Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Ολα για τον Ηρακλή»

δοβελος
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο  καθηγητής διαιτησίας και πρώην πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Δόβελος. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να βοηθηθεί διοικητικά και οικονομικά ο Ηρακλής και τόνισε πως ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ, Θόδωρος Παπαδόπουλος θα έχει από δω και πέρα καθαρά τυπικό ρόλο.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιάννης Δόβελος:
Για την προσπάθεια που γίνεται στην ΠΑΕ Ηρακλής: “Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Εγώ είμαι ένας άτυπος εκπρόσωπος αυτής της κίνησης και έχω αναλάβει το τεχνικό κομμάτι, προκειμένου να το διαμορφώσουμε και να το παρουσιάσουμε το συντομότερο δυνατό. Θα δημιουργηθεί μια νομική οντότητα, συγκροτημένη από Ηρακληδείς για να κυβερνήσει το καράβι του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, που είναι ακυβέρνητο. Στόχος μας, να μην πάει στράφι η χρονιά. Εγώ ενημερώθηκα την περασμένη βδομάδα, συμμετείχα σε δύο συσκέψεις και χθες (26/02) αποφασίστηκε να δημιουργήσουμε αυτήν τη νομική οντότητα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η χρηματική συνεισφορά των συμμετεχόντων πρέπει να είναι σημαντική για να καταφέρει να πετύχει ο Ηρακλής τον στόχο της ανόδου. Θα είναι κάτι σαν την Παναθηναϊκή συμμαχία, σε πολύ μικρότερο μέγεθος. Θέλουμε να μαζευτούμε 25-30 φίλοι του Ηρακλή, να μαζέψουμε ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ και σε συνδυασμό με τα έσοδα της ΠΑΕ, να πάει καλά η χρονιά.
Θα συγκροτηθεί μια πενταμελής ομάδα, που θα τρέχει τα θέματα μαζί με τον πρόεδρο. Ο Παπαδόπουλος παραμένει, γιατί έχει το δικαίωμα της υπογραφής. Σ’ αυτή την βάση θα δημιουργηθεί η εταιρεία. Η ελάχιστη συνεισφορά του καθενός είναι 5.000 ευρώ. Μαζεύοντας τα χρήματα θα τα καταθέσουμε στον λογαριασμό της ΠΑΕ Ηρακλής και θα προορίζονται για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Η ΠΑΕ δεν μπορεί να μεταβιβάσει μετοχές, επειδή υπάρχει δέσμευση. Σε πρώτη φάση η εταιρεία θα αποκτήσει περίπου το 29% των μετοχών. Έχει γίνει συμφωνία με τον κ. Παπαδόπουλο, θα υπογράψει ένα συμφωνητικό και από εκεί και πέρα στην επόμενη φάση θα ζητήσουμε την συνεισφορά των ίδιων και άλλων μελών, ώστε το καλοκαίρι να ξαναγίνει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου”.
Για την συμμετοχή του προέδρου Παπαδόπουλου: “Θα βρίσκεται τυπικά στην ομάδα και απλά θα υπογράφει. Οι Ηρακληδείς, οι οποίοι αποφάσισαν να βάλουν τα λεφτά τους, δεν είναι όλοι μεγιστάνες. Θέλουν να τα βάλουν συγκροτημένα και να υπάρχει μια διαφάνεια. Θα υπάρχουν αναρτημένα τα πάντα και τα λεφτά θα πάνε αυτούσια για να βοηθήσουν την ΠΑΕ. Αναλογικά θα τακτοποιούνται διάφορα θέματα αφού αξιολογούνται. Αυτό που αποφασίστηκε είναι αυτή η πενταμελής ομάδα που θα βγει να διοικεί τον Ηρακλή. Τα ονόματα θα μαθευτούν μόλις υπογραφεί το καταστατικό. Θα πάει ένα μέρος της ομάδας να συζητήσει με τους ανθρώπους του Ηρακλή για να καταλάβουν όλοι πως κάτι αλλάζει. Ο κ. Παπαδόπουλος συμφωνεί να μην φέρνει αντιρρήσεις σε αυτή την ομάδα, θα πληρωθούν κάποιες υποχρεώσεις και φυσικά προσδοκούμε και στην στήριξη του κόσμου, την οποία θεωρούμε δεδομένη”.
Για την αλλαγή στην ψυχολογία που μπορεί να φέρει αυτή η προσπάθεια: “Πρέπει η ομάδα να μπει σίγουρα στα πλέι οφ, παρά το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα. Υπάρχει καλό ρόστερ και καλός προπονητής και χρειάζεται καλή ψυχολογία. Πιστεύω ότι τώρα θα βελτιωθεί η ψυχολογία τους, συνολικά”.
Για τις προθέσεις της διοικητικής ομάδας: “Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Αυτοί που έκαναν την πρωτοβουλία είναι Ηρακληδείς, τους βλέπω πολύ συχνά στο γήπεδο. Από το υστέρημα μας θέλουμε να βοηθήσουμε. Δεν υπάρχει κανένα κέρδος. Δεν υπάρχει τρόπος να βρεθούν αυτά τα χρήματα. Εμφανίζονται κάποιοι και δεν ξέρουμε τις προθέσεις τους…”.
Για το πώς λέγεται η κίνηση: “Ημίθεος Συμμετοχών”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: