Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Ρίχνουν» τη διοίκηση Σκόρδα!!

Τις διαδικασίες για να «ρίξουν» τη διοίκηση του Λάμπρου Σκόρδα άρχισαν στον Ερασιτέχνη Άρη μετά το σημερινό έκτακτο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε.

«Ρίχνουν» τη διοίκηση Σκόρδα!
Τις διαδικασίες για να «ρίξουν» τη διοίκηση του Λάμπρου Σκόρδα άρχισαν στον Ερασιτέχνη Άρη!

Στο σημερινό έκτακτο ΔΣ αποφασίσθηκε να άρουν την εμπιστοσύνη, λόγω λανθασμένων χειρισμών στην υπόθεση της αίτησης για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 αλλά και της αγωνιστικής πορείας στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα, όρισε δικηγόρο ο οποίος θα συντάξει την αίτηση ανάκλησης της απόφασης 1176/14 του ειρηνοδικείου Θεσ/νικης (απόφαση διορισμού διοίκησης Σκόρδα στην ΠΑΕ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ύστερα από το σημερινό έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ ΑΡΗΣ αποφασίστηκαν τα εξής:

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

Της συνεδρίασης του «ΑΣ ΑΡΗΣ», 27/2/14
Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία και δεδομένης της ιδιότητος του ΑΣ ΑΡΗΣ ως μετόχου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Άρση της εμπιστοσύνης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , λόγω λανθασμένων χειρισμών στην υπόθεση της αίτησης για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99, της αγωνιστικής της πορείας στο πρωτάθλημα της SUPERLEAGUE καθώς και της συμπεριφοράς του Προέδρου της στον αγώνα πρωταθλήματος με την Π.Α.Ε Πλατανιάς (απαίτηση από τους ποδοσφαιριστές να αποσυρθούν από τον αγώνα κ.α.)

2) Ορισμός του δικηγόρου Σπύρου Χριστοφορίδη, ως πληρεξούσιου του ΑΣ ΑΡΗΣ, ώστε να συντάξει την αίτηση ανάκλησης της απόφασης 1176/14 του ειρηνοδικείου Θεσ/νικης (απόφαση διορισμού διοίκησης Σκόρδα στην ΠΑΕ) και να παρασταθεί για λογαριασμό του ΑΣ ΑΡΗΣ στην εκδίκαση ανάκλησης, καθώς και το διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΠΑΕ, που θα αποτελείται από τους Παναγιώτη Στεφανίδη, Ιωάννη Κουζούνια, Βασίλη Φουρλίγκα, Ηλία Κουσουνάδη και τον εκπρόσωπο του ΑΣ ΑΡΗΣ».

Το κακό το… Ριζικο-φ!!

Στην επόμενη φάση του Europa League βρίσκεται η Μπέτις που επικράτησε 2-0 της Ρούμπιν εκτός έδρας εκμεταλλευόμενη –εκτός από το ταλέντο των παικτών της- κι ένα τραγικό λάθος του γκολκίπερ Ριζικόφ.

Το κακό το… Ριζικο-φ!
Με το πρώτο ματς στη Σεβίλλη να έχει τελειώσει στο 1-1, η Μπέτις γνώριζε πως ουσιαστικά ήθελε νίκη στην έδρα της Ρούμπιν Καζάν.

Παρά τις προσπάθειες των παικτών της όμως, το 0-0 παρέμενε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και για να αλλάξει αυτό χρειάστηκε εκτός από ένα πολύ καλό σουτ του Νόνο, η λανθασμένη εκτίμηση του Ριζικόφ.

Ο τερματοφύλακας της Ρούμπιν έγινε μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου από ωραίος, μοιραίος, αφού κατάφερε με υπερένταση να αποκρούσει στη δεξιά του γωνία, όμως έβαλε λάθος τα χέρια του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του αντί για κόρνερ.

Στα μέσα του δευτέρου μέρους ο Κάστρο διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και σφράγισε έτσι την πρόκριση της Μπέτις στους «16» του Europa League. Πηγή: sport-fm.gr

ΚΜΑ: «Είστε υπεύθυνοι για πιθανή ζημιά»

Å͉ʇ ӕͅ˅ՓǠʌ`
Ευθεία επίθεση πραγματοποίησε η Κοινωνία Μελών Άρη προς τον Λάμπρο Σκόρδα και την ΠΑΕ Άρης.
Ο φορέας ζητά για ακόμη μια φορά απ’ τα μέλη της ΠΑΕ να παραιτηθούν, επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει το «γαϊτανάκι» των ανακοινώσεων και υπογραμμίζει ότι για οποιαδήποτε ζημιά υποστεί ο σύλλογος από εδώ και στο εξής υπεύθυνος είναι ο Σκόρδας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΜΑ:
«Εδώ και λίγες ώρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απίστευτα αλαζονικής συμπεριφοράς και παντελούς ελλείψεως σεβασμού από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ και τους συνεργάτες του. Φέρεται σαν να είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, απαξιεί τις αποφάσεις του μεγαλομετόχου και αποδεικνύει ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι η διατήρησή του στην καρέκλα.
Σπέρνει διχόνοια σε κάθε δήλωση που κάνει, χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα και συκοφαντίες, τις οποίες δεν έκανε καν τον κόπο να έρθει να τις ισχυριστεί ενώπιον των μελών της ΚΜΑ. Προσπαθεί να πατήσει πάνω σε νομικές διατυπώσεις για να αγκιστρωθεί στην καρέκλα και μας απειλεί ότι θα γεμίσει το γήπεδο με σεκιούριτι και ΜΑΤ (τόσο αγαπητός είναι στον κόσμο του ΑΡΗ που ζητάει προστασία), ξεχνώντας πως ο ίδιος έγινε πέρσι Πρόεδρος χωρίς καν να γίνει Γενική Συνέλευση. Θέλει να παραμείνει όσο περισσότερο μπορεί προκειμένου να προλάβει να διαλύσει ότι δεν πρόλαβε μέχρι τώρα και συνεχίζει με τη συμπεριφορά του να πληγώνει την αξιοπρέπεια του Συλλόγου μας.
Αυτές οι πρακτικές δεν συνάδουν με το ήθος και το σεβασμό που αξίζει στον ΑΡΗ μας. Εμείς από την πλευρά μας, αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη κατάσταση του Συλλόγου ενόψει του αγώνα του Σαββάτου και σεβόμενοι τόσο την βούληση του Σώματος της Γενικής Συνέλευσης, όσο και τα 100 χρόνια ιστορίας, περηφάνιας και αξιοπρέπειας  του Συλλόγου, δηλώνουμε ότι πλέον θα απέχουμε από κάθε διαδικασία αντεγκλήσεων και στείρων αντιπαραθέσεων αφού αυτές οι συμπεριφορές δεν συνάδουν με το σεβασμό που αξίζει στον ΑΡΗ μας.
Καλούμε τους παίκτες της ομάδας μας και το προπονητικό τιμ να συνεχίσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για την σωτηρία της ομάδας και να κρατήσουν ψηλά το όνομα του ΑΡΗ, όπως έκαναν στο προηγούμενο παιχνίδι και απεσόβησαν την διάλυση του Συλλόγου.
Καλούμε και τον κόσμο του ΑΡΗ να γεμίσει το γήπεδο και να συμπαρασταθεί στην ομάδα μας, αποφεύγοντας τις όποιες προκλήσεις και προβοκάτσιες μπορεί να υπάρξουν από όσους θέλουν για μια ακόμη φορά να ρίξουν το φταίξιμο στον κόσμο, για να καλύψουν την δική τους  ανικανότητα.
Τέλος, καθιστούμε τον Σκόρδα και το παρεάκι του υπεύθυνους για την οποιαδήποτε ζημιά υποστεί ο Σύλλογος –οικονομική και αγωνιστική- για όσες ώρες θα παραμένουν ακόμα γαντζωμένοι στην διοίκηση της ΠΑΕ. Τους καλούμε για τελευταία φορά να παραιτηθούν και να διευκολύνουν τις εξελίξεις προτού προχωρήσουμε αύριο στην εκτέλεση  όλων των νομικών ενεργειών».

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί…»

GOUERINO
Ο βετεράνος άσσος του ΠΑΟΚ ,Νέτο Γκουερίνο, μίλησε στον Arena FM 89,4 για το σημερινό(27/2) επαναληπτικό παιχνίδι με την Μπενφίκα.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβηθεί το παιχνίδι, δεν έχει να χάσει τίποτα. Πρέπει να μπει δυνατά και να κυνηγήσει την πρόκριση και μακάρι να πάρει το διπλό. Ο ΠΑΟΚ θεωρώ ότι έχει την δυνατότητα αλλά πρέπει να κυνηγήσει το αποτέλεσμα και να μπει δυνατά να διεκδικήσει την νίκη».
Για το αν ο Στέφενες πρέπει να αλλάξει πράγματα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι: «Αυτός ξέρει καλύτερα από μας, αυτός είναι ο προπονητής και αυτός που ζει και προπονεί καθημερινά τους παίκτες. Πιστεύω και ελπίζω ότι θα βρει ένα σχήμα που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, η Μπενφίκα μέσα στο «Ντα Λουζ» είναι πραγματικά πολύ δυνατή. Είναι μια ομάδα που δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο , παίζει πάντα επιθετικά και ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι εξαιρετικός για να μπορέσει να πάρει αυτό που θέλει».
Πηγή: arenafm.gr

«Στην καλύτερη κατάσταση η Μπενφίκα»

Benfica's players celebrate with Luisao after he scored a goal against Anderlecht during their Champions League soccer match at the Luz Stadium in Lisbon
Ο ρεπόρτερ της Μπενφίκα,Νούνο Μαρτίνς της Πορτιγαλικής εφημερίδας «record», μίλησε στον Arena FM 89,4 για την κατάσταση της Μπενφίκα, την ετοιμότητα της και έδωσε και την πιθανή ενδεκάδα των «αετών».
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για την ετοιμότητα της Μπενφίκα: «Είναι πανέτοιμη, είναι στο μάξιμουμ της φόρμας της. Θα έλεγα ότι βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».
Για την πιθανή βασική ενδεκάδα: «Αναμένεται ο Χεσούς να κάνει και πάλι κάποιες αλλαγές. Ο Αρτούρ κάτω από τα δοκάρια, Περέιρα,Λουιζάο, Γκαράι και  Σίλβιο οι τέσσερις στην άμυνα, οι Σάλβιο και Γκαιτάν στα άκρα, Γκόμεζ και Αμορίν στο κέντρο, ενώ στην επίθεση αναμένεται να ξεκινήσουν οι Τζούρισιτς και Λίμα.
Ο Καρντόσο αναμένεται να μην ξεκινήσει βασικός
Για τον κόσμο που αναμένεται στο γήπεδο: «Δεν περιμένουμε πολύ κόσμο, κοντά στις  35.000. 24.000 εισιτήρια προπωλήθηκαν μέχρι στιγμής».
Πηγή: arenafm.gr

«Χρειάζεται ταχύτητα»

mpantovits
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ήταν βασικός στην προ 15ετίας μεγάλη νίκη επί της Μπενφίκα στο Ντα Λουζ, μίλησε για τις αναμνήσεις του από εκείνο το ματς, την αποψινή ρεβάνς και τις αδυναμίες των Πορτογάλλων.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς:
Για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα πριν 15 χρόνια:
“Το Ντα Λουζ ήταν γεμάτο τότε. Είναι ένα γήπεδο στο οποίο χαίρεσαι να παίζεις. Η ομάδα είχε πάει καλά σε εκείνα τα παιχνίδια, ιδιαίτερα στη ρεβάνς. Αν θυμάμαι καλά δεχθήκαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό στο πρώτο παιχνίδι. Στον δεύτερο παιχνίδι ήμασταν πάρα πολύ καλοί, μπορούσαμε να βάλουμε και τρίτο γκολ, αλλά τελικά αποκλειστήκαμε στα πέναλτι. Η εμφάνιση μας ήταν πολύ καλή, όπως και η γενική εικόνα μας. Ακόμα και όταν δεχθήκαμε το πρώτο γκολ στη Λισαβόνα, ήμασταν καλοί και συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό. Ισοφαρίσαμε, μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι και είχαμε καλή τακτική μέχρι το τέλος”.
Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να προκριθεί:
“Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Από τον ίδιο ποδοσφαιριστή, από την ομάδα, από το κλίμα στα αποδυτήρια, από την επικοινωνία παικτών και προπονητή και την δουλειά. Όταν έρχονται τέτοιες στιγμές πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα και να έχεις χαρακτήρα νικητή”.
Για τον τρόπο παιχνιδιού της Μπενφίκα στο πρώτο παιχνίδι:
“Πιστεύω πως η Μπενφίκα έχει έναν τρόπο που παίζει με τον συγκεκριμένο προπονητή, που ανεβάζει τους μπακ ψηλά. Είχε κατοχή και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε κάνει κόντρα επιθέσεις, επειδή έμενε πολύ χαμηλά και δεν είχε και ταχύτητα. Η Μπενφίκα είναι φαβορί, όμως, το ποδόσφαιρο παίζεται με 11 εναντίον 11. Μπορεί ότι να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ, όπως και ο Ολυμπιακός με την Μάντσεστερ. Ήταν και η λάθος απόφαση του διαιτητή στο γκολ στο πρώτο παιχνίδι που κόστισε στον ΠΑΟΚ”.
Αν έχει ο ΠΑΟΚ τις δυνατότητες να χτυπήσει το παιχνίδι:
“Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβηθεί το παιχνίδι. Έχει ένα αρνητικό σκορ, αλλά πρέπει να προσεγγίσει το ματς με θάρρος. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανέβει και να πιέσει ψηλά, ώστε η Μπενφίκα να μην κάνει το παιχνίδι που ξέρει και να την κρατήσει και μακριά από την περιοχή του Γλύκου. Σίγουρα θα υπάρξουν χώροι κενοί και ρίσκο αν πιέσει ψηλά. Είναι ένα ρίσκο, αλλά αν πιστεύεις στην ομάδα, αν είναι δουλεμένη και έχει συγχρονισμό στο πρέσινγκ, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πετύχει. Τις δυνατότητες της ομάδας τις ξέρει καλύτερα ο προπονητής και με βάση αυτές θα προσαρμόσει την τακτική της ομάδας. Κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα ξέρουμε και είναι στην αρμοδιότητα του προπονητή.”.
Για το πώς πρέπει να προσεγγίσει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι:
“Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να βάλει ταχύτητα μπροστά και στα πλάγια, αλλά και να πάρει την κατοχή του παιχνιδιού. Επιπλέον, για να κάνει μια καλή κόντρα επίθεση πρέπει να αμύνεται και σωστά. Έτσι θα κερδίσει την μπάλα περισσότερες φορές και θα έχει περισσότερες επιθέσεις. Με γρήγορους παίκτες και με ατομικές ενέργειες πρέπει να εκμεταλλευτεί τους χώρους. Η Μπενφίκα ανεβαίνει πολύ ιδιαίτερα με τα δύο μπακ και δημιουργεί πολλούς κινδύνους. Έχει, όμως και αδυναμίες. Ανεβαίνουν τα μπακ και υπάρχουν κενά. Βέβαια ο προπονητής της είναι πολύ έξυπνος και έχοντας στο πλευρό του και το σκορ δεν ξέρω αν θα ρισκάρει. Μπορεί να μην τους βρει ο ΠΑΟΚ τόσο ανοικτούς πίσω. Θεωρώ πως πρέπει να βάλει ταχύτητα ο ΠΑΟΚ. Χρειάζεται ο Στοχ που είναι γρήγορος, όμως, πρέπει να κάνει και άμυνα. Χρειάζονται ποδοσφαιριστές που είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός, όπως ο Λούκας”.
Για το πρόβλημα της Μπενφίκα στην άμυνα:
“Η Μπενφίκα έχει κάποια προβλήματα στο κέντρο της άμυνας που είναι σχετικά αργό. Για να μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καλή αμυντική λειτουργιά. Η Μπενφίκα κρατάει πολύ ωραία με κατοχή την μπάλα και με ωραίες τακτικές κινήσεις δημιουργεί υπεραριθμίες”.
Για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ:
“Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός αμυντικά στο πρώτο παιχνίδι, όμως, ήταν άτυχος με το άκυρο γκολ που μέτρησε. Το 0-0 δεν ήταν άσχημο σκορ, όμως, ακόμα και τώρα με ένα γκολ ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο παιχνίδι. Βέβαια, πρέπει και να προσέχει τις τοποθετήσεις πίσω από τη μπάλα για να μην χαθεί και δεχθεί γκολ”.
Για την αστάθεια στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ:
“Ο ΠΑΟΚ δεν έχει σταθερότητα, είναι γεγονός, αλλά υπάρχουν ακόμα 90 λεπτά με την Μπενφίκα και εύχομαι να προκριθεί για να πετύχει μια μεγάλη πρόκριση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι να βρεθεί σε καλή μέρα, να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και να περάσει”.
Για την νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:
“Ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ καλός και πέτυχε μια ιστορική νίκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν πάρα πολύ καλά στημένος, πίεσε, πρέσαρε και κέρδισε δίκαια”.
Πηγή: arenafm.gr

«Πρέπει να φύγει»!

32578_main
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΚΜΑ, Παναγιώτης Στεφανίδης. Σχολίασε τα όσα δήλωσε ο Κώστας Γεωργιάδης και τόνισε πως υπάρχουν νομικά θέματα μονο όταν τον βολεύει. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Λάμπρο Σκόρδα και υπογράμμισε πως δεν σέβεται τον κόσμο του Άρη, πως δεν έχει φιλότιμο και πως θα γίνουν όλες οι νομικές ενέργειες, με την συγκατάθεση του Α.Σ, για να φύγει.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Στεφανίδης:
Για τις δηλώσεις του Κώστα Γεωργιάδη:
“Όταν η Γ.Σ αποφασίζει αυτά που θέλουμε μας βολεύει αλλιώς υπάρχουν νομικά θέματα. Η διοίκηση των μπράβων μας μιλάει για νομικά τερτίπια και νομικές παραφωνίες. Ο κ. Γεωργιάδης είναι το πρώτο μέλος διοικητικού συμβουλίου σωματείου που δεν θέλει να γίνει Γ.Σ για να ενημερωθούν τα μέλη. Ο κ. Γεωργιάδης ωρυόταν για τον Γιαννίτση που δεν έτρωγε το παιδί και ήταν από αυτούς που τον έδιωξαν από εστιατόριο. Ήταν από αυτούς που πήραν θέση και είπε καλά τον έκαναν. Ο κ. Γεωργιάδης ωρυόταν για τις χορηγίες του Ηλιάδη και όταν του έλεγαν για τις χορηγίες που εξάγγειλαν το καλοκαίρι έλεγε δεν μπορούμε τώρα να φέρουμε χορηγίες. Οικονομικά χθες τακτοποιήθηκε”.
Για την στάση του Λάμπρου Σκόρδα:
“Δεν έχουν ίχνος φιλότιμου. Δεν σέβονται τον κόσμο του Άρη και τις αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης. Αυτό το πράγμα είναι ντροπη. Θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες για να φύγει ο κ. Σκόρδας. Είναι θέμα ημερών. Αν θέλαμε να ρίξουμε τον Άρη εμείς θα λέγαμε τους παίκτες να πέσουν την Κυριακή με τον Πλατανιά. Σήμερα διάβασα για άλλη στρατηγική που θα πηγαίναμε στην άκρη και θα καθόμασταν. Μιλάμε για “ιστορίες για αρκούδες”. Πρέπει να ρωτήσουμε ποιος είναι αυτός που δεν βοηθάει την εξέλιξη; Οι παίκτες πρέπει να ξέρουν ότι σε τρεις με τέσσερις μέρες η μπορεί και αύριο να υπάρχει νέα διοίκηση. Χάνουμε χρόνο για να απαντάμε στον κ. Γεωργιάδη. Στον κόσμο δεν ήθελε να μιλήσει. Θα κάνουμε κοινή αίτηση με τον Α.Σ. Οι τρεις εκπρόσωποι του δεσμευτήκαν ότι θα καρποφορήσουν την απόφαση. Τώρα θα πάρουμε την απόφαση και θα δούμε πως θα κινηθούμε και θα πάμε να κάνουμε την αίτηση. Ο κ. Σκόρδας δεν είναι ιδιοκτήτης της ομάδας. Ποιος νομίζει πως είναι; Νομίζει πως του ανήκει ο Άρης; Με συνέλευση μπήκε έτσι φεύγει. Εμείς ήμασταν αντίθετοι της προηγούμενης συνέλευσης όμως σεβαστήκαμε την απόφαση. Τώρα αυτοί γιατί δεν σέβονται τίποτα; Επειδή δεν τους βολεύει; Αφεντικά του Άρη είναι”;
Για την νέα διοίκηση που θα υπάρξει:
“Υπάρχει μια ομάδα τεσσάρων ατόμων που μπορεί να ενισχυθεί μαζί με έναν εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη. Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση γιατί ξεφτιλίζεται ο σύλλογος. Δεν γίνεται να γελοιοποιούμαστε παντού. Ο φίλαθλοι του Άρη έρχονται στο γήπεδο για τον Άρη και όχι τον Σκόρδα. Για κανέναν Σκόρδα και Στεφανίδη δε πάνε στο γήπεδο. Δεν μπορεί να λέει πως όλα αυτός τα κάνει. Όταν παίρνει αναβολές τις παίρνει ο Άρης όχι αυτός. Ο Άρης είναι μεγαλύτερος από αυτόν”.
Για το αν έπρεπε να περιμένουν να τελειώσει η προσπάθεια που γίνεται για να γίνει η Γ.Σ:
“Έπρεπε να περιμένουμε να πέσουμε μαθηματικά; Όλοι βλέπουμε τι γίνεται. Δεν μπορούμε να κοιτάμε. Την  Πέμπτη ορίστηκε ο Μάνταλος, την Κυριακή ο κ. Σκόρδας έλεγε τους παίκτες να πέσουνε κάτω και την Δευτέρα χάθηκε η προσωρινή διαταγή. Θεωρεί τον Άρη τσίφιλικι του ο κ. Σκόρδας. Εγώ θα έφευγα αν δεν με ήθελαν αλλά είμαι πολύ διαφορετικός. Πάλι τον έπιασε παραλήρημα, στα ραδιόφωνα, αυτός είναι! Πάλι έλεγε πως η ομάδα δεν μπορεί να πέσει. Τι μας το λέει; Σε εμάς το λέει; Μπορούμε να το αλλάξουμε; Έχουν ακουστεί ότι έχουμε πάρει ΑΦΜ από τον Γάζωρο και πόσες άλλες ομάδες. Εμείς θέλουμε να την ρίξουμε; Ακούστηκε πως πήραμε το ΑΦΜ της Επανομής, της Αναγέννησης Γιανιτσών, του Βατανιακού; Που είναι όλες αυτές οι ομάδες; Για τις αφήσαμε να διαλυθούν αφού είχαμε σχέδιο”;
Για το αν η νέα διοίκηση μπορεί να σώσει τον Άρη:
“Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τίποτα αλλά θα παλέψουμε με αξιοπρέπεια. Θα αλλάξει προφίλ η ομάδα. Για όσα συμβαίνουν στον Άρη δεν φταίνε μόνο οι άλλοι. Δεν μπορεί να πας στο πόλεμο χωρίς τίποτα στα χέρια σου. Θα πάμε στο ειρηνοδικείο να ζητήσουμε ανάκληση της προηγούμενης απόφασης και νέα απόφαση. Δεν έχει υπάρξει ξανά η άρνηση τοποθετημένου να παραιτηθεί. Θα τον ανατρέψουμε. Αφού θέλει νομικά και δεν σέβεται τις αποφάσεις, θα το πάμε εκεί”.
Πηγή: arenafm.gr

«1-2 ο ΠΑΟΚ»

haan
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Ολλανδός πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρι Χάαν και μίλησε για τον σημερινό(27/2) επαναληπτικό με την Μπενφίκα όπου έκανε πρόβλεψη ότι ο «δικέφαλος» θα κερδίσει με 2-1 και θα πάρει την πρόκριση.
Για τις αναμνήσεις του από τα παιχνίδια με την Μπενφίκα: «Θυμάμαι ότι χάσαμε στο πρώτο παιχνίδι με 2-1 στην Τούμπα, είχαμε αρκετά προβλήματα λόγο της αποβολής του Γεωργιάδη. Έπρεπε να πάμε στην Πορτογαλία για να κερδίσουμε, το κάναμε αλλά αποκλειστήκαμε στα πέναλτι, Παίξαμε πολύ καλά στα δυο παιχνίδια και ήταν κρίμα, έχω πολύ καλές αναμνήσεις.
Θυμάμαι ότι σκοράραμε δυο γκολ με φάουλ. Αυτοί εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ που αγόρασαν δυο παίκτες από μας, τον Μαχαιρίδης και τον Σάμπρι».
Μια πρόβλεψη για το σημερινό παιχνίδι : «Θα κερδίσει 1-2 ο ΠΑΟΚ σήμερα και θα περάσει, αυτή είναι η πρόβλεψη μου».
Για τον Χουμπ Στέφενς: «Παίξαμε μαζί το 1984 στην PSV Αϊντχόβεν, ήταν ένας πάρα πολύ σκληρός αμυντικός. Έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες μέχρι στιγμής στην καριέρα του και είναι πολύ καλός προπονητής. Στην αρχή που είδα τα παιχνίδια με την Σάλκε, ήταν πολύ καλός, από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι έχει γίνει. Ίσως αυτές οι αναμνήσεις από τα παιχνίδια με την Μπενφίκα να τους δώσουν το θάρρος και την δύναμη και σήμερα να κάνουν την υπέρβαση».
Για την κατάσταση στην Κίνα και το ποδόσφαιρο εκεί: «Την επόμενη βδομάδα αρχίζει το πρωτάθλημα εδώ. Το επίπεδο είναι καλό. Δεν είναι τόσο χαμηλό όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Πολλοί Ολλανδοί που στην Ευρώπη παίζουν βασικοί, εδώ κάθονται στον πάγκο. Το μόνο πρόβλημα με τους ποδοσφαιριστές είναι ότι όταν φεύγουν από την Κίνα δεν έχουν την αυτοπεποίθηση που έχουν εδώ και δεν παρουσιάζονται τόσο καλοί».
Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Είναι οι καλύτεροι οπαδοί, το λέω πάντα και το λέω και τώρα».
Ένα μήνυμα προς τον κόσμο:  «Τον αγαπάω τον κόσμο , πάντα μου λείπουνε, στην Τούμπα ήταν πάντα εκπληκτικοί. Καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ».
Πηγή: arenafm.gr

Αποσύρθηκε η «Αναγέννηση»

Ioannidis2
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η κίνηση «Αναγέννηση» αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησαν οι διαπραγματεύσεις με την διοίκηση του Θόδωρου Παπαδόπουλου και ταυτόχρονα απέσυρε την πρόταση της . Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει
Καταδικάζουμε ευθέως την επίθεση στον πρόεδρο και ευχόμαστε να γίνει σύντομα καλά. Όμως, παρά τη συγκυρία, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ με ειλικρίνεια για τις τελευταίες εξελίξεις, σε ότι αφορά τη δική μας κίνηση και γενικά για τα διοικητικά.
Προσφέραμε στον πρόεδρο ότι ζήτησε, δηλαδή τον ορισμό τακτικής διοίκησης, την ανάληψη όλων των χρεών που έχει δημιουργήσει, χωρίς ιδιαίτερο έλεγχο για την αιτία τους, καθώς και ένα σημαντικό ποσό για τον ίδιο, ιδίως μάλιστα σε περίπτωση ανόδου της ομάδας στη SUPERLEAGUE. Μας ζήτησε και πάλι χρόνο για να απαντήσει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η απάντησή του θα ήταν θετική, με μόνη επιφύλαξη την τυχόν συμφωνία του με τους «Ιρανούς».
Επειδή η απάντηση ακόμη αναμένεται, γνωστοποιούμε ότι, μετά την πολλοστή επίδειξη έλλειψης σεβασμού, η πρόταση δεν ισχύει. Η συνεννόηση μαζί του είναι αδύνατη, τουλάχιστον για εμάς και ο ίδιος θα αναλάβει τις συνέπειες των πράξεων και παραλείψεών του.
Οι μετέπειτα εξελίξεις και η δημιουργία ελπίδων ότι η λύση για τα διοικητικά θα έλθει όχι πλέον από τους εξωτικούς επενδυτές, αλλά από εταιρείες συμμετοχών, δυστυχώς δεν πείθει κανένα. Η νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού και διαιώνισης της σημερινής νοσηρής κατάστασης, δεν θα βλάψει τον ίδιο τον ΗΡΑΚΛΗ που είναι αιώνιος και πάνω από όλους μας, αλλά θα απομυθοποιήσει εντελώς τους σημερινούς διοικούντες και αυτούς που τους παρέχουν κάλυψη και ασυλία.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΗΡΑΚΛΗΣ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ματθαίου στο Metropolis: «Δεν θα με ενδιέφερε να αναλάβω την προεδρία του ΑΣ»

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη Νικήτας Ματθαίου φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για την φημολογία που θέλει τον ίδιο να αναλαμβάνει την προεδρία του ΑΣ, ενώ παράλληλα στάθηκε και στο μέλλον του Άρη τονίζοντας πως για να δει κανείς την επόμενη μέρα πρέπει να είναι… μέντιουμ!

Αναλυτικά:

Για την φημολογία που θέλει τον ίδιο να αναλαμβάνει πρόεδρος: «Από εσάς το ακούω. Από το πρωί είμαι στην δουλειά μου και η αλήθεια είναι πως δέχθηκα ?άλλα δύο τηλεφωνήματα και είπα πως δεν ξέρω τίποτα. Για να προκύψει ο νέος πρόεδρος του ΑΣ πρέπει να εκλεχθεί πρέπει να είναι αρεστός στον κόσμο. Δεν θα με ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Εγώ έχω μπλέξει με κάτι χρέη και δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια, δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον ΑΣ».

Για το μέλλον του Άρη: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος που το λέω αλλά για να δει κανείς το μέλλον του Άρη πρέπει να είναι μέντιουμ. Είναι λυπηρό για μια τόσο μεγάλη ομάδα να λέμε τέτοια πράγματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διοίκηση. Αυτή του Σκόρδα. Αν τώρα παραιτηθεί ο Σκόρδας και αναλάβει κάποιος από την χθεσινή Συνέλευση, τότε αλλάζει. Αλλά μην μπερδευόμαστε, ο Σκόρδας είναι αυτή την στιγμή πρόεδρος».

Τέλος ανέφερε: «Ο Σκόρδας και η διοίκηση του Άρη είναι ορισμένοι από το Πρωτοδικείο. Όταν η Γενική Συνέλευση είχε ορίσει τον Σκόρδα πρόεδρο δεν υπήρχε διοίκηση. Τώρα διοίκηση υπάρχει. Πρέπει να γίνουν όλες οι νόμιμες και νομικές διαδικασίες για να είναι όλα εντάξει. Μόνο αν το δικαστήριο το εγκρίνει τότε πάμε σε άλλη διοίκηση. Την Γενική Συνέλευση την όρισε η ΚΜΑ. Πρόεδρος της ΚΜΑ είναι ο Στεφανίδης. Ο Στεφανίδης δημιούργησε το πρόβλημα. Ο Σκόρδας πιστεύω πως με τον τρόπο που λειτουργεί νομίζω πως επειδή έχει δεσμεύσει όπως και εγώ τις περιουσίες μας για την σωτηρία του Άρη, παλεύει για το καλύτερο και δεν το αφήνει. Αν ο Άρης κάνει έξι νίκες για παράδειγμα και η ομάδα σωθεί ποιος θα πει τι για τον κ. Σκόρδα; Με τον Ηλιάδη τι είχε γίνει και με πρόεδρο του Στεφανίδη τον περασμένο Νοέμβρη με μάνατζερ και διάφορα άλλα; Αυτά δεν πρέπει να τα πούμε. Εδώ θέλουμε ανθρώπους να σώσουν την ομάδα. Ο Άρης έχασε τα πάντα με τον Ηλιάδη, με μανάτζερ, με κάτι ποσά στα προπονητικά και με παίκτες που δεν κρατήθηκαν για ελάχιστα χρήματα και έχασε τα πάντα».
Πηγή: metrosport.gr

Καπετανόπουλος στο Metropolis: «Δεν είναι ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ Δημήτρης Καπετανόπουλος και κατέθεσε την άποψή του για το σημερινό ματς του Δικεφάλου με την Μπενφίκα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για το τί περιμένει απόψε από τον ΠΑΟΚ:
«Να σταθεί στο ύψος το περιστάσεων και αν παρουσιάσει τις πραγματικές του δυνατότητες έχουν πιθανότητες να καταφέρει να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα. Πιστεύω πως η Μπενφίκα θα διαχειριστεί το αποτέλεσμα της Τούμπας και δε θα μπει δυνατά. Ο ΠΑΟΚ έχει δυνατότητες και είναι ικανός να ανατρέψει την κατάσταση αν σκοράρει πρώτος».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Δεν είναι ομάδα ο φετινός ΠΑΟΚ. Στηρίζεται στις ατομικές ενέργειες κάποιων παικτών για να πάρει το αποτέλεσμα. Δεν έχει αυτοματισμούς, σωστή ανάπτυξη και καθόλου ομοιογένεια».

Για τις συνεχείς αλλαγές παικτών από τον Στέφενς: «Αυτό έγκειται στη φιλοσοφία του κάθε προπονητή αλλά έρχεται κόντρα στο νόμο της ομοιογένειας. Όταν υπάρχουν συνεχείς αλλαγές δεν μπορεί η ομάδα να βρει ρυθμό. Η ομάδα έχει καλούς ποδοσφαιριστές αλλά οι συνεχείς αλλαγές δεν βοηθούν σε αυτό το θέμα».

Για τους Στοχ και Ολίσε: «Ο Στοχ δεν έχει την απόδοση που είχε στην αρχή της σεζόν. Πάντως και οι δύο είναι καλοί ποδοσφαιριστές και στην καλή τους βραδιά μπορούν να προσφέρουν πολλά στον ΠΑΟΚ».

Κλείνοντας κατέθεσε την εκτίμησή του για το ματς: «Αν υπήρχε σταθερότητα στην απόδοση της ομάδας θα ήμουν υπεραισιόδοξος. Τώρα πλέον έγκειται στο πόσο καλή βραδιά θα βρεθούν τα ατού του ΠΑΟΚ για να έρθει η πρόκριση».Πηγή: metrosport.gr

Τουρσουνίδης στο Metropolis: «Να σταματήσει τους πειραματισμούς ο Στέφενς»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ Γιώργος Τουρσουνίδης και κατέθεσε την άποψή του για το σημερινό ματς του Δικεφάλου με την Μπενφίκα.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει εικόνα συνόλου. Δείχνει μια ομάδα χωρίς προσανατολισμό, χωρίς πλάνο και δεν είναι μια ομάδα όπως την περιμένουμε όλοι. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτό αναλογεί στον προπονητή. Επιλογή του είναι οι συνεχείς αλλαγές. Αυτός λειτουργεί την ομάδα, αυτός είναι που κάνει πειραματισμούς. Δεν υπάρχει κορμός, δεν υπάρχει πλάνο. Περιμένεις μόνο από κάποιους ποδοσφαιριστές με ποιότητα να κάνουν κάποια πράγματα στο γήπεδο. Δεν πιστεύω ότι δεν το βλέπει ο Στέφενς. Σίγουρα το βλέπει, ωστόσο, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτούς τους πειραματισμούς, αφού βλέπει ότι δεν βγαίνουν. Πρέπει να κατασταλάξει σε έναν κορμό προκειμένου να δούμε στο γήπεδο μια ομάδα, όπως την θέλουν όλοι

Για το ματς με την Μπενφίκα: «Δεν έχει να χάσει τίποτα ο ΠΑΟΚ. Παίζει απέναντι σε μια καλή ομάδα σε μια δύσκολη έδρα. Πρέπει να μπουν τα παιδιά μέσα και να παίξουν όσο το δυνατόν καλύτερα, να είναι συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι ώστε αν δοθεί η ευκαιρία, που πιστεύω ότι θα δοθεί να την εκμεταλλευτούν. Δυστυχώς, όμως, η εικόνα της ομάδας δεν αποπνέει αισιοδοξία».Πηγή: metrosport.gr

Αργυριάδης στο Metropolis: «Η ΚΜΑ μπορεί να καταθέσει αίτηση ανάκλησης, ή να καλέσει Γενική Συνέλευση»

Ο νομικός Αργύρης Αργυριάδης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», τονίζοντας πως η ΚΜΑ έχει δύο νομικούς δρόμους ενόψει της συνέχειας των διοικητικών εξελίξεων, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο σκεπτικό παραμονής του Λάμπρου Σκόρδα.

Αναλυτικά:

Για τις κινήσεις της ΚΜΑ: «Η ΚΜΑ δίνει μια έξοδο διαφυγής στον Σκόρδα την οποία δεν δέχεται. Θα μπορούσε να φύγει πριν γίνει το βατερλό. Η ΚΜΑ μπορεί να καταθέσει αίτηση ανάκλησης, είτε να καλέσει Γενική Συνέλευση και να ανακαλέσει. Δεν μπορεί να υπάρχει δυσαρμονία με την διοίκηση και με τον κόσμο, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αυτό μπορεί να κρατήσει από 15-20 μέρες. Γι? αυτό και ζήτησε ο κ. Στεφανίδης την παραίτηση του κ. Σκόρδα».

Για το σκεπτικό του Σκόρδα και την παραμονή του μετά τις χθεσινές εξελίξεις:«Αυτό πρέπει να ρωτήσετε τον Σκόρδα. Εγώ δεν κατάλαβα που υπάρχει το μέλι, τα εισιτήρια από τα επόμενα παιχνίδια, θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ, δεν μπορούν να διασπαστούν. Εμένα επιτρέψτε μου να πιστεύω πως όλες οι διοικήσεις προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά δεν μπόρεσαν. Το ίδιο ισχύει και με τον Σκόρδα, αλλά πιστεύω πως το λάθος της τωρινής διοίκησης είναι πως δεν είπε την αλήθεια ξεκάθαρα στον κόσμο. Ο Σκόρδας πιστεύω μένει στον Άρη λόγω εκρηκτικότητας χαρακτήρα. Αλλά λειτουργεί αυτοκαταστροφικά. Δείτε τι έγινε στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, που έδωσε διαταγή να πέσουν όλοι, να αφαιρεθούν βαθμοί από τον Άρη, για να τελειώνει η ιστορία και αυτός ο άνθρωπος πάει να σώσει την ομάδα».

Τέλος ανέφερε:«Το πρόβλημα στον Άρη είναι να βρεθούν άμεσα οικονομικοί πόροι και δεν μπορώ να φανταστώ πως θα γίνει αυτό. Πηγή: metrosport.gr

Η Κακιά Σκάλα και το "La vita e bella"!

Στην πρεμιέρα του Β΄ γύρου του Τop 16 της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Μιλάνο και ο Βασίλης Σκουντής φτιάχνει... ατμόσφαιρα ενόψει του Φάιναλ Φορ.
Το Μιλάνο έχει τη (μουσική) "Scala" του, η οποία μπορεί να θεωρείται ο ναός της όπερας, αλλά είτε στο έμπα της, είτε στο έβγα της, όλες ανεξαιρέτως οι ελληνικές ομάδες έχουν γκρεμοτσακιστεί τόσες φορές που το μέγαρο ξεφεύγει από την ιταλική ονομασία του και έρχεται ανάμεσα στα Μέγαρα και στην Κινέτα!
Γίνεται δηλαδή η Κακιά Σκάλα!
Αυτή ωστόσο είναι η μία πλευρά του φεγγαριού: η σκοτεινή την οποία αύριο ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει ν' αναποδογυρίσει για να βρεθεί στη φωτεινή και να ιχνηλατήσει τα μελλούμενα. Τι εννοώ; Μα, διάβολε, η ίδια χώρα, η ίδια πόλη, το ίδιο γήπεδο, η ίδια ομάδα και ο ίδιος ... μόδιστρος θα φιλοξενήσουν το μεγάλο εφετινό μπασκετικό ντεφιλέ: το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, στις 16 και στις 18 Μαΐου!
Η πόλη και η ομάδα δεν υπήρξαν ποτέ φιλόξενες για το ελληνικό μπάσκετ, οι δημιουργίες του μόδιστρου είναι θέμα γούστου, αλλά από τη χώρα που λέγεται Ιταλία δεν δικαιούμαστε να έχουμε το παραμικρό παράπονο: εδώ και είκοσι χρόνια αποδεικνύεται βολική, φιλική και υπερβολικά καλή μαζί μας!
Οι ίδιοι οι Ιταλοί αποκαλούν την πατρίδα τους "Bel Paese" που σημαίνει "όμορφη χώρα" (και μάλιστα υπάρχει κι ένα ομώνυμο είδος τυριού), αλλά στα μάτια του ελληνικού μπασκετικού έθνους μοιάζει ακόμη ομορφότερη!
Η ιστορία δεν άρχισε καλά, διότι απλούστατα τα πρώτα κεφάλαια της γράφτηκαν στο Μιλάνο, όπου εξ ημισείας με την Μπολόνια φιλοξενήθηκε το πρώτο Φάιναλ Φορ στα χρονικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, εν έτει 1966: σε αυτό, που δυστυχώς υπήρξε και το κύκνειο άσμα του (κτυπημένου από τον αδυσώπητο καρκίνο, από τον οποίο έσβησε μετά από οκτώ μήνες) Γιώργου Μόσχου η ΑΕΚ ηττήθηκε στον μεν ημιτελικό με 109-73 από τη Σλάβια Πράγας, στον δε μικρό τελικό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 85-62 και κατέλαβε την τέταρτη θέση.
Πρωταθλήτρια Ευρώπης εκείνης της χρονιάς ανακηρύχθηκε μετά βαίων και κλάδων η οικοδέσποινα Ολύμπια (νυν Armani Jeans) Μιλάνο, που μάλιστα είχε στη διάθεση της τον Μπιλ Μπράντλεϊ. Ο περιβόητος "Dollar Bill"είχε αποφοιτήσει από το Πρίνστον και εκείνη την εποχή έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον Οξφόρδη από την οποία πηγαινοερχόταν μεσοβδόμαδα στο Μιλάνο για να αγωνίζεται στα ματς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ στη συνέχεια κατέκτησε δυο πρωταθλήματα του ΝΒΑ με τους Νικς (όντας συγκάτοικος στις αποστολές και πνευματικός καθοδηγητής του Φιλ Τζάκσον) , διετέλεσε γερουσιαστής και ήταν υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2000, όπου ωστόσο έχασε από τον Αλ Γκορ.
Παρεμπιπτόντως ο Μπράντλεϊ έχει προλογίσει με αριστοτεχνικό τρόπο το βιβλίο "Sacred Hoops" του Τζάκσον, ενώ ο ίδιος έχει γράψει το "The Values of the Game", που το θεωρώ πραγματικά ως επιτομή της ορθής προσέγγισης στις αξίες του παιχνιδιού.
Για πολλά χρόνια η Ιταλία ήταν (όχι απλώς ο κακός, αλλά) ο χείριστος δαίμονας μας σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο: κάθε φορά που πηγαίναμε εκεί, μας έκοβαν ταρίφα και χρειάστηκε να χιονίζει στη Βερόνα το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου του 1992 για να δούμε άσπρη μέρα! Ήμουν παρών σε αυτή την ιστορική αναμέτρηση στην οποία ο ΠΑΟΚ νίκησε τη Γκλάξο με 76-75 σημειώνοντας το πρώτο διπλό ελληνικής ομάδας επί ιταλικού εδάφους μετά από 44 ήττες σε ισάριθμα ματς!
Το 1987 στον αλήστου μνήμης προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ, που μάλιστα υπήρξε η απόλυτη... μυτομαχία (sic) ανάμεσα στον Αργύρη Καμπούρη και στον Βάλτερ Μανίφικο, η Εθνική έριξε τους Ιταλούς στο καναβάτσο μετά από 14 σερί ήττες σε 35 χρόνια, στο μεταξύ άρχισαν κι ελόγου τους (όπως συμβαίνει με όλες τις αυτοκρατορίες) να υποχωρούν και να παρακμάζουν και αρχίσαμε να τους βαράμε στο ψαχνό!
Αυτό είναι που λένε, θα γυρίσει ο τροχός, θα την κάνει κι ο φτωχός!
Σε αυτό το γύρισμα του τροχού εντάσσονται και οι αίσιοι οιωνοί που δημιουργεί η ανάθεση του Φάιναλ Φορ του 2014 στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, καθώς στη νεότερη, πλέον, ιστορία του μπάσκετ, η ζωή εκεί είναι ωραία!
La vita e bella, όπως όπως τιτλοφόρησε την ταινία του τον Δεκέμβριο του 1997 ο Ρομπέρτο Μπενίνι, ο οποίος, ως Ιταλός, κάτι παραπάνω θα ξέρει!
Αυτή την ωραία ζωή θέλουν να ζήσουν σε δυόμισι μήνες από τώρα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, απλώς σε αντίθεση με τους "ερυθρόλευκους", που πιάστηκαν αιχμάλωτοι στην τελευταία επίσκεψη τους στο Μιλάνο (81-51),οι "πράσινοι" έχουν την προσδοκία να γυρίσουν αύριο το trailer της: τα φέρνουν μάλιστα τοιουτοτρόπως η ρουφιάνα η ζωή και η εξέλιξη του Τop 16 ώστε (προκειμένου να μην ισοβαθμήσουν με τους Μιλανέζους που ποντάρουν στο +30), οι "γαύροι"θα κάνουν αύριο το βράδυ... μετάνοιες, δεήσεις και προσευχές υπέρ των αιωνίων αντιπάλων τους!
Ελπίζουμε λοιπόν ως ελληνικό μπασκετικό έθνος ότι η τριλογία των θριάμβων μας στη χώρα του Δάντη, θα εξελιχθεί σε κουαρτέτο, καθότι δεν κάνουμε διακρίσεις και φεύγουμε θριαμβευτές από τα Φάιναλ Φορ που είτε γίνονται, είτε δεν γίνονται στην Ιταλία!
Για να εξηγήσω την αναφορά μου ακόμη και στα Φάιναλ Φορ τα οποία δεν γίνονται στην Ιταλία, υπενθυμίζω ότι η διοργάνωση του 2011 επρόκειτο να διεξαχθεί στο Τορίνο, που όμως έκανε πίσω, για οικονομικούς λόγους: το ανέλαβε λοιπόν η Βαρκελώνη και εκεί στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός, που νωρίτερα είχε εκτροχιάσει (με μειονέκτημα έδρας μάλιστα και σε σειρά τεσσάρων αγώνων) την οικοδέσποινα Μπαρτσελόνα!
Σε επίπεδο λαφύρων η ζωή στην Ιταλία έγινε ωραία αν και περιπετειώδης εκείνο το αλησμόνητο (και για την αφεντιά μου που μετέδιδε τον αγώνα στην ΕΡΤ) βράδυ της 16ης Μαρτίου του 1993, όταν στο Palasport Ruffini του Τορίνο ο Αρης στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης νικώντας στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων που εξελίχθηκε σε... καρεκλομαχία, την Εφές Πίλσεν με 50-48.
Τέσσερα χρόνια αργότερα ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να δει τη ζωή να γίνεται ωραία στα δικά του χρώματα: το ημερολόγιο έδειχνε 24 Απριλίου του 1997, όταν μετά από δυο χαμένους τελικούς (στο Τελ Αβίβ και στη Σαραγόσα) επικρατούσε στο Palaeur της Ρώμης της Μπαρτσελόνα με 73-58 και ανέβαινε στο θρόνο στον οποίο την προηγούμενη χρονιά είχε βρεθεί ο Παναθηναϊκός.
Όπως ο Ολυμπιακός το 1997, ομοίως και ο Παναθηναϊκός στην επόμενη ιταλική επιχείρηση του πήγε κόντρα σε θεούς, δαίμονες, ακόμη και στα... αλάτια που έριχνε στον Ομπράντοβιτς για να του φέρει γρουσουζιά ένας γέρος Ιταλός, ο οποίος καθόταν πίσω από τον πάγκο : ανήμερα του ορθόδοξου Πάσχα, στις 5 Μαΐου του 2002, στο PalaMalaguti του Καζαλέκιο ντι Ρένο οι "πράσινοι" έριξαν νοκ άουτ την οικοδέσποινα Κίντερ με 83-75 και στέφθηκαν για τρίτη φορά πρωταθλητές Ευρώπης, γράφοντας το εφεξής καλούμενο "έπος της Μπολόνια".
Βεβαίως τα αγγίγματα της ιταλικής νεράιδας για το ελληνικό μπάσκετ δεν σταματούν στους 3+1 θριάμβους σε τελικούς, αλλά εκτείνονται και σε κομβικά ματς, στα οποία ιχνηλατήσαμε μελλοντικούς θριάμβους. Ιδού οι... διευθύνσεις και τα ονόματα ανά ομάδα:
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να γνώρισε δυο ηχηρούς αποκλεισμούς από ιταλικές ομάδες (το 1998 από την Αντέκο Μιλάνο στους ημιτελικούς του Κυπελλούχων παρά το +19 του πρώτου αγώνα και την επόμενη χρονιά από τη Φορτιτούντο Μπολόνια στους προημιτελικούς της Ευρωλίγκας, σε πείσμα του πλεονεκτήματος έδρας), αλλά στον αντίποδα έχει να επιδείξει μεγάλους θριάμβους απέναντι σε Ιταλούς. Στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του 2011 επιβλήθηκε της Σιένα με 77-69 και κατέκτησε τον έκτο τίτλο του νικώντας στον τελικό τη Μακαμπί Τελ Αβίβ. Δυο χρόνια νωρίτερα είχε προκριθεί στο επίσης θριαμβευτικό Φάιναλ Φορ του Βερολίνου επικρατώντας πάλι της Σιένα με 3-1 στη σειρά των προημιτελικών και σε πείσμα της ήττας του στο δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ. Το 1996 πήρε το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ του Παρισιού, όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης (για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά), αποκλείοντας στη σειρά των προημιτελικών (2-1), με μειονέκτημα έδρας την Μπενετόν Τρεβίζο, με ανεξίτηλη εικόνα την τάπα του Βράνκοβιτς στον Ρέμπρατσα στην εκπνοή του τρίτου ματς στο "Παλαβέρντε" (64-65). Το 1995 πέρασε στο Φάιναλ Φορ της Σαραγόσα πετώντας έξω την Μπάκλερ Μπολόνια (2-1) την οποία κατατρόπωσε στο τρίτο ματς στη Γλυφάδα με 99-56! Το 1969 στον προημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων απέκλεισε τη Φιντές Νάπολι (η οποία αποχώρησε στο ημίχρονο του δεύτερου ματς στο Καλλιμάρμαρο, υποστηρίζοντας ότι της έλειπαν πόντοι), ενώ το 1972 έφτασε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών όπου αντιμετώπισε τη μεγάλη Ινις Βαρέζε (78-70, 55-69).
Ο Ολυμπιακός υπερπήδησε ιταλικά εμπόδια στο δρόμο προς δυο Φάιναλ Φορ (Τελ Αβίβ, Μόναχο): στη σειρά προημιτελικών του 1994 επιβλήθηκε με 2-1 της Μπάκλερ Μπολόνια με τον Φασούλα να ταπώνει τον Μορέτι σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή του τρίτου αγώνα στο ΣΕΦ (65-62), ενώ στον προημιτελικό γύρο του 1999 απέκλεισε τη Βαρέζε.
Η ΑΕΚ το 1968 στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης, αποκλείοντας στον διπλό ημιτελικό (με ανατροπή από το -18 του πρώτου αγώνα και τον... κουτσό Τρόντζο να πετυχαίνει το καλάθι της πρόκρισης) την Ινις Βαρέζε. Επίσης το 1998, με το τρίποντο του Πρέλεβιτς, νίκησε στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης την Μπενετόν Τρεβίζο με 69-66, αλλά ηττήθηκε στον τελικό με 58-44 από τον Κίντερ. Το 2000 κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα επικρατώντας στον τελικό της Λωζάνης με 83-76 της Κίντερ Μπολόνια, ενώ την επόμενη χρονιά στη σειρά προημιτελικών της νεοπαγούς Ευρωλίγκας απέκλεισε την Μπενετόν Τρεβίζο με 2-1.
Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς του 1994 νικώντας δυο φορές τη Στεφανέλ Τριέστε ενώ στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του 1993 στο ΣΕΦ ηττήθηκε από την Μπενετόν Τρεβίζο με 790-77)δια χειρός Ραγκάτσι0 και στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1990 αποκλείστηκε από την Βίρτους Μπολόνια στην οποία αγωνιζόταν ο "Sugar" Μάικλ Ρέι Ρίτσαρντσον!
Ο Αρης έφτασε στους θριαμβευτικούς τελικούς του Κυπέλλου Κόρατς του 1997, αποκλείοντας στους ημιτελικούς τη Μπενετόν Τρεβίζο (77-73, 86-87), ενώ στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ της Γάνδης (1988) ηττήθηκε από την Τρέισερ Μιλάνο και στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Κόρατς του 12985 αποκλείστηκε από την Τσιάο Κρεμ Βαρέζε, με τον Γκάλη να αγωνίζεται στον επαναληπτικό με σπασμένο χέρι!
Πορευόμενος προς τον τελικό του ULEB Cup του 2005 ο Μακεδονικός απέκλεισε με δύο νίκες τη Βαρέζε.
Στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Σαπόρτα του 1997 ο Ηρακλής αποκλείστηκε από τη Βερόνα.
ΥΓ: Κατόπιν όλων αυτών ο Παναθηναϊκός μπορεί να κουβαλάει μαζί του ευχάριστους συνειρμούς, την ώρα που θα... μπουκάρει στο Mediolanum Forum, με την προσδοκία ότι ο αυριανός αγώνας θα είναι μια ανίχνευση εδάφους ενόψει του Φάιναλ Φορ!
Πηγή: gazzetta.gr

Ολυμπιακός Ύμνος!!

"Σκυλίσια Μέρα" για μια προσωπικότητα της Ελλάδας και το έργο που παρουσίασε. Σαν σήμερα το 1943 έφυγε από τη ζωή ο Κωστής Παλαμάς, μια μεγάλη μορφή της σύγχρονης ιστορίας του πνεύματος στη χώρα μας.
Ποιητής, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ιστορικός και κριτικός της λογοτεχνίας, είχε μεγάλη συνεισφορά στη νεοελληνική ποίηση κι όχι μόνο.
Γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1859 κι έχασε και τους δύο γονείς του σε ηλικία 6 ετών.
Η σφραγίδα για την καθιέρωσή του ως ποιητή ήρθε όταν του ανατέθηκε η σύνθεση του Ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων, για τη διοργάνωση της Αθήνας το 1896. Από τότε έμεινε στην ιστορία και του παγκόσμιου αθλητισμού.
Από το 1926 αποτέλεσε βασικό μέλος της Ακαδημίας των Αθηνών, της οποίας έγινε πρόεδρος το 1930.
Έφυγε από τη ζωή στις 27 Φεβρουαρίου του 1943 κτυπημένος από σοβαρή ασθένεια, μόλις λίγες μέρες μετά το θάνατο της συζύγου του.
Η κηδεία του έμεινε στην ιστορία, αφού, εν καιρώ Κατοχής και υπό το βλέμμα των εμβρόντητων Γερμανών κατακτητών, χιλιάδες Έλληνες συνόδευσαν τον ποιητή στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο.
Ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 14 φορές! 
Πηγή: sportdog.gr

«Ως εδώ!»

«Ως εδώ!»Αιχμές για ιδιοκτήτες ή στελέχη ΠΑΕ που προσπαθούν να «χρεώσουν» αρνητικά αποτελέσματα και λοιπές αποτυχίες των ομάδων τους ή των ιδίων στη διαιτησία ή σε… τρίτους έκαναν λόγο ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι δύο άνδρες έκαναν λόγο για σπίλωση του ελληνικού ποδοσφαίρου από τέτοιες πρακτικές και απηύθυναν κάλεσμα στις ΠΑΕ να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις στα αρμόδια όργανα κι όχι μέσω των ΜΜΕ. Επίσης τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων επί της διαιτησίας, των φακέλων με τα ύποπτα ματς και των αδειοδοτήσεων.



Video streaming by Ustream

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Γιώργου Σαρρή και του Γιάννη Μώραλη:

Γιώργος Σαρρής: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει σε ένα καθεστώς ιδιότυπης έντασης, που διαμορφώνεται από την ανάγκη διαφόρων παραγόντων ή να δικαιολογήσουν αγωνιστικές ή άλλες αποτυχίες για να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα προβλήματά τους για να τα φορτώσουν αλλού. Ο καθένας στο ελληνικό ποδόσφαιρο ερμηνεύει κατά το δοκούν αποφάσεις διαιτητών, τις συνδέει με άλλα γεγονότα κι έτσι δυσφημεί και απαξιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, φτάνοντας σε ένα σημείο που δεν έχει γίνει ποτέ. Επειδή σαν ΕΠΟ θεωρούμε πως αυτό πρέπει να σταματήσει, αποφασίσαμε να δώσουμε μια συνέντευξη Τύπου για να απαντήσουμε θεσμικά».

-τις προτάσεις του ΠΑΟΚ: «Έχουν συζητηθεί στο παρελθόν τέτοιες προτάσεις. Μιλά ο ΠΑΟΚ για αύξηση του αριθμού που θα ψηφίζουν στις εκλογές της ΕΠΟ. Το 2009 πέρασε τροποποίηση του καταστατικού για να ψηφίζουν όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, αλλά γύρισε πίσω από το Πρωτοδικείο γιατί δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση. Οι ενώσεις που ήταν αντίθετες ήταν φίλες προς τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει μία επιτροπή και σύντομα θα υπάρξει νέο καταστατικό που θα είναι υποχρεωτικό για όλες τις ομοσπονδίες, τις ενώσεις και τις ομάδες. Προβλέπεται η αύξηση του αριθμού των εκλεκτόρων. Η FIFA αναφέρει ρητά πως πρέπει κάθε μία ένωση να έχει μία ψήφο. Όσοι αντιδρούν ή λάθος το σκέφτονται ή θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

«Για το πειθαρχικό θέμα που θέτει ο ΠΑΟΚ, υπάρχει πρόβλημα με την Πολιτεία και τη FIFA. Η FIFA δεν δέχεται να διορίζονται από την Πολιτεία και καταλήξαμε στους συνταξιούχους. Στο νέο καταστατικό προβλέπεται ότι τα μέλη των πειθαρχικών επιτροπών θα εκλέγονται ανά τετραετία όπως το ΔΣ της ΕΠΟ».

«Για την αδειοδότηση των ομάδων, έχουμε ένα τμήμα για το οποίο είμαστε περήφανοι, δουλεύει πάρα πολύ καλά βάσει των κανονισμών και πέρσι είχαμε το φαινόμενο που όλοι ξέρετε. Υποψιάζομαι και φέτος ότι θα λένε ότι η κακιά ΕΠΟ δεν δίνει άδειες. Εγώ θα ήθελα η Σούπερ Λίγκα να επιτρέψει όπου υπάρχει διαφωνία να δημοσιοποιούνται όλοι οι φάκελοι για να σταματήσει η καχυποψία».

«Στο θέμα της διαιτησίας, η ΕΠΟ ακολουθεί αυτά που έχουμε υπογράψει με την UEFA. Ο τρόπος λειτουργίας της διαιτησίας είναι αυτός. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στη διαιτησία, αλλά αυτή η καχυποψία που υπάρχει είναι για να λυπάσαι τους διαιτητές. Αν αυτό δεν σταματήσει, δεν γίνεται τίποτα. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι, λάθη κάνουν όπως και στα διεθνή παιχνίδια, αλλά θεωρώ πως όλα είναι ανθρώπινα. Για να σταματήσει το θέμα με τους πίνακες το καλοκαίρι το σεμινάριο επιλογής θα το κάνει ο κ. Κολίνα».

«Για τα ύποπτα παιχνίδια, δεν είπα ποτέ ότι οι φάκελοι της UEFA δεν είναι αξιόπιστοι. Μιλάνε όμως για περίεργους στοιχηματισμούς. Από το να πούμε αυτό μέχρι να πούμε ότι είναι στημένα, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Δεν έχουμε πρόβλημα σαν ΕΠΟ ακόμη και να δημοσιοποιούμε τους φακέλους. Αν η λίγκα μας το πει, θα το κάνουμε. Θα πρέπει όμως να βρεθεί ένας τρόπος για να μη δυσφημείται το ποδόσφαιρο».

-για την αποχώρηση του Σάντος και το προφιλ του νέου ομοσπονδιακού προπονητή:
«Δεν μεσολάβησε τίποτα για την απόφαση αυτή. Θα θέλαμε και δημόσια να τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του και φυσικά να επισημάνουμε ότι κανονικά θα τον έχουμε μαζί μας και στο Μουντιάλ.
Τώρα είναι πολύ νωρίς να σας πω το ποιο θα είναι το νέο προφίλ του νέου προπονητή. Εμείς όμως θα επιμείνουμε να συνεχίσουμε το πρότζεκτ που έχει αρχίσει ο Σάντος τα τελευταία δύο χρόνια για τις Εθνικές ομάδες»

-για την καταδίκαση ατόμων για τα στημένα παιχνίδια και το γεγονός ότι κανένα άτομο δεν έχει σχολιάσει:
Σαρρής: «Τι να πω… Εγώ δεν ήμουν πρόεδρος τότε»!

Γιάννης Μώραλης: «Πήραμε από κοινού την απόφαση να μιλήσουμε, τόσο γιατί υπάρχει μια μεγάλη ένταση με άξονα τη διαιτησία κι όχι μόνο, καθώς υπάρχουν κι άλλα ζητήματα, όπως οι φάκελοι, τα εισιτήρια κλπ. Είναι αυτονόητα αδύνατο να υπάρξουν απαντήσεις στις καθημερινές καταγγελίες, κύκλους.. τετράγωνα και άλλα τέτοια. Εντός της Σούπερ Λίγκας, όσο κι αν σας κάνει εντύπωση, είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα από αυτή που δημιουργείται μετά μέσω από διαρροές.

Το ποδόσφαιρο έχει χορτάσει από καταγγελίες. Προτάσεις χρειάζεται. Κι εγώ αν ήμουν απέξω θα μπορούσα να καταγγέλλω όλα τα προβλήματα που προφανώς υπάρχουν. Όμως προτάσεις συνολικές δεν έχουν γίνει στη Σούπερ Λίγκα από καμία ΠΑΕ. Ποτέ και από καμία ομάδα! Οι προτάσεις θα πρέπει να έρχονται στη Σούπερ Λίγκα, να συζητούνται και να βγαίνουν στον Τύπο.

Εδώ τώρα διοχετεύει η κάθε ομάδα τις απόψεις της στα ΜΜΕ και στη συνέχεια μπορεί να συζητηθούν. Θέλουμε να βάλουμε μια αρχή. Καταλαβαίνω πως η νίκη είναι αυτοσκοπός, αλλά δεν μπορούμε όταν δεν επιτυγχάνουμε τους στόχους μας να μας φταίνε όλα. Δεν καταλαβαίνω πώς ανακαλύπτουμε προβλήματα μετά από 26 αγωνιστικές. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, αν δεν καταλάβουν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ ότι παρά τις αντιπαραθέσεις πρέπει να είμαστε μαζί σε κάποια ζητήματα που είναι για το κοινό συμφέρον. Θα πρέπει να συζητάμε προτάσεις.

Όποιος καταγγέλλει από θέση ευθύνης, θα πρέπει να μπορεί να αποδείξει αυτά που λέει. Δεν μπορεί ο καθένας να καταγγέλλει χωρίς στοιχεία τον οποιονδήποτε. Μας έχει κουράσει αυτό. Εγώ είμαι επαγγελματίας στο ποδόσφαιρο κι όλοι μας έχουμε ένα περιβάλλον, οικογένειες και δεν μπορεί ο καθένας να μας λέει απατεώνες. Μέχρι εδώ! Θα πρέπει να αντιδράσουμε κι εμείς, αλλά και οι εισαγγελείς».

-την πρόθεση του Απόλλωνα να φύγει από το πρωτάθλημα: «Με τον κ. Βελλή γνωρίστηκα τον Αύγουστο. Ομολογώ ότι ως ιδιοκτήτης έχω την καλύτερη εντύπωση, γιατί είναι μια ΠΑΕ τακτοποιημένη και οργανωμένη, έχουμε ανάγκη από τέτοιες ομάδες. Με το να βγαίνεις και να μιλάς δεν μπορείς να κάνεις κάτι αν δεν το έχεις αποδείξει. Θεωρώ ότι τις καταγγελίες που έκανε θα μπορέσει να τις αποδείξει σαν υπεύθυνος άνθρωπος. Στις 25 πρώτες αγωνιστικές δεν ήταν στημένη παρωδία το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας κι έγινε την 26η; Δεν ξέρω τι εννοεί για σύστημα που αποφασίζει ποιος ανεβαίνει και ποιος πέφτει. Δεν μπορεί να το λέει αυτό ένας άνθρωπος που η ομάδα του έχει τρεις ανόδους σε τέσσερα χρόνια».

-τις καταγγελίες του Λάμπρου Σκόρδα: «Τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2012 πήραμε απόφαση και δεχτήκαμε κριτική γι’ αυτό να αγωνίζονται ομάδες όπως ο Άρης, η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος για να τις βοηθήσουμε να είναι στη μεγάλη κατηγορία. Πήραμε μια σειρά μέτρων και δεν δέχομαι τη δήλωση του κ. Σκόρδα ότι ‘δεν μας θέλουν στη Σούπερ Λίγκα’. Αυτά που λέω δεν είναι υποκειμενικά, αλλά αποφάσεις που έχουν ληφθεί και έδωσαν τη δυνατότητα σε κάποιες ομάδες να παίζουν στη Σούπερ Λίγκα. Όσο μπορούσαμε να βοηθήσουμε αυτές τις ομάδες το κάναμε και με το παραπάνω όλοι μας».

-τις καταγγελίες του ΠΑΟΚ: «Οι καταγγελτικοί λόγοι περιττεύουν. Προτάσεις χρειαζόμαστε. Από τα όσα αναφέρει ο ΠΑΟΚ ένα πράγμα αφορά τη Λίγκα, το να μην αλλάζουν οι αποφάσεις της αρχής στη διάρκεια της σεζόν. Όμως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε διάφορες τέτοιες περιπτώσεις είχε ψηφίσει ‘ναι’. Πάντως αντιμετωπίζω θετικά ότι ο ΠΑΟΚ πάει σε επίπεδο προτάσεων, αλλά δεν έχουν κατατεθεί στη Λίγκα. Όταν κατατεθούν στη Λίγκα θα τις εξετάσουμε. Περιμένουμε να τις εισηγηθεί και στη Λίγκα. Καμία ομάδα δεν έχει κάνει συνολική πρόταση. Για παράδειγμα, για το θέμα των δανεισμών καμία ομάδα δεν έχει κάνει κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Ωραία είναι να τα λέμε στις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα. Συνεδριάζουμε, έχουμε επιτροπές, αλλά πού είναι αυτές οι προτάσεις; Θα εισηγηθώ να δημοσιοποιούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων, γιατί κάποιες ομάδες άλλα λένε μέσα στις συνεδριάσεις κι άλλα έξω από αυτές. Στο τέλος θα τρελαθούμε».

-τους φακέλους με τα ύποπτα ματς: «Μη νομίζετε ότι δεν παίρνουν κι άλλες λίγκες τέτοιος φακέλους. Κι εμείς δεν είμαστε ούτε εισαγγελείς, ούτε ανακριτές για να κρίνουμε αν κάποια ματς είναι στημένα. Δεν πάει να πει ότι επειδή ένα ματς έχει μεγάλο στοιχηματισμό, είναι και στημένο σίγουρα. Ας ερευνήσουν οι αρμόδιοι και αν κρίνουν ότι υπάρχουν ευθύνες, όποιος φταίει ας πάει φυλακή. Δεν μπορεί όμως να σπιλώνεται όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο για κάποιους φακέλους που έχουν στατιστικά δεδομένα».

-για τις Β ομάδες:
Μώραλης: «Είναι στη σωστή κατεύθυνση. Και θα λύσει και τα προβλήματα σε ομάδες με μεγάλα ρόστερ. Μας δημιουργεί ένα πρόβλημα η κατάργηση της Γ Κατηγορίας. Και εκτιμώ ότι θα είναι δύσκολο να μπουν στη Β΄ κατηγορία… Εμείς προσπαθούμε να υπάρξουν Β ομάδες… Την επόμενη εβδομάδα θα φέρουμε μια πρόταση στην ΕΠΟ».

-για τον τρόπο άμυνας του ποδοσφαίρου απέναντι σε όλους όσοι προσπαθούν να στήσουν ένα παιχνίδι:
Σαρρης: « Έχουμε ξεκινήσει από τις μικρές κατηγορίες και κάνουμε σεμινάρια από ειδικό άνθρωπο που έχει ειδικευτεί και συνεργάζεται με την ΟΥΕΦΑ».
Μώραλης: «Ένας ποδοσφαιριστής εάν είναι απλήρωτος δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πάει σε παραβατικές συμπεριφορές. Όσον αφορά τα στημένα κάναμε τα σεμινάρια μας στα 19-20 γιατί εκεί θεωρούμε ότι δημιουργούνται οι χαρακτήρες. Δεν θεωρώ ότι δεν κάνουμε τίποτα… Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δεν είναι ότι δεν μας απασχολεί…»

-για την προσφυγή του ΠΑΟΚ στα πολιτικά δικαστήρια κατά του Δώνη:
Σαρρής: «Το θέμα της προσφυγής του ΠΑΟΚ στα πολιτικά δικαστήρια δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής στην ΕΠΟ. Αν υπάρξει κάποια απόφαση από κάποιο δικαστήριο που θα παρεμβαίνει στο θέμα αυτό τότε τίθεται θέμα αυτοδιοίκητου».

Ξανά προβλήματα για Ferrari-Lotus!

Με το… αριστερό ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία περίοδο των χειμερινών δοκιμών στην πίστα του Μπαχρείν για τις Ferrari και Lotus. Ταχύτερο ο Σέρχιο Πέρες με Force India.

Ξανά προβλήματα για Ferrari-Lotus
Στην τελική ευθεία έχει μπει η… προετοιμασία των ομάδων ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Formula 1 στα μέσα του Μαρτίου με το γκραν πρι στην πίστα της Αυστραλίας.

Ομάδες και πιλότοι προς το παρόν βρίσκονται στο Μπαχρέιν, όπου και πραγματοποιείται η τρίτη και τελευταία περίοδος των χειμερινών δοκιμών.

Ο Σέρχιο Πέρες είναι στην πρώτη θέση, έχοντας κάνει τον ταχύτερο χρόνο με την Force India.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Νίκο Ρόσμπεργκ με την Mercedes να διατηρεί την καλή απόδοσή της και σε αυτή την περίοδο των δοκιμών. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο ρούκι της McLaren, Κέβιν Μάγκνουσεν.

Ferrari και Lotus πέρασαν την περισσότερη ώρα στο γκαράζ με τον Κίμι Ραϊκόνεν να κάνει μόλις 12 γύρους. Η σκουντερία ακόμη δεν έχει ενημερώσει για το λόγο που ο Φινλανδός πιλότος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις πρωινές δοκιμές.
Όσον αφορά την Lotus ο Παστόρ Μαλδονάδο έκανε 31 γύρους, γράφοντας τον ένατο χρόνο με την ομάδα να κάνει αναβάθμιση στην E22.
Πρόβλημα με την Caterham που ακινητοποιήθηκε στην πίστα αντιμετώπισε ο Καμούι Κομπαγιάσι, ο οποίος έμεινε πολύ ώρα στο γκαράζ μέχρι οι μηχανικοί να επιδιορθώσουν τη ζημιά στο μονοθέσιο του.

Αναλυτικά η κατάταξη (προς το παρόν, οι δοκιμές συνεχίζονται):

1.Πέρες, Force India, 1m35.290s
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +1.334
3. Μάγκνουσεν, McLaren, +2.535
4. Σούτιλ, Sauber, +2.602
5. Ρικιάρντο, Red Bull, +2.618
6. Μπότας, Williams, +3.617
7. Κβίατ, Toro Rosso, +3.952
8.ΡαΪκόνεν, Ferrari,+5.215
9. Μαλδονάδο, Lotus, +5.309
10. Τσίλτον, Marussia, +5.783
11. Κομπαγιάσι, Caterham, 8.770Πηγή: sport-fm.gr

Σούλης: «Δεν έχω μάθει να πέφτω»

Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο Άρης στριμωγμένος. Ο Σούλης Παπαδόπουλος ωστόσο τόνισε ότι είναι πολύ μαχητής για να τα παρατήσει και να μην παλέψει ως το τέλος τις όποιες πιθανότητες.

Σούλης: «Δεν έχω μάθει να πέφτω»
Αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις όποιες ελπίδες έχει ο Άρης για ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό δήλωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στη NOVA, ο Έλληνας τεχνικός παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο (με όσα γίνονται στον σύλλογο) να κρατήσει συγκεντρωμένη την ομάδα.

Αφού εξέφρασε την πίστη λοιπόν ότι με νίκη επί του ΟΦΗ (και βάσει του περσινού προηγούμενου) οι «κίτρινοι» προλαβαίνουν ν’ αποφύγουν το μοιραίο, τόνισε ότι ο ίδιος είναι μαχητής και μαζί με τους παίκτες του και τον κόσμο θα το παλέψει μέχρι τέλους.


Αναλυτικά όσα είπε ο Παπαδόπουλος

-Κόουτς, ο Αρης προετοιμάζεται για το ματς με τον ΟΦΗ, κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες. Υπό τη σκέπη μιας διοίκησης που φεύγει και μιας άλλης που έρχεται…

«Εγώ είμαι προπονητής και πρέπει να κρατάω συγκεντρωμένη την ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι. Κοιτάω να προετοιμαστούμε για ένα παιχνίδι το οποίο πιστεύω πως είναι το πιο καθοριστικό, χωρίς να σημαίνει πως τα άλλα δεν ήταν. Κι αυτό διότι αν δεν κερδίσουμε θα έχουμε ελάχιστες πιθανότητες, ενώ αν το κερδίσουμε θα έχουμε ψυχολογία για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε.

Πράγματι, είμαστε δύσκολα αυτή την εβδομάδα, αλλά και την προηγούμενη ήταν και την πιο προηγούμενη ήταν και κάτι ανάλογο είχε γίνει και πέρυσι, όταν πηγαίναμε στον Ατρόμητο. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να είμαι έτοιμος κι εγώ και οι ποδοσφαιριστές, αυτοί που έχουν απομείνει με τόσα προβλήματα, ώστε να είμαστε έτοιμοι»
.

-Την προηγούμενη εβδομάδα η ποδοσφαιρική Ελλάδα υποκλίθηκε στον Σούλη Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε το κουράγιο να πάει κόντρα στην προεδρική εντολή για αποχώρηση του Άρη από το γήπεδο…

«Δε νομίζω πως πήγα κόντρα στην προεδρική εντολή, διότι ο κ. Σκόρδας ήταν εκνευρισμένος και είπε αυτό που είπε. Εγώ, εκείνη τη στιγμή, είχα πιο καθαρό μυαλό και αυτό θα έκανα οπουδήποτε. Στο παιχνίδι Ολυμπιακού Βόλου-Πιερικού, ήμουν απ’ την πλευρά των νικητών, δηλαδή δεν ήμουν ο χαμένος και έβλεπα τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας να πέφτουν κάτω και δεν μου άρεσε.

Πράγματι, μετά τιμωρήθηκαν. Απλά, έτυχε μετά να πάω εγώ σ’ αυτή την ομάδα και σώθηκε! Επομένως, πάντα είχα στο μυαλό μου αυτό το περιστατικό. Ο Αρης, είναι μια ομάδα η οποία πρέπει να παλεύει όλα τα παιχνίδια μέχρι το 93’-94’, άρα πήγα στη λογική. Σ’ αυτό που θέλει να βλέπει κάθε υγιής φίλαθλος. Κάθε προπονητής, σωστός και επαγγελματίας, αυτό πρέπει να κάνει»
.

-Πάντως, αν δεν υπήρχε ο Σούλης Παπαδόπουλος, στα Χανιά, ο Αρης θα είχε πέσει…

«Δε νομίζω να είχε γίνει αυτό. Διότι και ο κ. Σκόρδας, είπε μετά να συνεχίσουμε και δεν νομίζω ότι θα γινόταν αυτό. Καταρχήν, θα ήταν καταστροφή και δεν θα το δεχόμουν εγώ σαν προπονητής. Δεν θα μπορούσα να ξαναεργαστώ. Πρέπει να παίζεις, είτε με οκτώ, είτε με εννιά, εκτός αν μείνεις με έξι, όπως λέει ο κανονισμός. Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω.

Μακάρι να μη γινόταν αυτή η φάση, να κέρδιζε ο Αρης και την άλλη μέρα ας έφευγα απ’ την ομάδα, αλλά ο Άρης να έπαιρνε τους βαθμούς. Αυτό το ματς το πηγαίναμε όπως θέλαμε, έτσι όπως το είχαμε βάλει στο μυαλό μας, παρότι, στο α’ ημίχρονο, δεχτήκαμε ένα γκολ στις καθυστερήσεις, χωρίς καμία ομάδα να έχει ευκαιρίες. Είχαμε πει, μετά το 60’, να αρχίσουμε να ρισκάρουμε γιατί παίζαμε για τη νίκη και τελικά, λόγω συνθηκών, ρισκάραμε από το 45’»
.

-Τώρα, για να μιλάμε αληθινά, ο Αρης έχει μαθηματικές ελπίδες ή ουσιαστικές;

«Όταν υπάρχουν οκτώ παιχνίδια κι όταν ο Αρης έχει καταφέρει, αυτό που έχει καταφέρει, πέρυσι, αν και το λέμε συνέχεια αυτό και δεν είναι καλό, πιστεύω ότι υπάρχει αυτή η ελπίδα! Ότι ο Αρης μπορεί και φέτος να τα καταφέρει. Εγώ πιστεύω πάρα πολύ ότι μπορούμε το Σάββατο να πάρουμε, μ’ αυτά τα παιδιά που έχουν απομείνει, το παιχνίδι και αν καταφέρουμε και κερδίσουμε, σίγουρα θα έχουμε περισσότερες μαθηματικές ελπίδες, απ’ ό,τι έχουμε τώρα. Όλα γίνονται».

-Η γνώμη σας για τον ΟΦΗ;

«Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που έχει ενισχυθεί πάρα πολύ τον Ιανουάριο, δεν είναι η ομάδα του πρώτου γύρου. Αν και πιστεύω ότι και στον α’ γύρο είχε καλή ομάδα. Βλέπουμε ότι είναι πολύ ψηλά στη βαθμολογία, έχει καλούς παίκτες, δεν έχει άγχος, που είναι το κυριότερο, γιατί όταν δεν έχεις άγχος, παίζεις καλύτερο ποδόσφαιρο.

Άρα πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας για να τους κερδίσουμε. Επειδή μείναμε στη Κρήτη, μίλησα στα παιδιά, μετά το ματς με τον Πλατανιά, τους είπα ότι πρέπει να ξαναβρούμε τη δύναμη, να ξαναδουλέψουμε, παρά τα όσα συμβαίνουν.

Ας μη κρυβόμαστε, είναι δύσκολο να μπεις σε αγωνιστικούς ρυθμούς, όταν γίνονται αυτά τα πράγματα στην ομάδα. Εγώ, βέβαια, δεν θέλω να ανακατεύομαι σ’ αυτά τα πράγματα. Πρέπει να μένω αμέτοχος, αλλά δεν σας κρύβω ότι και στο δικό μου το μυαλό μπαίνουν αυτά, όπως και στου ποδοσφαιριστή ο οποίος θέλει να κάνει μια ενέργεια και να το σκέφτεται. Προσπαθούμε με τα παιδιά να τα βγάλουμε όλα αυτά απ’ το μυαλό μας, να μείνουμε συγκεντρωμένοι, με καθαρό μυαλό και να τα καταφέρουμε».


-Μετά απ’ όλα αυτά που έγιναν στα Χανιά, τι σας λέει ο κόσμος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης;

«Ένας απ’ τους λόγους για τους οποίους ήθελα να δουλέψω στον Άρη, ξανά, ήταν ο κόσμος του. Όπως μ’ έχει αυτός σε εκτίμηση, έτσι τον έχω κι εγώ. Ο κόσμος του Άρη, δεν ξεχνάει αυτόν που έχει προσφέρει. Αυτό που μου λέει ο κόσμος είναι να συνεχίσουμε, να μη το βάλουμε κάτω και να σώσουμε τον Άρη. Ακόμα και τώρα που είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, μου λέει “κόουτς, βοήθα μ’ όλες σου τις δυνάμεις”.

Εγώ, λοιπόν, θα κάνω τα πάντα γιατί έτσι έχω μάθει στη ζωή μου, να είμαι μαχητής, να προσπαθώ να βγαίνω νικητής. Βέβαια, άλλες φορές τα καταφέρνω, άλλες όχι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και δεν έχω μάθει να πέφτω. Αν πέσω, θα πέσω όρθιος, να το ξέρετε! Δεν έχω μάθει να λυγίζω. Παίρνω δύναμη από ανθρώπους που μ’ αγαπάνε, από τους ποδοσφαιριστές μου και απ’ όλο τον κόσμο. Θέλω να πω για τους συνεργάτες μου ότι όλοι είναι άψογοι, όπως και ο κ. Φοιρός.

Είχαν ακουστεί διάφορα πράγματα όταν είχε έρθει, ότι έρχεται για ν’ αντικαταστήσει εμένα κτλ. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, μ’ έχει βοηθήσει και θέλω να του πω ευχαριστώ. Είμαστε οικογένεια»
.

Βελλής: «Δεν κατεβαίνουμε με την Βέροια»!

Σε ομιλία του στους παίκτες του Απόλλωνα στην προπόνηση της Πέμπτης ο Σταμάτης Βελλής τους γνωστοποίησε την απόφασή του να μην αγωνιστεί η ομάδα απέναντι στη Βέροια το ερχόμενο Σάββατο.

Βελλής: «Δεν κατεβαίνουμε με την Βέροια»!
Αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί μέχρι τέλους παρουσιάζεται ο Σταμάτης Βελλής!

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα βρέθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της ομάδας και σε ομιλία του στους παίκτες μετά το τέλος της προπόνησης τους έκανε γνωστό πως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν θα αγωνιστεί απέναντι στη Βέροια το ερχόμενο Σάββατο.

Οριστική απόφαση επί του θέματος αναμένεται να υπάρξει το αργότερο μέχρι το βράδυ, αφού το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση μεταξύ όλων των φορέων της ομάδας συμπεριλαμβανομένων και των οπαδών προκειμένου να υπάρξει κοινή γραμμή, ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του μετά την ήττα απέναντι στον Πανιώνιο και τις καταγγελίες στις οποίες προέβη.

Στη Ριζούπολη είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 100 άτομα που σε διάφορα «πηγαδάκια» συζητούσαν το μέλλον της ομάδας.

Αρκετοί ήταν εκείνοι μάλιστα που χωρίς να αδικούν τον πρόεδρο σχετικά με τα κίνητρα της απόφασής του, έλεγαν πως ίσως η αποχώρηση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» από το πρωτάθλημα δεν είναι η καλύτερη λύση.

Από τη στιγμή κιόλας που η ομάδα μαθηματικά έχει ελπίδες να σωθεί, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως –αν και μακριά από τα κέντρα αποφάσεων και παρά την αδικία που βίωσε στο πρόσφατο ματς με τον Πανιώνιο- θα πρέπει να εξαντλήσουν τα περιθώρια μέσα στο γήπεδο.

Το «παρών» δίνουν και παλιές δόξες της ομάδας, όπως ο Χρήστος Αρδίζογλου και ο Σάββας Παπάζογλου, οι οποίοι όπως είναι φυσικό, αγωνιούν για το μέλλον της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Τέσσερις αγωνιστικές σε Μπακασέτα και Μπουγαΐδη!!

Με τέσσερις αγωνιστικές τιμωρήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας οι Μπακασέτας και Μπουγαΐδης για την συμπεριφορά τους στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. 10.000 ευρώ πρόστιμο στον Άρη.

Τέσσερις αγωνιστικές σε Μπακασέτα και Μπουγαΐδη
Με τέσσερις αγωνιστικές τιμωρήθηκαν οι Τάσος Μπακασέτας και Μαυρουδής Μπουγαΐδης από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Οι δύο ποδοσφαιριστές του Άρη αποβλήθηκαν από τον διαιτητή Μάνταλο με απευθείας κόκκινη κάρτα στην αναμέτρηση απέναντι στον Πλατανιά, λόγω επιθεσής τους στον βοηθό Γουργιώτη. Ιδιαίτερα επιβαρυντικό ήταν και το φύλλο αγώνος για τους παίκτες του Άρη, οι οποίοι κινδύνευαν ακόμη και έξι αγωνιστικές.

Παράλληλα η αρμόδια επιτροπή επέβαλε το πρόστιμο των 10.000 ευρώ στην ΠΑΕ, επιβάλλοντας παράλληλα χρηματικές ποινές και σε στελέχη της ομάδας για την εισβολή τους στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Χανίων. Μεταξύ αυτών και ο Λάμπρος Σκόρδας, ο οποίος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους για 15 μέρες.

Αναλυτικά:
ΠΑΕ Αρης, Ν.Κακογλου (προπονητή), Κ.Μπιμπισιδη (εκπρόσωπο),Ν. Γιάγκου (Γυμναστή), Δ.Μποτζόρη (φυσικ/πευτή), Δ.Μπουγιουκλή(διερμηνέα), Χ.Σκόρδα (πρόεδρο): διότι:

«Στο 80΄λεπτό του αγώνα με την κατακύρωση τέρματος της γηπεδούχου ομάδας από τον Α΄ βοηθό διαιτητή, δημιουργήθηκε ένταση και σύρραξη των ποδοσφαιριστών, του πάγκου των αναπληρωματικών και του έξτρα πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας με στόχο τον Α΄ βοηθό. Κατά τη διάρκεια της σύρραξης προπηλάκισαν και έσυραν τον βοηθό ως τα κιγκλιδώματα του αγωνιστικού χώρου. Ακολούθησαν παράγοντες από τον πάγκο της εγκαλουμένης. Για 5΄λεπτά επικρατούσε πανικός ενώ ο διαιτητής, η αστυνομία και παράγοντες της εγκαλουμένης κατάφεραν να τους απομακρύνουν όλους. Στο σημείο αυτό ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά τον αγώνα και μαζί με τους βοηθούς του μετέβησαν στα αποδυτήρια προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα στον αγωνιστικό χώρο», καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των κ.κ. Κακογλου, Μπιμπισιδη, Γιάγκου, Μποτζόρη, Μπουγιουκλή, Σκόρδα: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ.

Επίσης επιβάλλει στους κ.κ.Ν. ΚΑΚΟΓΛΟΥ, Κ. ΜΠΙΜΠΙΣΙΔΗ, Ν.ΓΙΑΓΚΟΥ, Δ.ΜΠΟΤΖΟΡΗ και Δ.ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΗ τις πειθαρχικές ποινές α) την χρηματική ποινή των δύο χιλιάδων ευρώ και β) ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους για είκοσι (20) ημέρες στον καθένα.

Τέλος επιβάλλει στον κ.Χ. ΣΚΟΡΔΑ α) την χρηματική ποινή των χιλίων ευρώ και β ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους για δεκαπέντε (15) ημέρες.

«Δεν έχει φιλότιμο ο Σκόρδας»!

Την άποψη πως ο Λάμπρος Σκόρδας δεν σέβεται τον κόσμο του Άρη αλλά και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΜΑ, Παναγιώτης Στεφανίδης.

«Δεν έχει φιλότιμο ο Σκόρδας»!
Τα προβλήματα του Άρη, τη φετινή σεζόν, μοιάζουν να μην έχουν τελειωμό. Τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο.

Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος της ΚΜΑ, Παναγιώτης Στεφανίδης, εξέφρασε, μέσω δηλώσεών του, την άποψη πως ο Λάμπρος Σκόρδας δεν σέβεται τον κόσμο της ομάδας, αλλά ούτε και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

Παράλληλα, μίλησε για τη νέα διοίκηση που θα αναλάβει τις τύχες του συλλόγου, αλλά και για την δημόσια τοποθέτηση του Κώστα Γεωργιάδη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Arena FM 89 ο Παναγιώτης Στεφανίδης:

Για την στάση του Λάμπρου Σκόρδα:

«Δεν έχει ίχνος φιλότιμου. Δεν σέβεται τον κόσμο του Άρη και τις αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης. Αυτό το πράγμα είναι ντροπή. Θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες για να φύγει ο κ. Σκόρδας. Είναι θέμα ημερών. Αν θέλαμε να ρίξουμε τον Άρη εμείς θα λέγαμε τους παίκτες να πέσουν την Κυριακή με τον Πλατανιά. Σήμερα διάβασα για άλλη στρατηγική που θα πηγαίναμε στην άκρη και θα καθόμασταν. Μιλάμε για “ιστορίες για αρκούδες”. Πρέπει να ρωτήσουμε ποιος είναι αυτός που δεν βοηθάει την εξέλιξη; Οι παίκτες πρέπει να ξέρουν ότι σε τρεις με τέσσερις μέρες η μπορεί και αύριο να υπάρχει νέα διοίκηση. Χάνουμε χρόνο για να απαντάμε στον κ. Γεωργιάδη. Στον κόσμο δεν ήθελε να μιλήσει. Θα κάνουμε κοινή αίτηση με τον Α.Σ. Οι τρεις εκπρόσωποι του δεσμευτήκαν ότι θα καρποφορήσουν την απόφαση. Τώρα θα πάρουμε την απόφαση και θα δούμε πως θα κινηθούμε και θα πάμε να κάνουμε την αίτηση. Ο κ. Σκόρδας δεν είναι ιδιοκτήτης της ομάδας. Ποιος νομίζει πως είναι; Νομίζει πως του ανήκει ο Άρης; Με συνέλευση μπήκε έτσι φεύγει. Εμείς ήμασταν αντίθετοι της προηγούμενης συνέλευσης όμως σεβαστήκαμε την απόφαση. Τώρα αυτοί γιατί δεν σέβονται τίποτα; Επειδή δεν τους βολεύει; Αφεντικά του Άρη είναι»;

Για την νέα διοίκηση που θα υπάρξει:

«Υπάρχει μια ομάδα τεσσάρων ατόμων που μπορεί να ενισχυθεί μαζί με έναν εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη. Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση γιατί ξεφτιλίζεται ο σύλλογος. Δεν γίνεται να γελοιοποιούμαστε παντού. Ο φίλαθλοι του Άρη έρχονται στο γήπεδο για τον Άρη και όχι τον Σκόρδα. Για κανέναν Σκόρδα και Στεφανίδη δε πάνε στο γήπεδο. Δεν μπορεί να λέει πως όλα αυτός τα κάνει. Όταν παίρνει αναβολές τις παίρνει ο Άρης όχι αυτός. Ο Άρης είναι μεγαλύτερος από αυτόν».

Για το αν έπρεπε να περιμένουν να τελειώσει η προσπάθεια που γίνεται για να γίνει η Γ.Σ:

«Έπρεπε να περιμένουμε να πέσουμε μαθηματικά; Όλοι βλέπουμε τι γίνεται. Δεν μπορούμε να κοιτάμε. Την Πέμπτη ορίστηκε ο Μάνταλος, την Κυριακή ο κ. Σκόρδας έλεγε τους παίκτες να πέσουνε κάτω και την Δευτέρα χάθηκε η προσωρινή διαταγή. Θεωρεί τον Άρη τσίφιλικι του ο κ. Σκόρδας. Εγώ θα έφευγα αν δεν με ήθελαν αλλά είμαι πολύ διαφορετικός. Πάλι τον έπιασε παραλήρημα, στα ραδιόφωνα, αυτός είναι! Πάλι έλεγε πως η ομάδα δεν μπορεί να πέσει. Τι μας το λέει; Σε εμάς το λέει; Μπορούμε να το αλλάξουμε; Έχουν ακουστεί ότι έχουμε πάρει ΑΦΜ από τον Γάζωρο και πόσες άλλες ομάδες. Εμείς θέλουμε να την ρίξουμε; Ακούστηκε πως πήραμε το ΑΦΜ της Επανομής, της Αναγέννησης Γιανιτσών, του Βατανιακού; Που είναι όλες αυτές οι ομάδες; Για τις αφήσαμε να διαλυθούν αφού είχαμε σχέδιο»;

Για το αν η νέα διοίκηση μπορεί να σώσει τον Άρη:

«Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τίποτα αλλά θα παλέψουμε με αξιοπρέπεια. Θα αλλάξει προφίλ η ομάδα. Για όσα συμβαίνουν στον Άρη δεν φταίνε μόνο οι άλλοι. Δεν μπορεί να πας στο πόλεμο χωρίς τίποτα στα χέρια σου. Θα πάμε στο ειρηνοδικείο να ζητήσουμε ανάκληση της προηγούμενης απόφασης και νέα απόφαση. Δεν έχει υπάρξει ξανά η άρνηση τοποθετημένου να παραιτηθεί. Θα τον ανατρέψουμε. Αφού θέλει νομικά και δεν σέβεται τις αποφάσεις, θα το πάμε εκεί».

Για τις δηλώσεις του Κώστα Γεωργιάδη:

«Όταν η Γ.Σ αποφασίζει αυτά που θέλουμε μας βολεύει αλλιώς υπάρχουν νομικά θέματα. Η διοίκηση των μπράβων μας μιλάει για νομικά τερτίπια και νομικές παραφωνίες. Ο κ. Γεωργιάδης είναι το πρώτο μέλος διοικητικού συμβουλίου σωματείου που δεν θέλει να γίνει Γ.Σ για να ενημερωθούν τα μέλη. Ο κ. Γεωργιάδης ωρυόταν για τον Γιαννίτση που δεν έτρωγε το παιδί και ήταν από αυτούς που τον έδιωξαν από εστιατόριο. Ήταν από αυτούς που πήραν θέση και είπε καλά τον έκαναν. Ο κ. Γεωργιάδης ωρυόταν για τις χορηγίες του Ηλιάδη και όταν του έλεγαν για τις χορηγίες που εξάγγειλαν το καλοκαίρι έλεγε δεν μπορούμε τώρα να φέρουμε χορηγίες. Οικονομικά χθες τακτοποιήθηκε».

Αναβολή λόγω… Μπενφίκα!

Αναβολή για την επόμενη Πέμπτη πήρε η εκδίκαση της καταγγελίας του Γιώργου Δώνη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, διότι ιθύνοντες και νομική υπηρεσία βρίσκονται στην Πορτογαλία.

Αναβολή λόγω… Μπενφίκα
Μετά το αίτημα που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναβολή για την επόμενη Πέμπτη πήρε η εκδίκαση της καταγγελίας του Γιώργου Δώνη κατά του «Δικεφάλου του Βορρά», από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ο λόγος είναι η Μπενφίκα. Διότι τα στελέχη της εταιρίας αλλά και της νομικής υπηρεσίας βρίσκονται στην Λισαβόνα για την αναμέτρηση με τους «αετούς», για τους «32» του Europa League.

Υπενθυμίζεται, πως ο Έλληνας τεχνικός ζητά τον υποβιβασμό του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, διότι προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, αγνοώντας το καταστατικό της ομοσπονδίας.
Πηγή: sport-fm.gr

Αγωνία για τρεις στον Άρη!

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και στην προπόνηση της Πέμπτης οι Αγκάνθο, Πουλίδο και Καμινιώτης και η συμμετοχή τους στην αναμέτρηση του Άρη απέναντι στον ΟΦΗ παραμένει αμφίβολη.

Αγωνία για τρεις στον Άρη
Παρά τις διοικητικές εξελίξεις, στον Άρη συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία για την αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας απέναντι στον ΟΦΗ.

Τα προβλήματα για τον Σούλη Παπαδόπουλο ήταν ίδια και στην προπόνηση της Πέμπτης αφού οι Αγκάνθο, Πουλίδο και Καμινιώτης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα καθώς δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν.

Η κατάσταση και των τριών ποδοσφαιριστών αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Παρασκευή, όπου ολοκληρώνεται η προετοιμασία των «κίτρινων» με μεσημεριανή προπόνηση (16.30). Πηγή: sport-fm.gr

Καρούλιας: «Στεναχωρημένος ο Βελλής με το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Την απογοήτευση του Σταμάτη Βελλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο εκ των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, Νίκος Καρούλιας.

Καρούλιας: «Στεναχωρημένος ο Βελλής με το ελληνικό ποδόσφαιρο»
Εξελίξεις αναμένονται στον Απόλλωνα μετά τη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της διοίκησης της ομάδας και των φιλάθλων.

Ο Νίκος Καρούλιας, μέλος της διοικητικού συμβουλίου, τόνισε πως ο πρόεδρος της ομάδας, Σταμάτης Βελλής, είναι στεναχωρημένος με τον τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς δεν μπορεί να προσφέρει αυτά που θέλει στον σύλλογο του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Νίκο Κατσαρό:

«Ο Βελλής είναι ρομαντικός του ποδοσφαίρου. Μπήκε στην ομάδα για να προσφέρει κάτι στον σύλλογο. Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που μπήκε στο ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να δεχτεί αυτά που συμβαίνουν. Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος οι φίλαθλοι και το Διοικητικό συμβούλιο, δεν θα υπάρξουν δημοσιογράφοι. Μετά από τη συνάντηση θα βγει επίσημη ανακοίνωση. Εγώ δεν μπορώ να πω τι θα κάνει. Είναι στεναχωρημένος με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα έχει ακόμη δυνατότητες παραμονής, θα μπορεί να παλέψει για να παραμείνει στην κατηγορία. Είναι η όλη κατάσταση που επικρατεί που τον έχει ενοχλήσει».

«Μπάχαλο» στον Άρη!!

Συνομιλία με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ είχαν μέλη της διοίκησης Σκόρδα, τονίζοντας ότι θα παραμείνουν στον Άρη. Με δύο διοικήσεις θα πάνε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ οι «κίτρινοι».

«Μπάχαλο» στον Άρη!
Το «παρών» στο Νέο Ρύσιο έδωσε αντιπροσωπεία της διοίκησης Σκόρδα και τα είπε με το τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές του Άρη με αφορμή τις εξελίξεις στον σύλλογο.

Η Κοινωνία Μελών Άρη αποφάσισε ότι πρέπει να αλλάξει η διοίκηση του συλλόγου, αλλά ο πρόεδρος, Λάμπρος Σκόρδας τόνισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν την ομάδα επισήμως ότι δεν θα γίνει αλλαγή στην ηγεσία του συλλόγου.

«Εμείς είμαστε εδώ, συνεχίζουμε κανονικά, μην ακούτε τίποτα άλλο. Είμαστε στο πλευρό σας για να παλέψουμε μαζί για τη σωτηρία της ομάδας, όσο υπάρχουν περιθώρια. Πάμε για τη νίκη με τον ΟΦΗ για να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες. Μπορείτε να τα καταφέρετε, σας έχουμε όλοι εμπιστοσύνη» ανέφεραν χαρακτηριστικά και το μπέρδεμα συνεχίζεται.

Η ΚΜΑ είχε σχεδιάσει ότι θα καταθέσει σήμερα στο Ειρηνοδικείο το δικόγραφο για να σχηματική νέα διοίκηση, αλλά η συγκεκριμένη διαδικασία πήρε αναβολή για αύριο. Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση θα παρθεί την Τρίτη (4/3), διότι μεσολαβεί η… Καθαρή Δευτέρα.

Με ποια διοίκηση θα πάει η ομάδα στο σαββατιάτικο (1/3, 19:30) εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ; Και με τις δύο…. Τη νόμιμη του Λάμπρου Σκόρδα και την εκλεγμένη -από την ΚΜΑ- του Παναγιώτη Στεφανίδη.Πηγή: sport-fm.gr

Εκτός ο Ασαμόα με Μίλαν!

asa
Άλλο ένα πρόβλημα προστέθηκε για την ομάδα της Γιουβέντους καθώς ο Κουάντβο Ασαμόα  τραυματίστηκε και είναι πλέον αμφίβολος για το ματς κόντρα στη Μίλαν.
Ο Γκανέζος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στη προπόνηση της Τετάρτης (26/02) και ο τεχνικός της Γιουβέντους τον έκρινε ανέτοιμο για τα ματς με τη Τρανζοσπόρ και τη Μίλαν.
Πηγή: arenafm.gr

Χωρίς πρόεδρο (και) ο Ερασιτέχνης Άρης!

Την παραίτηση του από την προεδρία του ΑΣ Άρη υπέβαλλε ο Θωμάς Γιώτας. Φήμες ότι θα αναλάβει ο Νικήτας Ματθαίου.

Χωρίς πρόεδρο (και) ο Ερασιτέχνης Άρης
Ακέφαλος θα μείνει όπως φαίνεται και ο Ερασιτέχνης Άρης -μετά την ΠΑΕ-, καθώς ο Θωμάς Γιώτας με έγγραφο που έστειλε στο διοικητικό συμβούλιο, έκανε πράξη τη σκέψη που είχε από χθες να παραιτηθεί από την προεδρία του.

Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό, αλλά η σταγόνα που… ξεχείλισε το ποτήρι είναι η έντονη κριτική που του έγινε λόγω της απουσίας του από τη Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη.

Η Λέσχη συνεδρίασε την Τετάρτη (26/2) ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις στην ΠΑΕ και αποφασίστηκε η παύσης της νυν διοίκησης στην οποία επικεφαλής είναι ο Λάμπρος Σκόρδας, αλλά ο Θωμάς Γιώτας δεν εμφανίστηκε στη ΓΣ και αυτό δεν άρεσε στην ΚΜΑ.

Επιστολή παραίτησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. ΑΡΗΣ

Ο υπογεγραμμένος Θωμάς Γιώτας υποβάλλω την παραίτησή μου από την προεδρία της Διοίκησης Ειρηνοδικείου του Α.Σ. ΑΡΗ καθ’ ότι δεν έχει νόημα η παρουσία μου ως πρόεδρος όταν αποφάσεις του Δ.Σ. και μάλιστα ομόφωνες μου στερείται το δικαίωμα να τις υλοποιήσω.

Θεσ/νίκη 27/2/2014.

Με τιμή Θωμάς Γιώτας.

Το πλάνο της νέας (;) διοίκησης!

Δημιουργία φορέα που θα αποτελείται από... επιφανείς άνδρες σχεδιάζει η ΚΜΑ. Σήμερα κατατίθεται στο Ειρηνοδικείο το δικόγραφο για να οριστεί νέα διοίκηση στον σύλλογο.

Το πλάνο της νέας (;) διοίκησης
Στο Ειρηνοδικείο θα προσφύγει σήμερα η Κοινωνία Μελών Άρη για τον διορισμό νέας διοίκησης στον σύλλογο, καθώς το δικόγραφο είναι έτοιμο να κατατεθεί.

Το νέο Δ.Σ. θα αποτελείται από πέντε μέλη με επικεφαλή τον νυν πρόεδρος της ΚΜΑ, Παναγιώτης Στεφανίδης. Οι Βασίλης Φουρλίγκας, Γιάννης Κουζούνιας και ο Ηλίας Κουσουνάδης και Χρήστος Γρόλλιος θα είναι οι υπόλοιποι τέσσερις, με τον τελευταίο να εκπροσωπεί τον Ερασιτέχνη στην ΠΑΕ.

Πάντως, ο νυν πρόεδρος του συλλόγου, Λάμπρος Σκόρδας, ο οποίος δεν παρέστη χθεσινή Γενική Συνέλευση, δεν δείχνει διάθεση να παραιτηθεί αν και η Κοινωνία Μελών Άρη αποφάσισε την παύση της νυν διοίκησης και αναμένουμε τις εξελίξεις.

Βάσει του σχεδίου της ΚΜΑ είναι η δημιουργία ενός σχήματος, στο οποίο θα πάρουν μέρος επιφανείς άνδρες με ελάχιστο ποσό συμμετοχής τα 3.000 ευρώ και στόχος είναι να συγκεντρωθούν 600.000 ευρώ. Τα λεφτά αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να γίνουν διακανονισμοί με τους πιστωτές (παίκτες, προπονητές, μάνατζερ, εφορία, κ.λπ.). Περίπτωση αλλαγής ΑΦΜ δεν υπάρχει, ενώ εγκρίθηκε η ΑΜΚ.

Οι κ.κ. Δασυγένης και Παπαϊωάννου εμφανίζονται πρόθυμοι μέχρι στιγμής για να βοηθήσουν.
Πηγή: sport-fm.gr

Δανεικοί και… αγύριστοι!

Φουλάρει ο Ολυμπιακός για να κρατήσει στις τάξεις του Κάμπελ, Εντινγκά, Μαρκάνο, ακόμη και Βαλντές. Ποια τα δεδομένα σε κάθε περίπτωση.

Δανεικοί και… αγύριστοι
Ο Ολυμπιακός δεν στέκεται μόνο στο «σήμερα», αλλά προετοιμάζει και το «αύριο», όπως οφείλει να κάνει κάθε ομάδα με φιλοδοξίες και σχέδιο. Ένα μεγάλο ερωτηματικό για την επόμενη σεζόν αφορά στους δανεικούς παίκτες, αφού μπορεί μεν ο Ρομπέρτο να παρέμεινε, αλλά υπάρχουν αρκετά ακόμη ανοικτά μέτωπα.

Πρώτο και… μεγαλύτερο αυτό του Τζόελ Κάμπελ. Ο Κοσταρικανός εξτρέμ έβγαλε μάτια με την απόδοσή του και το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ. Ο Αρσέν Βενγκέρ σίγουρα παρακολουθούσε, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν ο παίκτης θα είναι στα πλάνα του για την επόμενη σεζόν. Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει δικό του τον ποδοσφαιριστή τώρα, πριν αποφασίσει για το αντίθετο ο Αλσατός τεχνικός ή ανέβει κι άλλο η τιμή του με τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ. Ο Γιάννης Βρέντζος στο περιθώριο του αγώνα της Τρίτης μίλησε τόσο με τον μάνατζερ του Κάμπελ όσο και με τον πατέρα του παίκτη κάνοντας σαφείς τις προθέσεις της ομάδας. Ο 22χρονος άσος δεν είναι καθόλου αρνητικός στο να μείνει, αλλά αντιλαμβάνεται κανείς πως αν υπάρξει κάλεσμα από την Άρσεναλ τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Ακόμη όμως κι αν τελικά παραχωρείται, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα με την τιμή του να έχει οριστεί στα 6 εκατ. ευρώ και να μην αποκλείονται ακόμη και ανοδικές τάσεις.

Σε ό,τι αφορά στον Ντελβίν Εντινγκά, ανήκει στη Μονακό η οποία μάλιστα καλύπτει το μισό συμβόλαιό του (1,2 εκατ. ευρώ) ως το τέλος της περιόδου. Στη συμφωνία με τους Μονεγάσκους υπάρχει οψιόν αγοράς του για 3 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν είναι απαγορευτικό αλλά δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για να το «κατεβάσει». Πάντως ο Μίτσελ είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον Κονγκολέζο μεσοαμυντικό, ο οποίος τον δικαίωσε και έχει πάρει τη θέση του παρτενέρ του Γιάννη Μανιάτη από τον Σάμαρη.

Σχετικά με τον Ιβάν Μαρκάνο, τώρα, ο Ισπανός αμυντικός προσαρμόστηκε με το καλημέρα στο γνώριμο για τον ίδιο περιβάλλον του Ρέντη. Η επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι, όταν και λήγει ο δανεισμός του από τη Ρούμπιν Καζάν, είναι δεδομένη και αμοιβαία, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις επαφές με τη ρωσική ομάδα. Μην ξεχνάμε πως ο Μαρκάνο έχει συμβόλαιο που φτάνει τα 2,5 εκατ. ευρώ με τη ρωσική ομάδα και φυσικά ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα. Πάντως ο μάνατζέρ του, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, ήταν στα επίσημα του «Γ. Καραϊσκάκης» την Τρίτη και μίλησε με ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Ο Μίτσελ έχει θετική άποψη και για τον Νέλσον Βαλντές. Μπορεί ο 30χρονος άσος να μην έχει δώσει ακόμη τα διαπιστευτήριά του λόγω τραυματισμών, αλλά εκτιμάται πως εφόσον τελικά εισήγηση είναι να παραμείνει και του χρόνου, δεν θα υπάρχει δυσκολία για να αποκτηθεί από την Αλ Τζαζίρα. Θεωρείται και είναι η πιο απλή (ή λιγότερο δύσκολη αν προτιμάτε) περίπτωση από τις τέσσερις των δανεικών.Πηγή: sport-fm.gr

Εκστρατεία στο Μάντσεστερ!!

Περισσότεροι από 4.000 φίλοι του Ολυμπιακού αναμένονται στις κερκίδες του «Ολντ Τράφορντ» για τη ρεβάνς με τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Χαμός από τους ενδιαφερόμενους φίλους της ομάδας.

Εκστρατεία στο Μάντσεστερ
Ο κόσμος του Ολυμπιακού ζει κι αναπνέει για τη ρεβάνς των «16» του Champions League απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ στις 19 Μαρτίου στο «Ολντ Τράφορντ».

Από χθες τα τηλέφωνα της ΠΑΕ έχουν κατακλυστεί από τηλεφωνήματα φίλων της ομάδας που αναζητούν τρόπο για να βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας στη μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας της.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ΠΑΕ θα πάρει στα χέρια της περίπου 3.500 εισιτήρια, αλλά ο αριθμός των φιλάθλων του Ολυμπιακού που αναμένονται στις κερκίδες του ιστορικού γηπέδου του Μάντσεστερ αναμένεται να ξεπεράσει τους 4.000, καθώς υπάρχουν και αρκετοί Έλληνες που ζουν ή σπουδάζουν στην Αγγλία και θα βρουν τρόπο να εξασφαλίσουν μία θέση.

Η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά και δεν είναι υπερβολή ότι ακόμη και 10.000 εισιτήρια να έπαιρνε ο Ολυμπιακός για τον μεγάλο αγώνα, θα εξαντλούνταν. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σχετική επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ για τον κόσμο που ενδιαφέρεται να βρεθεί στο πλευρό των «ερυθρόλευκων». Πηγή: sport-fm.gr

«Άγκυρα» από Μίτσελ!!

Έτοιμος να «δέσει» τον Μίτσελ στο λιμάνι είναι ο Ολυμπιακός. Δείπνο Μαρινάκη με τον Ισπανό τεχνικό και τον μάνατζέρ του. Φήμες για νέο διετές συμβόλαιο.

«Άγκυρα» από Μίτσελ
Ο Μίτσελ έχει κερδίσει άπαντες με την προσωπικότητα και τη δουλειά του στον Ολυμπιακό. Θεωρείται και δικαίως πως έχει τεράστιο μερίδιο στη φετινή εξαιρετική πορεία της ομάδας, ειδικά στο Champions League. Και ασφαλώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θέλει καν να σκέφτεται πως μπορεί να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει πέρσι ο Ισπανός τεχνικός ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και υπάρχει οψιόν από τις δύο πλευρές για την επέκτασή του για ένα χρόνο. Όμως η διοίκηση της ΠΑΕ δεν χρειάζεται να περιμένει μέχρι τον Ιούνιο για να αποφασίσει και ήδη έχει κάνει τις κινήσεις για να «δέσει» τον Μίτσελ στο λιμάνι.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δείπνησε με τον Μίτσελ και τον μάνατζέρ του μετά το θρίαμβο επί της Μαν. Γιουνάιτεντ σε εξαιρετικό κλίμα. Λέγεται πως επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Κάποιες πηγές αναφέρουν πως εκκρεμούν μόνο οι ανακοινώσεις, ενώ άλλες ακόμη πιο αισιόδοξες μιλούν για συμφωνία όχι απλώς για την επόμενη σεζόν αλλά μέχρι το καλοκαίρι του 2016.

Ο 50χρονος τεχνικός είναι απόλυτα ευτυχής στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, όπου απολαμβάνει την αναγνώριση και το σεβασμό από τους φίλους της ομάδας αλλά πλέον και από αντιπάλους. Ασφαλώς και θα ήθελε κάποια στιγμή στην καριέρα του να κάνει ένα άλμα αναλαμβάνοντας την αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προκύπτει στον ορίζονται και για την ώρα ο ίδιος νιώθει απόλυτα «καλυμμένος» στους Πειραιώτες και φυσικά δεν έχει πρόβλημα να υπογράψει ένα συμβόλαιο με καλύτερους οικονομικούς όρους.
Πηγή: sport-fm.gr

«Χρυσάφι» από Μαρινάκη!

Ποσό 2 εκατ. ευρώ θα μοιράσει στους παίκτες του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης για πρόκριση επί της Μαν. Γιουνάιτεντ και νίκες επί Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

«Χρυσάφι» από Μαρινάκη
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα επιβραβεύσει τους παίκτες του Ολυμπιακού για την τεράστια νίκη επί της Μαν. Γιουνάιτεντ κι όχι μόνο. Ο

πρόεδρος της ΠΑΕ μετά το θρίαμβο της Τρίτης άφησε να εννοηθεί μιλώντας στα αποδυτήρια πως σε περίπτωση πρόκρισης επί των πρωταθλητών Αγγλίας, αλλά και νικών στα παιχνίδια πρωταθλήματος με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που μεσολαβούν μέχρι τη ρεβάνς, θα μοιράσει στην ομάδα το τεράστιο ποσό των 2 εκατ. ευρώ!

Η ανακοίνωση του ισχυρού άνδρα του συλλόγου στα αποδυτήρια έφερε ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας. Δείχνει, δε, πέρα από τη διάθεση επιβράβευσης που υπάρχει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη πως δίνει μεγάλη σημασία και στο πρωτάθλημα, αλλά και τις… εντυπώσεις απέναντι σε δύο από τους μεγάλους αντιπάλους της ομάδας του.Πηγή: sport-fm.gr

Λίγο πριν τις… μπουλντόζες!

Αρχίζει σήμερα η εξέταση του φακέλου καταλληλότητας του γηπέδου της ΑΕΚ από τη ΓΓΑ, ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση και μετά την έκδοση των αδειών αρχίζουν τα έργα.

Λίγο πριν τις… μπουλντόζες
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει εδώ και καιρό. Πλέον όμως μπαίνουμε στο τελικό της στάδιο και πλησιάζει η ώρα που θα αρχίσουν τα έργα για την υλοποίηση του ονείρου που λέγεται «Αγια-Σοφιά».

Σήμερα αρχίζει η εξέταση του φακέλου καταλληλότητας του γηπέδου της ΑΕΚ από τη ΓΓΑ, διαδικασία που δεν θα αργήσει, και με την ολοκλήρωσή της αναμένεται η έκδοση της άδειας οικοδομικών εργασιών. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε εισηγητή πολιτικό μηχανικό, ο οποίος αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία και αποφανθεί για τη λειτουργικότητα και τη… νομιμότητα του σχεδίου θα κάνει τη σχετική του εισήγηση.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται την Παρασκευή η δημόσια διαβούλευση για τη νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται για το γήπεδο και η οποία αναμένεται να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα από τους αρμόδιους υπουργούς. Στην ΑΕΚ δεν ανησυχούν, αφού όλα έχουν γίνει σύννομα και υπάρχουν οι δεσμεύσεις από την κυβέρνηση πως θα σταθεί αρωγός. Έτσι αναμένουν εντός Μαρτίου την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης από τη Βουλή, κάτι που θα «θωρακίσει» νομικά το έργο και θα επιτρέψει την άμεση έναρξη των εργασιών για την υλοποίησή του. Ήδη έχει κατατεθεί και ο σχετικός φάκελος με τις λεπτομέρειες του τι θα προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση και στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, που τις επόμενες ημέρες θα συζητήσει το θέμα και ασφαλώς θα βάλει τη δική του «σφραγίδα».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του διαβεβαιώνουν πως από την πλευρά της ΑΕΚ όλα είναι έτοιμα ώστε εφόσον ξεπεραστούν τα τελευταία γραφειοκρατικά-νομικά ζητήματα τα έργα θα αρχίσουν αμέσως και η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη.Πηγή: sport-fm.gr