Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ορφανός: «Όλα είναι θέμα της Πολιτείας»

Την άποψή του για τη στάση της Πολιτείας, ως προς την απόφαση του ΔΣ της Σούπερλιγκ για μη υποβιβασμό σε περίπτωση που δεν έχει εξασφαλιθεί άδεια από ομάδες, ανέπτυξε στο ''Αθλητικό Μetropolis " και στην εκπομπή «Tρίτο Hμίχρονο» ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός.

Για την πλευρά της Πολιτείας ο Γιώργος Ορφανός τόνισε:
''Θέλω να υπενθυμίσω την συμφωνία του κυρίου Γερουλάνου με την ΕΠΟ. Αυτή έλεγε πως θα υπάρξει ένα ποινολόγιο. Αυτή είναι η συμφωνία και η Πολιτεία με την σειρά της μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο απέναντι στους πολίτες, και στους ανθρώπους που ασχολούντε με τον αθλητισμό. Λέω το εξης απλό. Η λειτουργία ανώνημης εταιρίας διέπεται από πράξεις και νόμους. Η Ε.Ε.Α που ελέγχει ένα φάκελο ομάδας έχει το δικαίωμα να ελέγξει το οικονομικό κομμάτι, όπως επίσης και το νομικό. Επίσης υπάρχει και κάτι άλλο. Η λειτουργία της Σούπερλιγκ δεν είναι ένα προϊόν που το έφτιαξαν οι ομάδες. Είναι κάτι νομοθετικό. Αν η Πολιτεία πει πως ένας νόμος δεν μπορεί να περάσει δεν θα γίνει. Άρα όπως καταλαβαίνουμε όλα είναι θέμα Πολιτείας''.

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την δική του στάση απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα: ''Θλίβομαι πραγματικά. Γιατί έχω μεγάλη παρουσία στα αθλητικά δρώμενα. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως μία ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη να μπορεί να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Μάλλον το καταλαβαίνω αλλά δεν το δέχομαι''.

Τέλος, ο κ. Ορφανός υπογράμμισε:
''Πέρυσι υποβίβασαν δύο ομάδες που οι παράγοντες είχαν εμπλακεί σε στημένους αγώνες. Δεν ξέρω αν και οι ομάδες ήταν μπλεγμένες. Η Πολιτεία όμως έδρασε. Τιμώρησε όσους ήταν μπλεγμένοι. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα, να δράσει και πάλι. Όχι για τα μάτια του κόσμου, αλλά για την αποκατάσταση του δικαίου''.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: