Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Βασίλισσα του… τρόμου!!

Η Ρεάλ ξόρκισε την κατάρα επί γερμανικού εδάφους, έβαλε έξι γκολ (6-1) στο «Veltins Arena» απέναντι στη Σάλκε σφραγίζοντας με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για τους «8» του Champions League.

Βασίλισσα του… τρόμου!
Μπορεί οι επισκέψεις της στη Γερμανία να μην της βγαίνουν συνήθως σε καλό, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Σάλκε. Οι «μερένχες» έκαναν «πάρτι» στη «Veltins Arena» και διέσυραν με σκορ 6-1 την ομάδα του Κέλερ.

Η… παρέλαση της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε από νωρίς καθώς μόλις στο 13ο λεπτό ο Μπενζεμά έκανε το 1-0. Στη συνέχεια ο Μπέιλ εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα των Γερμανών και με ωραίο σόλο έκανε το 2-0 στο 21’, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου παρά τις χαμένες ευκαιρίες του Ρονάλντο.

Ο «CR7» δεν γινόταν να λείψει από τα… μάτριξ του γηπέδου και όταν το όνομά του μπήκε δίπλα σ’αυτά των συμπαικτών του έγινε με εμφατικό τρόπο. Ο Πορτογάλος «χόρεψε» τον αμυντικό της Σάλκε στο 52’ και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Φέρμαν. Η «βασίλισσα» δεν σταμάτησε ούτε εκεί καθώς έπειτα από όμορφη ομαδική προσπάθεια ο Μπενζεμά στο 57’ έκανε τέσσερα τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 69’ ο Μπέιλ βρήκε εκτεθειμένη την αντίπαλη άμυνα κάνοντας το 5-0. Στο φινάλε της αναμέτρησης ο Ρονάλντο έκανε το 6-0, ενώ ο χορός των γκολ έκλεισε με εκπληκτικό τέρμα του Χούντελαρ ένα λεπτό αργότερα (90’).


Το ματς:



Εξαιρετικό ρυθμό είχε αναμέτρηση από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Από τα πρώτα λεπτά η Σάλκε θέλησε να πιέσει την άμυνα της Ρεάλ με τους Ντράξλερ και Μπόατενγκ να προσπαθούν να ανοίξουν χώρους στον Χούντελαρ. Στην προσπάθειά τους αυτή, οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να ανεβάσουν πολύ ψηλά την άμυνά τους και η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν άργησε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας η ομάδα του Κέλερ εκτέθηκε και στο 13’ ο Μπενζεμά παραβίασε την εστία του Φέρμαν.

Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν να… συμμορφώνονται και ο Γκάρεθ Μπέιλ με εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο 21’ έκανε από πολύ νωρίς το 2-0 για τη «βασίλισσα», που έδειξε πως θα καθαρίσει από νωρίς την πρόκριση. Το δεύτερο τέρμα των «μερένχες» πάγωσε τη Σάλκε, με τους παίκτες της να ρίχνουν το ρυθμό και να προσπαθούν να «προστατεύσουν» τον Φέρμαν, που έσωσε δύο φορές το τρίτο γκολ έπειτα από προσπάθειες του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν έριξε στροφές ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Το Champions League φάνηκε πως είχε λείψει στον «CR7» που νίκησε τον Φέρμαν στο 52’ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι τακτικές από πλευράς Γερμανών είχαν πάει από το πρώτο 45λεπτο… περίπατο και η Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε να σκοράρει ασταμάτητα. Οι «μερένχες» ήλεγχαν πλήρως τον ρυθμό στο ματς και με εξαιρετική ομαδική προσπάθεια έδωσαν στο πιάτο το 4-0 στο Μπενζεμά στο 57’ ενώ λίγο αργότερα (69’) ο Μπέιλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.

Με το πέρασμα των λεπτών και λόγω των συνεχών αλλαγών το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του. Η Σάλκε κέρδισε μερικά μέτρα στο γήπεδο μεταφέροντας τη μπάλα κοντά στην περιοχή του Κασίγιας. Τελικά, το φινάλε της αναμέτρησης έκρυβε ακόμη δύο τέρματα. Το ένα για τη «βασίλισσα», με τον Ρονάλντο να κάνει το 6-0 στο 89’ ενώ, ο Χούντελαρ ένα λεπτό αργότερα με εξαιρετικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 6-1.

Οι συνθέσεις:



Σάλκε (Γενς Κέλερ): Φέρμαν, Χέβεντες, Μάτιπ, Σαντάνα, Κολάζινατς (76’ Φουχς), Μπόατενγκ (59’ Γκορέτσκα), Νοϊστέντερ, Φαρφάν (72’ Ομπάσι), Μάιερ, Ντράξλερ, Χούντελαρ

Στον πάγκο: Χούγκλαντ, Παπαδόπουλος, Σαλάι, Χίλντεμπραντ

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Αλόνσο (73’ Ιγιαραμέντι), Ντι Μαρία (67’ Ίσκο), Μπέιλ (80' Χεσέ), Μπενζεμά, Ρονάλντο

Στον πάγκο: Ντιέγκο Λόπεζ, Κοεντράο, Αρμπελόα

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Γήπεδο: Φέλτινς Αρίνα
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: