Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Μπαρτζώκας για «Φενέρ» και Σερμαντίνι!

Έτοιμος για ένα βήμα πρόκρισης και καλού πλασαρίσματος είναι ο Ολυμπιακός εν όψει Φενέρμπαχτσε, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Τι είπε για την προσθήκη του Σερμαντίνι, που έρχεται το μεσημέρι.

Μπαρτζώκας για «Φενέρ» και Σερμαντίνι
Ένα διαφορετικό και σε κάθε περίπτωση δυσκολότερο παιχνίδι από αυτό της πρεμιέρας του Top 16 περιμένει ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τον Ολυμπιακό την Παρασκευή απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, όπως δήλωσε κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Κωνσταντινούπολη.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, εντελώς διαφορετικό από αυτό του πρώτου γύρου. Ο Ολυμπιακός είχε την έδρα και την καλύτερη φόρμα εκείνη την περίοδο, αλλά πλέον η Φενέρ καίγεται, όπως και όλες οι ομάδες στην αρχή του δευτέρου γύρου. Εμείς είμαστε καλά ετοιμασμένοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη και να κάνουμε ένα βήμα για την πρόκριση κι ένα καλό πλασάρισμα», ανέφερε ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ για τη μονομαχία με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε: «Αυτά είναι για τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, όχι τους προπονητές. Εμείς ετοιμάζουμε το πλάνο μας για κάθε ματς. Για εμάς δεν υπάρχει έξτρα κίνητρο. Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε ψηλά τον Ολυμπιακό και αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο μας».

Σχολιάζοντας το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Τζαμάριο Μουν, που απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής και στο Top 16, είπε: «Μας δίνει δύναμη η προσθήκη του Μουν, αλλά πάντα για να μπαίνει ένας παίκτης στη δωδεκάδα κάποιος άλλος μένει εκτός. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουμε. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε υγιείς καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία του Top 16 μιας και τώρα αρχίζει ο δεύτερος γύρος αυτής της φάσης».

Για την προσθήκη του Γκιόργκι Σερμαντίνι (που δεν ακολούθησε την αποστολή όπως και οι Μπέγκιτς, Καββαδάς, Παπαπέτρου και Αγραβάνης), ανέφερε: «Με γνώμονα το καλό της ομάδας λειτουργήσαμε και πάλι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ψηλά , πρέπει να είναι στην κορυφή. Η προσθήκη αυτή θέλουμε να μας κάνει καλύτερους και κάτω από αυτό το πρίσμα έγινε η μεταγραφή. Είναι ένας παίκτης που μας βοήθησε πολύ πέρσι. Η προηγούμενη παρουσία του στην ομάδα αποτελεί για μας εχέγγυο για καλή παρουσία. Λόγω του Κυπέλλου Ισπανίας δεν μπορούσαμε να τον πάρουμε νωρίτερα. Τον θέλαμε από το καλοκαίρι, αλλά ήταν υψηλές οι απαιτήσεις του και η στάση του μάνατζέρ του δεν βοήθησαν να παραμείνει».

Σημειώνεται πως ο 24χρονος άσος αναμένεται στην Αθήνα στις 14:15 μέσω Βαρκελώνης, αλλά θα πρέπει να περιμένει μέχρι το Σάββατο για να προπονηθεί με όλη την ομάδα.

Ο Ματ Λοτζέσκι από την πλευρά των παικτών του Ολυμπιακού είπε: «Το ματς θα είναι τελείως διαφορετικό από ό,τι στο ΣΕΦ. Η Φενέρ στην έδρα της θα πάρει δύναμη από τον κόσμο της, είναι διαφορετική με τις προσθήκες των Σέκουλιτς και Τζάκσον και δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε. Πάντως είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τον αγώνα. Πρέπει να έχουμε μεγάλη προσοχή στην άμυνα, από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε». Όσο για την παρουσία του Τζαμάριο Μουν, είπε: «Το παιχνίδι της Ευρωλίγκας που είναι πιο γρήγορο του ταιριάζει και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει πολύ, καθώς φέρνει στην ομάδα πράγματα που δεν είχαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: