Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

"Δεν στενοχωριέμαι..."

Ο Ντάρσι Νέτο με δηλώσεις του στη NOVA αναφέρθηκε στο επερχόμενο ματς με τον Πανιώνιο, στον στόχο των play offs και στη δική του φετινή εικόνα, σχολιάζοντας τη φετινή μέτρια απόδοση του πως "δεν με στενοχωρεί ιδιαίτερα, καθώς γνωρίζω τη δική μου λειτουργία μέσα στο γήπεδο"...
"Δεν στενοχωριέμαι..."
Διαβάστε, αναλυτικά τις δηλώσεις του:
Για το ματς με τον Πανιώνιο: « Τα πράγματα έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολα. Είναι κρίσιμα τα επόμενα παιχνίδια, καθώς δεν έχουμε περιθώρια για απώλεια βαθμών, πόσο μάλλον όταν παίζουμε μέσα στην έδρα μας. Ο μοναδικός στόχος, λοιπόν, είναι οι τρεις βαθμοί για να παραμείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι των play offs. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε ότι για μας είναι πολύ δύσκολη η είσοδος στα play offs, αλλά όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, έχοντας εμπιστοσύνη στο υλικό της ομάδας, θα τις κυνηγήσουμε ως το τέλος και ελπίζω τελικά να καταφέρουμε την είσοδο στη πεντάδα».
Για το πώς περιμένει τον Πανιώνιο: « Περιμένουμε να δούμε κάτι το οποίο συνήθως συμβαίνει από ομάδες που έρχονται στο ΄Κλ. Βικελίδης΄, παίζοντας κλειστά, με πολυπρόσωπη άμυνα, περιμένοντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Αυτό επιβάλει από εμάς ένα έξυπνο παιχνίδι με υπομονή μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Επομένως περιμένω ένα ματς σχεδόν ίδιο με αυτό κόντρα στον ΟΦΗ, δηλαδή μια ομάδα που θα έρθει να αμυνθεί πάρα πολύ καλά, θα κοιτάξει τις αντεπιθέσεις, θα κλείσει τους χώρους κι εμείς θα πρέπει να δούμε πως θα διασπάσουμε αυτή την λειτουργία του αντιπάλου. Παρ΄ όλα αυτά, όπως είπα, δεν υπάρχει περιθώριο για απώλεια βαθμών και εάν η ομάδα λειτουργήσει έξυπνα, θεωρώ ότι θα πάρει τους βαθμούς».
Για το ποιον «κυνηγά» ο Αρης στο δρόμο για τα play offs: « Πιστεύω ότι ο Αρης θα πρέπει να κοιτάξει τη δική του συγκομιδή βαθμών, ούτως ώστε να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους μπορεί. Σίγουρα οι ομάδες που προπορεύονται έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς, να παραμείνουν, δηλαδή, σε θέσεις play offs, οπότε θα κοιτάξουν να χτυπήσουν πιο πολύ τα παιχνίδια που έχουν μέσα στην έδρα τους. Παρ΄ όλα αυτά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι απίθανο, εμείς θα κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και από κει και μετά να περιμένουμε κάποια στραβοπατήματα από τους άλλους. Και στο τέλος θα δούμε αν αυτό που καταφέραμε να κάνουμε όλη τη χρονιά, θα φτάσει για να μπούμε στα play offs».
Για τη δική του μέτρια χρονιά, σε σχέση με την περυσινή, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Αρη: « Δεν με στενοχωρεί ιδιαίτερα, καθώς γνωρίζω τη δική μου λειτουργία μέσα στο γήπεδο. Γνωρίζω τη θέση μου και ποια πρέπει να είναι η προσφορά μου μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Μέσα στη χρονιά περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές. Ηταν μια περίπλοκη χρονιά για εμάς, συμπεριλαμβανομένου και εμού του ιδίου. Από κει και πέρα είτε αγωνίζομαι σαν μπακ, είτε σαν χαφ, είτε πιο προωθημένος, προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα να φτάνει στους τρεις βαθμούς. Όταν κερδίζει η ομάδα είμαι ικανοποιημένος. Στα τελευταία ματς έχουμε ένα καλό σερί και είμαι ικανοποιημένος για τη γενική απόδοση της ομάδας. Σε ότι με αφορά, όταν παίζω προωθημένος, προσπαθώ να βοηθήσω επιθετικά την ομάδα με κάποιο γκολ, αλλά όταν έρχεται η νίκη και όχι το γκολ, πάλι χαρούμενος είμαι, γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές, συν εμού, λειτουργήσαμε σωστά!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: