Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Απογοήτευση ο Στέφενς»

KERMANIDIS-610x350
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης. Μίλησε για την αναμέτρηση του “Δικεφάλου” με την Μπενφίκα και τόνισε ότι το σημαντικότερο είναι να κοιτάξει τους Πορτογάλους στα μάτια και να διεκδικήσει την νίκη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Χούμπ Στέφενς και υπογράμμισε πως έχει απογοητευτεί από τον Ολλανδό τεχνικό.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Κερμανίδης στον Arena FM 89,4:
Για τις 100 συμμετοχές του ΠΑΟΚ στην διοργάνωση: “Μακάρι ο ΠΑΟΚ να τα χιλιάσει στο ΟΥΕΦΑ και γενικά στην Ευρώπη. Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη υπόθεση για τις μεγάλες ομάδες”.
Για την ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα: “Δεν ξέρω τι θα δούμε αύριο (27/02). Εύχομαι να βγάλει ο ΠΑΟΚ ότι καλύτερο μπορεί, να πατάει καλά στο γήπεδο και να διεκδικεί την νίκη γιατί το χρειάζεται ο κόσμος του. Στο πρώτο παιχνίδι προσπαθούσε να κρατήσει  το μηδέν και έπαιζε πίσω από το κέντρο -κάτι που δεν αρμόζει στον ΠΑΟΚ- καθώς έχει κάνει μεγάλα αποτελέσματα και επιτυχίες στην Ευρώπη.  Ήθελε να παίξει αμυντικά  αλλά  ταυτόχρονα δεν είχε την επιθετική ποιότητα να σκοράρει. Έπρεπε ο ΠΑΟΚ να σκοράρει και δεν τα κατάφερε. Αν και δέχθηκε γκολ από οφσάιντ, ουσιαστικά έχασε το παιχνίδι. Η Μπενφίκα είναι κι αυτή μεγάλη ομάδα και κατάφερε να κερδίσει. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να σταθεί καλά και να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί. Πρέπει να παίξει στα ίσια, να την κοιτάξει στα μάτια και να μην την φοβηθεί. Δεν υπάρχει λόγος να παίξει κλειστά. Αν πιστεύουν στην νίκη και στην πρόκριση πρέπει να παίξουν επιθετικά από το πρώτο λεπτό”.
Για το τι θέλει να δει από τον ΠΑΟΚ στην Πορτογαλία: “Αυτό που θέλω να δω είναι ένας ΠΑΟΚ με ανοιχτό ποδόσφαιρο, να παίξει στα ίσια την Μπενφίκα. Να θέλει να κερδίσει! Το αποτέλεσμα θα το δούμε…”.
Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έμειναν στη μνήμη του: “Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια και μου έρχονται πολλά στο μυαλό. Μεγάλα ματς όπως με την Λιόν, τη Ντινάμο Κιέβου, στο Μαρακανά του Βελιγραδίου με τον Ερυθρό Αστέρα, στο Σαν Σίρο με την Μίλαν, στο Καμπ Νου με την Μπαρτσελόνα, με την Λέγκια και άλλα πολλά παιχνίδια. Έχω ζήσει πολλές μεγάλες στιγμές. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο ποδοσφαιριστής θα ακουστεί και θα τον δει ο κόσμος. Η προβολή δεν υπήρχε τότε. Τώρα υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο”.
Για τις τωρινές διαφορετικές συνθήκες: “Είναι πιο εύκολο τώρα για τον ΠΑΟΚ απ’ ότι παλαιότερα. Η έδρα μας ήταν αχτύπητη και πλέον αν τα πας καλά στην Ευρώπη προχωράς. Ο ΠΑΟΚ έχει προχωρήσει παλαιότερα στους οκτώ της Ευρώπης. Βέβαια σε διαφορετική διοργάνωση. Σήμερα είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ποδοσφαιριστή. Ακόμα και να χάσεις κάποιο παιχνίδι μπορείς να το δεις ανά πάσα στιγμή με την πρόοδο της τεχνολογίας”.
Για τον Χούμπ Στέφενς: “Δεν πρέπει να ανοίγουμε συζήτηση για τον προπονητή. Από εκεί και πέρα ακούγοντας το όνομα Στέφενς να έρχεται στον ΠΑΟΚ περίμενα πάρα πολλά. Προσωπικά με έχει απογοητεύσει και δεν με έχει πείσει αυτούς τους μήνες πως χτίζει κάτι για τον ΠΑΟΚ. Είναι εντελώς διαφορετικός από τον Λόραντ. Ο κ. Λόραντ από την πρώτη του μέρα ξεκίνησε πιστεύοντας στο πρωτάθλημα. Έλεγε συνέχεια εμείς πρέπει να είμαστε πρώτοι. Όταν πήρε το πρωτάθλημα είχε 12-13 παίκτες. Δεν είχε την πολυτέλεια και ήταν χωρίς Παρίδη και Ασλανίδη. Έκανε πάρα πολύ σκληρή δουλειά με προπονήσεις 8 το πρωί τον χειμώνα. Ήταν αυστηρός και έδιωχνε όποιον δεν ήταν στην ώρα του. Έζησα και τον κ. Σάνον που με τον δικό του ταμπεραμέντο κρατούσε την ομάδα. Ο κ. Λόραντ τράβηξε τόσο τα ζωνάρια που δεν μπορούσες να πάρεις ανάσα. Έχω την εντύπωση πως εκείνη την εποχή δούλευαν πιο σκληρά οι ποδοσφαιριστές. Δεν υπήρχαν τα εργομετρικά και οι βιταμίνες, αλλά ήταν όποιος αντέξει! Ο προπονητής είναι υπεύθυνος και από αυτόν ξεκινάνε όλα. Αυτός είναι υπόλογος και από αυτόν ζητάμε ευθύνες. Ο προπονητής θα δώσει τα εύσημα, θα κατηγορηθεί, θα βγάλει παίκτες και θα κάνει τα πάντα. Περίμενα τον Στέφενς πρωτεργάτη και μπροστά και να ακολουθούν οι άλλοι”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: