Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μπλατ: «Πολλοί δεν μας πίστεψαν»

Μπλατ: «Πολλοί δεν μας πίστεψαν»
Ανακουφισμένος από την νίκη και ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Μακάμπι Τελ Αβίβ, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα στο ΟΑΚΑ, ο Ντέιβιντ Μπλατ. «Πολλοί δεν πίστεψαν ότι μπορούσαμε να νικήσουμε. Τώρα απλώς είμαστε στο 1-1», σχολίασε.

«Σπουδαία αναμέτρηση! Απίστευτη! Ο κόσμος είδε ό,τι μπορεί να δει κανείς σε μία αναμέτρηση μπάσκετ: Μεγάλους παίκτες, μεγάλα σουτ, αρκετές εναλλαγές. Η νίκη θα μπορούσε να πάει και στις δύο ομάδες. Πολλοί δεν πίστεψαν ότι μπορούμε να νικήσουμε. Στην περασμένη συνέντευξη Τύπου είπα πως θα έπρεπε να βελτιώσουμε τα ριμπάουντ μας και το χειρισμό της μπάλας», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Στην πρεμιέρα κάναμε τόσα πολλά ανόητα λάθη, που δεν μας δώσαμε την ευκαιρία να παίξουμε. Τώρα ήμασταν προετοιμασμένοι. Δύο μεγάλα σουτ (τρίποντα για το 92-93) του Μπλου ήταν αυτά που μας έδωσαν τη νίκη. Κι ο Γιογκέβ Οχαγιόν έκανε μεγάλη εμφάνιση. Δεν τον ξέρετε οι περισσότεροι, είναι στην πρώτη χρονιά του στην Ευρωλίγκα και δεν είναι διάσημος εκτός Ισραήλ. Του ανήκουν τα εύσημα για όλα όσα έκανε στη δεδομένη στιγμή της χρονιάς. Δεν σημαίνει τίποτα η νίκη, ήταν ακόμη μία αναμέτρηση. Απλώς ισοφάρισε. Είμαστε στο 1-1. Τα πράγματα ούτε είναι ευκολότερα για εμάς, ούτε δυσκολότερα για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να πάμε στο Τελ Αβίβ και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα και σε έναν μεγάλο προπονητή».

Όσο για το πρώτο ματς και το διαφορετικό πρόσωπο της ομάδας του σήμερα, είπε:
«Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη εμφάνιση στην πρεμιέρα. Το περίπου 60%-70% έγινε λόγω του παιχνιδιού του. Το υπόλοιπο 30%-40% έγινε επειδή δε δείξαμε τα στοιχεία που έπρεπε. Ό,τι έκανε στην πρεμιέρα, οφειλόταν και σε εμάς. Τώρα ήμασταν πολύ καλύτεροι. Αλλά είμαστε ακόμα στο 1-1».

Για την εμφάνιση του Οχαγιόν, τόνισε: «Με ρώτησαν αρκετοί γιατί στην πρεμιέρα άρχισα τον Λάνγκφορντ στο "1". Όταν παίζαμε με αυτόν, το σκορ ήταν 18-18. Αμέσως μετά ο Παναθηναϊκός έτρεξε 19-0 σερί. Συνήθως αρχίζουμε τον Οχαγιόν. Αλλά στην πρεμιέρα δεν πίστευα πως είχαμε πολλές πιθανότητες. Το ήξερα. Ήρθαμε έχοντας δώσει 5 αναμετρήσεις σε 8 ημέρες. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να νικήσουμε. Το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω κάποια τεχνάσματα για να ενοχλήσω τον Παναθηναϊκό. Αλλά είναι ο Παναθηναϊκός. Τώρα είχαμε πιθανότητες. Είχα έμπνευση. Κάναμε παιχνίδι τακτικής, ελπίζοντας πως θα έχουμε πιθανότητες, όχι γνωρίζοντας. Πέτυχα. Την Τρίτη (27/3) είναι μία καινούρια αναμέτρηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: