Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Την Κυριακή θα έχει φιέστα;

Την Κυριακή θα έχει φιέστα;
Την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο στην σκοτσέζικη Premier League έχει η Σέλτικ. Αυτό θα γίνει αν πάρει το διπλό στο «Αϊμπροξ» επί της αιώνιας αντιπάλου, Ρέιντζερς στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής και παράλληλα η Μάδεργουελ χάσει βαθμούς στο «Ράγκμπι Παρκ» από την Κιλμάρνοκ. Σε μια τέτοια περίπτωση, η διαφορά θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς και θα απομένουν επτά αγωνιστικές (δύο της κανονικής περιόδου και πέντε των πλέι οφ) για το πέσιμο της αυλαίας.

Βέβαια, ακόμη και με νίκη της Μάδεργουελ, που ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη Ρέιντζερς, αν οι «Κέλτες» πάρουν το τρίποντο, επί της ουσίας «κλειδώνουν» τον τίτλο, αφού θα διατηρήσουν το +21. Με δεδομένο ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας μετράει η διαφορά τερμάτων, το +45 που έχει αυτή τη στιγμή η Σέλτικ, δεν μπορεί να… απειληθεί από το +8 της Μάδεργουελ.

Από εκεί και πέρα, η τέταρτη του πίνακα και φορμαρισμένη (πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια) Νταντί Γιουνάιτεντ, δοκιμάζεται στο Εδιμβούργο από τη Χιμπέρνιαν, που «καίγεται» για βαθμούς στην προσπάθεια για παραμονή, ενώ η ουραγός Ντανφέρμλιν, που επίσης ψάχνει απεγνωσμένα το τρίποντο, υποδέχεται τη Σεντ Μίρεν. Ντεμπούτο στον πάγκο των γηπεδούχων θα κάνει η Τζιμ Τζέφερις, που πήρε τη θέση του απολυθέντα Τζιμ ΜακΙντάιρ. Ο τελευταίος «πλήρωσε το μάρμαρο» για την κάκιστη φετινή πορεία και αποδεσμεύτηκε μετά την ήττα από τη Μάδεργουελ, που ήταν η έκτη στα τελευταία οχτώ παιχνίδια.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο 24/03 (17.00)
Αμπερντίν-Ινβερνές
Κιλμάρνοκ-Μάδεργουελ
Ντανφέρμλιν-Σεντ Μίρεν
Σεντ Τζόνστον-Χαρτς
Χιμπέρνιαν-Νταντί Γιουν.

Κυριακή 25/03 (15.00)
Ρέιντζερς-Σέλτικ

Η επόμενη (32η) αγωνιστική

Σάββατο 31/03 (17.00)
Μάδεργουελ-Ρέιντζερς (14.00)
Νταντί Γιουν.-Ντανφέρμλιν
Σεντ Μίρεν-Κιλμάρνοκ
Χαρτς-Αμπερντίν

Κυριακή 01/04
Σέλτικ-Σεντ Τζόνστον (14.45)
Ινβερνές-Χιμπέρνιαν (17.00)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: