Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Δόβελος στο Metropolis: «Στόχος να πάρουμε τις μετοχές μέσω ΑΜΚ»

Ο πρώην διαιτητής, Γιάννης Δόβελος, εκ των ανθρώπων που θα βρίσκονται στην «Ημίθεος Συμμετοχών» που θα αναλάβει το μάνατζμεντ της ΠΑΕ, ανέλυσε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» το συγκεκριμένο εγχείρημα:

«Κλήθηκα σε τρεις συναντήσεις επιφανών Ηρακλειδέων, ανθρώπων που αγαπούν την ομάδα, είναι κάθε Κυριακή στο γήπεδο και βλέπουν με αγωνία την προσπάθεια για την επιστροφή στη Super League. Είναι άνθρωποι που γνωρίζουν τα προβλήματα, οικονομικά και διοικητικά κι επειδή η κατάσταση έχει φτάσει σ? ένα αδιέξοδο, αποφάσισαν να πάρουν την πρωτοβουλία, από τη στιγμή που δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα» εξήγησε αρχικά προσθέτοντας:

«Αποφάσισαν να μαζευτούν 20-30 άτομα που έχουν την οικονομική δυνατότητα να βάλουν από 5.000 ο καθένας, να μαζευτεί ένα ποσό το οποίο μέσω ΑΜΚ και ενός νομικού προσώπου που θα συσταθεί, μιας αστικής ΜΚΟ, να μαζευτεί κεφάλαιο που θα μπει στην ΠΑΕ για να την βοηθήσει σε πρώτη φάση και να αναλάβει το μάνατζμεντ. Ο κ. Παπαδόπουλος που θα είναι πρόεδρος, αλλά θα ακολουθεί τις διαδικασίες μέσα από τους ανθρώπους που θα αναλάβουν το μάνατζμεντ, για να «τρέξουν» οι υποθέσεις της ομάδας και στο διοικητικό και στο οικονομικό πεδίο».

«Συμφωνεί ο Παπαδόπουλος»

Για την αντίδραση του Θόδωρου Παπαδόπουλου επ? αυτού, είπε: «Απ? ότι μου είπαν, όσοι έκαναν τις επαφές μαζί του, γιατί εγώ δεν γνωρίζω τον κ. Παπαδόπουλο, συμφωνεί και θα υπογραφεί ένα ιδιωτικό συμφωνητικό για να συμφωνήσει και γραπτώς σ? όλα αυτά και να μας αναθέσει το μάνατζμεντ. Από το καλοκαίρι και μετά αν επιτευχθεί ο στόχος μέσω των ΑΜΚ, η «Ημίθεος Συμμετοχών» θα αναλάβει το ποσοστό μεγαλομετόχου.

Μέχρι να κλείσει ο κατάλογος των συμμετεχόντων οποιοσδήποτε θέλει και μπορεί να προσφέρει τουλάχιστον το ποσό των 5.000 ευρώ για να πάρει μια εταιρική μερίδα, μπορεί να το πράξει. Θα ανοίξει κατάλογος την άλλη εβδομάδα, συντάσσουμε το καταστατικό και από την Τρίτη uα ανοίξει ο κατάλογος, με υπογραφές στο καταστατικό και καταβολή των 5.000 ευρώ, ώστε μέσω τραπεζικού λογαρισμού που θα ανοίξει η «Ημίθεος συμμετοχών» να εισρεύσει στα ταμεία της ΠΑΕ και να αρχίζει να πληρώνει τις υποχρεώσεις.


«Αρκετό ένα κεφάλαιο 350.000 ευρώ»

Όσο για το αν θα είναι αρκετά τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, σχολίασε: «Μαζί με τα προσδοκώμενα έσοδα που θα είναι 150.000 ευρώ, μέσω εισιτηρίων αγώνων εντός και των 7 των πλέι οφ που προσδοκούμε να είμαστε και της μεγάλης συμμετοχής που θα ζητήσουμε από τον κόσμο με εισιτήριο για να ενισχυθεί η ομάδα και να συμπαρασταθούν στην ομάδα, συν κάποια τηλεοπτικά, περίπου ένα κεφάλαιο 300.000 με 350.000 ευρώ είναι αρκετό σε πρώτη φάση να ρυθμιστούν οι αρρυθμίες που παρατηρήθηκαν.

Στόχος είναι να ανέβει η ομάδα στη Super League, να επενδυθεί ένα μεγαλύτερο ποσό και μέσω των ΑΜΚ να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών η «Ημίθεος Συμμετοχών». Από εκεί και πέρα αν ενδιαφερθεί επενδυτής να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο, θα αξιολογηθεί και δεν θα πούμε όχι σε κανέναν που θα βάλει χρήματα στην ομάδα για να την «τρέξει». Μακάρι να βρεθεί κάποιος τέτοιος. Δεν βρίσκονται όμως εύκολα αυτοί που θα βάλουν τα μεγάλα ποσά.

Μια ΠΑΕ δεν διαφέρει από μια ΑΕ, έχει έσοδα και έξοδα. Στόχος είναι να γίνει βιώσιμη η ΠΑΕ. Έχει τις δυνατότητες γιατί και κόσμο έχει και brand name έχει και τα χρέη είναι διαχειρισιμα με μια χρηστή οικονομική διαχείριση θα μπουν σε σειρά. Αν επιτευχθεί ο στόχος, τα έσοδα στη Super League θα είναι διαφορετικά με τηλεοπτικά, χορηγίες και μ? ένα ελεγχόμενο μπατζετ θα σταθεροποιηθεί η ομάδα».

«Για το καλό του Ηρακλή…»

Σχετικά με τους ανθρώπους που θα ασχολούνται με την καθημερινότητα της ομάδας, ο Γιάννης Δόβελος επισήμανε: «Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότεροι από πέντε για να «τρέχουν» την καθημερινότητα της ομάδας. Πήγαν στη Μίκρα να συναντηθούν με το προσωπικό, τους παίκτες κι ένας συνάδελφος λογιστής για να έχουμε ενημέρωση για τα οικονομικά αν και τα νούμερα τα γνωρίζουμε πάνω-κάτω. Παράλληλα συνεχίσουν ο έλεγχος με το όλο εγχείρημα για να μην καθυστερήσουμε, καθώς τα προβλήματα είναι μεγάλα και αναζητούν λύσεις».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε «Όλοι όσοι συμμετέχουν στην κίνηση δεν έχουν προσωπική φιλοδοξία. Η συνεννόηση μεταξύ μας είναι εύκολη. Ο καθένας από το υστέρημά του θα εκταμιεύσει τουλάχιστον 5.000 ευρώ. Όλοι ξεκινάμε με αγνές προθέσεις, δεν προσδοκούμε στο κέρδος και γι? αυτό η «Ημίθεος Συμμετοχών» είναι μια αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρία. Χαλαλίζουμε τα χρήματά μας για το καλό του Ηρακλή, με στόχο να πάρει η εταιρία μέρος των μετοχών και φυσικά με νέα ΑΜΚ να πάρει την πλειοψηφία. Οι μετοχές για 3 χρόνια δεν μπορούν να μεταβιβαστούν. Μόνο μέσω ΑΜΚ μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Είναι διατεθειμένος να βοηθήσει ο κ. Παπαδόπουλος.

Θέλουμε από τον κόσμο, απλό και οργανωμένο να βοηθήσει, που όλα αυτά τα χρόνια έκανε αγώνα για να μείνει ο Ηρακλής όρθιος με συλλαλητήρια και πορείες. Να έρθουν κοντά στην ομάδα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν την έχει κάποιος ας την καταθέσει, δεν έχουμε πρόβλημα. Αν μπορέσει κάποιος να καταθέσει περισσότερα χρήματα από 5.000 ευρώ για περισσότερες εταιρικές μερίδες είναι ευπρόσδεκτος». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: