Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Κοντοβαζαινίτης: «Δεν θέλαμε να αλλάξουμε στάση»

Στο Aθλητικό Metropolis και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο νομικός σύμβουλος της SKODA Ξάνθης και εκπρόσωπος της, στη Superleague Βασίλης Κοντοβαζενίτης. Υπενθυμίζουμε ότι η SKODA Ξάνθης μαζί με τον Παναιτωλικό ήταν οι δύο ΠΑΕ που διαφώνησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.
Για τη στάση της SKODA Ξάνθης: “Δεν θέλαμε να αλλάξουμε τη ψήφο μας. Τους είχαμε πει τότε προσέξτε τι ψηφίζετε. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που έχουν οι οκτώ ομάδες αλλά δεν παίρνουμε τη ψήφο μας πίσω”.
Για την πρόταση της Superleague: “Ήταν εισήγηση της ΕΠΟ να αλλάξει ο κανονισμός. Θα ισχύσουν τα κριτήρια της UEFA αλλά θα αλλάξουν οι ποινές. Αντί για τον υποβιβασμό θα σταματούν οι μεταγραφές. Μια ομάδα που δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφών πολύ δύσκολα θα μένει στη κατηγορία” .
Για την αντίθεση που υπάρχει όταν μια ομάδα θα είναι αποκλεισμένη από την Ευρώπη αλλά θα παίζει κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα: “Υπάρχει πράγματι αντίθεση. Από όταν ιδρύθηκε το 2006 η Superleague είχαμε θέσει κάποια χρονικα περιθώρια για να γίνουν οι ΠΑΕ βιώσιμες. Με αυτή την απόφαση μπορούμε να δημιουργήσουμε άλλα προβλήματα γιατί μπορεί να εμφανιστούν άλλοι μεγαλομέτοχοι να πάρουν ομάδες , να δημιουργήσουν χρέη και να μη τιμωρηθούν”.

Για το θέμα αξιοπιστίας: “Ήταν εισήγηση της ΕΠΟ η οποία προσπαθεί να μην αναλάβει τις ευθύνες της”.
Για το αν προσβάλλονται αυτές οι αποφάσεις : “Οι αποφάσεις της ΕΠΟ δεν προσβάλονται”.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: