Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Θα μπορούσε και πιο εύκολα…!!

Θα μπορούσε και πιο εύκολα…
Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ούνιξ. Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 66-63 της ρωσικής ομάδας στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», στον δεύτερο μεταξύ τους προημιτελικό της Ευρωλίγκας και χρειάζονται μια νίκη, τουλάχιστον, στα δύο εκ των επόμενων δύο ματς, ώστε να προκριθούν στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Αντίθετα, οι παίκτες του Ζακχάρ Πασούτιν χρειάζονται δυο νίκες στους ισάριθμους αγώνες, ώστε να ελπίζουν για την πρόκριση.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν το προβόδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμετράς, όμως δεν μπόρεσαν ποτέ να ξεφύγουν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η ευστοχία τους στις βολές στο τελευταίο λεπτό. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ναβάρο με 18 και Λόρμπεκ με 14 πόντους. Από τους Ρώσους, ξεχώρισε ο Τζαβάι με 21 πόντους.

Οι «μπλαουγκράνα» ξεκίνησαν «φουριόζοι» και κατάφεραν να προηγηθούν με 11-2, χάρη στις «εξάρσεις» του Λόρμπεκ. Ένα 4-0 των Ρώσων έφερε το -5, με τη διαφορά να κυμαίνεται στη συνέχεια, μεταξύ +3 κα +5, με τον Μάικλ να έχει πάρει την «μπαγκέτα» στο σκοράρισμα για τους Καταλανούς και τον Νάχμπαρ να ηγείται της επίθεσης των Ρώσων. Τελικά, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +4 για τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Ρώσοι έκαναν ένα σερί 8-0 και κατάφεραν να προηγηθούν με +4, έχοντας επιθετική υπεροπλία. Ο Σεβρασένκο έκανε το 19-23 στο 5’.44’, όμως εκεί ένα σερί 7-0 των δυο φορές πρωταθλητών Ευρώπης με τους Ναβάρο και Λόρμπεκ, τους έφερε στο +3. Από εκείνο το σημείο, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ ενός και τεσσάρων πόντων για τους γηπεδούχους, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο +3, χάρη στον Ν’ Ντονγκ.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Καταλανοί κατάφεραν να φτάσουν στο +5 και ο Ναβάρο την έφερε στο +6 στο 6’59’. Με ένα σερί 4-0, οι Ν’ Ντονγκ και Ναβάρο έκαναν +9 και η διαφορά άρχισε να κυμαίνεται μεταξύ έξι και εννιά πόντων. Ένα σερί 3-0 των παικτών του Σάσα Πασούτιν έφερε το -4 στο 1’.27 πριν την ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο +3.

Στην τέταρτη περίοδο, οι δυο ομάδες άρχισαν να ανεβοκατεβαίνουν στο προβάδισμα, με τον Ναβάρο να δίνει ένα +5 στο 6’.12’ και τον Ουάλας να διατηρεί το συγκεκριμένο προβάδισμα στο 3’.35’. Ένα σερί 5-0 των Ρώσων έφερε την ισοφάριση, με πρωταγωνιστή τον Τζαβάι. Από εκείνη τη στιγμή, οι γηπεδούχοι άρχισαν να στήνονται στις βολές από τα φάουλ των αντιπάλων τους, όμως η ευστοχία τους από τη γραμμή, με τους Ουέρτας και Μάικλ, τους χάρισε το ρζ φύλλο.


Τα δεκάλεπτα: 17-13, 33-30, 51-48, 66-63

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Χουέρτας 3, Ναβάρο 18, Πέροβιτς 4, Ουάλας 5, Ινγκλς 2, Ν’ Ντονγκ 8, Λόρμπεκ 14, Μάικλ 12

ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ: Λαϊντέι 2, Σαμοϊλένκο 3, Νάχμπαρ 16, Βερεμέενκο 5, Γκριρ 7, Σαβρασένκο 2, ΜακΚάρτι 5, Τζαβάι 21, Ντόμερκαντ 2


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: