Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Χρειάζεται ταχύτητα»

mpantovits
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ήταν βασικός στην προ 15ετίας μεγάλη νίκη επί της Μπενφίκα στο Ντα Λουζ, μίλησε για τις αναμνήσεις του από εκείνο το ματς, την αποψινή ρεβάνς και τις αδυναμίες των Πορτογάλλων.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς:
Για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τη Μπενφίκα πριν 15 χρόνια:
“Το Ντα Λουζ ήταν γεμάτο τότε. Είναι ένα γήπεδο στο οποίο χαίρεσαι να παίζεις. Η ομάδα είχε πάει καλά σε εκείνα τα παιχνίδια, ιδιαίτερα στη ρεβάνς. Αν θυμάμαι καλά δεχθήκαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό στο πρώτο παιχνίδι. Στον δεύτερο παιχνίδι ήμασταν πάρα πολύ καλοί, μπορούσαμε να βάλουμε και τρίτο γκολ, αλλά τελικά αποκλειστήκαμε στα πέναλτι. Η εμφάνιση μας ήταν πολύ καλή, όπως και η γενική εικόνα μας. Ακόμα και όταν δεχθήκαμε το πρώτο γκολ στη Λισαβόνα, ήμασταν καλοί και συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό. Ισοφαρίσαμε, μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι και είχαμε καλή τακτική μέχρι το τέλος”.
Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να προκριθεί:
“Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Από τον ίδιο ποδοσφαιριστή, από την ομάδα, από το κλίμα στα αποδυτήρια, από την επικοινωνία παικτών και προπονητή και την δουλειά. Όταν έρχονται τέτοιες στιγμές πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα και να έχεις χαρακτήρα νικητή”.
Για τον τρόπο παιχνιδιού της Μπενφίκα στο πρώτο παιχνίδι:
“Πιστεύω πως η Μπενφίκα έχει έναν τρόπο που παίζει με τον συγκεκριμένο προπονητή, που ανεβάζει τους μπακ ψηλά. Είχε κατοχή και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε κάνει κόντρα επιθέσεις, επειδή έμενε πολύ χαμηλά και δεν είχε και ταχύτητα. Η Μπενφίκα είναι φαβορί, όμως, το ποδόσφαιρο παίζεται με 11 εναντίον 11. Μπορεί ότι να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ, όπως και ο Ολυμπιακός με την Μάντσεστερ. Ήταν και η λάθος απόφαση του διαιτητή στο γκολ στο πρώτο παιχνίδι που κόστισε στον ΠΑΟΚ”.
Αν έχει ο ΠΑΟΚ τις δυνατότητες να χτυπήσει το παιχνίδι:
“Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβηθεί το παιχνίδι. Έχει ένα αρνητικό σκορ, αλλά πρέπει να προσεγγίσει το ματς με θάρρος. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανέβει και να πιέσει ψηλά, ώστε η Μπενφίκα να μην κάνει το παιχνίδι που ξέρει και να την κρατήσει και μακριά από την περιοχή του Γλύκου. Σίγουρα θα υπάρξουν χώροι κενοί και ρίσκο αν πιέσει ψηλά. Είναι ένα ρίσκο, αλλά αν πιστεύεις στην ομάδα, αν είναι δουλεμένη και έχει συγχρονισμό στο πρέσινγκ, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πετύχει. Τις δυνατότητες της ομάδας τις ξέρει καλύτερα ο προπονητής και με βάση αυτές θα προσαρμόσει την τακτική της ομάδας. Κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα ξέρουμε και είναι στην αρμοδιότητα του προπονητή.”.
Για το πώς πρέπει να προσεγγίσει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι:
“Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να βάλει ταχύτητα μπροστά και στα πλάγια, αλλά και να πάρει την κατοχή του παιχνιδιού. Επιπλέον, για να κάνει μια καλή κόντρα επίθεση πρέπει να αμύνεται και σωστά. Έτσι θα κερδίσει την μπάλα περισσότερες φορές και θα έχει περισσότερες επιθέσεις. Με γρήγορους παίκτες και με ατομικές ενέργειες πρέπει να εκμεταλλευτεί τους χώρους. Η Μπενφίκα ανεβαίνει πολύ ιδιαίτερα με τα δύο μπακ και δημιουργεί πολλούς κινδύνους. Έχει, όμως και αδυναμίες. Ανεβαίνουν τα μπακ και υπάρχουν κενά. Βέβαια ο προπονητής της είναι πολύ έξυπνος και έχοντας στο πλευρό του και το σκορ δεν ξέρω αν θα ρισκάρει. Μπορεί να μην τους βρει ο ΠΑΟΚ τόσο ανοικτούς πίσω. Θεωρώ πως πρέπει να βάλει ταχύτητα ο ΠΑΟΚ. Χρειάζεται ο Στοχ που είναι γρήγορος, όμως, πρέπει να κάνει και άμυνα. Χρειάζονται ποδοσφαιριστές που είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός, όπως ο Λούκας”.
Για το πρόβλημα της Μπενφίκα στην άμυνα:
“Η Μπενφίκα έχει κάποια προβλήματα στο κέντρο της άμυνας που είναι σχετικά αργό. Για να μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καλή αμυντική λειτουργιά. Η Μπενφίκα κρατάει πολύ ωραία με κατοχή την μπάλα και με ωραίες τακτικές κινήσεις δημιουργεί υπεραριθμίες”.
Για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ:
“Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός αμυντικά στο πρώτο παιχνίδι, όμως, ήταν άτυχος με το άκυρο γκολ που μέτρησε. Το 0-0 δεν ήταν άσχημο σκορ, όμως, ακόμα και τώρα με ένα γκολ ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο παιχνίδι. Βέβαια, πρέπει και να προσέχει τις τοποθετήσεις πίσω από τη μπάλα για να μην χαθεί και δεχθεί γκολ”.
Για την αστάθεια στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ:
“Ο ΠΑΟΚ δεν έχει σταθερότητα, είναι γεγονός, αλλά υπάρχουν ακόμα 90 λεπτά με την Μπενφίκα και εύχομαι να προκριθεί για να πετύχει μια μεγάλη πρόκριση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι να βρεθεί σε καλή μέρα, να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και να περάσει”.
Για την νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:
“Ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ καλός και πέτυχε μια ιστορική νίκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν πάρα πολύ καλά στημένος, πίεσε, πρέσαρε και κέρδισε δίκαια”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: