Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μικραίνει την ΑΕΚ

Μπορεί η ΑΕΚ να μην πέφτει κατηγορία, όμως θα χάσει σίγουρα 7 βασικούς παίκτες της το καλοκαίρι και πιθανόν 8, τα κενά των οποίων αναγκαστικά θα καλυφθούν από παιδιά της Ακαδημίας.Ναι μεν η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε χθες να μην υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν παίρνουν αδειοδότηση από την UEFΑ και εφόσον υπάρξει ποινή από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, να τιμωρούνται στο εσωτερικό με απαγόρευση μεταγραφών και ανανέωση συμβολαίων.
Σε καμία των περιπτώσεων όμως δεν είναι για... πανηγύρια αυτή η απόφαση, αφού η ΑΕΚ που (δυστυχώς) κινδυνεύει με τιμωρία από την UEFA θα αλλάξει εντελώς το επόμενο καλοκαίρι.
Εφόσον λοιπόν οι μέτοχοι, πρώην και νυν, εξακολουθούν να σφυρίζουν (πλην μίας εξαίρεσης) αδιάφορα και δεν βάζουν τα 2 εκατ. ευρώ που απαιτούνται τώρα και στην πορεία όσα χρειαστούν προκειμένου να πάρει η ΑΕΚ την αδειοδότηση, η ομάδα θα παίζει την επόμενη σεζόν μόνο στη Σούπερ Λίγκα (και όχι φυσικά στην Ευρώπη), αλλά με μία ομάδα... μικρή για το μέγεθος και την ιστορία της ΑΕΚ.
Η ομάδα λοιπόν δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές και ούτε να ανανεώσει συμβόλαια παικτών. Στην τελευταία κατηγορία βρίσκονται παίκτες που είναι δύσκολο να αντικατασταθούν από παιδιά των Ακαδημιών. Συγκεκριμένα τα συμβόλαια που λήγουν είναι των Δέλλα, Καφέ, Γεωργέα, Χοσέ Κάρλος, Λυμπερόπουλου, Μπέλεκ, Μανωλά. Υπάρχει και η περίπτωση του Βάργκας, του οποίου το συμβόλαιο λέγεται από την ΠΑΕ ότι ανανεώνεται αυτόματα εφόσον συμπληρώσει ένα ποσοστό συμμετοχών στο πρωτάθλημα. Ο ίδιος ο παίκτης όμως δεν δείχνει μεγάλη διάθεση να παραμείνει και του χρόνου με αυτή την κατάσταση.
Συν τοις άλλοις υπάρχει και ο Γκούντγιονσεν που είναι φευγάτος. Πολλοί παίκτες λοιπόν θα πουν αναγκαστικά "αντίο" στην ΑΕΚ. Και το κακό είναι πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αντικατασταθούν...
Και μπορεί να πάρουν ευκαιρίες παιδιά από τις Ακαδημίες, όμως το βάρος τους και μη έχοντας δίπλα τους παίκτες με εμπειρία και δυναμική θα είναι τεράστιο στις πλάτες τους.aek365 gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: