Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Για πάρτη τους και μόνο...!!

O Mιχάλης Τσαμπάς εξηγεί γιατί δεν αποτελεί καμία έκπληξη η απόφαση της Σούπερ Λίγκας για τις αδειοδοτήσεις και το... κόκκινο στον υποβιβασμό!
Για πάρτη τους και μόνο...
Για όσους ασχολούνται συστηματικά με το ποδόσφαιρο, από οποιοδήποτε πόστο κι αν το... υπηρετούν, όποια ιδιότητα κι αν έχουν (παράγοντας, παίκτης, προπονητής, δημοσιογράφος, φίλαθλος), δεν προξενεί καμία εντύπωση η απόφαση που πήρε η Σούπερ Λίγκα, στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όταν δηλαδή αποφάσισε να μην υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν τηρούν τα δικαιολογητικά για να πάρουν αδειοδότηση, αλλά απλά δεν θα έχουν δικαίωμα μεταγραφών! Η Σούπερ Λίγκα δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν... συνεταιρισμό ομάδων που λίγο έως πολύ έχουν τα ίδια συμφέροντα.
Μια «κάστα» ανωνύμων εταιριών με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος! Εξάλλου από τότε που ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Ντέμης Νικολαϊδης είχαν δώσει τα χέρια σε εκείνη την ιστορική φωτογραφία πέρασαν πολλά χρόνια. Επί της ουσίας όμως προς το καλύτερο δεν άλλαξε τίποτα απολύτως.
Ίσως μόνο στα ταμεία των συλλόγων να μπήκαν περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά. Τα γήπεδα κάθε χρόνο είναι και περισσότερο άδεια, οι μεγάλοι παίκτες πλέον αναζητούνται με το... κυάλι, τα επεισόδια παραμένουν στην ημερήσια διάταξη, η διαιτησία είναι το ίδιο κακή και η καχυποψία αυξάνεται συνεχώς.
Τι έγινε λοιπόν έτσι ώστε η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου να αλλάξει; Τ Ι Π Ο Τ Α!
Η απόφαση για τον μη υποβιβασμό ομάδων που δεν μπορούν να πάρουν αδειοδότηση απλά ήταν ένα κερασάκι στην τούρτα. Εξάλλου από πέρσι έχει συμβεί αυτό με τον ΟΦΗ που αγωνίζεται κανονικά στο πρωτάθλημα της λίγκας άνευ αδείας! Η «παρέα» της Σούπερ Λίγκας κοιτάει πάλι την... πάρτη της και το κέρδος των μελών της.
Δεν την ενδιαφέρει τίποτα άλλο και φροντίζει να το δείχνει με κάθε τρόπο! Κι όσοι θεωρείτε ότι η απαγόρευση μεταγραφών είναι ένα σκληρό μέτρο, ας κάνουμε υπομονή μέχρι να έρθει το καλοκαιράκι για να δούμε κατά πόσο θα τηρηθεί!
Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: