας: “Ήταν εισήγηση της ΕΠΟ η οποία προσπαθεί να μην αναλάβει τις ευθύνες της”.
Για το αν προσβάλλονται αυτές οι αποφάσεις : “Οι αποφάσεις της ΕΠΟ δεν προσβάλονται”.

πηγή: metrosport.gr

Την Κυριακή θα έχει φιέστα;

Την Κυριακή θα έχει φιέστα;
Την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο στην σκοτσέζικη Premier League έχει η Σέλτικ. Αυτό θα γίνει αν πάρει το διπλό στο «Αϊμπροξ» επί της αιώνιας αντιπάλου, Ρέιντζερς στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής και παράλληλα η Μάδεργουελ χάσει βαθμούς στο «Ράγκμπι Παρκ» από την Κιλμάρνοκ. Σε μια τέτοια περίπτωση, η διαφορά θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς και θα απομένουν επτά αγωνιστικές (δύο της κανονικής περιόδου και πέντε των πλέι οφ) για το πέσιμο της αυλαίας.

Βέβαια, ακόμη και με νίκη της Μάδεργουελ, που ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη Ρέιντζερς, αν οι «Κέλτες» πάρουν το τρίποντο, επί της ουσίας «κλειδώνουν» τον τίτλο, αφού θα διατηρήσουν το +21. Με δεδομένο ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας μετράει η διαφορά τερμάτων, το +45 που έχει αυτή τη στιγμή η Σέλτικ, δεν μπορεί να… απειληθεί από το +8 της Μάδεργουελ.

Από εκεί και πέρα, η τέταρτη του πίνακα και φορμαρισμένη (πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια) Νταντί Γιουνάιτεντ, δοκιμάζεται στο Εδιμβούργο από τη Χιμπέρνιαν, που «καίγεται» για βαθμούς στην προσπάθεια για παραμονή, ενώ η ουραγός Ντανφέρμλιν, που επίσης ψάχνει απεγνωσμένα το τρίποντο, υποδέχεται τη Σεντ Μίρεν. Ντεμπούτο στον πάγκο των γηπεδούχων θα κάνει η Τζιμ Τζέφερις, που πήρε τη θέση του απολυθέντα Τζιμ ΜακΙντάιρ. Ο τελευταίος «πλήρωσε το μάρμαρο» για την κάκιστη φετινή πορεία και αποδεσμεύτηκε μετά την ήττα από τη Μάδεργουελ, που ήταν η έκτη στα τελευταία οχτώ παιχνίδια.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο 24/03 (17.00)
Αμπερντίν-Ινβερνές
Κιλμάρνοκ-Μάδεργουελ
Ντανφέρμλιν-Σεντ Μίρεν
Σεντ Τζόνστον-Χαρτς
Χιμπέρνιαν-Νταντί Γιουν.

Κυριακή 25/03 (15.00)
Ρέιντζερς-Σέλτικ

Η επόμενη (32η) αγωνιστική

Σάββατο 31/03 (17.00)
Μάδεργουελ-Ρέιντζερς (14.00)
Νταντί Γιουν.-Ντανφέρμλιν
Σεντ Μίρεν-Κιλμάρνοκ
Χαρτς-Αμπερντίν

Κυριακή 01/04
Σέλτικ-Σεντ Τζόνστον (14.45)
Ινβερνές-Χιμπέρνιαν (17.00)

πηγή: sportfm.gr

Δώνης: «Εκτιμώ την Ξάνθη, αλλά πρέπει να νικήσουμε»

Δώνης: «Εκτιμώ την Ξάνθη, αλλά πρέπει να νικήσουμε»
Παρομοίωση της Ξάνθης με τον περσινό Ατρόμητο έκανε ο Γιώργος Δώνης, σχολιάζοντας παιχνίδι του Σαββάτου (24/3) με τους "Ακρίτες" για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο τεχνικός των Περιστεριωτών θεωρεί πως η SKODA αδικείται από την θέση της στον βαθμολογικό πίνακα.

Παράλληλα, ο Δώνης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα των «κυανόλευκων» τόνισε πως οι παίκτες του πάση θυσία πρέπει να πάρουν τη νίκη. Εκτός μάχης ο Ζουέλα.

Αναλυτικά όσα είπε Γιώργος Δώνης:

«Κάθε παιχνίδι που έρχεται είναι πολύ σημαντικό για να πετύχουμε τον στόχο της συμμετοχής μας στα πλέι-οφ. Με το αυριανό ματς κλείνουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και παράλληλα να δείξουμε ψυχικά αποθέματα.

Για τη Ξάνθη εκτιμώ ότι πολλές φορές ο βαθμολογικός πίνακας δεν δείχνει την αλήθεια. Κατά τη γνώμη μου την συγκρίνω με τον περσινό και τον προπέρσινο Ατρόμητο που είχε παρουσιάσει δείγματα σπουδαίου ποδοσφαίρου αλλά δεν αντικατοπτριζόταν στη βαθμολογία.

Ξέρουμε ότι θα είναι λοιπόν ένα πολύ δυνατό και δύσκολο παιχνίδι. Είναι όμως μέσα στην έδρα μας, μπροστά στους φιλάθλους μας και πρέπει να βρούμε τον τρόπο εκείνο για να κατακτήσουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς».


Νοκ άουτ ο Ζουέλα

Όσον αφορά το αυριανό ματς, εκτός μάχης τίθεται ο τραυματίας Ζουέλα, που υπέστη θλάση στον προσαγωγό και θα επανέλθει μετά από περίπου δύο εβδομάδες.

Η αποστολή του Ατρομήτου αποτελείται από τους:

Ιτάνζ, Ράντμαν, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Νάστος, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Σφακιανάκης, Τόμας, Επστάιν, Μήτρογλου, Αναστασάκος, Μπάλλας, Καραγκούνης, Μπρίτο, Γκαρσία, Τάτος, Γιαννούλης, Μπρίτο, Οικονόμου.

Τα «φώτα» στο ντέρμπι!!

Τα «φώτα» στο ντέρμπι
Το ντέρμπι Άγιαξ-Αϊτνχόφεν στο «Άμστερνταμ Αρίνα», ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος. Αμφότερες θα διεκδικήσουν ουσιαστικά τις τελευταίες πιθανότητες για να μπουν δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου, αφού σε περίπτωση απώλειας θα απομακρυνθούν αρκετά από την κορυφή. Εντός έδρας αποστολή για την πρωτοπόρο Άλκμααρ κόντρα στην Βάαλβικ, στην Χάγη από την Ντεν Χάαγκ, φιλοξενείται η δεύτερη στη βαθμολογία Τβέντε.

Η αυλαία, ανοίγει σήμερα Παρασκευή (23/3) με την αναμέτρηση Εξέλσιο-Γκρόνιγκεν, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα Χέρνφεν-Φέν λο και Χέρκαλες-Ουτρέχτη που θα γίνουν Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 23 Μαρτίου

Εξέλσιορ-Γκρόνιγκεν (21:00)

Σάββατο 24 Μαρτίου

Ρόντρα-Φίτεσε (19:45)
Χέρενφεν-Φένλο (20:45)
Μπρέντα-Ναιμέγκεν (20:45)
Ντεν Χάαγκ-Τβέντε (21:45)

Κυριακή 25 Μαρτίου

Άλκμααρ-Βάαλβικ (13:30)
Ντε Γκράαφτσαπ-Φέγενορντ (15:30)
Χέρακλες-Ουτρέχτη (15:30)
Άγιαξ-Αιντχόφεν (17:30)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Παρασκευή 30 Μαρτίου

Ουτρέχτη-Εξέλσιορ (21;00)

Σάββατο 31 Μαρτίου

Γκρόνιγκεν-Χέρενφεν (19:45)
Αϊντχόφεν-Φένλο (20:45)
Τβέντε-Ρόντα (20:45)
Φέγενορντ-Μπρέντα (21:45)

Κυριακή 1 Απριλίου

Ναιμέγκεν-Ντε Γκράαφτσαπ (13:30)
Άγιαξ-Χέρακλες (15:30)
Βάαλβικ-Ντεν Χάαγκ (15:30)
Φίτεσε-Άλκμααρ (17:30)

πηγή: sportfm.gr

Δεν νικάτε; Δεν έχει λεφτά!!

Δεν νικάτε; Δεν έχει λεφτά!
Ούτε… λεβ δεν πρόκειται να δώσει ο πρόεδρος της Καλιάρκα στους παίκτες, έως ότου η ομάδα «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο βουλγαρικός σύλλογος μετρά μόνο ήττες από την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να βρίσκεται 15ος -με μόλις επτά βαθμούς- και να απομένουν 11 αγωνιστικές για το τέλος της σεζόν.

Ωστόσο, τα νέα… οικονομικά μετρά βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο τον προπονητή της Καλιάρκα, Ραντοστίν Τριφόνοφ, ο οποίος θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο θα αφυπνιστούν οι παίκτες του και η ομάδα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό.

πηγή: sportfm.gr

Δύο ομάδες, δύο τίτλοι!!

Δύο ομάδες, δύο τίτλοι
Ντόρτμουντ και Μπάγερν διεκδικούν μέχρι εσχάτων τους δύο εγχώριους τίτλους στη Γερμανία. Μεσοβδόμαδα εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό της 12ης Μαΐου και μέχρι τότε στρέφονται στο πρωτάθλημα.

Οι πρωταθλητές και πρωτοπόροι δοκιμάζονται στην Κολωνία θέλοντας να υπερασπιστούν το +5 από τους Βαυαρούς χωρίς (για ένα ακόμη ματς) τον τραυματία Μάριο Γκέτσε. Η Μπάγερν υποδέχεται το Ανόβερο έχοντας στην άκρη του μυαλού της και τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League την ερχόμενη Τετάρτη με τη Μαρσέιγ στη Γαλλία. Ο Γιουπ Χάινκες δεν υπολογίζει και πάλι στους Σβαϊνστάιγκερ, Βαν Μπούιτεν και Μπρένο.

Η τρίτη της βαθμολογίας Γκλάντμπαχ στον απόηχο του αποκλεισμού από την Μπάγερν στα πέναλτι για το Κύπελλο φιλοξενεί τη Χόφενχαϊμ, ενώ η Σάλκε αντιμετωπίζει τη Λεβερκούζεν. Χέβεντες και Μέτσελντερ θα λείψουν λόγω τραυματισμού από τα μετόπισθεν των γηπεδούχων, ενώ οι Μπάλακ, Σαμ, Μπέντερ και Άντλερ θα απουσιάσουν από τις «ασπιρίνες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 23/3 (21:30)

Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο 21:30

Σάββατο 24/3 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο
Φράιμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν
Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ
Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ
Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου
Σάλκε-Λεβερκούζεν 19:30

Κυριακή 25/3

Στουτγκάρδη-Νυρεμβέργη 16:30
Κολωνία-Ντόρτμουντ 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 30/3 (21:30)

Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 21:30

Σάββατο 31/3 (16:30)

Νυρεμβέργη-Μπάγερν Μονάχου
Καϊζερσλάουτερν-Αμβούργο
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς
Άουγκσμπουργκ-Κολωνία
Χέρτα-Βόλφσμπουργκ 19:30

Κυριακή 1/4

Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 16:30
Χόφενχαϊμ-Σάλκε 18:30

πηγή: sportfm.gr

«Μόνο οι υπότροποι ίσως υποβιβαστούν»

«Μόνο οι υπότροποι ίσως υποβιβαστούν»

Ανοιχτό το «παράθυρο» του υποβιβασμού αλλά μόνο για τις ομάδες που θα είναι υπότροπες και δεν θα συμμορφώνονται με τα κριτήρια αδειοδότησης, άφησε ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM. «Είχαμε fair play του Ολυμπιακού που ενώ δεν έχει προβλήματα, ήταν από τους βασικούς εισηγητές της απόφασης για μη υποβιβασμό των ομάδων σε πρώτη φάση», πρόσθεσε.

Ο Θόδωρος Κουρίδης με δηλώσεις του στην εκπομπή «Insiders» ξεκαθάρισε ότι τα κριτήρια από την UEFA για το θέμα της αδειοδότησης παραμένουν ακριβώς ίδια απλώς δεν θα ισχύει η ποινή του υποβιβασμού ενώ οι υπόλοιπες κυρώσεις (σ.σ απαγόρευση μεταγραφών) θα επιβάλλονται κανονικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θόδωρου Κουρίδη στους 94,6:

Για το τι θα ισχύει με την αδειοδότηση στο εξής:

«Μία ομάδα που δεν θα έχει ξοφλήσει ή που δεν θα έχει εκπληρώσει τα κριτήρια της UEFA, δεν θα πάρει άδεια ούτε από την UEFA ούτε για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό όμως δεν θα σημαίνει ότι υποβιβάζεται. Θα τις επιβάλλονται άλλες ποινές. Δεν θα κάνει μεταγραφές και θα υποστεί την αναγκαστική διαχείριση του 20% των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων».

Για τις ομάδες που χρωστάνε σε παίκτες:

«Θα τους δοθεί η ευκαιρία με την απόφαση που πήρε η Σούπερ Λίγκα να μειώσουν τα οικονομικά τους ανοίγματα μέσω της απαγόρευσης μεταγραφών, ανανέωσης συμβολαίων και επιπλέον οι οφειλές της θα μπορούν να εξοφλούνται από το 20 % των τηλεοπτικών που δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσό».

Αν το ποσό των χρεών είναι μεγαλύτερο από το 20%:

«Αν το 20 % δεν φτάνει για να καλύψει τα χρέη της μία ομάδα θα προβλέψουμε να υπάρχει ποινή για υποτροπή. Δηλαδή αν το κάνει συνέχεια και δεν έχουν γίνει προσπάθειες να φτιάξει τα οικονομικά της, τότε ναι, θα υποβιβάζεται. Πρέπει να τονίσουμε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη και όχι λόγω συμφερόντων… όπως γράφτηκε. Βλέποντας ότι δεν θα υπάρξει ελληνικό ποδόσφαιρο αν αρχίσουν να πέφτουν οι ομάδες που έχουν οικονομικά προβλήματα αμέσως, ήρθε αυτή η απόφαση. Έτσι μπορούν να νοικοκυρευτούν οι ομάδες. Είχαμε επίσης Fair play από τον Ολυμπιακό που δεν έχει προβλήματα και ήταν από τους κύριους εισηγητές αυτής της απόφασης.

Επίσης, αν τόσα χρόνια πρόσεχαν οι ομάδες τα φυτώρια όπως τους έλεγαν, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Πλέον, η ελληνική οικονομική συγκυρία έχει επίπτωση και στο ποδόσφαιρο. Οι ίδιοι άνθρωποι που έβαζαν χρήματα στις ομάδες, έχουν τώρα προβλήματα στις επιχειρήσεις τους. Μπορεί έτσι να γίνεται ένα συμμάζεμα και νομίζω ότι θα γίνει κάτι καλό. Θα δοθεί ευκαιρία στα νέα παιδιά…
»

Ενρίκε: «Πρέπει να είμαστε αλάνθαστοι»

Ενρίκε: «Πρέπει να είμαστε αλάνθαστοι»
Βέβαιος ότι οι παίκτες της Ρόμα, είναι έτοιμοι να νικήσουν την πρωτοπόρο Μίλαν, δήλωσε ο προπονητής των «τζιαλορόσι», Λουίς Ενρίκε. Ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός μόνο εύκολο δεν πιστεύει πως θα είναι το έργο της ομάδας του, όπως ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση του «Σαν Σίρο».

«Μπορούμε να νικήσουμε μία ομάδα σαν τη Μίλαν. Αλλά θα χρειαστεί να παίξουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας και να μην κάνουμε λάθη, δηλαδή το παιχνίδι μας πρέπει να είναι σχεδόν τέλειο», τόνισε ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Μια νίκη στην έδρα της Μίλαν θα είναι μία μεγάλη ψυχολογική ώθηση για εμάς, αλλά για να το κατορθώσουμε θα πρέπει να παίξουμε σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο».

Επιπλέον, όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως οι «ροσονέρι», μπορεί να έχουν το μυαλό τους και στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λίγκ, κόντρα στην Μπατσελόνα, απάντησε: «Μπορεί, αλλά δε νομίζω. Δεν κάνουν τέτοια λάθη, διότι γνωρίζουν πως όλα τα ματς είναι σημαντικά για να φτάσουν μέχρι το τέλος». 

πηγή: sportfm.gr 

Μέσα και ο Γεωργιάδης!!

Μέσα και ο Γεωργιάδης
Ένας «πονοκέφαλος» λιγότερος για τον Λάζλο Μπόλονι στον ΠΑΟΚ εν όψει της αναμέτρησης με την Κέρκυρα την Κυριακή καθώς ο Γιώργος Γεωργιάδης ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε στην μέση και τέθηκε κανονικά στην διάθεση του προπονητή του. Τον Γιάννου προορίζει για την θέση πίσω από τον Αθανασιάδη, ο Ρουμάνος τεχνικός.

Ο ακραίος μεσοεπιθετικός του «δικεφάλου» μπήκε κανονικά στο σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ καθώς οι πόνοι που είχε στην μέση υποχώρησαν. Έτσι, ο Μπόλονι καταστρώνει τα πλάνα του για το κυριακάτικο παιχνίδι, υπολογίζοντας στον Γεωργιάδη που θα πάρει και φανέλα βασικού.

Κατά τα άλλα και με βάση τις δοκιμές που έκανε σήμερα ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Αθανασιάδης θα είναι στην κορυφή της επίθεσης με τους Γεωργιάδη και Σαλπιγγίδη στις πτέρυγες. Ο Γιάννου θα είναι σε ελεύθερο ρόλο μπροστά από Γκαρσία και Λάζαρ. Τσιρίλο-Μαλεζάς θα είναι στο κέντρο της άμυνας, στο δεξί άκρο ο Σνάουτσνερ και στο αριστερό ο Λίνο ενώ κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κρέσιτς, Έτο, Ίβιτς είναι εκτός πλάνων λόγω τραυματισμού.

πηγή: sportfm.gr

Η επιστολή Βγενόπουλου στον Γόντικα!!

Η επιστολή Βγενόπουλου στον Γόντικα
Λίγες ώρες μετά το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και εν μέσω των… δραματικών εξελίξεων για τους «πράσινους», διέρρευσε η επιστολή που είχε στείλει ο Ανδρέας Βγενόπουλος στον Δημήτρη Γόντικα την Δευτέρα και με την οποία είχε ζητήσει να μην γίνει χρήση του 1.7 εκατ. ευρώ που είχε δώσει, μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προειδοποιώντας να μην δαπανηθούν σε περίπτωση που υπήρχε σκέψη για παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Όσο υπάρχει έστω και η σκέψη ότι εσείς μπορεί να παραιτηθείτε και να οδηγηθεί η ΠΑΕ σε αδιέξοδο και έλλειψη διοίκησης, σας καλούμε να μην δαπανήσετε τα χρήματα που σας αποστείλαμε έναντι συμμετοχής μας στην δρομολογούμενη αυξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω των σημερινών συνθηκών και της αβεβαιότητας των εξελίξεων, σας καλούμε να μην δαπανήσετε τα χρήματα αυτά προτού έχετε την έγγραφη συμφωνία μας ότι δεν επιθυμούμε προηγουμένως να εξετάσουμε τους λεπτομερείς όρους του ενημερωτικού δελτίου που θα εκδοθεί, ώστε να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις για συμμετοχή ή όχι, στην δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
».

Σούπερ Καλλιθέα για πλέι οφ!!

Σούπερ Καλλιθέα για πλέι οφ
Σαν τρένο συνεχίζει η Καλλιθέα την πορεία της στην Football league. Η ομάδα του Νίκου Παντέλη νίκησε 3-0 τον Πανθρακικό φτάνοντας τις έξι νίκες σε οκτώ ματς.

Μετά από αυτό το τρίποντο οι γηπεδούχοι σκαρφάλωσαν στην πέμπτη θέση και το όνειρο για πλέι οφ όλο ένα και μεγαλώνει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι «κυανόλευκοι» άνοιξαν νωρίς το σκορ στο 7’ με τον Μιχαλόπουλο, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 στο 63’ . Τον θρίαμβο ολοκλήρωσε στο 65’ ο Ντιαλό.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Κατσούλης, Σταύρου, Μιχαλόπουλος, Αρκούδας, Αρβανίτης, Ηρακλής, Ρουσσάκης, Κατσίκης, Φουντουκίδης, Μουσταφίδης, Ντιαλό.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Στάθης, Χρήστου, Βαγγελόπουλος (52' Χλωρός), Σαρακατσάνος, Μουνάφο, Λιαπάκης, Μίνγκας, Πόνσε, Μπαϊκάρα, Κοντογουλίδης.

Συνεχίζει τις γκέλες ο Πλατανιάς

Πολύτιμο έδαφος έχασε ο Πλατανιάς στην προσπάθεια που κάνει για την απευθείας άνοδο, καθώς έμεινε ισόπαλος 1-1 κόντρα στον Θρασύβουλο στη Φυλή, σε αγώνα για την 21η αγωνιστική της Football League.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 34’ με τον Ντακόλ, ωστόσο η ομάδα της Κρήτης μετά από την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έφερε το ματς στα ίσια με τον Μαραγκουδάκη. Οι Κρητικοί έχασαν ευκαιρίες να πάρουν το πολύτιμο «διπλό» και το τελικό σφύριγμα του ρέφερι βρήκε τις δύο ομάδες να βολεύονται με τον έναν βαθμό.

Σπουδαίο διπλό (1-3) πήρε η Καλλονή κόντρα Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο. Η ομάδα της Μυτιλήνης άνοιξε το σκορ με τον Ζουρούδη και έκανε δύο τα τέρματα της με τον Μαρσέλο. Η γηπεδούχοι μπήκαν γρήγορα στο ματς με τον Παμπόε, ωστόσο η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη έκανε το 3-1 στην εκπνοή με τον Μανούσο.

Στα αλλά ματς μεγάλη εκτός έδρας νίκη (1-0) πήρε ο Πανσερραϊκός κόντρα στην Αναγέννηση Επανομής, ενώ η Αναγέννηση Γιαννιτσών έμεινε στον 0-0 με τον Ηρακλή Ψαχνών.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Θρασύβουλος-Πλατανιάς 1-1
(34’ Ντα Ακόλ-65’ Μαραγκουδακης)

Αγροτικός Αστέρας-Καλλονή 1-3
(77’ Παμπόε - 42’ Ζουρουδης 75’ Mαρσέλο 90+1’ Μανούσος)

Αναγέννηση Επανομής-Πανσερραϊκός 0-1
(85’ Σαλαμαστράκης)

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ηρακλής Ψαχνών 0-0

Καλλιθέα-Πανθρακικός 3-0
(7’ 63’ Μιχαλόπουλος 65’ Ντιαλό)

Παναχαϊκή-Πιερικός 19:00

Η επόμενη αγωνιστική (22η):

Καλλιθέα – Παναχαϊκή
Πιερικός – Λάρισα
Πανθρακικός – Θρασύβουλος
Βέροια – Εθνικός Αστέρας
Πλατανιάς – Αγροτικός Αστέρας
Βύζας Μεγάρων – Αναγέννηση Επανομής
Καλλονή – Φωκικός
Πανσερραϊκός – Αναγέννηση Γιαννιτσών
Διαγόρας – Ηρακλής Ψαχνών

πηγή: sportfm.gr

Τι θα γινόταν ο Μέσι, αν...!!

Τι θα γινόταν ο Μέσι, αν...
Τη βραδιά που περιέγραψα το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι σε ευρωπαϊκό αγώνα τη θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια.

Ηταν εναντίον του Παναθηναϊκού και ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι ως προπονητής των «πρασίνων», παρ' ότι είχε αναλύσει την παραμονή του ματς πόσο μεγάλο λάθος κάνουν οι ομάδες που πρεσάρουν ψηλά τους «μπλαουγκράνα», στην πράξη έκανε άλλα! Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε γκολ στο ξεκίνημα του ματς και τελικά συνετρίβη με 5-0, σε ένα παιχνίδι που αν ο Γκαλίνοβιτς δεν ήταν σε καταπληκτική κατάσταση, ίσως το σκορ να ξέφευγε!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Εκείνο το βράδυ ο Λιονέλ Μέσι βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά σε διεθνές ματς, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα -την άνοιξη του 2005- κατά της Αλμπαθέτε είχε βάλει το πρώτο από τα 234 γκολ με τα οποία είναι πια πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπάρτσα. Το να είσαι ο κορυφαίος στη λίστα των σκόρερ σε ένα κλαμπ που τη φανέλα του φόρεσαν τόσοι σουπερστάρ δεν μπορεί να συμβαίνει τυχαία.

Η ιστορία δεν γράφεται από τα «αν...». Ωστόσο υπάρχουν στιγμές που ένα «αν», ένα «όχι» ή ένα «ναι» δεν αλλάζουν απλώς την ιστορία, αλλά τη γράφουν από την αρχή.

Ακούγεται δραματικό, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως ο πλανήτης δεν θα γνώριζε ποτέ τον Μέσι, αν δεν βρισκόταν μία λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει και που αποτυπώνεται σε ένα γράμμα του πατέρα του, Χόρχε, στις 9 Ιουλίου του 2001. Παραλήπτης του ήταν ο τότε πρόεδρος της Μπαρτσελόνα. Στο γράμμα ο πατέρας του εξηγούσε τη δυσχέρεια στην οποία όλη η οικογένεια είχε περιέλθει περιμένοντας μάταια να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες του συλλόγου και παράλληλα εξέφραζε την αγωνία του για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπόδιζαν τον 14χρονο Λιονέλ να αγωνιστεί για έξι ολόκληρους μήνες σε επίσημο παιχνίδι της ομάδας παίδων!

Το κλειδί για τη μετακίνηση του Μέσι από την Αργεντινή στη Βαρκελώνη ήταν οι ενέσεις αυξητικής ορμόνης που έπρεπε να κάνει διαρκώς. Το ότι δεν βρισκόταν άκρη, ώστε να υπογράψει το συμβόλαιό του, καθυστερούσε σημαντικά και τη θεραπεία. Την κατάσταση χειροτέρευε το γεγονός πως η αδελφή του αισθανόταν έντονη νοσταλγία για την Αργεντινή όπως και τα δύο αδέλφια του, Ματίας και Ροντρίγκο, οπότε η μητέρα του αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Ροζάριο μαζί τους! Εκείνο τον μήνα, τον Ιούλιο του 2001, ο Μέσι (που έκλαιγε βουβά από τον πόνο κάθε φορά που έκανε μία ένεση, αλλά έσφιγγε τα δόντια) κλήθηκε από τον πατέρα του να πάρει μία απόφαση. Ή θα επέστρεφαν με όλη την οικογένεια στην Αργεντινή ή θα έμεναν στη Βαρκελώνη για να δοκιμάσει -με όλη τη δύναμή του- την τύχη του στο ποδόσφαιρο. Ευτυχώς για όλους αυτούς που αγαπάνε την μπάλα, ο Λιονέλ ήταν θηρίο θέλησης. «Δεν πάω πίσω, θα το παλέψω», είπε και μιλώντας το 2006 για εκείνες τις μέρες τόνισε: «Δεν ξέρω αν θα είχα τη δύναμη να δω το δικό μου παιδί να περνάει τα ίδια, αλλά δεν έπρεπε να το βάλω κάτω. Η οικογένειά μου με βοήθησε αφάνταστα».

Καταλυτικό ρόλο σε όλη την ιστορία έπαιξε ο Γιόζεπ Μινγκέλα. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 είχε προσληφθεί ως μεταφραστής του Αγγλου τεχνικού Βικ Μπάκιγχαμ (ο οποίος δούλεψε και στη χώρα μας στον Εθνικό και στον Ολυμπιακό) και ύστερα έγινε σκάουτερ στην Μπάρτσα. Είναι αυτός που ανακάλυψε τον Ντιέγκο Μαραντόνα για λογαριασμό των Καταλανών και κυρίως αυτός που διαπίστωσε πως ο Λιονέλ Μέσι ήταν κάτι ξεχωριστό. Και ήταν αυτός που έδωσε λύση σε εκείνο το πρόβλημα του Ιουλίου του 2001, αλλάζοντας τον ρου της ιστορίας.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει περισσότερα για το πώς ο Μέσι εξελίχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα, αλλά και το πώς δημιουργήθηκε αυτή η σύγχρονη υπερομάδα που λέγεται Μπαρτσελόνα, κυκλοφορεί ένα εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο «Barca: The Making of the Greatest Team in the World». Είναι γραμμένο από τον Βρετανό δημοσιογράφο Graham Hunter που ζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη Βαρκελώνη και το μεγάλο του ατού είναι πως δεν διακατέχεται από τα ισπανικά σύνδρομα καταδίωξης!

Ακριβώς επειδή δεν είναι Καταλανός ή Καστιγιάνος, δεν τον ενοχλεί η Ρεάλ ούτε βλέπει φαντάσματα σε κάθε γωνία, με αποτέλεσμα η δουλειά που έχει κάνει να ακουμπάει το όριο της τελειότητας. Εχει ανέκδοτες ιστορίες και δεκάδες συνεντεύξεις με όλους τους πρωταγωνιστές αυτών των τελευταίων δέκα χρόνων.

Τις χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά, καλύπτοντας κενά της εξιστόρησής του και φωτίζοντας άγνωστα σημεία, όπως το πώς κέρδισε αυτόματα την εκτίμηση του Μέσι ο Πεπ Γκουαρντιόλα με τη βοήθεια που του πρόσφερε να πάει στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου. Οι αντιρρήσεις της διοίκησης ήταν έντονες, αλλά ο Πεπ τον άφησε και τελικά κατέκτησε το χρυσό με την εθνική Αργεντινής. Επίσης εξηγεί με απλό, αλλά πολύ γλαφυρό τρόπο το πώς ο Γιόχαν Κρόιφ άλλαξε όχι μόνο τον τρόπο ποδοσφαιρικής σκέψης της Μπαρτσελόνα, αλλά ολόκληρη τη φιλοσοφία των Ισπανών, με αποτέλεσμα και η εθνική τους ομάδα να καρπωθεί τις δάφνες.

Χωρίς υπερβολή αυτό το βιβλίο είναι ό,τι πιο αναλυτικό και κατατοπιστικό έχει γραφτεί για μία από τις καλύτερες ομάδες που έβγαλε το ποδόσφαιρο. Και δεν μένει μόνο στα απολύτως προφανή, αλλά «σκάβει» πιο βαθιά και εξηγεί ακόμα και στους αμύητους πόσο κάποιες μικρές λεπτομέρειες κάνουν τελικά τη διαφορά. Χωρίς συναισθηματικά να ξεφεύγει από τα όρια, όπως γίνεται με Καταλανούς αναλυτές και συγγραφείς, ο Χάντερ, που είναι γεννημένος στη Σκωτία, καταφέρνει να γίνει σύγχρονος Ομηρος, ακολουθώντας την Οδύσσεια μίας αληθινά σπουδαίας ομάδας στον δρόμο για να βρει την ποδοσφαιρική της Ιθάκη!

πηγή: sportfm.gr

Βενγκέρ: «Θέλουμε τους κορυφαίους»

Βενγκέρ: «Θέλουμε τους κορυφαίους»
Τους οπαδούς της Άρσεναλ… προειδοποίησε ο, Αρσέν Βενγκέρ, ενόψει των καλοκαιρινών μεταγραφών, που αναμένεται να κάνει ο σύλλογος του Λονδίνου. Αφού σύμφωνα με τον Αλσατό, οι κινήσεις που θα γίνουν δεν θα είναι πολλές, ωστόσο θα είναι αρκετά ποιοτικές ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο στο θέμα του Ποντόλσκι.

«Δεν θα κάνουμε πολλές μεταγραφές, ωστόσο θα κινηθούμε μόνο για ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας. Στο ρόστερ αυτή την στιγμή έχουμε 25 παίκτες. Μερικοί είναι δανεικοί σε άλλες ομάδες, επίσης έπαιξαν λίγες φορές την φετινή χρονιά, λόγω τραυματισμών τόσο ο Γουίλσιρ όσο και ο Ντιαμπί. Όταν αυτοί επιστρέψουν τότε η ποιότητα και ο αριθμός του ρόστερ θα αυξηθούν», δήλωσε ο προπονητής των «κανονιέρηδων».

Παράλληλα, μίλησε και για το θέμα της μεταγραφής του Λούκας Ποντόλσκι:«Τίποτα δεν έχει ακόμα τελειώσει. Μπορεί κάτι να γίνει αργά ή γρήγορα. Δεν ξέρω».

Επίσης, έκανε λόγο και για την «κούρασα» της τρίτης και της τέταρτης θέσης, της Πρέμιερ Λίγκ: «Πρέπει να δούμε πως θα τελειώσει η χρονιά. Ωστόσο πιστεύω ότι η Τότεναμ, η Τσέλσι και η Νιούκαστλ, θα παλέψουν για αυτές τις δύο θέσεις». 

πηγή: sportfm.gr

Χωρίς νικητή το ντέρμπι!!

Χωρίς νικητή το ντέρμπι
Στο μηδέν κόλλησαν στο ντέρμπι των «αιωνίων» της Κύπρου ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, στο πλαίσιο της 26η αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι λιγοστές καλές στιγμές που σημειωθήκαν στον αγώνα έγιναν κατά κύριο λόγο στο πρώτο μισάωρο. Συγκεκριμένα στο 17΄, ο Μακρίδης έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Χιώτη, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Αΐλτον κατέληξε επίσης άουτ.

Η σημαντικότερη ευκαιρία έγινε στο 26’ όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Αλωνεύτη, η μπάλα χτύπησε στο γόνατο του Μποαβεντούρα και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Διονύση Χιώτη.

Στο 45’ η Ομόνοια έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Αλωνεύτη.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή, ωστόσο το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα (78΄ Αλεξάνδρου), Ζόρζε, Ολιβέιρα, Πίντο, Μοράις, Μαρσίνιο, Χαραλαμπίδης (67΄ Τρισκόφσκι), Μαντούκα (75΄ Σολάρι), Αΐλτον.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Σπούνγκιν, Μαργκάσα, Σερφά, Καρυπίδης, Κασέκε, Μακρίδης (62΄ Αβράαμ), Σάλατιτς, Εφραίμ, Αλωνεύτης, Άλβες (72΄ Χριστοφή

πηγή: sportfm.gr

Με ανακοίνωση απαντά ο Άρης!!

Με ανακοίνωση απαντά ο Άρης
Μέσω ανακοίνωσης αποφάσισε να απαντήσει η ΠΑΕ Άρης στην «εκστρατεία ψέματος» -όπως την χαρακτηρίζει- του πρώην προέδρου Λάμπρου Σκόρδα σχετικά με την υπόθεση του Μάρτσιο Αμορόζο.

Η ανακοίνωση:

«Μετά και την σημερινή εκστρατεία ψέματος, που έχει εξαπολύσει ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ Λάμπρος Σκόρδας από την εφημερίδα Αθλητικά Νέα και το παρανόμως σε λειτουργία ραδιόφωνό του (με βάση τελεσίδικη απόφαση του ΕΣΡ) σχετικά με την υπόθεση ποδοσφαιριστή Μάρτσιο Αμορόζο, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ διευκρινίζει τα εξής:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ προσέφυγε κατά του ποδοσφαιριστή Μάρτσιο Αμορόζο την 16η Ιουλίου 2008 ζητώντας την εις βάρος του λύση συμβολαίου. Η υπόθεση εκδικάστηκε την 16η Σεπτεμβρίου 2008, όπου βάση της υπ. Αριθμό 965/2008 απόφασης λύθηκε το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή με υπαιτιότητα του.

Την 22η Σεπτεμβρίου του 2008 ο ΑΡΗΣ κατέθεσε έφεση στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ διεκδικώντας αποζημίωση 1 εκ ευρώ και η υπόθεση εκδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2008, όπου η ΠΑΕ ΑΡΗΣ όχι μόνο δεν παρέστη ως όφειλε, αλλά δεν πλήρωσε και το απαιτούμενο παράβολο των 300 ευρώ!!!

Έτσι τον Μάιο του 2009 βγήκε η απόφαση 28/2009 που χαρακτήριζε απαράδεκτο το αίτημα αποζημίωσης βασιζόμενο στην μη παρουσία του ΑΡΗ στο δικαστήριο. Αυτό ήταν ένα σημαντικό γεγονός που εξέλαβε στα υπόψιν της αργότερα η αρμόδια επιτροπή της ΦΙΦΑ.

Παράλληλα κάποια στιγμή το 2008 ο ποδοσφαιριστής και ενώ δεν είχε παραστεί σε καμία εκδίκαση στις επιτροπές της ΕΠΟ, απέστειλε καταγγελία στην ΦΙΦΑ δηλώνοντας ότι δεν αποδέχεται την εκδίκαση των ελληνικών επιτροπών και επιθυμούσε την μεσολάβηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Πάγια αρχή της ΦΙΦΑ είναι να αγνοεί τις αποφάσεις των ελληνικών επιτροπών εάν δεν επιθυμεί την εκδίκασή τους εκεί, ο αλλοδαπός ποδοσφαιριστής κι η υπόθεση εκδικάζεται εκ νέου στην ΦΙΦΑ ανεξαρτήτως αποφάσεων σε ελληνικό όργανο.
Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ήταν γνώστης της όλης κατάστασης και σίγουρα την εποχή εκείνη συμφωνούσε με όσα σήμερα λέει ότι ψευδώς ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Γιάννης Κόντης, είπε στην ΓΣ της Λέσχης πέρσι τον Μάιο.
Την διαβεβαίωση δηλαδή ότι ο ΑΡΗΣ γλίτωσε από την υπόθεση αυτή 1 εκ ευρώ, κάτι που ο Γιάννης Κόντης βεβαίωσε εκείνη την στιγμή αφού ήταν εν ισχύ αυτή η απόφαση της ΕΠΟ και δεν είχε εκδικαστεί ακόμα στην ΦΙΦΑ καμία προσφυγή του ποδοσφαιριστή.

Αντί ο πρώην πρόεδρος να αναρωτιέται και να αναθεματίζει τον εαυτό του για τους λόγους που έδωσαν την δυνατότητα στον ποδοσφαιριστή να προσφύγει στην ΦΙΦΑ και να διεκδικεί το ποσό του 1,2 εκ ευρώ, προσπαθεί κατά τον προσφιλή του τρόπο να μεταθέσει τις ευθύνες στην σημερινή διοίκηση και στον Γιάννη Κόντη με διάφορα αστεία επιχειρήματα.
Η εύκολη και προσφιλή τακτική του κ. Σκόρδα σε κάθε περίπτωση να αποκαλεί όλους τους άλλους ψεύτες και κακόπιστους δεν αλλάζει την πραγματικότητα ούτε τα γεγονότα, τα οποία ξεκάθαρα λένε ότι ο ΑΡΗΣ σήμερα καλείται να πληρώσει λάθη και παραλείψεις της δικής του διοίκησης.

Θα ήταν εξίσου αστείο αν η σημερινή διοίκηση- που πασχίζει να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα τόσο με προηγούμενους όσο και με ποδοσφαιριστές που ανήκουν σήμερα στο ρόστερ της- δεν το έπραττε και άφηνε… δώρο σε μία πιθανή επόμενη διοίκηση τις όποιες πληρωμές θα καλούνταν να πληρώσει μόλις τελεσιδικούσαν οι αποφάσεις από τις προσφυγές τους.
Αντ’ αυτού έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα εξεύρεσης λύσης σε όλους όσους οφείλει με στόχο την διευθέτηση των οφειλών και όχι την μετακύλησή τους.

Κάποτε κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι πέρασαν οι εποχές που πολλά πράγματα έμεναν αναπάντητα και επέτρεπαν να ανθίζει ο σπόρος των ψεμάτων, που κατά καιρούς ξεστόμιζαν ξεδιάντροπα και με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουν ότι μόνο το καλό του ΑΡΗ δεν θέλουν.

Λαμπρό παράδειγμα αντιμετώπισης της πραγματικότητας είναι ο τρόπος παρουσίασης της υπόθεσης Κάμπορα και της τελικής έκβασής της.

Σχετικά με την υπόθεση Αμορόζο η ΠΑΕ ΑΡΗΣ γνωρίζει πώς να διαφυλάξει τα συμφέροντά της και θα προβεί στις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που το νομικό επιτελείο της τουλάχιστον κυνηγά μέχρι τέλους και πληρώνει τα απαιτούμενα παράβολα και κόστη.

Οι πραγματικά έχοντες ευθύνη όμως για τέτοια είδους κατάληξη υποθέσεων θα πρέπει αν μη τι άλλο να κρύβονται και να μην ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου.

Επειδή μάλιστα εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεση στο CAS θα σταματήσουμε εδώ…»

«Από τους καλύτερους στον κόσμο ο Ιμπραΐμοβιτς»

«Από τους καλύτερους στον κόσμο ο Ιμπραΐμοβιτς»
Πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν την ποδοσφαιρική αξία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ωστόσο, δεν φαίνεται να συμφωνεί μαζί τους και ο τερματοφύλακας της Ρόμα, Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ, όπως δήλωσε στην «Corriere dello Sport». Ο 29χρονος ενόψει του αγώνα της Ρόμα με τη Μίλαν, που θα γίνει το Σάββατο (24/3) στο «Σαν Σίρο», μίλησε για την κλάση του Σουηδού και για το πόσο θα ήθελε να τον έχει συμπαίκτη του.

«Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι ένας, πάρα πολύ δυνατός παίκτης. Ο οποίος σκοράρει πολλά γκολ. Έχει κατακτήσει πρωταθλήματα με μεγάλες ομάδες στον κόσμο και πιστεύω, ότι είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμου», είπε ο Oλλανδός πορτιέρο και πρόσθεσε:

«Διαφωνώ με όλους εκείνους που λένε, πως είναι καθοριστικός μόνο για τα ματς του πρωταθλήματος και όχι για εκείνα της Ευρώπης. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο τα λένε αυτά. Θα ήθελα να έχω τον Ζλάταν στην ομάδα». 


πηγή: sport-fm.gr


 

«Αν κάνουν λάθος, θα είμαστε εκεί να το εκμεταλλευτούμε»

«Αν κάνουν λάθος, θα είμαστε εκεί να το εκμεταλλευτούμε»
Ένα στραβοπάτημα της Μίλαν προκειμένου να ξαναβρεθεί σε απόσταση βολής θέλει η δεύτερη της βαθμολογίας Γιουβέντους. Με τους «ροσονέρι» να υποδέχονται τη Ρόμα μία ημέρα πριν το «Derby d’ Italia» στο οποίο η «γηραιά κυρία» φιλοξενεί την Ίντερ, ο Μπονούτσι και οι συμπαίκτες τους έχουν ελπίδες πως η διαφορά από την κορυφή θα μειωθεί.

Ο Ιταλός αμυντικός είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος και βασίζεται στο γεγονός πως σε τέσσερις φετινές αναμετρήσεις η Γιουβέντους δεν έχει ηττηθεί φέτος από τη Μίλαν, την οποία μάλιστα, έχει αφήσει εκτός τελικού Κυπέλλου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που προκριθήκαμε. Στα παιχνίδια που αγωνιστήκαμε εναντίον τους έχουμε δύο νίκες και δύο ισοπαλίες και έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να τους κοντράρουμε. Αυτό μας γεμίζει πίστη και αυτοπεποίθηση. Αν η Μίλαν κάνει κάποιο λάθος, θα είμαστε εκεί να το εκμεταλλευτούμε», τόνισε ο 24χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος σε ό,τι αφορά το ματς απέναντι στην Ίντερ αρκέστηκε να πει: «Πρέπει να νικήσουμε πάση θυσία».


πηγή: sport-fm.gr