Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ακόμη κι έτσι, είναι ντέρμπι!!

Ακόμη κι έτσι, είναι ντέρμπι Δεν βλέπουν ενδεκάδα οι... σημαίες
Τι κι αν τις δυο ομάδες τις χωρίζουν 15 ολόκληροι βαθμοί. Τι κι αν η μία είναι φέτος αήττητη στη Serie A και η άλλη μετράει ήδη έντεκα. Τι κι αν η Γιουβέντους παλεύει για τον τίτλο, ενώ η Ίντερ –έτσι όπως πηγαίνει η χρονιά- θα είναι ευχαριστημένη εάν εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όταν οι «μπιανκονέρι» αντιμετωπίζουν τους «νερατζούρι» σε ένα «Derby d'Italia» δεν χωρούν προγνωστικά.

Οι γηπεδούχοι με νωπές ακόμη τις δάφνες από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και με τη συμπαράσταση του κόσμου τους θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη προκειμένου να μείνουν στο παιχνίδι του τίτλου, ελπίζοντας παράλληλα πως η πρωτοπόρος Μίλαν δεν θα έχει νικήσει τη Ρόμα.

Ο Αντόνιο Κόντε δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα –με εξαίρεση την απουσία του Λιχστάινερ το κενό του οποίου θα καλύψει ο Κάσερες- και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μπουφόν και την τετράδα της άμυνας θα αποτελούν οι Μπονούτσι, Κιελίνι, Κάσερες και Ντε Τσέλιε. Οι Βιντάλ, Πίρλο και Μαρκίζιο θα καλύψουν το κέντρο, ενώ στην τριάδα της επίθεσης θα αγωνιστούν Πέπε, Μάτρι και Βούτσινιτς.

Από την άλλη μεριά ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τους Γκουαρίν και Σνάιντερ, λογικά θα κατεβάσει τους Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Ναγκατόμο, Ζανέτι, Πόλι, Στάνκοβιτς, Όμπι, Μιλίτο και Φορλάν, παρά το θέμα που προέκυψε μετά το 0-0 με την Αταλάντα, όταν έμεινε στον πάγκο και αναπτύχθηκε η φημολογία πως αρνήθηκε να περάσει στο ματς ως αλλαγή.

Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται να γίνει και στο «Σαν Σίρο», όπου η πρωτοπόρος Μίλαν υποδέχεται τη Ρόμα. Οι «ροσονέρι» που για μια φορά θα εύχονται νίκη της άσπονδης συμπολίτισσας στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς το «σκουντέτο». Πιθανή είναι η επιστροφή του Πάτο, αν και λογικά δεν προλαβαίνει να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα, η οποία θα αποτελείται από τους Αμπιάτι, Μπονέρα, Μεξές, Τιάγκο Σίλβα, Μεσμπά, Ακουϊλάνι, Φαν Μπόμελ, Νοτσερίνο, Εμανουελσον, Ιμπραϊμοβιτς, Ελ Σαραουΐ.

Οι πρωτευουσιάνοι κυνηγούν την έξοδο στο Champions League και σίγουρα θα πουλήσουν ακριβά το… «τομάρι» τους. Πιθανότερη ενδεκάδα: Στεκέλενμπουργκ, Ταντέι, Κιάερ, Χάιντσε, Χοσέ Άνχελ, Γκάγκο, Ντε Ρόσι, Πιάνιτς, Τότι, Μπορίνι, Οσβάλδο.
Αναλυτικά η 29η αγωνιστική

Σάββατο 24/3

Μίλαν-Ρόμα (19:00)
Παλέρμο-Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή 25/3 (16:00)

Αταλάντα-Μπολόνια (13:30)
Τσεζένα-Πάρμα
Κιέβο-Σιένα
Τζένοα-Φιορεντίνα
Λάτσιο-Κάλιαρι
Νάπολι-Κατάνια
Νοβάρα-Λέτσε
Γιουβέντους-Ίντερ (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 31/3
Κατάνια-Μίλαν (19:00)
Πάρμα-Λάτσιο (21:45)

Κυριακή 1/4 (16:00)

Ρόμα-Νοβάρα (13:30)
Μπολόνια-Παλέρμο
Κάλιαρι-Αταλάντα
Φιορεντίνα-Κιέβο
Ίντερ-Τζένοα
Λέτσε-Τσεζένα
Σιένα-Ουντινέζε
Γιουβέντους-Νάπολι (21:45)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: